Author Topic: pitanje za audiofile  (Read 1597 times)

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« on: June 29, 2008, 01:12:41 AM »
E pa ovako momci....doslo je vrijeme da se honda malo po malo uredjuje...krecemo od muzike....Lutao sam dosta zadnjih dana po netu i izbor se u stvari sveo na dilemu izmedju Kenwood-a i Alpine. Za pocetak sam mislio samo zvucnike da stavim da vidim kako to ide pa kasnije amp. i neki woofer.E sad sta bi vi preporucili izmedju ovo dvoje koje cu da navedem a svakako je dobrodosla i neka nova ideja :)Dakle, u hondi fabricki postoji 6 zvucnika (4 u vratima + 2 tweeter-a). Evo sta sam nasao kao zamjenu:Kenwood:Tweeters: http://caraudiosecurity.com/shop/product/products_id/4604.htmlZvucnici: http://www.cel-direct.com/p/Kenwood-KENWOOD-KFCPS1700P/Kenwood-KENWOOD-KFCPS1700P.asp             http://www.cel-direct.com/p/Kenwood-KFC-P707/Kenwood-KFC-P707.aspDakle naprijed bih stavio ove KFCPS1700P a pozadi P707Alpine:http://www.cel-direct.com/p/Alpine-SPR-17C/Alpine-SPR-17C.asphttp://www.cel-direct.com/p/Alpine-SPR-17S/Alpine-SPR-17S.asp tweetere bih naravno odvojio posebno kao sto i dodju ili treca varijanta http://www.cel-direct.com/p/Alpine-ALPINE-SXE-1750S/Alpine-ALPINE-SXE-1750S.aspDakle, cilj upgrade-a je da se dobije koliko je moguce dobar bass (s obzirom da woofer za sad nije u planu) i naravno cist i jasan zvuk i pri maximalnom opterecenju.Hm...da cujem malo i Vas. Pomozite mi u izboru   jaoDa dodam, dimenzije su ili 16.5 cm ili 17 cm nista manje ni vise. Zvucnici tih dimenzija provjereno mogu da se ugrade bez bilo kakvih prepravki.
« Last Edit: June 29, 2008, 01:16:16 AM by Kapetan »
i-Vtec only!

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #1 on: June 29, 2008, 01:20:42 AM »
moj izbor bi bila alpina..kenwood sam slusao nekolko puta..nije bilo nesto..pff..sto znam...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #2 on: June 29, 2008, 01:27:32 AM »
Uh uh.....totalno si promasio....(mislim ne tico, nego kapetan.....)Prvo tebi za naprijed treba Component sistem (dakle mid/bas koji ide u vrata + tweeter koji ide gore) a nazad ide coax (bas/mid/tweet u jednom)....Fabricki player jel tako ? ako jeste neka ostane zbog uklapanja u unutrasnjost....Koliko para mislis da izdvojis ?Vidim spominjes Alpine R seriju...to je vec malo ozbiljniji zvucnik i za njega ti treba pojacalo da bi radio kako treba (citaj da bi pokazao sta zna)...Pojacalo koje bi ti radilo posao kosta oko 100-130€. Basa ces dobit ali dok ne odradis vrata (dynamat..) nema od toga nista....a nebi povjerova kolko se time dobije....no to opet kosta nekih 100njak € + ako neces sam da radis....E i vrlo vazno za preporuku.....ogranicen si na CG ? SRB ? EU ?
« Last Edit: June 29, 2008, 01:30:22 AM by stefan123 »
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #3 on: June 29, 2008, 01:35:16 AM »
Ok....i meni je alpine favorit ali ne bjezim ni od nekog treceg rjesenja ako je dobro da se razumijemo  happydanceA evo i zasto je Alpine favorit -> http://rapidshare.com/files/125747732/Apline_2008.rar.htmlUPDATE:Ok, mozda sam se pogresno izrazio ali i mislio sam da raspored ide kao sto si rekao ... E sad ne znam samo za koje zvucnike da se odlucim. Ako cemo alpine da uzmemo u obzir mislio sam naprijed recimo  SPR-17S a pozadi SPR-17C plus tweeteri u uglove. Hm sto se pojachala tiche znam da je potrebno ali bih za sad bez njega da izvuchem maximum upravo zbog finansija. Za Dynamit sam svakako odlucio da cu da stavljam na vrata i oko zvucnika. Ovjde sam i dobio ideju kako bi sve to otprilike trebalo da izgledahttp://www.civinfo.com/forum/ipods-mp3-players-ice/13965-new-ice-install-hertz-audison-alpine-soundproofed-bootbuild-new-pics-inside.htmlOvo jeste radila ekipa profesionalaca ali mislim da nije bauk uraditi nesto slicno samo sa zvucnicima  zar ne? Nasao sam na netu komplet service manual za moju hondu tako da imam na papitu tacno sta me cheka.Sto se tice preporuke gledacu da sve nabavljam u inostranstvu zbog cijene. Nasao sam predstavnistvo Alpine u Beogradu pa cu u ponedeljak da odem da vidim koliko se krecu cijene i sta imajuUPDATE #2:Sto se playera tice on svakako ostaje jer necu micati zbog enterijera a gledao sam na sta lichi auto kad se stavi neki aftermarket player...uh  jao
« Last Edit: June 29, 2008, 01:50:20 AM by Kapetan »
i-Vtec only!

