Author Topic: Presretachi?  (Read 7184 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Presretachi?
« Reply #360 on: July 25, 2012, 01:41:31 PM »
Vjerovatno vec svi znate, ali mozda nekom novom posluzi. Policija dobila novog presretaca, bijeli mercedes E klasa.. Jednom drugu na putu ka tunelu sozina uzeo vozacku na 130.
ka sozini su znakovi 100 i 80 km/h tako da na 130 mu nikako nisu mogli uzet vozacku ... na 131 vec da al na 130 nikako  ;)
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Kimi

• View Profile
Presretachi?
« Reply #361 on: July 25, 2012, 04:20:35 PM »
Meni su je na 60 uzeli  :P Greote :D
Nema prostora ovdje kapi!

Offline Bole

• View Profile
Presretachi?
« Reply #362 on: July 25, 2012, 06:40:23 PM »
ka sozini su znakovi 100 i 80 km/h tako da na 130 mu nikako nisu mogli uzet vozacku ... na 131 vec da al na 130 nikako  ;)
Nisu mu mogli uzet ni na 131 ako je to bilo u dijelu dje je ogranicenje 100, jer u nenaseljenom mjestu ide dozvola za prekoracenja preko 50, e ako si mislio na onaj dio dje je 80 onda mislimo na isto.

Offline archi

• View Profile
Presretachi?
« Reply #363 on: July 26, 2012, 05:31:43 AM »
Znaci ako je znak 80 a on vozio 130 nisu mu mogli uzet vozacku? Ok.

Offline X3M

• View Profile
Presretachi?
« Reply #364 on: July 26, 2012, 12:29:13 PM »
nisu mogli ni na 131 zbog greske radara (oko 3% cini mi se) ;)

Offline Bole

• View Profile
Presretachi?
« Reply #365 on: July 26, 2012, 03:21:59 PM »
Znaci ako je znak 80 a on vozio 130 nisu mu mogli uzet vozacku? Ok.
U nenaseljenom mjestu nisu mogli, u naseljenom mogu za prekoracenje preko 30km/h, prema cg zakonu o bezbjednosti saobracaja
« Last Edit: July 26, 2012, 03:23:40 PM by Bole »

Offline Valle

• View Profile
Presretachi?
« Reply #366 on: July 29, 2012, 08:10:55 AM »
Ka sozini meni na 149 nisu uzeli. Imam svjedoka! Ne budite budale,nego procitajte zakon. Konkretno,clan 307 stav 4!TU NIJE NASELJENO I TEK KADA SE PREKORACI PREKO 50 UZIMA SE VOZACKA!!!?lan 307Nov?anom kaznom od 30 ? kazni?e se za prekršaj:4) voza? koji se vozilom na putu u naselju kre?e brzinom koja je za 10 do 30 km/h ve?a od dozvoljene brzine, odnosno voza? koji se vozilom na putu van naselja kre?e brzinom koja je za 30 do 50 km/h ve?a od dozvoljene brzine A za 129 dje 100 ogranicenje nema kazne. Posao mi je sada takav da mi je oko 200km dnevni prosjek vožnje,i bio sam prinudjen da odštampam zakon i nosim ga sa sobom. Kad me jebu,da znam bar po kojoj tacki zakona. Procitajte i clan 288,zanimljiv je...
« Last Edit: July 29, 2012, 08:15:27 AM by Valle »

Offline bo8an

• View Profile
Presretachi?
« Reply #367 on: July 29, 2012, 05:10:59 PM »
Ka sozini meni na 149 nisu uzeli. Imam svjedoka! Ne budite budale,nego procitajte zakon. Konkretno,clan 307 stav 4!TU NIJE NASELJENO I TEK KADA SE PREKORACI PREKO 50 UZIMA SE VOZACKA!!!?lan 307Nov?anom kaznom od 30 ? kazni?e se za prekršaj:4) voza? koji se vozilom na putu u naselju kre?e brzinom koja je za 10 do 30 km/h ve?a od dozvoljene brzine, odnosno voza? koji se vozilom na putu van naselja kre?e brzinom koja je za 30 do 50 km/h ve?a od dozvoljene brzine A za 129 dje 100 ogranicenje nema kazne. Posao mi je sada takav da mi je oko 200km dnevni prosjek vožnje,i bio sam prinudjen da odštampam zakon i nosim ga sa sobom. Kad me jebu,da znam bar po kojoj tacki zakona. Procitajte i clan 288,zanimljiv je...
e fala ti vale, ovo mi je trebalo!  ;)
Loza je u bocu na koju pise Coca-Cola

