Author Topic: pitanje za audiofile  (Read 1560 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #40 on: July 01, 2008, 11:13:49 AM »
...pa cujes nijesam rijesio ono sustanje sto mislim da je do pojacala (cuje se turbina ili sta vec).......Zato ne znam sto cinjet ako bi to otklonio to bi bilo extra. Neznam vidjecu da zmijenim kabal za masu mozda se unutra pokidala neka zica ili istegla pa zbog toga susti, kontakt je extra odradjen znaci da ga cupas nebi moga ga izvuc.....Sto mislis?
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #41 on: July 01, 2008, 11:18:43 AM »
cus da ga cupas nebi ga moga izvuc.....nema to veze...no se mora osmirglat dio gdje nalijeze saraf/matica...nesto ti unosi smetnje...samo treba otkrit sta  \silly3
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #42 on: July 01, 2008, 11:20:15 AM »
Hmm.....zasto je X skuplji od R ? ...pa isto zato sto je A8 skuplji od A4  ::msn-wink::...snaga nema znacajnu ulogu kod zvucnika (cak ni za jacinu).....nikad ih nemoj uporedjivati po snazi...SQ je Sound Quality.....i ne vucu nego su dosta bolji po tom pitanju...Ako mozes da porucis set kablova poruci....odje imas samo SAL....i to do 20mm2 pa ce ti mozda biti malo za pojacalo....zavisi koje uzmes...Ta Alpine pojacala su ti nepotrebno skupa....Nemoj da gledas da sve uzimas iste marke...samo ces proci finansijski losije...Vec sam ti gore objasnio sta je skretnica itd...Ne mozes tako da kupujes ozvucenje....ako nastavis doces do Dynaudia hehe....Nego odredi tacno kolko ces para da potrosis i za to ce se naci najbolje i gotovo...
Dakle, razlika u kvalitetu je tolika da vrijedi 200$.S obzirom da mogu iz USA da dopremim sve to onda bi najbolje bilo da se odredjujem prema tamosnjim cijenama. U nekom od ranijih postova sam napisao koja je cijena prihvatljiva...Tamo dje sam naveo jeftiniju varijantu Alpine pojachala MRP-F600 i sa Type R zvuchnicima izadje nekih ~300e + oblaganje + kablovi.E sad ajde za recimo 350e da vidim varijantu ozvuchenja. Dakle pojachalo, zvuchnici, oblaganje vrata, kablovi. A sto se skretnice tice jasno mi je sta je LOC to si rekao nego me interesovalo ovo sto recimo dolazi UZ component zvucnike ova kutijica .... Samo sam htio da razdvojim ta dva pojma.A sto se tice ovog da uzimam sve od iste marke, nisam mislio iskljucivo da tako bude nego sam rekao zbog kompatibilnosti...ali ponavljam NIJE OD PRESUDNOG znacaja da sve bude od istog proizvodjacha. Eto  ::bicycle::
i-Vtec only!

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #43 on: July 01, 2008, 11:22:31 AM »
....."pa samo treba otkrit"......aj otkri majcin sine.....okle sve sam proba, ja ipak mislim da je kanal do pojacala.....ja ti kazem moraci vidjet kabal za masu mozda je otislau k,,,c.........mogu li brobat tu masu sa  bilo kojim kablom...da ne bude onaj debeli?naravno upuceno stefanu laughbounce

