Author Topic: BMW Vs. Mercedes  (Read 1895 times)

motorsport

• Guest
BMW Vs. Mercedes
« on: January 06, 2007, 01:36:42 AM »
mislim da je ovaj TOPIC hvalio ovom forumu.... [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /] aj da vas cujem, koje je po vama bolje auto i zbog cega...???BMW ili MERCEDES???????????????????[img src=\\"http://www.bmwvsmercedes.com/luxury-cars/images/misc/bmwvsMercedes-benz.gif\\" border=\\"0\\" alt=\\"IPB Image\\" /]
« Last Edit: January 13, 2007, 11:54:40 PM by motorsport »

Offline brzi_pas

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #1 on: January 06, 2007, 04:18:06 AM »
mercedes, puno vishe raznovrsnih modela ima, ima cak i kamione....Ima i supercar, i superlimuzinu....Znaci definitivno bolji, e sad koji se meni vishe svidja i koji bi prije vozao od normalnih auta.....(to je druga stvar)
Nobody move, nobody get hurt!

Offline Filip_pg

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #2 on: January 06, 2007, 08:51:02 AM »
znaci sad je paleta modela presudila u tome????i renault ima mali milion modela auta i kamiona i svasta nesto,i volvo pa sto,opet nijesu najbolja kola na svijet..,a sto se tice superlimuzine,koja je to mercedesova,da nije majbah???ja kolko znam,ne nosi MB znak,time gubi status MB-a...al dobro,idemo dalje...rece supercar...pa onda kad je BMW imao supercar,cuveni M1,MB je bio jako daleko od tih staza...a onda o toj paleti izbora,hm...pa ovako,imaju i BMW i MB i malu i srednju i veliku klasu...al eto i to...to sto se MB otisnuo malo dalje na nekoj nerealnoj putanji,tj ka stvaranju nekih auta koja nikad nece gledat puta,to je druga prica,kojom oni dizu rejting pa sad mi treba da se divimo...nikako...ja velim,svaka im cast na udobnosti,luksuzu i tim sranjima,ali kvalitetu,izdrzljivosti i performansama...hm...jos uvjek (i vjerovatno zauvjek) kaskaju za BMW-om...a onda jos jedna stvar,a to je da MB nikada nece imati su sebi onaj neki duh koji ima BMW i to mu je mana...(jos jedna)onda,umalo da zaboravim,exelero???da i njega ne treba svrstat u MB???kolko znam (a znam) i on je majbah...tako da i on nije taj...mozda sto pokusavaju sad nesto sa ovim modelom 722???ne znam,impresivno je sve to,ali i on ce ostanut unikat...a BMW,sto,treba da se bavi i tim sranjima da bi navodno bio "neko"...objektivo misljenje jeste da ima vise nego dovoljno i pouzdanja i reputacije i svega sto mu je potrebno da bude to sto jeste,a to je najbolji...i tu je kraj svake price...ali dobro,ja znam da ce ova prica ici u nedogled i to je tako,svako ce da brani svoju stranu...ali car je u tome da se ovdje zakrvimo ko je bolji... aj zdrao mi bili...
« Last Edit: January 06, 2007, 08:51:47 AM by Filip_pg »

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #3 on: January 06, 2007, 10:51:42 AM »
Alfa Romeo je...Aha, Mercedes vs. BMWZa Filipa jedna lekcija iz bliske istorije i marketingaUkratko: Kada je BMW postao vlasnik Rolls Royca u Mercedesu su odlucili da promovisu direktnu konkurenciju i rodjen je Mercedes Maybah. Marketing odjelu je palo na pamet da na taj nacin nece biti dobra konkurencija Rollsu i brisu iz naziva ime Mercedes prednji gril mjenjaju tako sto umjesto vodoravnih stavljaju uspravne resetke. Isto je i s Smartom, ali u obrnutom smjeru.Exelero je prototip koji ni pod razno nece u serijsku proizvodnju, namjena mu je ispitivanje pneumtika pri ekstremnim brzinama. Za ekstreme postoji serijski SLR.Osim tzv. turistickog segmenta Mercedes pokriva i tzv. komercijalni program (Sprinter, Atego, Actros...) Mercedes zaista pokriva svojim modelima skoro sve klase vozila, ako tome dodamo jos i citavu korporciju DaimlerChraysler. Ta prica je na strani Mercedesa...Istorija: Mercedes je prvi poceo sa proizvodnjom automobila, dizel motora...Kljucno pitanje: da li sve ovo gore znaci da je Mercedes bolji od BMW-a?NE.BMW za razliku od Mercedesa ima prste i u moto industriji zbog cega je meni drazi. U kokpitu BMW-a slican osjecaj kao za volanom Alfa Romea. Opet mi je drazi BMW.Ako nije presudan prevoz od tacke A do tacke B sa sirokom paletom vozila, vec kolicina zadovoljstva prilikom voznje od tacke A do tacke B onda je bolji BMW.
« Last Edit: January 06, 2007, 10:55:25 AM by Wulfy »