Offline Valle

• View Profile
Presretachi?
« Reply #368 on: July 29, 2012, 05:31:45 PM »
http://www.upravapolicije.com/index.php?IDSP=336&jezik=latTu imate zakon o bezbjednosti saobracaja. Pa,provjeravajte,edukujte se... Samo neka su zdravo gradjani koji im poklone vozacku na nepoznavanje zakona. Evo ga famozni 288 clan u kom piše jasno ZAKAJ smiju da Vam uzimaju vozacku! Primjetite u našem zakonu,NIGDJE NE PIŠE DA IMAJU PRAVO ODUZETI VOZA?KU ZA PRELAZAK KROZ CRVENO!!!!?lan 288Policijski službenik ?e na licu mjesta privremeno oduzeti voza?ku dozvolu i isklju?iti iz saobra?aja voza?a:1) koji se u naseljenom mjestu vozilom kre?e brzinom ve?om od 30 km/h od dozvoljene;2) koji se na putu van naselja kre?e brzinom ve?om od 50 km/h od dozvoljene;3) koji napusti mjesto saobra?ajne nezgode;4) koji upravlja vozilom u saobra?aju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih materija ili lijekova na kojima je ozna?eno da se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje;5) i voza?a-instruktora koji u organizmu ima alkohol ili pokazuje znake alkoholne poreme?enosti za vrijeme dok osposobljava kandidata za voza?a motornog vozila;6) i voza?a-instruktora iz ?lana 283 stav 2 ovog zakona koji odbije da se podvrgne ispitivanju, odnosno stru?nom pregledu;7) koji je izvršio radnju preticanja vozila koje se zaustavilo ispred pješa?kog prelaza radi propuštanja pješaka koji su stupili na pješa?ki prelaz;8) koji vrši preticanje ili obilaženje kolone vozila;9) koji preti?e drugo vozilo u tunelu, ispred vrha prevoja puta ili u krivini kada je preglednost puta nedovoljna.Policijski službenik ?e na licu mjesta isklju?iti iz saobra?aja voza?a:1) koji upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje vozilom;2) koji upravlja vozilom, a nema važe?u voza?ku dozvolu odre?ene kategorije;3) koji upravlja vozilom u vrijeme kad mu je voza?ka dozvola privremeno oduzeta;4) koji upravlja vozilom u vrijeme kad mu je pravosnažnom odlukom nadležnog organa izre?ena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom odre?ene vrste ili kategorije;5) bicikla sa motorom i motocikla koji ne koristi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje na putu.Policijski službenik koji zatekne voza?a koji pokuša ili nastavi da upravlja vozilom nakon što je isklju?en iz saobra?aja na putu i nastavi sa vršenjem radnje prekršaja zbog koje je isklju?en iz saobra?aja, ponovo ?e ga isklju?iti iz saobra?aja i dati nalog za premještanje vozila u skladu sa ?lanom 65 ovog zakona.

Offline Bole

• View Profile
Presretachi?
« Reply #369 on: July 29, 2012, 07:14:36 PM »
ne pise nidje da ti vozilo moze bit oduzeto zbog prekoracenja ili tamnih stakala ili bukanja po gradu pa uzimaju, zaustavise mi druga preksinoc bilo je oko 100-110km/h prekoracenje u naseljenom mjestu, radara nema, i veli sto cemo sad. reko nista cus sto, imas ti neki dokaz? vozacku ne pominje no veli aj sad pa cu ti drugi put uzet auto na provjeru... i toliko o nasem zakonu i policiji, uzimanje kola na provjeru u mup dva mjeseca radi prekoracenja... i to su mene jednom napravili, pa mi je golf ka bio neregularan, pa uzimali izjave okle mi sto mi pa posle regularan ispade, pored svog poznavanja zakona i clanova...
« Last Edit: July 29, 2012, 07:20:27 PM by Bole »

Offline tuningmaniak

• View Profile
Presretachi?
« Reply #370 on: July 30, 2012, 01:49:43 PM »
Nisu mu mogli uzet ni na 131 ako je to bilo u dijelu dje je ogranicenje 100, jer u nenaseljenom mjestu ide dozvola za prekoracenja preko 50, e ako si mislio na onaj dio dje je 80 onda mislimo na isto.
da lose sam napisao .... dje je 80km/h sve do 130km/h je bezbjedno ... tamo dje je 100 sve do 150km/h je bezbjedno nego zaboravio da naglasim  ;)
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Domo_TS