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #44 on: July 01, 2008, 12:25:19 PM »
Eo jednog prijedloga...Pojacalo:-MB Quart PAB 5400 -  279$  (5-kanalno pojacalo 4x55/80W + 300W) - Jes da je malo skupo...ali ODLICNO pojacalo, savrseno za to sta ti treba....imas 4 kanala za zvucnike i jos jedan za woofer koji ces kasnije dodati...Premium serija MB Quarta koji je jaka SQ firma...dakle....zakljuci sam...Zvucnici:-Focal 165 A1 - 169$-Pioneer Premier TS-D602P - 80$-Alpine SPR-17S   - 145$-Alpine SPR-17C   - 85$-JBL P660C   - 150$-JBL P652   - 70$-Infinity Kappa 60.9cs   - 150$-Infinity Kappa 62.7i   - 75$Koju god kombinaciju da uzmes bices zadovoljan.....ja sam za prvu...Oprema:-Dynamat Xtreme Door Kit 10435 - 40$-Set kablova/osiguraca itd Rockford Fosgate, Monster Cable.... - ~60$Mozda sam malo probio budzet za nekih 50tak dolara ali ako ovo porucis, bices, ne zadovoljan nego.......Jedno od naj ako ne i najbolje auto ozvucenje u CG po pitanju SQ-a.....Provjeri i cijene na eBay....moguce da je jeftinije (tj jeste sigurno)..ove su inace iz SonicElectronix-a koji jedan od par naj prodavnica u USA....Kasnije za 100njak € kupis MB Quart Reference woofer 10" ili eventualno 12" i ima da uzivas...

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #45 on: July 01, 2008, 03:28:31 PM »
ima pojacala i od 5000€ pa ni to nije glupost...pojacalo ne znas sto je i kako je pa ga nemoj komentarisat.....MBQuart je po SQ-u nekih par svjetlosnih godina ispred pioneera i ostalih firmi koje se kod nas prodaju....
« Last Edit: July 02, 2008, 01:51:24 AM by tiCo »

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #46 on: July 01, 2008, 03:35:43 PM »
...oprosti jesam li ja gore nedje napisa da je muzika glupost.......ja reko da za manje pare moze imat vrhunsku muziku.......ajde zivotati......nemo pricat to je preskupo......
« Last Edit: July 01, 2008, 04:12:02 PM by tuningmaniak »

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #47 on: July 01, 2008, 03:39:33 PM »
Brate...kapiras.....meni nije mnogo kucu dat za muziku...jesi sad shvatio.....hvala...pusa...bok.... !i izbiJi iz glave vrhunska ozvucenja za par stotina €....ne postoji ni za par hiljada....vrhunska ozvucenja kostaju mnoogo....

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #48 on: July 01, 2008, 03:44:11 PM »
ok macka mos brisat, i tebi svaka cast ali ja nijesam lood dat kucu za muziku, postujem to...ali svako ima razlicito misljenje... ::msn-wink::

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #49 on: July 01, 2008, 04:24:28 PM »
A mnogi treba svoje misljenje da zadrze za sebe !

Majka mi je rekla da moze ...

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #50 on: July 01, 2008, 04:27:44 PM »
zasto?

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #51 on: July 01, 2008, 04:40:17 PM »
E pa da prekratimo moooke....Jedna kombinacija je ovo MB quart pojachalo koje si naveo i prva kombinacija zvuchnika:MB Quart PAB 5400 - 140 eura Focal 165 A1 - 107 eura (cijena sa sonicelectronix-a)Pioneer Premier TS-D602P - 52 euraDynamat Door kit + kablovi i ostalo - 63 eura362 eura.Druga kombinacija je sa Alpine pojachalom i zvuchnicimaAlpine MRP F600 (4-kanalno) - 173 euraAlpine SPR 17S - 94 eura Alpine SPR 17C - 52 euraDynamat kit + ostalo - 63 eura382 euraCijene su skoro sve sa sajta www.onlinecarstereo.comDakle 20 eura razlike. E sad, sto se tice pojachala imam jos jednu dilemu. Ovo MB Quart pojachalo koje si naveo ima 5 izlaza:4x55w i to je dovoljno za Focal i Pioneer kombinaciju i na 5. izlaz od 200w mogu spojiti woofer.Alpine ima 4 izlaza:4 x 100W za 4-omske zvuchnike (u mom sluchaju to bi bili SPR 17c i 17s koji su oko 100w chini mi se)  i postoji mogucnost bridge-a 2 x 300w za woofer ali u tom slucaju bih morao da iskljuchim sa pojachala dva zvuchnika (vjerovatno se zadnji iskljuchuju) ako sam dobro skapirao. Dakle malo je jacha varijanta ali sam lishen prikljuchenja woofer-a.Sta je od ove dvije solucije bolje? Stefane razlika u cijenama je jako mala svega par $ izmedju sajtova onlinecarstereo.com i sonicelectronix-a za gore navedene komponente s tim sto sonicel. radi shipp i u "Yugoslaviju" :) tako da ne bih maltretirao prijatelje u USA oko slanja kupovine i ostalog a carinu i onako ja sredjujem ovdje ....
i-Vtec only!