Offline Laki

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #4 on: January 06, 2007, 11:53:17 AM »
Bolji mi je BMW,jer ipak je to momacki auto.S tim sto kada bih birao izmedju MB 124 ili BMW E34 uzeo bih uvjek mecku,bilo da se radi o limuzini ili kupeu.Mercedesov karavan mi je najgrdji karavan na svijetu.
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline SFU

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #5 on: January 06, 2007, 02:51:49 PM »
puno bolja mechkapuno miliji bmw

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline NSX

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #6 on: January 06, 2007, 04:16:09 PM »
[!--quoteo(post=15527:date=Jan 6 2007, 05:17 AM:name=brzi_pas)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(brzi_pas @ Jan 6 2007, 05:17 AM) [snapback]15527[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]mercedes, puno vishe raznovrsnih modela ima, ima cak i kamione....Ima i supercar, i superlimuzinu....Znaci definitivno bolji, e sad koji se meni vishe svidja i koji bi prije vozao od normalnih auta.....(to je druga stvar)[/quote]Ae i Zastava je bolja od Paganija ima juga keca floridu Pagani ima samo Zondu!

Offline brzi_pas

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #7 on: January 06, 2007, 04:32:55 PM »
Ne Mercedes ima SLR, koju konkurenciju mu tu moze odradit BMW? Nikakvu, a sto se auto sporta tice, i po tome je bolji Mercedes, i to evo 100godina!Pa o cemu vi pricate ljudi?Josh kad pricamo o modelima npr od prije 5-7godina, tu mi je ubjedljivo bolji BMW, ali o svim ostalim periodima njihove istorije je mercedes 2x bolji!Pogledajte samo nove modele BMW-a, nista vishe nemaju od onoga sto im je bio veeeeliki plus! Ali bash nishta, ni po dizajnu ni po osjecaju kad sjednesh za volan (nema vishe okrenute instrument table put vozaca, sve ka' u bilo koje drugo auto...)p.s. Mercedes je prvi odradio neke fore i to se mora poshtovat, plus zadnji modrli su i bolji i (sto mi je bilo nevjerovatno) ljepshi od novih BMW-ova...ajde izbacite maybaha (poshto nema znak) a ima li BMW nesto sto ce ikad moc da se takmici sa npr G klasom, cistokrvnim terencem?/?toliko od mene za sad, mogu pricat o ovome josh 100godina, ali mercedes je jednostavno bolja "marka" i sto bi rekao SFU i ako mi je bmw "miliji"!

grga

• Guest
BMW Vs. Mercedes
« Reply #8 on: January 06, 2007, 04:51:59 PM »
Pre svega cestitam na dobro izabranoj temi,ali....Tema je vrlo diskutabilna,neko ce reci MB,neko pak BMW,mislim da bi se uporedba da bi bila preciznija mora vrsiti po segmentima.Ipaj postoje dve cinjenice,na zvanicno biranim kvalitetima kada se o agregatima radi,veliki broj svetskih auto-novinara je glasao ovako:NAJBOLJI AGREGATI U PROTEKLIH 100 GODINA SU:-BMW-ov sestak M50 u benzinskoj klasi-MERCEDES-BENZ-ov petak od 2.5 litra u dizel varijantiDruga cinjenica je:BMW je nekrunisani kralj u inovacijama tj.lider inovacija u auto svetu.Mercedes -benz je fabrika koja proizvodi najveci deo svojih komponenti za sva vozila iz svog programa,a pri tom ima i najrigorozniju kontrolu kvaliteta.Ono sto za nas nije povoljno je to sto je MB od 2001 godine uveo programiran kvalitet(kao instrument za kupovinu delova ili cak zamenu vozila)npr.automatski menjac u E klasi je programiran na 600 000km,sto za svetska taxi vozila nije abnormalna kilometraza,tako se radi i sa ostalim delovima.Mercedes je bio primoran na to zbog pada prodaje,koliko je meni poznato BMW to jos uvek ne radi,mada je pitanje koliko su i ti "neprogramirani"bmw-ovi delovi i komponente kvalitetnije od MB-ovih.Studija ima na pretek a ovo je samo vrh ledenog brega.Moje misljenje je da izmedju ova dva automobila pri kupovini samo ukus odlucuje,ja sam veliki recimo ljubitelj BMW-a,ali bio bih nerealan kad bih rekao da MB ne valja,naprotiv,odlican je,e sad,na nama je... [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_rolleyes.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":roll:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_rolleyes.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_cool.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\"8-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_cool.gif\\" /]