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #4 on: June 29, 2008, 01:41:48 AM »
meni oni magnati fino rade...i stef ih je slusao..ima i dosta basa...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #5 on: June 29, 2008, 01:48:48 AM »
Zasto je favorit ?? zbog kataloga ? pa ima ga i SAL...Kenwood iskljuci odma....ako mislis da kupujes zvucnike u klasi Alpine R !Ulozeno/dobijeno i nije bas vrh kod Alpine kad pricamo o zvucnicima....R jesu stvarno dobri zvucnici ali za te pare moze bolje....Idi na to da kupis sto bolje prednje zvucnike a nazad i nije tolko vazno....sto ostane od para....jer vrlo malo cine u kompletnoj zvucnoj slici u autu...Reci kolko para mislis da das pa da ti predlozim nesto....ovako mozemo da pricamo bzv.....i Alpine ima jako losih i jako dobrih zvucnika, kao i Magnat, i Pioneer i MbQuart i i i......

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #6 on: June 29, 2008, 01:54:46 AM »
Ne zbog kataloga vec mi su mi se dopala R serija zvucnika/woofera a i pojachala za to. Katalog i ostala sminka sto alpina nudi tu me ne interesuje...Nisam tacno sumu odredio, bitno je da cu gledati napolje da nabavim jer je jeftinije a recimo neka bude u klasi alpine R ... dakle 4 zvucnike + tweeteri. Ovi alpinini zvucnici su SPR 17C - 79 eura + shipping a SPR 17S 144e + shipping. Uzeo bih jednako dobre i prednje i zadnje posle kad dodje eventualno pojachalo i woofer da upotpune sliku. Ne svidja mi se da oko mene (vozaca) tresti muzika a pozadi da nema isti takav efekat.
i-Vtec only!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #7 on: June 29, 2008, 02:03:12 AM »
Cini ti se....zato sto vjerovatno nikad nisi cuo dobro ozvucenje u autu....dobri zvucnici naprijed, dobro postavljeni, s dobrom amplifikacijom su sasvim dovoljni.....Imas Magnat XTR216 (kod nas ~100€) koji su cista kopija Phase CFS162.5 tj. nisu kopija nego je isti vlasnik a Phase je ugasio tu seriju pa su poceli da ih prodaju pod drugim imenom....Inace su klali sve do 200€...A za nazad kazem ti....sta god do 50tak €.....npr Magnat Classic 162....Sve to na pojacalo tipa Magnat Rock 6000 ili 8000 i imas odlican zvuk za 300€....Mozes se lako razocarat R serijom bez pojacala... ::msn-wink::Pojacalo ne sluzi samo za woofer !!

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #8 on: June 29, 2008, 02:15:48 AM »
Hm...uzecu i to u obzir svakako.Hocu samo do Alpine-a da podjem da vidim kako sve to izgleda pa cu da vidim sta cu i kako....A sta mislis o sound proc.? I dva pojachala za zvuchnike posebno i za woofer....
i-Vtec only!

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #9 on: June 29, 2008, 09:10:31 AM »
Ovako....sto ce tice cd-a uzimaj alpine a sto se tice zvucnika uzmi magnat ili audiomax ako ih ima odje.......(naravno imas dosta jeftinu soluciju groound zero dosta dobri zvucnici za te pare ponavljam za te pare)....ali ipak trebas ako oces bas  da odradis damping kao sto kaze stefan......Ovi alpine R zvucnici neznam kakvi su nijesam ih slusa uzivo ali znam da je cijena omrcena.....
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #10 on: June 29, 2008, 09:49:36 AM »
Necu CD da uzimam ostaje fabrichki. Sto se tice zvuchnika evo otvorio sam temu pa cemo da vidimo na kraju. Napisao sam i cijene zvucnika u inostranstvu a inace cu pokusati da ih preko neta kupim mnogo je jeftinije nego ovdje
SPR 17C - 79 eura + shipping a SPR 17S 144e + shipping
i-Vtec only!

