Author Topic: pitanje za audiofile  (Read 1548 times)

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #60 on: July 02, 2008, 09:28:11 AM »
MB Quart premium serija zvucnika ti je preskupa....takodje i V1 je dosta skuplji od A1....Pokusaj da nadjes DLS R6A....mnogo dobar zvucnik...godinama je bio best buy i ubijao i neke iz vise klase....ja ti preporucujem Utopiu....samo ces morat za njih auto da prodas  roll2
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #61 on: July 02, 2008, 09:46:33 AM »
Ima R6A na sonic electronix.... 138 eura.... Uh evo im neka serija 600 i kusur $ sto je ovo...http://www.sonicelectronix.com/item_10484_DLS+Ultimate+Nobelium+6.2.htmlNasao sam utopiu ali vidim po istrazivanjima da ima treba min. 4 x 150w pojachalo da bi radili kako valja....i treba ~500 $ da bi ih imao  plane.Focal Utopia 165W  - 550$Focal Utopia 165W3 - 1000$  cccccccccccccc
« Last Edit: July 02, 2008, 09:48:18 AM by Kapetan »
i-Vtec only!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #62 on: July 02, 2008, 09:54:24 AM »
ma na zvucnike iz te klase ide jos tolko para samo na kablove i sredjivanje vrata....a pojacala.....tipa soundstream da vinci..dls ultimate itd.....pa aktiva.....pff..mnoogo para...ali mnogo uzivanja...Imas R6A na eBay za manje para...a i kkao god....najbolje na njih da ides.....tu nema greske...imaju i bassa na pretek...

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #63 on: July 02, 2008, 10:17:04 AM »
....koja se koristi smijesa za dampirajne vrata?
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #64 on: July 02, 2008, 10:34:46 AM »
ima ih raznih....dynamat je neka kombinacija aluminijuma, bitumena...sta znam....koristi se i brax pasta...takodje nije lose kad se skine tapacir s one strane koja ide prema vratima premazati ga fiberglassom radi ucvrscivanja.....da nebi zujao kao sto oce kad se stave jaci zvucnici...jos na pojacalo..

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #65 on: July 02, 2008, 10:48:26 AM »
ako bi to radio dje to mogu uzet odje?

Offline shajo

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #66 on: September 09, 2008, 09:03:03 AM »
e ovako ne bijah odje odavno. kapetane...ja bih ti preporuchio pioneer prs serije. stavili smo ih u golf 5 na pojachalo, aktivno ih skrenuli sa 120 hz na gore.  imaju mnogo lijep zvuk, imaju bash dosta snage.to bi bili ovi zvuchnici, ali za njih ti treba pojachalo da bi to bilo to.  http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-C171PRS/index.htmlzar tebi na novom automobilu nisu vrata koliko toliko dampirana????a za sub u gepeku imash shto kazete LOC-ove   u lcd sonic u PG   to ti je pored sony-a tj pored pinka i pub-a 111ima ti sve od konektora i kablova DIETZ marka , kondezatore . shto god ti treba.ja bih ti preporuchio ako vec ocesh da odradish kako treba 2 pojachala. 1 da gura vrata, drugo da gura SUB.ako treba shto da se pomogne, ja sam tu, a nadam se da bi se i stefan rado ukljuchio u projekat :)
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #67 on: November 12, 2008, 11:52:36 AM »
Aj taman odje da pitam, dje se u CG moze uzet Vibraflex. To su kao neke trake od valjda bitumena ili cega vec, koje se onim fenom - pistoljOm griju. Znaci postave se npr. na patos u gepeku, zatim se uzme onaj fen-pistolj (ne znam kako se druGce zove) i s njim tu smjesu-traku ugrijes ona postane ka plastelin i fino prione za podlogu. Zanima ima li to dje odje i zna li ko sto o tome detaljnije. Cuo sam da je to najpovoljnija solucija za dampiranje vrata, gepeka i svega ostalog sto ti na pamet paDne.

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #68 on: November 12, 2008, 12:25:31 PM »
To pogledaj u neku prodavnicu gradjevinskog materijala jer ako je to ono sto ja mislim to je smjesa za plocu ili tako nesto.