Offline bmw_fan

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #9 on: January 06, 2007, 05:59:56 PM »
heheheheheheh hehehehehe ovo mi je trebalo  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]   [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  BMW ROLE,ROLE ((((: boli me dupe za kamijone,bmw ima motocikle i to prve motocikle sa korvom  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mrgreen.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":mrgreen:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mrgreen.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mrgreen.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":mrgreen:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mrgreen.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mrgreen.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":mrgreen:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mrgreen.gif\\" /] a dje ga je mercedes_fan sad ((((: ???? ima da istetoviram ili m5 ili m (motorsport) logo na sisu (lijevu) ako ikad odlucim staviti tetovazu!

Offline Filip_pg

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #10 on: January 06, 2007, 06:07:15 PM »
ja sam rekao vec...svako zna po nesto o necemu sto ne zna neko drugi...a onda,definitivno ce se uvjek na sve nacine braniti onaj koji je pri srcu i kraj...cinjenica je da su i jedan i drugi u samom vrhu auto industrije,i da zasluzuju respect i to zestok...

Offline Domo_TS

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #11 on: January 06, 2007, 06:40:05 PM »
[!--quoteo(post=15575:date=Jan 6 2007, 06:59 PM:name=bmw_fan)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(bmw_fan @ Jan 6 2007, 06:59 PM) [snapback]15575[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]bmw ima motocikle i to prve motocikle sa korvom  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mrgreen.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":mrgreen:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mrgreen.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mrgreen.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":mrgreen:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mrgreen.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mrgreen.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":mrgreen:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mrgreen.gif\\" /] [/quote] jesi ovo zamijenio o i r ili si stavio o umjesto u? a da i odgovor na pitanje BMW, nekad su mi bili mrzni a sad su mi naj naj, a mercedesi obratno,a kad se samo sjetim 124 seljacke (da oprosti sfu) a jos mi je mrzni posta kad ga je kupio jedan hostopler u dg i tako to...

Offline NSX

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #12 on: January 06, 2007, 06:43:04 PM »
[!--quoteo(post=15568:date=Jan 6 2007, 05:32 PM:name=brzi_pas)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(brzi_pas @ Jan 6 2007, 05:32 PM) [snapback]15568[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Ne Mercedes ima SLR, koju konkurenciju mu tu moze odradit BMW? Nikakvu, a sto se auto sporta tice, i po tome je bolji Mercedes, i to evo 100godina![/quote]Kako si lupio mijagi sto je to prvo to nije Merc nego McLaren sa Mercedesovim motorom a prosli McLarenov supercar je imao BMWov V12 motor BEZ kompresora i jos cini mi se manje zapremine (2 sastavljena sestaka od 3.0 ka iz Vojovog M3) i bio je brzi i to preko PEDESET km/h a znas li sto je to za one gore brzine?!Da ne pominjem sto je bio 700 kg laksi, sto je moglo unutra troje da sjedne(i sto je vozac bio u sredini sto je meni i bitnije), da nije bio glupi automatik (mislim supercar automatik pffffffffff) da je bio lijep a ne kad ga vidis iz daleka cini ti se da je SL novi spusteni itd. itd. i danas se isti mnogo vise cijene nego us*ani SLR koji je nesto najgore sto je McLaren ikada napravio, eto.Sto se autosporta tice imao je i BMW uspjeha i to onamo gdje su blizi bili obicnim vozilima a merc u F1 fakticki je Ilmorov motor uz nesto inzinjeringa AMGa mada vidimo kako im ide (jbg tamo ne mogu da stave kompresor ili 2 turbine pfff).Sto se tice toga da li je ukus ili ne dovoljno mi je da vidim u oglasima 250D iz 1990. koji se prodaje za 5 iljada i recimo 520i 24V 1992. sa sekvent plinom koji mi kumara prodaje za ~3200 ili tako nesto a boca je...treba li dalje nesto da pricamo?!

