Postoji jedna stavka, a to je REDOVNO ODRZAVANJE. Sa tom stavkom je svejedno da li je Njemac, Italijan, Francuz, Amerikanac,...Kada govorimo o kvalitetu, ne pricamo o kvarovima, vec o kvalitetu ugradjenih materijala.Tu od italijana odskace Alfa (trebala bi i Lancia, ali kako rece jedan hrvatski novinar: ako Hag ikada zavrsi sa ovim prostorima trebalo bi onda formirati sud koji ce da sudi onima koji unistise prestiz kod Lancie).Generalno, na donjoj lestvici su Fiat, Ford i Opel. To se primete po, recimo, puvcanju plasticnih oplata.Zanimljivo kod Alfe je da je najvise prijavljenih kvarova imala na elektronici. Elektroniku radi Bosch (Njemci).Sto se ,,skupih'' djelova tice stvarno ne znam odakle te price. Polazim od moje porodice. Ja imam Alfu, brat Peugeot, sestra Renault, otac Mercedesa. Jedino sto je skuplje za moju Alfu su brisaci (ko ima 146/145 zna zasto).Jedan poznanik je vlasnik jednog auto placa u Podgorici. Sada ne mogu tcno da se setim njegov rijeci ali evo sta je rekao meni i mom bratu, otprilike:- kada mi prifali para, uvezem iz Italije ove Golf III, ovaj nas narod lud za njima. Sve sto dovezem prodje. Svejedno da li je krs. Kakve sam sve krsine prodao od tih III ne znam smije li se to nazvati automobilom. No znas li sto je najljepse kod kupca Golfa III? Kada mu se pokvari, on prezadovoljan, nasao, dio, popravio, zakrpio i misli, dobro je, zamisli da imam neko drugo auto koliko bi mi se tek kvarilo...Odgovor: Predrasude REDOVNO ODRZAVANJE kada se kupi novo auto i nema problema. Polovno paziti kakav se kupuje i opet ono prvo...