Author Topic: BMW Vs. Mercedes  (Read 1899 times)

Offline NSX

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #20 on: January 06, 2007, 08:04:34 PM »
[!--quoteo(post=15594:date=Jan 6 2007, 08:27 PM:name=brzi_pas)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(brzi_pas @ Jan 6 2007, 08:27 PM) [snapback]15594[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Pazi NSX, nije McLaren, no Mercedes SLR McLaren! Znaci ima znak MB-a naprijed!Meni pri srcu nisu ni jedan ni drugi (zna se sto je "preferiram") ali jednostavno je Mercedes kvalitetniji i svestraniji auto od BMW-a!p.s. Znam ja sto je McLaren F1, i znam da supercar NESMIJE imat automacki menjac, ali jebi ga, slr jes supercar i to vrhunski, jedan od rijetkih (ako ne i jedini) koji se moze vozit svaki dan! BMW jednostavno takav auto nema....aj sad po klasama...M3 vs C55 AMG - meni je masu bolji M3M5 vs E55AMG - tu sam nedje na isto, ali opet Mecka ima karavan seriju...M6 vs cls63 AMG - CLS mi je masu ljepshi, i eto brzi je auto od M6-ice760 vs s600- Slon je slon, masu bolji auto, masu vishe inovacija ima i ima "ime" sto je za ovu klasu masu bitno! (bolji je 100% ali ce sad (valjda) da izadj nova "sedmica)X5 vs ML- ni jedan ni drugi mi nisu neshto, ali mislim da je X5 bolji...serija 1 va A-klass- oba auta su uzasna i ruzna, ali dajem prednost BMW-u zbog RWD.. (i ako je to nekima mana)G klass vs ???  _ najjaci terenac u auto industriji, pravi se vec 25godina i josh je EXTRA (+ stara skola MB-a znaci kvalitet ka' 123ka )SL vs ???? Mercedes Sl je legenda u autoindustriji, jednostavno zna se sto je, a da je mocan mocan je i sa modelom SL65 naaamrtvo mocan!!! - opet BMW tu nema i nikad nece imat odgovor...GL vs ???clk vs ???R vs ???b vs ???i josh puuuno puuno modela na koje BMW jednostavno nema konkurenta... mislim da vam je sad jasno zasto tvrdim da je MB kao "brand" bolji i kompletniji.....[/quote]M6 poredi sa CLom a ne sa CLSom, nadji mi da je bilo jedan bilo drugi brzi na stazi (pusti pravac). To sto je slon masu bolji auto mozda nekom meni je najbolji onaj slon W140 SEL 600 (iz '92. sa 408 konja onaj kasnije je bio malo oslabljen). Prava ona sirovina od limuzine automatik sa 4 brzine itd. inace E38 majka za svakog slona (osim po tehnickim inovacijama s kojima naravno dolazi i povecanje tezine a koje debeli slonovi koji ih voze i ne koriste).Sto se SLa tice BMW osim Z8 nikad nije ni pravio neku konkurenciju njemu inace Z8 ima vise smeka od bilo kog SLa koji izgleda sirovinski (onako kako treba slon da izgleda koga pomenuh). Uostalom pogledaj SLove od kad su poceli da se proizvode samo se u par najslabijih stavljao manuelac u sve ostale matik, btw protiv SL280 sam se probao sa mojom Accord i...dobio ga [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]A te debilne CLS R itd. klase koje Merc izmislja samo neka je zdravo, na kraju krajeva dok je ovaca bice i vune (e zbog ovoga sam grga uporedio cijene).