Offline bo8an

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #13 on: January 06, 2007, 06:56:47 PM »
BMW je za mene bolji, puno je nakako mocniji, no mercedes. Mercedes mi je nekako dosadan, a BMW pravi bogumi prelijepa kola, al nemojte mi zamjerit, Mercedovci [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mrgreen.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":mrgreen:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mrgreen.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_neutral.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":|\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_neutral.gif\\" /]
Loza je u bocu na koju pise Coca-Cola

Offline stefan123

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #14 on: January 06, 2007, 07:01:10 PM »
Uh dje nadje temu....Po meni se Mercedes i BMW ne mogu uporedjivat...BMW mi je klasa iznad.Oduvjek sam gledao Mercedes a posebno 124-ku taman ka sa one reklame 100%. U koje god selo da udjes 80% auta 124-ke i kaze ti onda neki seljak tamo "ali to je mercedes" i misli da je neki bogatas...BMW je nekako drugaciji od svih auta (slicno je i sa Alfom).Ima neki svoj duh...Mercedes je jedino udobniji sto je pogotovo izrazeno kod starijih modela.Pored toga uzasno me nervira sto mercedes ne mjenja izgled auta evo 10-15god. vise lice kao restyling no novi model.
« Last Edit: January 06, 2007, 07:02:16 PM by stefan123 »
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Domo_TS

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #15 on: January 06, 2007, 07:05:37 PM »
[!--quoteo(post=15590:date=Jan 6 2007, 08:00 PM:name=stefan123)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(stefan123 @ Jan 6 2007, 08:00 PM) [snapback]15590[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Oduvjek sam gledao Mercedes a posebno 124-ku taman ka sa one reklame 100%. U koje god selo da udjes 80% auta 124-ke i kaze ti onda neki seljak tamo "ali to je mercedes" i misli da je neki bogatas...[/quote] [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /] e to brate,isto imamo vidjenje na mercedes.

motorsport

• Guest
BMW Vs. Mercedes
« Reply #16 on: January 06, 2007, 07:15:29 PM »
auta se djele na BMW & ostala auta.... zapamtite to.... [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /] BMW je momachko auto, sportskog duha.... dok je mercedes elegancija, sta znam... ja ga licno ne volim, ni sam ne znam zasto... jedina dva modela koja mi se svidjaju su SL (stariji model '95-'96) i CLK (isto stariji model '98)..... znam da je mercedes jako kvalitetno auto, al dzaba kad je BMW mnogo iznad njega....jednostavno BMW mi je pri srcu...

Offline brzi_pas

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #17 on: January 06, 2007, 07:27:28 PM »
Pazi NSX, nije McLaren, no Mercedes SLR McLaren! Znaci ima znak MB-a naprijed!Meni pri srcu nisu ni jedan ni drugi (zna se sto je "preferiram") ali jednostavno je Mercedes kvalitetniji i svestraniji auto od BMW-a!p.s. Znam ja sto je McLaren F1, i znam da supercar NESMIJE imat automacki menjac, ali jebi ga, slr jes supercar i to vrhunski, jedan od rijetkih (ako ne i jedini) koji se moze vozit svaki dan! BMW jednostavno takav auto nema....aj sad po klasama...M3 vs C55 AMG - meni je masu bolji M3M5 vs E55AMG - tu sam nedje na isto, ali opet Mecka ima karavan seriju...M6 vs cls63 AMG - CLS mi je masu ljepshi, i eto brzi je auto od M6-ice760 vs s600- Slon je slon, masu bolji auto, masu vishe inovacija ima i ima "ime" sto je za ovu klasu masu bitno! (bolji je 100% ali ce sad (valjda) da izadj nova "sedmica)X5 vs ML- ni jedan ni drugi mi nisu neshto, ali mislim da je X5 bolji...serija 1 va A-klass- oba auta su uzasna i ruzna, ali dajem prednost BMW-u zbog RWD.. (i ako je to nekima mana)G klass vs ???  _ najjaci terenac u auto industriji, pravi se vec 25godina i josh je EXTRA (+ stara skola MB-a znaci kvalitet ka' 123ka )SL vs ???? Mercedes Sl je legenda u autoindustriji, jednostavno zna se sto je, a da je mocan mocan je i sa modelom SL65 naaamrtvo mocan!!! - opet BMW tu nema i nikad nece imat odgovor...GL vs ???clk vs ???R vs ???b vs ???i josh puuuno puuno modela na koje BMW jednostavno nema konkurenta... mislim da vam je sad jasno zasto tvrdim da je MB kao "brand" bolji i kompletniji.....
« Last Edit: January 06, 2007, 07:29:19 PM by brzi_pas »