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #11 on: June 29, 2008, 10:06:20 AM »
........a imas li izlaze sa fabricgog cd-a za pojacalo?

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #12 on: June 29, 2008, 11:22:02 AM »
Hm, u ponudi honde postoji bassworks sistem sa zvucnicima i pojachalom tako da pretpostavljam da pozadi ima izlaz cim ima i u ponudi pojachalo. Trebalo bi cijelu kontrolnu izvuc da bi se provjerilo tacno ali prilicno sam siguran da postoji citajuci strane forume.
i-Vtec only!

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #13 on: June 29, 2008, 11:40:20 AM »
..kad bi moga da nadjes katalog, tamo bi ti sigurni pisalo.............

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #14 on: June 29, 2008, 11:44:25 AM »
imam komplet user manual ali nisam dotle stigao da trazim .... pogledacu ali mislim da imaUPDATE:Hmm...ipak sam pogresno mislio. Da bi se amp povezao na fabricki audio sistem potreban je LOC koji su ljudi nabaljvali opet u inostranstvu....Sad trenutno ne bih petljao oko toga tako da amp. za sada ispada iz svake kombinacije.Evo i linkahttp://www.civinfo.com/forum/ipods-mp3-players-ice/14693-upgrade-options.html
« Last Edit: June 29, 2008, 12:39:57 PM by Kapetan »
i-Vtec only!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #15 on: June 29, 2008, 04:59:56 PM »
Je li moguce da u 21-om vijeku izbacaju auto u kojem player nema aux-OUT ?? ....a inace....sta da fuck znaci LOC ?? predpostavljam konvertor koji signal koji player predaje zvucnicima pretvara u signal koji je potreban pojacalu (nije vazno koji i sta, da sad ne pisem....)....i da...ima toga kod nas....kolko oces...Kako oces....Ako samo oces dobar zvuk....onda ti je i vise nego dovoljna gore-pomenuta Magnat kombinacijaKako mislis nabavka iz inostranstva ? sa placanjem shippinga/carine/poreza ili bez ? Ako je sa, neisplati se....Npr da Alpine Type S na fabrickom playeru u octaviJi RS zvuci totalno bzv....tvrdo, ostro.......

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #16 on: June 29, 2008, 05:18:04 PM »
...ma pretostavlja sam da nema, zato pitah.......posto fabrika oce da zaradi na tome...a ako oces sa pojacalom fabricki treba izdvoit ihaha..............zato rekoh, fabricka muzika nikako pih...najobicniji cd za octaviu (fabricki naravno), kosa 300 eura ej ljudi 300 eura bruka, a da nepricamo koliko bi to kostalo za audia ili vw-a........

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #17 on: June 29, 2008, 05:21:39 PM »
Normalno je da tolko kosta...vecina ih ima aux out na ISO konektoru koji se izvodi za min.

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #18 on: June 29, 2008, 05:33:30 PM »
Je li moguce da u 21-om vijeku izbacaju auto u kojem player nema aux-OUT ?? ....a inace....sta da fuck znaci LOC ?? predpostavljam konvertor koji signal koji player predaje zvucnicima pretvara u signal koji je potreban pojacalu (nije vazno koji i sta, da sad ne pisem....)....i da...ima toga kod nas....kolko oces...
- pa koliko sam shvatio otprilike to Line Out Convertor
Kako oces....Ako samo oces dobar zvuk....onda ti je i vise nego dovoljna gore-pomenuta Magnat kombinacijaKako mislis nabavka iz inostranstva ? sa placanjem shippinga/carine/poreza ili bez ? Ako je sa, neisplati se....
Tako sam mislio ... Ne znam posto su ovdje recimo Type R zvucnici ali sam naveo u nekom ranijem postu koliko napolju kostaju ...
Npr da Alpine Type S na fabrickom playeru u octaviJi RS zvuci totalno bzv....tvrdo, ostro.......
i-Vtec only!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #19 on: June 29, 2008, 05:37:09 PM »
Zaboravi to....izmucices se...i izace te skuplje no odje....Jedino sto se bas isplati je da neko kupi u USA i posalje ti ili donese ali da se nekako izbjegne carina+porez.....e onda je usteda vrijedna "muke"....