SRKI032

• Guest
pitanje za audiofile
« Reply #52 on: July 01, 2008, 05:31:35 PM »
Sve sto sam uzeo iz USA mislim na full sa carinom i porezom ispalo mi je priblizno ceni u dolarima tamo a ovde u evripa lupam cirka tamo 350$ mene ovde 340e samo da ti to kazem ne znam kako je sada. Sto je tice Alpine SPR zvucnika njima treba vatre dosta vishe da bi pokazali sta znaju a a ove nove serije Rova su mnogo osetljive nisu izdrzljive kao pre sto su bile, iz iskustva pricam...

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #53 on: July 02, 2008, 12:06:32 AM »
Ma daaj....ship iz USA zaboravi....izaci ce te vise nego ta oprema....Ponavljam..... SNAGA (W) kod zvucnika ne znaci NISTA sem koliko je moguce opteretiti kalem....npr. ima zvucnika od 100W koji ce na istom pojacalu (od npr. 100W) da zvuce 5 puta jace od onih koji su 200W, 500W ili 1000W.....Jacina zvuka se NE mjeri u vatima (W) nego u decibelima pri 1W na rastojanju od 1m..i naziva se SPL ili osjetljivost zvucnika.....Kod auto zvucnika vecinom lazu....cak i oni najskuplji...Tako da nemoj da mislis da ce ti 50-60W biti malo, a da ce 100W "da dere"....Kvalitetnih 20W je velika snaga....Necu da zalazim dublje ali su snage i uopste parametri koje navode proizvodjaci nebulozni....

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #54 on: July 02, 2008, 12:54:27 AM »
Dakle prva varijanta ostaje u opticaju....Sto se tice shippinga iz USA mogu da sredim da mi to posalju u kontejner ili uz neku drugu robu pa da nesto smuvam na taj nacin....Ne vidim drugu soluciju jer tesko da mogu naci to u CG po ovim cijenama
i-Vtec only!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #55 on: July 02, 2008, 01:19:06 AM »
U CG pa ni u SRB prodavci nisu culi sa MBQuart tako da ga ne mos nabavit nipokakvim cijenama...u HR bi mogao ali da te ogule....EHH DA....sad se sjetih....ne znam tacno cijenu ali bi trebalo da je u tom rangu...provjeri....DLS R6A (ili jos bolje nasljednik MS6A) - ako mozes to da ubacis u budzet na konju si.....jedan od najboljih zvucnika koji sam cuo...u audi A4, vrata dynamatom uradjena, na DLS pojacalu....odlicno su svirali..mada je i Focal odlican izbor...http://cgi.ebay.com/DLS-R6A-6-5-2-WAY-COMPONENT-SPEAKERS-REFERENCE-NEW-06_W0QQitemZ250263966447QQihZ015QQcategoryZ32819QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #56 on: July 02, 2008, 01:36:41 AM »
Pitacu i u HR da li se moze naci samo sto ce to malo teze ici ali vrijedi pokusati.Za sad ostaje da se bacim na nabavku ove prve varijante.
i-Vtec only!

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #57 on: July 02, 2008, 08:17:46 AM »
Dje se moze odje uzet dynamat, kaka je to smijesa.....

Offline vuki

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #58 on: July 02, 2008, 08:30:43 AM »
MBQuartCobra service , Kloviceva 4, Split021 544 770

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #59 on: July 02, 2008, 09:09:41 AM »
Stefane a MB Quart zvuchnici? Kakvi su oni u odnosu na ovaj Focal i Alpine R seriju da ne znas ? Vidim na njihovom sajtu da je premium serija osvojila neku nagradu i sto ti ja znam ...  ::drive2::A na jednom ino forumu su mi preporuchili Focal 165 V1 seriju ????
i-Vtec only!