grga

• Guest
BMW Vs. Mercedes
« Reply #18 on: January 06, 2007, 07:36:49 PM »
@NSX pojasni malo ono oko cena vozila tj uporedjivanja 250d i e34 sa plinom,ako nije problem.KAKO JE BMW DOBIO SMEK/DUSU A KAKO JE 124-KA POSTALA SELJACKO VOZILO:-Govorim o kretanjima u BGD-U '90-tih godina,svaki tzv.pucac ili tzv.mafijas je vozio tada za nase pojmove novo vozilo bmw e30 ili e34,tako da je od tada ostao mit o onima koji voze bmw-a,da se radi o nekakvim opasnim momcima sa vrelog asfalta(cist tadasnji glupi trend)velika vecina njih je pokojna,sto govori i o njihovim razmisljanjima(intelektu).Inace,ako izuzmemo recimo model 635 csi,na nasim ulicama su se mogli videti uglavnom modeli serije 3 e21 i serije 5 e28,koje su tehnicki odlicne ali potpuno bezlicne limuzine i bez imalo smeka i duse u sebi.Sa druge strane svaki gastarbajter koji je '70-tih otisao u zemlje zapadne evrope i tamo npr.otpusavao klozete 20 godina,smatrao je sebe za uspelog coveka ako je kupio mercedes(da je kvalitetan i nekakav statusni simbol mogao je videti od domacina Nemaca),e tako kad dodje vreme godisnjih odmora onda gastarbajter-vodoinstalater(primer samo,nek mi neko ne zameri)dodje u svoje selo sa MINI MERCOM ili 123-kom a celo selo ga gleda kao svetskog coveka jer on je tim autom zapravo kupovao i dobijao UGLED U SELU.Ta vozila nisu bila nista manje bezlicnija od bmw-a iz tog doba.Tako su prave vrednosti poremecene potpuno,jer BMW postade mafijaski,a MERCEDES seljacki.Od tada je proslo mnogo vremena i mi bi sada(moje misljenje)trebali da sudimo na osnovu drugih stvari,a ne zastarelih primitivnih misljenja,mada ja licno svacije postujem.Izvinjavam se,ne zapamtih ko napisa da MB vec duze vreme pravi dizajnerski ista kola,ne slazem se sa tim i mislim da ima dosta primera u prilog tome...AJ pozdrav svima....sretno Badnje vece svima koji slave,ostalima prijatno uz forum,zakuvalo se,pa neka,rekoh li ja,dobra tema [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]@brzi pas,svaka cast,iscrpno i po meni objektivno,a to sto ti je u avataru je takodje bez konkurencije u klasi,imao-divljao-slupao-spasila mi glavu,hvala joj.
« Last Edit: January 06, 2007, 07:47:28 PM by grga »

Offline brzi_pas

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #19 on: January 06, 2007, 07:47:57 PM »
grga svaka cast za post!Na srecu ovog topika sad su "mafijashka" kola Audi  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]Voze ih i kriminacli deklarisani, i kriminalci nedeklarisani (citaj politicari) i nemashtoviti gradjani (sorry ljudi morao sam.... [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]  )Tako su takvi ljudi napravili od Mb-a (seljaci) i BMW-a (mafijashi) tako su sad napravili i od Audija...