Author Topic: ..:::F1 2010:::..  (Read 3099 times)

Offline TROPHY

• View Profile
..:::F1 2010:::..
« Reply #180 on: December 03, 2010, 12:21:43 PM »
Alonso najbolji vozac sezoneFernando Alonso je, od strane šefova F1 timova, izabran za najboljeg voza?a u 2010. godini, u organizaciji Autosporta.Kao što je to ve? tradicija, Autosport je organizovao da svih 12 šefova timova, sastave svoju listu 10 najboljih voza?a, završene sezone.Individualni rezultati, koji se ?uvaju u tajnosti, su nakon glasanja poredjani po novom bodovnom sistemu (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1), tako da se na kraju sabiranja saznalo, za koga šefovi timova smatraju da je najbolji voza? u 2010. godini.Alonso se nalazi na prvom mestu, za devet poena prednosti nad Sebastianom Vettelom.„Veoma sam zadovoljan, što ve?ina šefova timova misli da sam ja najbolji voza? sezone, iako bih ja više voleo da sam dobio to priznanje, kroz osvajanje svetskog šampionata“, rekao je Alonso.„To je još jedan dokaz, da je ovo bila odli?na godina, bez obzira na razo?arenje na kraju sezone.“„Tim i ja smo se borili do samog kraja, bez predavanja, ?ak i kada je to izgledalo kao izgubljen slu?aj. Slede?e godine, gleda?emo da budemo bolji, ali ?u i dalje pamtiti 2010. kao divnu godinu“, dodao je Alonso.Šef tima, Stefano Domenicali, je dodao: „Zadovoljan sam što su moje kolege, šefovi timova, odabrali Alonsa za najboljeg voza?a protekle godine. On je imao fantasti?nu sezonu.“„Nije tajna da je on talentovan voza?, ali moram re?i, u ime svih u Ferrariju, da nam je bila ?ast da radimo sa njim. Fernando je prava voza?ka sila, i naš je cilj da njemu i Felipeu, slede?e godine, damo auto, koji ?e biti visoko konkurentan, još od prve trke.“Vettel, koji je bio voza? godine 2009., iako je uzeo titulu šampiona, našao se na drugom mestu, ispred Lewisa Hamiltona i Marka Webbera.Nico Hulkenberg je toliko impresionirao šefove timova, da se našao medju top 10, i to ispred Masse i Barrichella. On je jedini po?etnik, koji se našao medju prvih deset voza?a, ove sezone.Ina?e, šefovi timova, nisu mogli da glasaju za svoje pilote.Rezultati glasanja:

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #181 on: December 11, 2010, 05:43:24 PM »
FIA ukinula pravilo o zabrani timskih naredbi  ::bash::FIA je nakon danaÅ¡njeg sastanka u Parizu donela odluku da pravilo o zabrani timskih naredbi bude ukinuto.U saopÅ¡tenju Me?unarodne Automobilisti?ke federacije se kaže da od 2011. godine pravilo 39.1 viÅ¡e ne postoji.Ipak FIA je naglasila da ?e timovi i u budu?nosti biti kažnjavani ukoliko nanesu Å¡tetu ugledu sporta.“Podseti?emo sve timove da ?e biti kažnjavani u skladu sa pravilom 151c u slu?aju bilo kakvih poteza koji naruÅ¡avaju ugled Formule 1.”Pri?a o timskim naredbama je letos ponovo postala aktuelna kada je Ferrari na VN Nema?ke sredinom trke zamenio poziicije svojih voza?a.Ferrari je kažnjen sa 100.000 dolara zbog tog poteza, me?utim drugih kazni nije bilo poÅ¡to je FIA najavila da ?e preispitati pravilo o zabrani timskih naredbi.FIA je tako?e objavila da ?e od 2012. kompletna radiokomunikacija izme?u timova i voza?a biti dostupna režiji prenosa.Lotus objavio svoje planove sa RenaultomLotus Grupa ?e od slede?e godine biti glavni sponzor i ve?inski vlasnik obnovljenog Lotus Renault GP tima.Mediji su u oktobru objavili da ?e Renault promeniti svoju strategiju po pitanju F1 tima prodavanjem ostatka akcija kompaniji Genii Capital. Od slede?e godine Renault ?e isklju?ivo biti dobavlja? motora u Formuli 1.Ovakav potez je omogu?io kompaniji Genii da proda deo akcija Lotus grupi, Å¡to je dovelo do preimenovanja ekipe i promene boja tima u tradicionalne zlatno crne.Sponzorstvo sa Lotus grupom ?e trajati do kraja 2017., a Renault se na duži period obavezao da ?e snabdevati ekipu svojim motorima.„Presre?ni smo Å¡to kona?no možemo da potvrdimo da ?emo se od slede?e godine takmi?iti pod imenom Lotus Renault GP“, izjavio je predsednik Renault F1 tima, Gerard Lopez.„Ovo je veoma uzbudljiv trenutak jer ekipa ulazi u novu eru u partnerstvu sa Lotus Grupom. I dalje ?emo biti partneri sa Renaultom i ovo je na neki na?in priznanje za sjajan posao koji je ekipa iz Enstonea obavila. Zahvaljuju?i tome uspeli smo da obezbedimo nove sponzorske ugovore koji nam garantuju svetlu budu?nost.“Ovo saopÅ¡tenje iz Lotus Grupe je stiglo i pored napora Tonyja Fernandesa da se od slede?e godine sa svojom ekipom takmi?i pod imenom Team Lotus. Njegova ekipa  ?e od slede?e sezone izme?u ostalog koristiti Renaultove motore i plan je bio da zvani?ne boje tima tako?e budu crna i zlatna.Direktor Lotus Grupe, Dany Bahar, koji je uradio dosta na povratku njegove kompanije auto trkama je izjavio: „Nema bolje platforme za promociju nekog brenda od motorsporta, a Formula 1 je definitivno najelitnije takmi?enje.„Svesni smo da je bilo dosta kontraverzi oko koriÅ¡?enja naÅ¡eg brenda u Formuli 1 i presre?an sam Å¡to kona?no možemo da potvrdimo naÅ¡u poziciju: Mi smo Lotus i vratili smo se.“
« Last Edit: December 11, 2010, 05:47:57 PM by TROPHY-Renault »