Offline brzi_pas

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #21 on: January 06, 2007, 08:10:20 PM »
sa M6 se ne poredi CL, Cl je slon kupe (bukvalno),  na koga opet BMW nema odgovor....CLS nije ni malo debilan, a ni ostali (te klase koje MB izmishlja) meni je licno banja vidjet auto drugaciji od svih, a naravno da dobro izgleda (za razliku od nekih novih BMW-a  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]  )
Nobody move, nobody get hurt!

grga

• Guest
BMW Vs. Mercedes
« Reply #22 on: January 06, 2007, 08:18:38 PM »
Slazem se sa tobom da dok je ovaca,da ce biti i vune,ali ti uporedi karavan(skuplji i cenjeniji od limuzine)kod nas i dizel koji je takodje vise na ceni,pogotovo 2.5 motor,sa bmw-om limuzinom na plin.Takodje je mercedes po skalama u startu skuplji,pa mi zato ne bi jasno,no,dobro shvatam da si hteo reci da se za manje novaca po tebi moze dobiti bolje auto.Tvoje misljenje-postujem.Samo mali off-topic,izvinjavam se.Sta nudi i pruza za recimo 4000 eura Lancia Kappa,ja licno mislim mnogo vise nego li i BMW i MB,da ne govorimo da mora biti novija bar 5-7 godina.Znaci razlicita misljenja,razlicita ubedjenja i opet razliciti ukusi.Pozdrav.

Offline brzi_pas

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #23 on: January 06, 2007, 08:23:59 PM »
o kappi pogotovo sad necemo pricat da ne odemo u zestoki off!Ali je cinjenica da se za iste pare moze kupit masu bolji auto no i mercedes i BMW, bar kod nas....

Offline NSX

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #24 on: January 06, 2007, 08:24:07 PM »
Nigdje nisam pomenuo da je taj karavan (nisam siguran da nije ali nije bar po meni neka razlika, u startu je razlika 5-6%). Sto se Kappe tice dobar je auto ali je za te novce neces naci pogotovo ne sa sekvent plinom i u takvom stanju (takvu jedino za 5.000 a i to je upitno).Brzi logicno je poredit CL i M6 koji su kupei a ne limuzinu CLS, pa nema veze od koga je nastao na kraju i razlika u duzini i prostoru unutra je minorna.

Offline brzi_pas

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #25 on: January 06, 2007, 08:27:49 PM »
pa CL je veeeliki kupe, a cls je (nova mercedosova klasa kupe sa 4voro vrata  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]  ) koja se poklapa i po cijeni i po tezini sa M6 (ili uopshte serijom 6)A kappa sa sekvent plinom se moze nac za manje od 5000e (znam ja )

grga

• Guest
BMW Vs. Mercedes
« Reply #26 on: January 06, 2007, 08:38:12 PM »
@NSX-izvinjenje,nije karavan u pitanju, ne rekoh ja druze da je po tebi razlika,vec je po samom katalogu razlika prilicna,mozda gresim,ispravite me. ako se dobro secam za manje od 4 000e je skoro(mislim cak i ovde)bila u ponudi jaaaako dobra Kappa(mislim teget met. boje),ali ja i ne mislim na benzin varijantu,vec 2.4 tds,dakle motor koji je strahovito kvalitetan i izdrzljiv,u BGD-U je trenutno jedna takva u full-u na prodaju za 3500e sa naravno CG tablicama.Svim ucesnicima u diskusiji se izvinjavam za off,no samo da finisiramo zapoceto.Hvala.EDIT:Evo sad pronadjoh acid cookie je pre 3 meseca za 3000e prodavao Kappu 2.4 TDS!!!
« Last Edit: January 06, 2007, 09:05:53 PM by grga »

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #27 on: January 06, 2007, 08:55:47 PM »
Moj otac ima 124-ku i par puta sam je vozio i na nesto duze relacije (Budva - Uzice npr.)Osjecaj je kao da sam kapetan broda, zadam komandu, auto poslusno odradi zadato,uz sve to je i brz (benzinac) udoban, siguran, kvalitetan ALIza razliku od Alfe (slicno je sa BMW-om mada ne tvrdim jer nijedan nisam vozio duze od 100 km)nemam na volanu informaciju o tome kakav je put, ne osjetim najbolje podlogu.To se i vecini ljudi svidja, meni licno ne, i zato je MB popularan, a zbog cijene i prestizan.Objektivno MB je kompletnija fabrikaSubektivno: drazi mi je vozacki osjecaj, znaci BMW

