Od toga sto si nabrajao, ako nadjes u dobrom stanju, najbolji omjer ulozeno/dobiveno imaju dva modela:Fiat Punto i Renault ClioTwingo i 106 zaboravi ako razmisljas o sigurnosti jer za ne daj boze situacije nema prezivljavanjaBravo je klasa vise od svih nabrojanih, a to znaci skuplje odrzavanje i veca udobnost. Bravo/Brava se nije pokazala kao zahvalno auto, Punto je daleko kvalitetniji iako je klasu nizi.Za Civic vazi isto sto i za Bravo samo sto se Civic mnogo teze kvari od bilo kojeg navedenogTigra, sminka, a svaka sminka zahtjeva odricanje, ova cak i previse. ako si izraziti individualac to ces i podnijeti. Osnova je Corsa sto se i te kako primeti. U voznji ocajna (meni se licno nije svidjelo, jer volim spotski osjecaj za upravljacem) ne nudi ni s od sporta, samo izgleda tako. Cijene onih djelova koji nisu Corsini su enormni (kada se setim kada je jednoj mojoj prijateljici pukla zadnja sofersajna, ajoj...)VW Polo, dobar auto, ali ima jednu manu. Kod nas su vozila sa VW logom precenjena i sigurno ces ga platiti vise nego sto zaista vrijedi. Za takvo ili bolje stanje daces manje para za neki od dolje navedenih modela. Za ostatak novca ima da se navozas i da te glava ne boli.Ostaju ova dva:Renault Clio. Moja sestra ima Clio 1.2 '96 godiste. Smjesno koliko je jeftin i jednostavan za odrzavanje. Bio sam u prilici da ga dosta vozim i jedin zamjerka je nedostatak servo upravljaca (rjetki su sa tim dodatkom, jer je to tada bilo na sisku dodatne opreme). Automobil je kvalitetno sklopljen, a ni cijene djelova nisu preterane. Imaju jednu fabricku manu (meni licno to nije bila mana, ali posto je ogroman broj zalbi bio da je napomenem) a to je tvrda pedala kvacila. Kasniji modeli imaju nesto duzu polugi i mekse kvacilo, ali Clio I i II imaju maltene sportsko kvacilo.Fiat Punto. Sampion u jeftinom odrzavanju, pri tome mislim na prvu generaciju, onu zaobljenu. Motori na papiri djeluju anemicno ali u praksi je sasvim druga prica. Glavna prednost naspram Clia je vise prostora u unutrasnjosti. Za razliku od Clia meni se licno ne svidja sto su komande mekse.U svakom slucaju gledaj koji je u boljem stanju i njega kupuj.