Author Topic: Skoda felicia  (Read 2898 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #80 on: May 04, 2008, 11:18:09 PM »
Auf bruka kakve su felge! ATS-ke, jos kad se ispoliraju ubijaju u oci! Mada Feliciji vise stoje neke ravne i to petokrake, a najbolje bi joj pale po meni one BBS-ke od Golfa III! Sto znam provjeri u photo shop kako bi izgledale! Na srebrnu boju mozda i ne bi tolko ko na neku tamnu! Ako ih ne budes uzima Ti javi mi cijenu i kontakt na tog lika sto ih prodaje mozda imam kupca za njih! Pozdrav!!!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #81 on: May 05, 2008, 09:03:11 AM »
Ja sam vise za petokrake i to sto kazes da su ravne, ove su ubacene i 15" Slikacu na cep rezervoara specifikaciju sta mi preporucuje fabrika max 14" zato mi se ne stavljaju 15".U ove ATS ima dosta da se ulozi farbanje, nikakve gume... stvarno nisu krive i varene al su nagrdjene spolja pa ce se morat i kitovat ona udubljenja po njima.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #82 on: May 05, 2008, 09:32:49 AM »
Nemoras nista gledat te specifikacije! Po njima mozes stavit najvecu gumu 175/65R14, a to Ti po meni se neisplati radit ako neces stavljat nesto malo vece! Kad vec radis radi da valja! Ako oces 14" preporucujem Ti dimenziju 185/60R14 (te felme su imali neki akcioni modeli iz 97godine)! Najbolja solucija bi po meni bila da ugradis 195/50R15, cime neces promjeniti nista vezano za geometriju i promjer tocka (znaci ostace Ti u okviru fabricke dimenzije 165/70R13 ili 175/65R14 jedino sto ce guma biti niskoprofilna pa ces morat malo pazit na rupe i trotoare)! Ali ova dimeznija vuce i jednu negativnu stranu - pogadjas sigurno, u pitanju su zadnji blatobrani! Ako ovo ugradis morat ces poc kod nekog dobrog limara da ti savije rubove zadnjih blatobrana (nista strasno, ako se dobro uradi nemora se ni lakirat ni nista)! Sto znam ja ne bi mozda stavlja ove ATS-ke no neke fine petokrake i ima da bude mrak! Jos bolje bi na tu tvoju sivu boju legle neke OZ ili slicno sa dosta sitnih krakova al lakirane u crnu boju! Ove bi vise lezale na Marinovicevu tamnu boju! Ti vidji sto ces i kako ces!!!

Offline Marinovic

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #83 on: May 05, 2008, 11:29:23 AM »
Extra su ove felne,kolko su...ne vrijede mnogo ako su takve kakve kazes...a kakve to 14 imas...

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #84 on: May 05, 2008, 05:39:34 PM »
Nemam 14 nego 13 na auto a u ponudi sam imao 14 sa dvojke bzv su bile pa sam odustao ruzniju felmu nism vidjeo.Ove mi cijeni sa gumama 150 eura doduse gume su skoro slik  happy2 ali mislim da bi ih spustio na 100 ako ne i manje.Evo specifikacije sa cepa rezervoara...Mislim da cu ipak juriti neke dobre 14" al da su bez ulaganja i da su po mome ukusu...Ovako nesto bi recimo doslo u obzir-imam dosta velik popust kod jednog rodjaka ako bih uzimao nove borbet felme tako da je njih najvise...

Offline Marinovic

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #85 on: May 05, 2008, 05:42:02 PM »
Kakve su cijene felni kod tog tvog rodjaka...

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #86 on: May 05, 2008, 05:58:18 PM »
Za sve felme je kao i u kastelanu osim kad uzimas i gume i felme tada daje popust i izadje te manje nego sto bi te izaslo u kastelamu (maximum 50 eura zavisno od marke guma).A za mene ide mnogo ispod cijene, primjer borbet felme 14" koje sam gledao su 360 bez guma ja ih sa gumama BF goodrich uzimam za 380 eura al ja sam mu rodjak  ::bleh::...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #87 on: May 06, 2008, 10:52:12 PM »
sto velis to! to je 4 kom jel? nije to skupo

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #88 on: May 07, 2008, 10:05:23 PM »
DA 4 komada, znaci felme sa gumama samo sto mi se taj model ne svidja, a i otac mi cijepa glavu da ne uzimam kod njega felme jer nece da mi uzme pare, nego ide na svoju stetu zato i trazim polovne...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #89 on: May 07, 2008, 10:18:41 PM »
koliko su otprilike neke 17-tice

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #90 on: May 07, 2008, 10:23:50 PM »
Ja rekoh sve su mu cijene ako uzimas sa gumama 50 eura manje-vise od kastelane...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #91 on: May 07, 2008, 10:45:57 PM »
pa dobro ipak jeste jeftino na odnosu kolko se prodaje u druge prodavnice.

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #92 on: May 08, 2008, 11:20:19 AM »
Ma svi su ti do 50 eura skuplji od kastelane samo sto on na neke gume moze da spusta cijenu pa mogu izac i jeftinije...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #93 on: May 08, 2008, 11:36:56 AM »
Ja sam mislio odje da trazim neke felge polovne ali se ne iplati. Nemos nac dobre ipod 350 do 400 eura a ja za te pare gore mogu uzet da biram od RONAL,  AEZ, ALESSIO, MAK neznam vise sve 17-tice 400eura i naravno gume koje se krecu 4 kom 200 eura.(ej 17-tice 400 eura jos ove marke dje sto vidio)

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #94 on: May 08, 2008, 12:06:58 PM »
U BG se mogu polovne felme nac za smijesne pare, zvao me drug da mi kaze da mi je nasa 14" sa Tigar gumama 120 eura sve 4 kao nove - sto je dzabe. Al treba poc za njih i doves ih i opet me ispadaju 200 ka po baru sto mi nude.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #95 on: June 19, 2008, 10:49:17 AM »

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #96 on: June 19, 2008, 02:43:22 PM »
Svidja mi se fora bez lajsni na branike i bez lajsni na vrata tako bi ja nesto odradio (ili bi ofarbao u boju auta) , samo bi ostavio fabricki ostatak prednjeg branika sa usisom i maglenkama i tablicu na gepek bi ostavio samo bi makao lajsnu sa gepeka iznad tablice.Volan mi se svidjelo kako se uklopio isto tako i izduv ali fora sa prekidacima u pepeljaru...  respectMogao je spustit zadnji kraj a ne da mu stoji kako kozica.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #97 on: June 19, 2008, 02:53:31 PM »
Ko zna zasto su oni prekidaci? ::msn-wink::I meni je ova fora bez lajsni extra, al kolko je prakticno procjeni sam - meni vazda neko stigne ogrebat branik i pored lajsni tako da je to dosta zeznuta stvracica! A jesi li primjetio jednu sitnicu? Ovako sredjeno auto a nema obrtomjer.U cesku Ti je ovo jos aktuelna fora - naprijed auto spusteno, pozadi serijsko, na taj nacin dobiju neki "klin" efekat kako to oni zovu!

Offline SFU

• View Profile
Skoda felicia
« Reply #98 on: June 19, 2008, 03:00:19 PM »
klin efekat sam vozio 10tak dana - nema glupljeg efekta kad kochish prije krivine - pozdravi mi chehe - samo da su zdravo!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Skoda felicia
« Reply #99 on: June 19, 2008, 07:08:58 PM »
meni se svidja sto nema kvake ...

Majka mi je rekla da moze ...