Offline NSX

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #28 on: January 06, 2007, 11:33:44 PM »
[!--quoteo(post=15607:date=Jan 6 2007, 09:37 PM:name=grga)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(grga @ Jan 6 2007, 09:37 PM) [snapback]15607[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]@NSX-izvinjenje,nije karavan u pitanju, ne rekoh ja druze da je po tebi razlika,vec je po samom katalogu razlika prilicna,mozda gresim,ispravite me. ako se dobro secam za manje od 4 000e je skoro(mislim cak i ovde)bila u ponudi jaaaako dobra Kappa(mislim teget met. boje),ali ja i ne mislim na benzin varijantu,vec 2.4 tds,dakle motor koji je strahovito kvalitetan i izdrzljiv,u BGD-U je trenutno jedna takva u full-u na prodaju za 3500e sa naravno CG tablicama.Svim ucesnicima u diskusiji se izvinjavam za off,no samo da finisiramo zapoceto.Hvala.EDIT:Evo sad pronadjoh acid cookie je pre 3 meseca za 3000e prodavao Kappu 2.4 TDS!!![/quote]Pa dobro ali opet je BMW veci brzi manje trosi (u parama) kvalitetnije uradjen itd.A i ne rokce [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mrgreen.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":mrgreen:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mrgreen.gif\\" /]

Offline brzi_pas

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #29 on: January 07, 2007, 04:12:17 AM »
kvalitetnije uradjen????mislim MB jes imao problema od 98 do 2004 sa "poznatim kvalitetom, ali su to ispravili evo godinu...

grga

• Guest
BMW Vs. Mercedes
« Reply #30 on: January 07, 2007, 09:58:47 AM »
[!--quoteo(post=15623:date=Jan 7 2007, 02:33 AM:name=NSX)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(NSX @ Jan 7 2007, 02:33 AM) [snapback]15623[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Pa dobro ali opet je BMW veci brzi manje trosi (u parama) kvalitetnije uradjen itd.A i ne rokce [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mrgreen.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":mrgreen:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mrgreen.gif\\" /][/quote]Nemoj NSX zivota ti o kvalitetu samo,pa smejale su mi se komsije dok sam vukao da upalim 524td,vukao me komsija sa 123-kom taksi verzija,kazu ljudi:vidite BMW a da ga vuce jos 10 km,nece upaliti,nemoj me molim te o tom BMW-ovom dizel kvalitetu,to me je vec bolelo.(Govorim o kvalitetu tih godina)od tebe sam u svakom slucaju ocekivao konkretniji post.Pozdrav svima i Hristos se rodi.

Offline NSX

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #31 on: January 07, 2007, 11:46:50 AM »
Vas dvojica ste se bas takli mislio sam u odnosu na Kappu jbt inace nisam BMWovog dizela ni pominjao niti me zanima radi mene mogu svaki suturat niz liticu...

grga

• Guest
BMW Vs. Mercedes
« Reply #32 on: January 07, 2007, 12:05:48 PM »
Ja samo o kvalitetu,kad ti rece"kvalitaetniji je"pa ajde onda da pomenem i tog dizela 2.4,koji sam ja imao u e34 modelu,bilo,ne povratilo se,pu,pu...a Kappa se samo tu nasla kad pomenusmo kakav se kvalitet moze dobiti za koliko novca,toliko.Aj zivi bili....

Offline NSX

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #33 on: January 07, 2007, 01:20:59 PM »
Ja ne vidim da je iko pominjao BMWov dizel prije tebe al eto [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]Btw koliko sam ja novijih E klasa vidio da im nesto fali (pogotovo jedna svjetlosna grupa i ostala elektrika i elektronika).

grga

• Guest
BMW Vs. Mercedes
« Reply #34 on: January 07, 2007, 01:46:19 PM »
[!--quoteo(post=15645:date=Jan 7 2007, 04:20 PM:name=NSX)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(NSX @ Jan 7 2007, 04:20 PM) [snapback]15645[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Ja ne vidim da je iko pominjao BMWov dizel prije tebe al eto [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]Btw koliko sam ja novijih E klasa vidio da im nesto fali (pogotovo jedna svjetlosna grupa i ostala elektrika i elektronika).[/quote]Ja sam prvi pomenuo bmw-ov dizel,zato sto ti rece"kvalitetniji je",pa samo da te podsetim na bmw-ov kvalitet u toj 2.4 dizel varijanti,no,na svakom autu fali ponesto,savrsenog nema,sta cemo [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /] .Ne bi ni bilo interesantno da je drugacije.Aj' pozdrav...

