Hamilton: Red Bull sa F-ductom još jaciLewis Hamilton zabrinut zbog Red Bullove odluke da ugrade F-duct sistem.Hamilton je u ponedeljak priznao da je zabrinut odlukom Red Bull-a da ugrade F-duct sisteme u svoje bolide za Veliku nagradu Turske, koja se vozi krajem ove nedelje.Pionir ovog sistema bio je tim McLarena, ali su to ubrzo ispratili timovi Ferrarija i Mercedes GP-a.Sistem pove?ava brzinu na pravcima, što ?e dodatno da donese uspeh ve? dominantnim bolidima Red Bull-a."Uz ovaj sistem, najbolji tim postaje još ja?i", rekao je Hamilton za Sport Bild."RB6 ve? ima mnogo dobrih, detaljnih rešenja. Ve? sam rekao svom timu inženjera da moramo da ih kopiramo", završio je Britanac.Vettel srecan zbog glavnog rivalaVettel izjavio da je sre?an što mu je glavni rival njegov timski kolega Webber.Tim Red Bull-a se nalazi na vrhu liste voza?kog šampionata, nakon duple pobede australijanca Webbera."Ovog momenta moj glavni rival je moj timski kolega, Mark Webber, i to je dobra stvar", izjavio je Sebastian Vettel za Sport Bild.Ipak, drugi izveštaji govore da mladi Vettel nije ni malo sre?an što mora da se bori za šampionat sa svojim timskim kolegom, ali šef tima Christian Horner kaže da je Vettel opušten i siguran u sebe."Sebastian ?e pobediti u mnogo trka ove sezone", izjavio je Horner.Ferrarijev Felipe Massa je ozna?en kao specijalista za trku u Istanbulu, ali prošle godine je Vettel bio na pol-poziciji, posle dominatne vožnje kroz sva tri dela kvalifikacija.Tokom trke napravio je grešku i završio iza pobednika Jensona Buttona, i timskog kolege Webbera, ali Vettel sada izjavljuje: "Volim tu stazu i idem tamo da pobedim."Massa u pregovorima sa drugim timovimaMenadžer Felipea Masse u pregovorima sa drugim timovima za sezonu 2011.Trenutno se vode ozbiljni pregovori izmedju Ferrarija i menadžera Felipea Masse, Nicolasa Todta, oko produženja ugovora, kako se navodi u izveštaju Turun Sanomata.Ali isti ?asopis je takodje objavio da je Todt obavio neslužbene razgovore i sa drugim timovima, posebno sa timom Renaulta.Glasine su do sada povezivale voza?a Renaulta, Roberta Kubicu, kao i Red Bullovog voza?a, Marka Webbera, sa mestom u Ferrariju, pored Fernanda Alonsa, za sezonu 2011., jer Massi isti?e ugovor sa ovim timom u decembru.Te glasine su bivale sve ja?e, kada je prime?eno da se Massa teško bori sa svojim F10, kroz po?etak ove sezone."Imamo dugoro?ni ugovor sa Fernandom, ali verujemo Felipeu. On dobro obavlja svoj posao", rekao je Stefano Domenicali."Ja jako volim Ferrari. Znam svakog tu i svi znaju mene", rekao je Massa."Ohrabruju?e je znati da su i drugi jaki timovi zainteresovani za mene. Ali glavni cilj mi je nastaviti u Ferrariju", završio je Massa.