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #69 on: April 30, 2009, 05:47:05 PM »
Da malo osvezim temu...Doslo je vrijeme da se realizuje ovo o cemu sam postavio topic (KONACNO :p). E sad, imam neke varijante sa SoundStream zvucnicima XSC.6 ( http://www.sonicelectronix.com/item_2928_Soundstream+XSC.6.html# ) ali ih momak cijeni 170eura !? Ne znam je li to realno. Ocekujem da mi na mail posalje neke ponude za MBQuart pojachalo i jos neke komponente pa cu da javim sta sam dobio.Pozdrav....
i-Vtec only!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #70 on: April 30, 2009, 07:47:04 PM »
2 elipse 170 evara?  :suicide2:  ::msn-wink::
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #71 on: April 30, 2009, 08:06:23 PM »
nisam ih slusao..ali je ovo extra kombinacija...imas srednje i niske na krug visoke na ove male.....a preko skretnice sve odvojeno...tako je meni na magnata...mnogo bolje nego kad je sve zajedno
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #72 on: April 30, 2009, 09:08:28 PM »
Mnogo jes bolje....ali je cijena PREVEEEELIKA........hmmm 170eura crazy....Evo po meni mnogo bolje i neprekosnovene marke.Magnat XTR 216 (68mm) 120/300W, 90dB, Rainbow SLX 265 DELUXE (63mm) 100/150W, 90dB,  Pobjednik u ovoj klasi BASS+v.tonacJBL GTO 6507C (61mm) 70/210W, 92dB, Infinity Reference 6520CS (60mm) 90/270W, 93dB, Hifonics ZX16.5C   (63mm) 100/500W, 92dB, DLS C6A     (65mm) 60/90W, 93dB, Ovo su neke najosnovnije karakteristike, mada ja tim vatima i cudima NE VJERUJEM. I tesko ces nac ove marke osim Magnata kod nas, ustari ja jos cuo nijesam da se odje takvo nesto prodaje. Jedino preko interneta da narucis.To ti je to, ja takodje nijesam slucao ove za koje si pitao, tako da NE mogu da osudim kakve su.A inace kad se stavljaju ovaki zvucnici u vratima, bez dampinga nema nista. Takodje damping TESKO mos nac odje odnosno cini mi se da nemozes uopste.I jos jedna stvar sto se tice ovog tipa sistema je da se oni najbolje cuju na pojacalo, jer oni koji to kupuju cilj ima je da izvucu maximum iz njih.Nadam se da sam pomogao cheers1
« Last Edit: April 30, 2009, 09:29:02 PM by tuningmaniak »

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #73 on: May 01, 2009, 01:34:48 PM »
@Acid nisu elipse nego 17-ice za vrata....a cijena hm...i ja mislim da je visoka ali opet kad vidim da je neki pioneer iz srednje klase po 120 130e (kod nas dakle CG ili Srbija) onda mi se cini da nisu skupi a kad pogledam cijene na netu onda je 170e stvarno visoka cijena hm ne znam sto mi je cinjet.Pojachala idu obavezno jedno za zvucnike jedno za SW ali to cu naknadno da dodam.Damping sam uspio .... Dynamat Xtreeme Door Kitsto se sound stream-a tice ovaj komplet izgleda izuzetno ozbiljno i imam utisak da su jako kvalitetni. E sad to je manje bitno, mene interesuje da li je neko radio sa njima i kako to izgleda u praksi. Slusao sam u kolima od vlasnika, prethodnu verziju XSC.6 i dopalo mi se kako se cuju (na pojachalu su bili naravno). Eto
i-Vtec only!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #74 on: May 01, 2009, 03:30:37 PM »
oprosti sto ti uskacem u temu..ali vidim na sajtu dynamat da njihov proizvod koriste pri 'pravljenju' hot rodova, smanjuje vibracije, buku, toplotu i slicno ?da li to znaci da je dynamat prava stvar za nekog ko npr oce da povadi zadnje siceve, zadnje panele od vrata itd, makne onaj fabricki 'katran' i sve fino presvuche dynamatom ? To ce pomoci da se smanje vibracije od izduva i slicno? :)cheers. Btw, koliko se krecu cijene tih zaebancija i ima li ih u bgd?
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #75 on: May 01, 2009, 06:13:19 PM »
Samo da kazem da je u krav skupo......... ::msn-wink::.....a naravno smanjice buku i slicnmo......u stvari tako pricaju ovi sto ih prodaju i sto su ih ugradjivali....... ::msn-wink::

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #76 on: May 06, 2009, 01:09:27 PM »
Da je skupo u odnosu na cijene po inostranstvu ili na netu jeste, ali opet ako kazem da sam uspio samo dva pakovanja da nadjem za prodaju u zadnjih 6-7 mjeseci (govorim o Xtreeme Door Kit) onda cijena od 80 eura za dvoje vrata (kazu da se mogu 4 vrata odratiti sa tim pakom i obicno ljudi narucuju samo jedno pakovanje) i nije toliko velika....Dakle, sve zavisi kako se uzme. @Acid Na koje zajebancije mislis? Ima svasta ....
i-Vtec only!

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #77 on: May 06, 2009, 05:35:17 PM »
pa ok je cijena...cudi me sto je jeftina tako....one uobicajno kostaju po 150 pa na vise.....vidis nijesam zna' da te tako dobra cijena...a dje je uze?

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #78 on: May 06, 2009, 11:07:43 PM »
U gang land-u kad su mi xenone ugradjivali...pa se malo raspitao pa dosao do jednog broja pa do drugog...uzeo sam zadnji paket koji je momak prodavao ali mislim da moze jos da se naruci....iz njemacke dolazi valjda
i-Vtec only!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #79 on: May 07, 2009, 08:33:02 PM »
evo sam nesto gledao za dynamat, dynapad, dyna extreme itd.. dobra stvar ali em sto je skupa vrlo je TESKA... tako da npr ako povadis stvari iz auta, siceve itd, izgubis 30kg, stavis dynamat svuda i opet si na nulu hahaha. Al dobra je za amerske hot-rodove od 400 ks
slam.poke.drop.tuck.dope