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #182 on: December 17, 2010, 01:10:01 PM »
Montezemolo ponovo preti odvajanjem timova od F1Prema re?ima di Montezemola još postoji mogu?nost da nekoliko timova napusti F1 i formira novi šampionat nakon 2012.Politi?ke nesuglasice sa FIA-om, koje su bile prisutne tokom predsednikovanja Maxa Mosleyja, su izglašene nakon njegovog odlaska.Me?utim, Concorde ugovor, koji je trenutno na snazi, isti?e pre 2013. godine, i Ferrarijev predsednik nagoveštava da ?e timovi ponovo tražiti više novca, od unosnih prihoda koje Formula 1 ostvaruje.Prema pisanju Telegrapha, Montežemolo poredi trenutno stanje u Formuli 1 sa zatvorom.„Nalazimo se na raskrš?u“, izjavio je Montezemolo.On je dodao da su trenutno mogu?a tri scenarija: status kvo, novi vlasnici sporta sa Bernijem Eclestoneom na ?elu, ili model kao u NBA ligi.Naime, Ameri?ka košarkaška liga je u vlasništvu timova.„Na kraju, uvek možemo da na?emo razli?itog promotera. Ovaj biznis i nije tako komplikovan kao što se ?ini“, rekao je di Montezemolo.Još uvek je rano re?i da li ?e najnovija pretnja, oko odvajanja pojedinih timova, propasti kao i sve prethodne, ali uticaj Ferrarija je ja?i nego ikada. Pored toga, Montezemolo je, tokom Ferrarijeve boži?ne proslave, naglasio mu se ne svi?a koncept ?etvorocilindri?nih motora koji bi trebalo da budu uvedeni 2013.„Ne smemo da preterujemo u štednji. Ferrari nikada ne bi napravio automobil, koji ima motor sa ?etiri cilindra.“„Ovo što FIA radi, kako bi navodno smanjila troškove, samo ih pove?ava ako se pravila menjaju svakih pet minuta. Ovo je Formula 1 i ona bi trebalo da predstavlja vrh tehni?kog razvoja."Montezemolo je tako?e odbacio glasine, prema kojima ?e do?i do otpuštanja usled gubitka titule ove sezone.„Mi u Ferrariju verujemo u stabilnost. Ali to naravno ne zna?i da smo potpuno zatvoreni. S vremena na vreme, moramo da otvorimo prozor kako bi smo udahnuli malo svežeg vazduha“, izjavio je Montezemolo za španski list Marca.Po pitanju legalizovanih timskih naredbi, Montezemolo je po prvi put priznao da je Ferrari preterao u Austriji 2002.„Mislim da je ono što smo napravili u Austriji bilo prerano (u sezoni), ali to ipak nije bilo isto kao ono što se dogodilo u Nema?koj ove godine. Fernando je bio brži od Felipea.“„Ono što ne valja je, ukoliko se timske naredbe izdaju na samom po?etku sezone.“On je dodao da ?e Massa po?eti novu sezonu sa jednakim statusom kao i Alonso.„Ho?u dvojicu voza?a koji ?e se boriti za titulu, a ne nekog ko ?e da ostane frustriran nakon prve trke. Ovo je jako bitno, ali ?e u drugoj polovini sezone voza?i biti svesni šta treba da urade, ukoliko postoji potreba za time.“Montezemolo je obe?ao da ?e, u bududu?e, timske naredbe u Ferrariju biti izvršavane na bezbolniji na?in, zbog gledalaca.Predsednik Ferrarija se, tokom prazni?ne proslave u Maranellu, osvrnuo i na glasine, prema kojima namerava da se posveti politi?kom životu.„Imam važno obaveštenje za sve“, našalio se. „Rešio sam da osnujem svoju partiju!“„Razgovarao sam sa svima u Ferrariju, i mogu da kažem da je moja budu?nost ovde. Ovaj posao je moj život i tako ?e i ostati.“

Offline Voland

• View Profile
« Reply #183 on: December 17, 2010, 04:29:32 PM »
Poceli su. Reko li ja? A u dusu ih znam.
Drink. Smoke. Fuck. Fight.

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #184 on: December 17, 2010, 05:21:08 PM »

Poceli su. Reko li ja? A u dusu ih znam.
cheers1 ::msn-wink::

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #185 on: December 17, 2010, 06:00:08 PM »
Kako dobro izgleda ovaj Lotus-Renault...uhh...
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak