Author Topic: Kupovina Polovnjaka  (Read 375 times)

Offline ulicni trkac

• View Profile
Kupovina Polovnjaka
« on: May 30, 2007, 04:46:03 PM »
znaci auto do 2200.interesuju me mane,potroshnja,cijena djelova,cijena popravki,koji je najjj ekonomicni [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /] god 95>polo,punto,twingo,bravO,tigra,civic,clio,pug 106.   sa manjim kubikazama od 1.0 do 1.3 tao neshto.. [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_rolleyes.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":roll:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_rolleyes.gif\\" /]

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #1 on: May 30, 2007, 07:02:03 PM »
Od toga sto si nabrajao, ako nadjes u dobrom stanju, najbolji omjer ulozeno/dobiveno imaju dva modela:Fiat Punto i Renault ClioTwingo i 106 zaboravi ako razmisljas o sigurnosti jer za ne daj boze situacije nema prezivljavanjaBravo je klasa vise od svih nabrojanih, a to znaci skuplje odrzavanje i veca udobnost. Bravo/Brava se nije pokazala kao zahvalno auto, Punto je daleko kvalitetniji iako je klasu nizi.Za Civic vazi isto sto i za Bravo samo sto se Civic mnogo teze kvari od bilo kojeg navedenogTigra, sminka, a svaka sminka zahtjeva odricanje, ova cak i previse. ako si izraziti individualac to ces i podnijeti. Osnova je Corsa sto se i te kako primeti. U voznji ocajna (meni se licno nije svidjelo, jer volim spotski osjecaj za upravljacem) ne nudi ni s od sporta, samo izgleda tako. Cijene onih djelova koji nisu Corsini su enormni (kada se setim kada je jednoj mojoj prijateljici pukla zadnja sofersajna, ajoj...)VW Polo, dobar auto, ali ima jednu manu. Kod nas su vozila sa VW logom precenjena i sigurno ces ga platiti vise nego sto zaista vrijedi. Za takvo ili bolje stanje daces manje para za neki od dolje navedenih modela. Za ostatak novca ima da se navozas i da te glava ne boli.Ostaju ova dva:Renault Clio. Moja sestra ima Clio 1.2 '96 godiste. Smjesno koliko je jeftin i jednostavan za odrzavanje. Bio sam u prilici da ga dosta vozim i jedin zamjerka je nedostatak servo upravljaca (rjetki su sa tim dodatkom, jer je to tada bilo na sisku dodatne opreme). Automobil je kvalitetno sklopljen, a ni cijene djelova nisu preterane. Imaju jednu fabricku manu (meni licno to nije bila mana, ali posto je ogroman broj zalbi bio da je napomenem) a to je tvrda pedala kvacila. Kasniji modeli imaju nesto duzu polugi i mekse kvacilo, ali Clio I i II imaju maltene sportsko kvacilo.Fiat Punto. Sampion u jeftinom odrzavanju, pri tome mislim na prvu generaciju, onu zaobljenu. Motori na papiri djeluju anemicno ali u praksi je sasvim druga prica. Glavna prednost naspram Clia je vise prostora u unutrasnjosti. Za razliku od Clia meni se licno ne svidja sto su komande mekse.U svakom slucaju gledaj koji je u boljem stanju i njega kupuj.

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #2 on: May 30, 2007, 10:33:01 PM »
Civic,polo pa sve ostalo...
« Last Edit: May 30, 2007, 10:36:13 PM by motorsport »

Offline ristek

• View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #3 on: May 31, 2007, 12:35:43 AM »
Bate ako ces da stedis najbolje ti je da uzmes Golf 2 dizel, ali to ti vjerovatno svi govore.Malo trosi,djelova svugdje ima i uvjek ga mozes dobro da ga prodas.Tigru nikako, ima je jedan moj drug to auto bubrege otkida, pozadi moze samo dijete da sjedne i strasno je neudoban.Punto 1.1 preporucujem, njega jedan drug vozi, nas cetvorica u njega 150 smo isli (sa dobrim zaletom) samo sto se u krivine naginje nenormalno.Sto se kvacila na Klia tice, ja vozim Megana 96 god. i on ima tvrdo kvacilo ali se na to lako naviknes i tu nema problema a sto se tice odrzavanja nije jeftin kao VW ali nije ni skupo kao Mercedes ili BMW.
No stop signs, speed limit, nobody\'s gonna slow me

gaga

• Guest
Kupovina Polovnjaka
« Reply #4 on: May 31, 2007, 06:51:45 AM »
za te pare civica novijegili dobro ne mozes da kupis(osim 92,93 god), kao ni brava ni bravu,tigra je zensko auto i strasno je nekvalitetna.Za te pare mozes samo punta das uzmes sto je dosta solidno auto(preporuka) ako nadjes ocuvanog neces se pokajati.POLO,hmmm, za te pare neces naci ocuvanog jer su skupi svi VW.Sitna lova burazeru, golf dvojka ti se smijesi [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /])))i kakav si to ulicni trkac kad oces da vozis tu do 1300 kubika [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]
« Last Edit: May 31, 2007, 11:53:08 AM by gaga »

Offline ulicni trkac

• View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #5 on: May 31, 2007, 09:13:24 AM »
to mi je za majku [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /] .ljudi ja imam 15 godina [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /] .trba j0j neko malo,"okretljio" auto sa malom potroshnjom,sad wozi golf 2 ali je malo ostara i dosadio pa je red neshto nowije

gaga

• Guest
Kupovina Polovnjaka
« Reply #6 on: May 31, 2007, 11:51:54 AM »
pa za 2200€ ima da se osvjezite [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /] [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /] [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]gledaj da ces morati uloziti min 120 € za osnovni servis, pa jos ponesto,jer stari autici su STAARII

motorsport

• Guest
Kupovina Polovnjaka
« Reply #7 on: May 31, 2007, 12:49:54 PM »
moj predlog POLO 1.4 16v.... ide fino, ne trosi mnogo, nije skup za odrzavanje.... samo ne znam moze li se naci bas za te pare u nekom malo boljem stanju

