Author Topic: Skoda felicia  (Read 6902 times)

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #40 on: March 01, 2008, 02:09:02 PM »
Trenutno su mi 165/70/13 fabricke 13" mada znam da su na nju fabricki isle i 14"

Offline SFU

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #41 on: March 01, 2008, 02:18:10 PM »
onda stavi 185/50 r15ili nizi profil 198/45 r15 (ali ni to nije bash niski profil evo ovoliko http://www.kinks.pri.ee/golf/bbs.jpg )
« Last Edit: March 01, 2008, 02:21:19 PM by SFU »

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #43 on: March 02, 2008, 11:12:07 PM »
Ja mislim da su nam amortizeri kao na golfa 3 tako da nije problem nac sportske opruge. Treba provjerit koji su sve djelovi sa golfa da znamo :)

Offline Marinovic

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #44 on: March 03, 2008, 12:50:04 PM »
E al kako provjeriti,i mene je bas zanimalo sta je sa golfa,posto za nju ima slabo djelova po netu,a za golfa...pa znas i sam ima ih svuda.

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #45 on: March 04, 2008, 02:09:05 PM »
Ja cu otic u sambu jer mi oni skodu servisiraju pa kad budem otisao pitacu za djelove koji odgovaraju sa golfa.Znam da filter od ulja i jos dosta djelova na moju pasuje sa trojke 1.4

Offline Marinovic

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #46 on: March 16, 2008, 06:26:53 PM »
Jesi li se raspitivao koji djelovi pasu sa golfa na ove nase tranje...

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #47 on: March 17, 2008, 11:24:39 PM »
Nisam isao u Sambu, nemam kad da pisam ako mi vjerujes.Nekretnine su u pitanju jebes kola u p[itanju je velika lova....  happy2

Madjo

• Guest
Skoda felicia
« Reply #48 on: March 18, 2008, 07:22:12 PM »
imas u zagoric majstora Milacica radi skode,povoljan je vrlo i kvalitetan...ja sam imao ovakvu skodu istu samo 98 kraj sa 1.3 mpi motorom ..mijenjao mi je ovaj Milacic bas lanac i lancanike ..imas djelove  u visni za skodu,ja sam uzima tamo lanac i jeftin je nesto bio ne sjecam se tacno,a ovaj mi je uzo za ruke cini mi se 30 eura...inace je simpatican i povozan auto auto

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #49 on: March 18, 2008, 10:41:03 PM »
Malo mi je opterecenje da idem u PG (zagorich) da servisiram skodu a zivim u Bar i tu imam ovlasceni servis sa originalnim djelovima...Djelovi nisu uopste skupi i ima ih u skoro sve auto djelove.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #50 on: March 18, 2008, 11:09:28 PM »
Smart, veri smart, ...!Predlazem Sambu jer je to ipak ovlasceni servis! Razlika u cijeni djelova i ruku ce ti bit mala a u ovlascenom servisu bi trebao dobiti 2 godine garancije na ugradjene djelove! Ja sam za moju uzimao djelove kod Cekovica u PG (tobos original), ugradio mi ih je solidan majstor al opet nije to tooo. A razmislja sam se da odem u Sambu ili Tamaris u Tivat. I ne bi me mnogo skuplje ispalo al me glava boljela nebi i dobio bi garanciju. Al jebiga na greskama se uci!!! Od sada cu sve radit kod ovlascenih servisera. Pocetkom mjeseca sam radio komplet servis motora sem kaiseva i inspekcijski pregled auta sa provjerom kilometraze u Tamars i sve ukupno me izaslo 140Eura. Kod lijevog masjtora nedje odje u PG bi ustedio oko 20Eura i jednostavo neisplati se.Za rubove ima caka (makar to tako cesi rade). Saviju unutrasnju stranu rubova da bi stale malcice sire gume, jer se desava na serijske 175/60R14 da struzu kad se malo optereti. Mada je plafon 195/50R15 za nju.P.S. Sad sam tek primjetio na slike tvoje Felicije jednu sitnicu. Pa ti imas akcioni model "Family",  groupwave prepozna sam po tapaciru sjedista i obloga na vrata. To je prva takva odje da sam vidio! Zato ima tako dobru opremu!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #51 on: March 18, 2008, 11:16:28 PM »
U potpunosti se slazem sa tobom sto se tice servisiranja, ovlasceni servis je majka!To sam cuo za savijanje rubova, al ko ce o tom jadu radit necu je opterecivat i gotovo  happy2Da ima cak i naljepnice na zadnjem dijelu Family, cak su mi u sambu rekli da je rijedak taj paket kod nas.Evo i slika koja to potvrdjuje:
« Last Edit: March 18, 2008, 11:21:56 PM by 2fast4you »