• View Profile
Presretachi?
« Reply #371 on: July 30, 2012, 03:07:17 PM »
i gdje je ogranicenje 50kmh za vozacku je bezbjedno do 100km osim ukoliko se radi o naseljenom mjestu, a naseljeno mjesto je jasno definisano u zakonu kao grupa zgrada sa jedne ili obje strane puta cije su granice obiljezene znakom za naselje. A sad koji je znak za naselje.... vjerovatno ga niste gledali kod nas ali mozda ce ga se neko sjetiti sa polaganja vozackog. to je ovaj znak http://www.autopedija.com/images/stories/kola/slike/slike1/znak-naseljeno-mesto.jpgedit: kad vec izbacih ovu sliku, vidite na nju ovaj donji znak "zona usporenog saobracaja", njega sam vidio samo na jedno mjesto u cg a to je poslije rampe kod perle u budvu, obratite paznju kad setate tuda jer ne vjerujem da imate propusnicu za auto :D
« Last Edit: July 30, 2012, 03:11:14 PM by Domo_TS »

Offline bo8an

• View Profile
Presretachi?
« Reply #372 on: July 31, 2012, 05:40:11 AM »
A za 129 dje 100 ogranicenje nema kazne.
je li ovo 100% sigurno?  :-\

Offline Bole

• View Profile
Presretachi?
« Reply #373 on: July 31, 2012, 08:26:04 AM »
Nije tacno, kazna za to je 30€

Offline bo8an

• View Profile
Presretachi?
« Reply #374 on: July 31, 2012, 08:39:27 AM »
znachi onda za prekorachenje van naseljenog mjesta od +1 kmh do + 50 kmh je 30€?

Offline Bole

• View Profile
Presretachi?
« Reply #375 on: July 31, 2012, 08:57:37 AM »
Da ja mislim da je tako ali od +10 do +50, do +10 bi trebalo da se tolerise nisam siguran al mislim da je tako

Offline bo8an

• View Profile
Presretachi?
« Reply #376 on: July 31, 2012, 09:49:41 AM »
fala  ;)

Offline BLUE_STILL

• View Profile
Presretachi?
« Reply #377 on: July 31, 2012, 10:36:02 AM »
vise nema te tolerancije od +10 km. To je sad prepusteno cajkanima na slobodnu procjenu a ni ovih 3% za radar  koje neko pomenu i to je ostavljeno cajkanu na dobru volju. Znaci racunajte cistu kilometrazu, na +31 km ce vam sigurno uzet vozacku ako naletite na nekog buzdovana koji radi po zakonu (u naseljenom mjestu) i na +51 na otvorenom. Za +29 i +49 vam je novcana kazna 30 euraca.
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline Valle

• View Profile
Presretachi?
« Reply #378 on: July 31, 2012, 06:22:30 PM »
Jeste vi nepismeni,ili ste samo budale ko ostatak nacije? DRUŽE,ako mi piše kaznu MORA da napiše po kojoj tacki zakona!? Ne može da on slobodno procjenjuje. Djuture,a? Pišu,oduzimaju vozacku i za +3km/h AKO IM SE PUSTIŠ!

Offline BLUE_STILL

• View Profile
Presretachi?
« Reply #379 on: August 01, 2012, 11:03:17 AM »
Jeste vi nepismeni,ili ste samo budale ko ostatak nacije? DRUŽE,ako mi piše kaznu MORA da napiše po kojoj tacki zakona!? Ne može da on slobodno procjenjuje. Djuture,a? Pišu,oduzimaju vozacku i za +3km/h AKO IM SE PUSTIŠ!
DRUZE izgleda si ti ili nepismen ili budala (da ti odgovorim tvojim rijecnikom iako neke rijeci ne koristim u normalnom dialogu ni na internetu) Napisace ti on i tacku  i clan i aneks i zakon i sve ako ti predjes samo pola km vise -AKO HOCE, pustao se ti ili ne. Pa ti vozi taj 1 km vise od dozvoljenog i nemoj im se pustat. Pise ti lijepo 1.nema tolerancije za 10km vise od dozvoljene. 2.Tu gresku od 3% za radar pazi da ti ne priznaju.ZDRAVO BIO.
BLUE_STILL
MONTENEGRO