Author Topic: Presretachi?  (Read 6843 times)

Offline Valle

• View Profile
Presretachi?
« Reply #380 on: August 01, 2012, 11:53:16 AM »
E pa ne mogu da vjerujem. :)Samo prepisujem,dao sam i link,budala jesam ali od tebe i tebi slicnih veca ne sigurno. To su ljudi,kao mi,i ne smije on da mi izmišlja zakon na licu mjesta. Tolerancija u gradu je do 10,van grada do 30 i CJAO! I nisam ni ja znao dok nisam izašao iz sozine (50 ogranicenje) i prije samog znaka 80 me zaustavio na 99. Mislio sam ODE VOZACKA,ali objasnio mi je policajac fino da van naselja smijem do 50 da prekoracim i da vozacka ostane kod mene. Prijatno.

Offline BLUE_STILL

• View Profile
Presretachi?
« Reply #381 on: August 01, 2012, 06:36:11 PM »
Ajde da ti vise ne bi slusali tvoj bogati rijecnik necu nastavljat. Zivio ti meni sto god.
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline Valle

• View Profile
Presretachi?
« Reply #382 on: August 01, 2012, 08:23:49 PM »
E fala ti,i ja tebi želim isto kao i svim ostalim Novljanima. I onako,prijateljski... Pro?itaj zakon,nece ti škodit'.

Offline Filip

• View Profile
Presretachi?
« Reply #383 on: August 01, 2012, 09:30:01 PM »
eto tako pomirili ste se. . dosta vise. .. nastavlja se tema dalje. . .

Offline LUKA

• View Profile
Presretachi?
« Reply #384 on: August 02, 2012, 02:28:11 AM »
Ako ko bude išao put sjevera neka se pazi dobroo bazi, crni mercedes, KO table non stop patrolira
But if you never try, you\'ll never know..

Offline Bole

• View Profile
Presretachi?
« Reply #385 on: August 02, 2012, 10:02:52 AM »
po primoriju u zadnje vrijeme civilnim sivim e46 karavan pg table cuda cine, unutra neka dvojica sa nekim cinovima i trt vrt mene cimali neku noc, drugu zamalo uzeli vozacku prema sutomoru

Offline tuningmaniak

• View Profile
Presretachi?
« Reply #386 on: August 02, 2012, 09:18:32 PM »
nije zgoreg da napisem jer padaju teske rijeci izdvajam iz zakona                                               ?lan 305Nov?anom kaznom od 50e do 150e ? kazni?e ?e se za prekrÅ¡aj:............8. voza? koji se vozilom na putu u naselju kre?e brzinom koja je za viÅ¡e od 30 km/h ve?a od dozvoljene brzine, odnosno voza? koji se vozilom na putu van naselja kre?e brzinom koja je za viÅ¡e od 50 km/h ve?a od dozvoljene brzine (?lan 32 stav 1 i ?lan 34 st. 1 i 2);...............Za prekrÅ¡aj iz stava 1 ta?ka 8 ovog ?lana, ukoliko je brzina kretanja vozila u naselju ve?a za viÅ¡e od 30 km/h od dozvoljene, a van naselja ve?a za viÅ¡e od 50 km/h od dozvoljene voza?u ?e se izre?i i zaÅ¡titna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.                               ?lan 307Nov?anom kaznom od 30e ? kazni?e se za prekrÅ¡aj:...............4. voza? koji se vozilom na putu u naselju kre?e brzinom koja je za 10 do 30 km/h ve?a od dozvoljene brzine, odnosno voza? koji se vozilom na putu van naselja kre?e brzinom koja je za 30 do 50 km/h ve?a od dozvoljene brzine (?lan 32 i ?lan 34 st. 1 i 2);..............Ako je prekrÅ¡ajem iz stava 1 ovog ?lana, izazvana neposredna opasnost za drugog u?esnika u saobra?aju ili prouzrokovana saobra?ajna nezgoda u?iniocu ?e se odrediti dva dodatna kaznena boda.OVO JE TRIK koji cesto koriste i automatski za ovaj prekrsaj policajci dodjeljuju 2 boda u vecini slucajeva bez ikakvog osnova tako da obratite paznju !!!!                              ?lan 308Nov?anom kaznom od 20e ? kazni?e se za prekrÅ¡aj:...............9. voza? koji se vozilom na putu u naselju kre?e brzinom koja je do 10 km/h ve?a od dozvoljene brzine, odnosno voza? koji se vozilom na putu van naselja kre?e brzinom koja je za 10 km do 30 km/h ve?a od dozvoljene brzine (?l. 32 i 34 st. 1 i 2);.............Ako je prekrÅ¡ajem iz stava 1 ovog ?lana izazvana neposredna opasnost za drugog u?esnika u saobra?aju ili prouzrokovana saobra?ajna nezgoda, u?iniocu ?e se odrediti dva kaznena boda.eto razrijesene sve dileme  ;)kome je muka da malo pojasnim .... tolerancije do 30/50km/h i slicnih gluposti nema .... preko 30km/h u naselju i preko 50km/h van naselja se uzima vozacka idu bodovi i pise se prijava njegova dobra volja oce li nekome progledat kroz prste ili ne ali prije 4-5 godina onaj komandir Usancic je javno rekao da domacim vozacima tolerisu svi policajci 10km/h jer su znakovi stari a sobracajnice relativno moderne i na njima saobracaju modernija i bezbjednija vozila dok se po zakonu vidi da se tolerancija ne tolerise  ;D
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline BLUE_STILL