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #52 on: March 18, 2008, 11:43:28 PM »
Vidim vidim! Opet kazem fin autic! Uz neke mrak felne i par decentnih sitnica po exterieru zweek! Sad se sjetih, znas sta bi joj extra palo? Ima onaj Felicijin fabricki spoiler na vratima od gepeka i iznad zadnje sajbne iz originalne skodine dodatne opreme (serijski je imao model SportLine)! Vidio sam to samo na jednu feliciju odje u PG negdje davno. inace o ostalim spoilerima ni govora!kad budem iamo vremena i onaj jeftiniji M-telov internet postavicu ti par slika koje imam da vidis o cemu pricam. Takodje sam ti htio rec i za sajt ceski o felicijama pa mos' pogledat: www.feliciaclub.cz ako se navarm, mozda nadjes neku inspiraciju ima brdo slika!P.S. probacu da postavim video klip sto sam u cesku snimio na Skodinom okupljanju, (zamislite preko 300 skoda na jednom mjestu ::wub::joj ljudi moji), Skoda Felicija 1,3 (ka tvoja) sa izduvom tipa Fast 'n' Furiouse pa da vidis sto je zvuk!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #53 on: March 19, 2008, 03:00:32 PM »
Pogledacu za taj spojler cisto da vidim kako izgleda...Felme otom-potom to mi je za sada krupna investicija s obzirom da moram i gume da kupujem jer mislim da uzimam vece felme 13 su mi male.Taman kad uvedes taj brzi internet postavi neke ideje pa cemo vidjet sta ce od toga dozivjeti svjetlost dana.Da ne znas mogu li se od pola starijeg montirat farovi na feliciju bez prepravki jer sam gledao skoro bruka kristalne farove sa izjedna zmigavcima...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #54 on: March 19, 2008, 03:18:20 PM »
E ovako, znam da na stari model Felicije (kakvu ima Marinovic) pasuju farovi od Pola n6 (to ti je ona verzija starog pola prije medjuserije tj.godiste od 96-2000) tacno na saraf, bez ikakvih prepravki. za tvoju nisam siguran zbog drugacijeg veznog lima i maske al kad budem ima vremena raspitacu se na neki Ceski forum u vezi toga. Zmigavci ti ne pasuju ni na jednu Feliciju jer bi se morale vrsiti neke prepravke sto za sobom povlaci lakiranje i ostale zajebancije sto ti ne savjetujem. (ali ima u cesku extra prozirni zmigavci za nju koji kada se namontiraju izgledaju kao da su komplet sa farovima od Pola). Evo vala i ja cekam taj internet kao novu godinu. Sta god ti treba, neki savjet i slicno, (naravno sto je u mojoj moci), NO PROBLEM samo javi pa cemo vidjet sta i kako!P.S. pri ugradnji ovih farova od pola mora se malo podebljati lajsna ispod farova jer su polovi uzi za neki milimetar.

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #55 on: March 19, 2008, 03:40:57 PM »
Za sad cu da zamijenim bocne zmigavce sa onim kristalnim sa golfa 4, mjerio sam ih i mislim da ce odgovarati, to cu sve u sambu da ponesem da mi zamijene jer se bojim da ne slomim ove fabricke kad ih budem skidao.Ostalo ne planram jos nista ali ideje ce se gomilati pa mozda "ulozim" da je malo doceram.Vidjecemo ako bude sto trebalo ti si tu, posto vidim da si dobar na polju skode tako da ces mi ti biti glavni konsultant  happy2

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #56 on: March 19, 2008, 03:54:50 PM »
To se mijenja bez ikakih problema ja sam na octaviu mijenja (stavlja sam od 'rs').Trebas imati torex kljuc, i lagano mices tu plastiku kod blatobrana zmigavac se vadi stiskom sa unutrasnje stane, ima male zakacke.Barem je tako bilo kod octavie.

Offline Marinovic

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #57 on: March 19, 2008, 05:42:28 PM »
Ajde ne sprdaj se da ne znas zmigavce promjeniti,ja sam moje skidao 100 puta i nista im nije bilo.A ovo za farove od pola imas li neku sliku tih farova na koje misil da su extra ili neki sajt okle se mogu poruciti...

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #58 on: March 19, 2008, 09:25:47 PM »
Ja imam tanki srafcigercic i gurnem ga izmedju plastike i gume da dodjem do one opruge ali pocne plastika da mi krcka pa se bojim da ga ne slomim.U sambu imaju torex kljuc pa cu tamo zamijenit da ne pravim trosak bez potrebe.Farovi su Hella ili in pro nisam siguran crni izjedna sa zmigavcima, nista komplikovano, da imaju andjeoske oci ili slicno samo su kristalni i imaju sociva kao novija kola. Nesto slicno ovima al nisu to ti!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #59 on: March 19, 2008, 09:55:58 PM »
A dje bas nadje ovu sliku?  ::bash:: Ja sam bas sada razmislja kako da slikam tu nandzarastu feleiciju iz casopisa pa da vam je postavim da vidite sto je Felicija. Felicija ima 17"ice felge (imitacija Porsche Turbo) sa gumama 205/40R17; zastitni kavez u komplet interieru, Motor serijski 1,3 pojacan na 1.490cm3; snaga 80kw/109ks; dodat hladnjak ulja; ostrija bregasta; snizena glava, duplex izduv i ostale sitnice; Covjek je na nju radio od 1994 godine (tj.od kad je kupio) a radi se o prvom modelu Felicije i do sad je pokupio ko zna kolko pehara! Inace Chip za tvoju Feliciju kod provjerenog Ceskog tjunera iznosi oko 120Eura, sa 2 godine garancije; snaga se povecava sa postojecih 50kw na 56kw s tim sto se potrosnja moze smanjit za koji decilitar. A sport.opruge njemackog proizvodjaca Eibach sa snizenjem cca 30mm kostaju oko 100Eura; Prozirno staklo prednjih farova je oko 30Eura a zadnja bijela svijetla 20Eura. Skinuo sam neke slike Felicija sa interneta (medju njima i Cabrio verziju koju proizvodi firma MTX)pa cu to postavit kad budem ima volje i vremena!