Offline SFU

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #35 on: January 08, 2007, 08:20:40 AM »
Mogu li ja!?Vjerovatno ce se josh neko naci (mislim na rada32...) ko je vozio il vozi i jedno i drugo!jedna stvar je ukus (ima svakakvih i odje) a druga stvar je pitanje u naslovu (prepravite ga u shta vam je ljepshe, milije ....) mercedes je puno bolji@brzipas(nema vishe okrenute instrument table put vozaca, sve ka' u bilo koje drugo auto...)ponavljam na slici to i ne izgleda loshe kolko u prirodi npr. nova 3ka lichi na reno espace (sramota)sav BMW uspjeh novih generacija se ne bazira na starom shmeku (spartanska unutrashnjost, "bolikuraczapotroshnju", "veselisezadnjikraju")a brzipsu nije bitno u koliko segmenata BMW nema konkurenciju (vjerovatno ih ne zanima toliko klasa) bitnije je u kolko je klasa mercedes najbolji (ne samo u odnosu na BMW)u 3 "prave" klase sad je ravnomjerno podjeljeno srednja BMW 3gornja srednja AUDI A6visoka S-klasa + CLSa nekad je to bilo dosadno hahahaPS: Prije nekoliko dana sam onaj filter za vazduh stavio u 124ku da probam UHHHHHHHHma stavio bih joj vuneni volan i vunene prsvlake i one rodkape najruznije i sve se iz mozga drao "JA SAM SELJAK VOZIM 124KU!!!"

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline NSX

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #36 on: January 08, 2007, 10:34:33 AM »
Ne moras da se deres vidi se  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_lol.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":lol:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_lol.gif\\" /]

Offline SFU

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #37 on: January 08, 2007, 10:46:32 AM »
hahahhahhaaa to je zbog dzempera!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline shajo

• View Profile
BMW Vs. Mercedes
« Reply #38 on: January 09, 2007, 01:37:18 AM »
uh teshko pitanje uchiteljice mercedes koji je mnogo jak ali meni odvratan jer je previshe fensibmw koji je za mene neshto najljepshe na svijetbogomi ne znammislim mechka je mechka brate.fak iako mi se bmw fishe svidja
ohajtenzgut nei shpikinguz

desha

• Guest
BMW Vs. Mercedes
« Reply #39 on: January 09, 2007, 12:17:48 PM »
Mercedes ili Bmw prednost mercedesavise klasa duza tradicijaveci izbor motora (koje se cesto obnavljaju)elegancijanove tehnicke inovacije (prvi airbag, elektronske kocnice, navigacija,ABS i to sve je prvo ugradjeno u S klasu, prvi seriski dizel)tradicija sa kompresorom jos iz 1918 cini mi se (3000 cm3 180HP) i prve dobos kocnice jos tadaprednost BMW agresivan izgledjaki motori (u proslosti u zadnje vrijeme bez povecanja snaga (320i evo 15 god. Ima 150 HP))tradicija “suvih” motora (koju su poceli da krse sa V10 motorom u M5 i M6 (mada najboljim motorom u zadnje dvije godine) stavljauci turbine kao i novi M3 ce imati turbinu a i 535i mislim da ima turbinu)ima jos toga da se napise ali to mije sad palo na pametveoma mije milo sto se uvjek raspravlja mercedes ili bmw sto znaci da su najaca dva proizvodjaca automobilai da moram reci da SLR ima automacki menjac (sto se mene i svidja i ne svidja)ali i M5 i M6 imaje automatik menjac ali skoro procitah da ce oni na zahtjev kupaca ubrzo nuditi i manuelnisve u svemu volim MERCEDES a vozim BMW (“vikendom” i citavi zivot mercedesom ) (tako da sam nasao sredinu)