• View Profile
Presretachi?
« Reply #387 on: August 03, 2012, 03:10:25 PM »
Eto tako  manijak javni se da platim pice  :) a moze i onaj prijatelj ako ga usput ne kazne dok seta brze od dozvoljene  ;)
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline Marko44

• View Profile
Presretachi?
« Reply #388 on: August 03, 2012, 04:54:07 PM »
ko ide put sjevera nek se pazi, kod Bioca po vas dan patrolira crna B klasa

Offline Rakso GSi

• View Profile
Presretachi?
« Reply #389 on: August 10, 2012, 07:27:01 PM »
ne znam jel vec neko tipkao.. novi passat sivi. PG EB xxx juce vatao na duplu traku posle cetinja ka bd ;)
get in sit down shut up hold on

Offline sajovan

• View Profile
Presretachi?
« Reply #390 on: August 11, 2012, 11:24:21 AM »
Bijela E clasa, Mk table,od sutomora prema petrovcu regulisu saobracaj  ;)
TDI power!!!

Offline checky

• View Profile
Presretachi?
« Reply #391 on: August 15, 2012, 12:47:06 AM »
mene zanima jedna stvar, kako je kod nas regulisan momenat dje je naseljeni dio, a dje ne??? ...kad nidje nemamo znak http://img13.imageshack.us/img13/7105/znaknaseljenomesto.jpgodnosnohttp://www.autoportal.rs/images/vesti/img/15867-novi%20znak%20za%20naseljeno%20mesto.jpg

Offline Majski180mhr

• View Profile
Presretachi?
« Reply #392 on: August 15, 2012, 12:59:04 AM »
bijela E klasa se krije po zbunova na magistralu kod aluminijskog!!! Meni i luku sundica uvatili jednu noc na 126km/h s tim sto se luka ne vidi na snimak jer je bio ispred mene..njemu nisu mogli nista a ja prosao sa 30e kazne za nenosenje dokumenata (kojih inace nemam) na snimak sam tacno vidio da su izleceli iz nekakvog siprazja -_-

Offline archi

• View Profile
Presretachi?
« Reply #393 on: August 15, 2012, 06:21:02 AM »
Jesu ti auto poveli pred mup? Posto je to standardna procedura ako ne nosis dokumenta, i mozes ga "uzet" tek kad dodjes sa vozackom.

Offline brzi_pas

• View Profile
Presretachi?
« Reply #394 on: August 15, 2012, 08:14:30 AM »
Pa i nije bash standardna....ja uglavnom iz auta u drugi auto i ne ponesem dokumenta, imam cak i 3 napisane za nenoshenje, nikad mi spomenuli nisu oduzimanje kola.... mada, moga bi ih sam zapalit kad bi krenuli, da mi oni ne pale nista....
Nobody move, nobody get hurt!

Offline Majski180mhr

• View Profile
Presretachi?
« Reply #395 on: August 15, 2012, 09:09:49 AM »
Jesu ti auto poveli pred mup? Posto je to standardna procedura ako ne nosis dokumenta, i mozes ga "uzet" tek kad dodjes sa vozackom.
nisu me vodili ispred mupa

Offline archi

• View Profile
Presretachi?
« Reply #396 on: August 15, 2012, 09:59:35 AM »
Mislim takva je procedura ali to vrlo rijetko rade. Mene su tako zaustavili dok nisam imao vozacku i ja rekao da sam zaboravio, i ovaj cak zvao da provjerava (pitao da mu nije oduzeta vozacka, to bilo u Bp a vozacku mi uzeli u Pg) ali zadnja kazna sto mi je bila nije napisana bila po kojem clanu osnovu sta znam uglavnom nisu provalili da mi je oduzeta. I on kaze sad po pravilu treba da ti vodimo auto pred mup i da dodjes sa vozackom da ga uzmes, i kazna od 30e, al evo pisacemo ti samo kaznu (jer su imali pune ruke posla)

Offline checky

• View Profile
Presretachi?
« Reply #397 on: August 15, 2012, 01:07:31 PM »
mene zanima jedna stvar, kako je kod nas regulisan momenat dje je naseljeni dio, a dje ne??? ...kad nidje nemamo znak http://img13.imageshack.us/img13/7105/znaknaseljenomesto.jpgodnosnohttp://www.autoportal.rs/images/vesti/img/15867-novi%20znak%20za%20naseljeno%20mesto.jpg

Offline brzi_pas

• View Profile
Presretachi?
« Reply #398 on: August 15, 2012, 01:39:20 PM »
Mislim takva je procedura ali to vrlo rijetko rade. Mene su tako zaustavili dok nisam imao vozacku i ja rekao da sam zaboravio, i ovaj cak zvao da provjerava (pitao da mu nije oduzeta vozacka, to bilo u Bp a vozacku mi uzeli u Pg) ali zadnja kazna sto mi je bila nije napisana bila po kojem clanu osnovu sta znam uglavnom nisu provalili da mi je oduzeta. I on kaze sad po pravilu treba da ti vodimo auto pred mup i da dodjes sa vozackom da ga uzmes, i kazna od 30e, al evo pisacemo ti samo kaznu (jer su imali pune ruke posla)
moye on da prica sto oce, yakonski nije tako, a procedura njihova i njihova pravila jesu takva, ali yakonski nema pravo da ti oduyima auto...
Nobody move, nobody get hurt!

Offline DrSPEED

• View Profile
Presretachi?
« Reply #399 on: August 16, 2012, 02:06:14 AM »
ms da sam vidio nedje izmedju cetinja i podgorice presretaca mercedesa bijelog HN table dali je moguce?

\"bmw_sauber_auto.jpg\"