Brawn: Schumacher nije izblijedioŠef Mercedes GP tima ubedjen je da Schumacher nije izgubio svoj talenat.Schumacher je u ovoj sezoni ostao bez ikakvog uspeha, a to je bila jedna od najve?ih pri?a tokom cele sezone. Sedmostruki šampion sveta ostao je u senci svog timskog kolege Nica Rosberga i do sada je uspeo tri puta da završi trku u prvih šest.Ovo je sve vodilo do sumnje da su Schumacherove sposobnosti izbledele, tokom trogodišnje pauze, ali sa tim se ne slaže Ross Branw i misli da je prava slike o tome maskirana Mercedesovim manama i Bridgestonovim gumama."Ako pogledate telemetrijske podatke u brzim krivinama ili njegovo vreme reakcije kada bolid ko?i, ja ne vidim nikakvu razliku u odnosu na ranije. On je još onaj stari Michael", izjavio je Brawn."Ali u sporim krivinima Michael ne može u potponosti da iskoristi pontecijal guma, kao što to radi Nico. Nico je tu postavio veoma visoku granicu. Mislim da je to dobro za Michaela, jer on tako vidi gde može da se poboljša. Predvidjam da u sezoni 2011. možemo opet videti onog starog Schumachera", dodao je sef Mercedesovog tima."Michaelov voza?ki stil zavisi od veoma jakih i snažnih prednjih guma, kako bi one mogle da izdrže jako ko?enje i upravlja?ke manevre. Nico je bolje razumeo kako da se prilagodi ovogodišnjim gumama", objasnio je Ross."Moram još da dodam da su ovogodišnje prednje gume veoma nepredvidive. To proizilazi iz ?injenice da je FIA htela da promoviše KERS i onda pitala Bridgestone da izradi gume koje bi odgovarale centralnoj distribuciji sile, što je dovelo da specifi?nosti samog pneumatika", dodao je on.Brawn je još i priznao, da bilo ko drugi vozi ovoliko ispod o?ekivanja on bi do sada izgubio svoje mesto u timu: "Pošto svi mi znamo Michaela, svi mi znao da ?e još dosta toga pokazati, jer je on talentovan na mnogim poljima gde drugi nisu. Da smo pre sezone uzeli nekog debitanta, ne bismo znali naše kapacitete. Sa Schumacherom to sada znamo".Hamilton: FIA je zaustavila Red Bullov nelegalni autoLewis Hamilton smatra da je dominacija Red Bull-a prestala, jer više ne voze ilegalni auto.Šampion iz 2008. je rekao da je, nakon što su bili dominantni u Madjarskoj, u avgustu, test fleksibilnosti FIA-e uticao na tempo automobila Adriana Newey-a.„To je dobro pitanje“, rekao je Lewis Hamilton: „U Madjarskoj su bili dominantniji za 2 sekunde po krugu, od svih ostalih. Prosto je nemogu?e imati takav tempo.“Kada je upitan, da li smatra da su iz Red Bull-a varali, ranije tokom sezone 2010., Hamilton je odgovorio: „ Mi smo se uvek pridržavali pravila.“"Naši ljudi su se pitali da li je njihov auto legalan, a onda smo upitali FIA. Posle toga, Red Bull je morao da preradi automobile, i time su u?inili korak unazad“, izjavio je Hamilton.„Bila je to dobra odluka FIA-e.“Takodje je upitan o trenutnom psihološkom pritisku, koji postoji od trenutnih rivala, posebno njegovog bivšeg timskog kolege, Fernanda Alonsa.„Normalno je da postoji pritisak na kraju sezone. Ja sam dovoljno jak i spreman na to. Nisam zabrinut, ali mislim da je najbolje da sve što imam, pokažem na stazi“, rekao je Hamilton.Uprkos što je skoro otpisao sezonu, nakon incidenta u Singapuru, Hamilton insistira na tome da je spreman za nove izazove, u poslednje ?etiri trke, ove sezone.„Vratio sam se ku?i, u Cirih, na jedan dan. Ujutru sam se probudio, otišao na tr?anje kroz šumu, sa uklju?enom rap muzikom u slušalicama, i sad sam spreman za povratak“, izjavio je na kraju Hamilton.Renault spreman da zadrži Petrova za 2011.Vitaly Petrov se pomerio na "pol poziciju" u zadržavanju mesta u Renaultu za 2011.Izvori iz Nema?ke tvrde, da su tri potencijalna kandidata na to mesto, u medjuvremenu, odustala.Finski Turun Sanomat piše, da Citroenov reli voza?, Kimi Raikkonen, „nikada i nije bio zainteresovan“ za povratak u Formulu 1, slede?e godine, ukoliko to nije auto kojim može da osvaja titule.Nema?ki izvori navode da Adrian Sutil, Nick Heidfeld i Timo Glock, više nisu u pregovorima sa Renaultom, jer je taj tim sada spreman, da potpiše još jednu sezonu sa ruskim voza?em.Mnogi sumnjaju da su to samo politi?ke igre, kada je Eric Boullier rekao da želi li?no da razgovara sa Kimijem, kako bi utvrdio njegovu ozbiljnost za povratak u F1.„Želim da razumem njegove želje za povratkom u Formulu 1“, izjavio je Boullier za The Sun.Za Petrova, Boullier je rekao da Rus mora da pokaže malo više potencijala.„Ako je ve? na svom vrhuncu, onda je to druga stvar“, izjavio je Boullier.Turun Sanomat piše da je pri?a oko Raikkonena, samo „dodatni pritisak na Petrova i ruske sponzore.“„Nisam zabrinut“, rekao je Petrov, u Singapuru, prošle nedelje.„Zašto ja moram da brinem. Nek brinu oni. Mislim da ?u nastaviti da radim svoj posao i mislim da ga radim dobro“, dodao je Rus.