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #8 on: May 31, 2007, 01:20:24 PM »
ne odmazite covjeku, za taj novac NE MOZE kupiti Civic ili Polo a da je stanje ok.Po ADAC-u najbolja kupovina plovnog vozila je Renault Laguna, ali za to ti treba malo vise novca, mislim da takvi savjeti ne pomazu.Za recenu sumu moze naci Punto 1.1 ili Clio 1.2, sredina devedesetih u dobrom stanju,ali da se potrudi, jer ima dosta krseva.

GTI mk3

• Guest
Kupovina Polovnjaka
« Reply #9 on: May 31, 2007, 03:27:06 PM »
Kupi sat ibizu 96 pa na gore ili klio mada mozes nac i dobar audi 80 ili cak i punto (mada ga ja nebih uzeo)

Offline bo8an

• View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #10 on: May 31, 2007, 05:12:46 PM »
ko sto rece wulfy najbolje ti je Clia, jeftin, jeftin za odrzavanje, mada neznam svidja li se zenama  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":biggrin:\\" border=\\"0\\" alt=\\"biggrin.gif\\" /]a da ima vise para sigurno Polo [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]
« Last Edit: May 31, 2007, 05:13:21 PM by Beranski-Audi »
Loza je u bocu na koju pise Coca-Cola

duka

• Guest
Kupovina Polovnjaka
« Reply #11 on: May 31, 2007, 06:50:34 PM »
[!--quoteo(post=26939:date=May 31 2007, 03:20 PM:name=Wulfy)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(Wulfy @ May 31 2007, 03:20 PM) [snapback]26939[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Po ADAC-u najbolja kupovina polovnog vozila je Renault Laguna[/quote]ja sam to znao mnogo prije ADAC-a  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]
« Last Edit: May 31, 2007, 06:52:43 PM by duka »

Offline brzi_pas

• View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #12 on: May 31, 2007, 08:31:58 PM »
Imam ti ja punta 1.1 '98 god extra za te pare....  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]
Nobody move, nobody get hurt!

Offline ulicni trkac

• View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #13 on: June 01, 2007, 05:53:38 AM »
widjecemo sad owe 20 dana,dako neke pare "iskoche" [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  pa neshto bolje,iste klase.polo je naj.a honda kakwa je s djelowima(mislim na  onu ka iz extreme team-a)chuo sam za njih majstoru umiju da oderu,kako imaju neke posebne kljuchewe i neshto ako znam..
« Last Edit: June 01, 2007, 05:54:39 AM by ulicni trkac »

gaga

• Guest
Kupovina Polovnjaka
« Reply #14 on: June 01, 2007, 06:19:54 AM »
ma kupi neki hyudai [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /] trosi 6 litara, 100 i kusur konja,ne kvari se ,dzabe djelovi,udoban ko laguna,brz ko alfa...cime se danasnji klinci zadovoljavaju,ccc ja sa 15 sam sanjao dvojku gti 16v i opela gsi ,mislim da za nas tada nisu postojala brza auta na svijet

Offline SFU

• View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #15 on: June 01, 2007, 06:40:24 AM »
mislim da moze honda do 2500eostalo se u potpunosti slazem s wulfy-em..(clio, punto)

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline ulicni trkac

• View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #16 on: June 01, 2007, 07:16:23 AM »
[!--quoteo(post=26971:date=Jun 1 2007, 08:19 AM:name=gaga)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(gaga @ Jun 1 2007, 08:19 AM) [snapback]26971[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]ma kupi neki hyudai [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /] trosi 6 litara, 100 i kusur konja,ne kvari se ,dzabe djelovi,udoban ko laguna,brz ko alfa...cime se danasnji klinci zadovoljavaju,ccc ja sa 15 sam sanjao dvojku gti 16v i opela gsi ,mislim da za nas tada nisu postojala brza auta na svijet[/quote]imam u planu s drugom po pola da uzmemo 16v dwojq,on se zaleceo na nju no nema para,pa cemo po pola sad na ljeto nedje,no ne znam jel to bolje ili sredit malo "owo nowo" auto..nzn

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #17 on: June 01, 2007, 12:36:25 PM »
Uzmi 2ku neces se pokajat!Dvojku mozes nac za 1500 eura GTI 16V i da ulozis jos 200 eura i imas dobro auto koje ide mnogo bolje od gore nevedenih punta, klia i ostatka ekipe... Ja trazim isto auto sa malim motorom i tesko je nac dobar za njegovu cijenu,  a do sad sam imao masu ponuda za dvojke i trojke GTI i nisam ih razmatrao uopste al sad ozbiljno razmisljam opet da je uzmem (jer kupujemo najvjerovatnije sestri novu bubu)

Offline Laki

• View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #18 on: June 02, 2007, 11:33:36 AM »
Razmisli o Alfi 145 1.3 Boxer! [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline brzi_pas

• View Profile
Kupovina Polovnjaka
« Reply #19 on: June 02, 2007, 01:49:45 PM »
Bolje mu je onda 1.4 ts, bolje ide(103ks)a i manje troshi  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]
« Last Edit: June 02, 2007, 01:50:22 PM by brzi_pas »
Nobody move, nobody get hurt!