Author Topic: Hajde Da Malo Razjasnimo Neke Stvari  (Read 545 times)

eno

• Guest
Hajde Da Malo Razjasnimo Neke Stvari
« on: March 14, 2007, 12:01:35 PM »
Ljudi pri?aju svašta.Neko je imao lijepa neko ružna iskustva.Me?utim,kada ti do?e momenat kao što je jednom našem ?lanu sa foruma došao,da uzme lijepu lanciu,ona mu ode ispred nosa...E sad,da li se obazirati na one glasine tipa: ja ne bih uzmao italijana,sranje je to,ovo ono...Naravno govorim o autima koje se koriste kod nas,ne pri?am o maseratiju,ferariju,lamborginiju i sl...Dakle šta vi mislite o toj narodnoj pri?i?ja mislim da ona ne pije vode,a vi?

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
« Reply #1 on: March 14, 2007, 12:40:34 PM »
ja iz iskustva znam da su auta na koja najvise pljuju najbolja,e sad,sto su ljudi lakovjerni(da ne kazem glupi) pa povjeruju raznoraznim prodavcima golfova dvojki i trojki,to je druga prica...

Offline SFU

• View Profile
« Reply #2 on: March 14, 2007, 12:53:37 PM »
ja lichno ne volim odredjene marke i modele italijanskih auta!ali zato ima onih koje bi rado vozio skorao ka BMW ili hondu!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline Laki

• View Profile
« Reply #3 on: March 14, 2007, 01:50:17 PM »
Sta mislim.Pa mislim da je ljudima napunjena glava laznim informacijama o italijanima.Takvu informaciju daju ljudi koji na vrijeme nisu odrzavali svoje(italijansko) auto,pa ga kasnije pljuju, i ljudi kojima je samo dvojka i trojka u glavi (za njih ostala kola ne postoje).Price kako se italijani kvare,kako je skupo odrzavanje je cista dezinformacija.Svako auto se kvari,bez obzira dali je u pitanju italijan ili njemac.Ja za moju Alfu kupim jedan dio (platim ga dobro) i ne mislim na taj dio vise,dok onaj za Golfa ce kupit taj isti dio jeftinije,a i mijenja ce ga vise puta,sto ga na kraj izadje skuplje.Nema toga ko par jednom nije pozelio da vozi italijana.Jednom Alfa,uvjek Alfa   [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]
« Last Edit: March 14, 2007, 01:53:14 PM by RS-6 »
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
« Reply #4 on: March 14, 2007, 03:27:06 PM »
Meni licno su njemac i japanac na prvom mjesto ali nikada nebi bjezao od italijana...ma sve zavisi od auta do auta.ljudi vole golfove jer ih jeftino odrzavaju i ima svudje dijelova pa ne vide druga auta...

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #5 on: March 14, 2007, 04:55:41 PM »
JA cu samo da kazem da sam par djelova kupovao jeftinije no sto koshtaju za golfa...Imam italijana, i imacu ga stalno... (toliko od mene)
Nobody move, nobody get hurt!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #6 on: March 14, 2007, 09:09:47 PM »
JA sam veliki ljubitelj VW sto je poznato ali nemam nista protiv italijana,cak sam htio da kupim Punta, Brava, i lanciu Y. Mada da dolaze dosta izrabljeni to je istina (ima nasminkanih a ima i stvarno kvalitetnih) Treba nalecet na pravo....

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #7 on: March 14, 2007, 09:20:36 PM »
Postoji jedna stavka, a to je REDOVNO ODRZAVANJE. Sa tom stavkom je svejedno da li je Njemac, Italijan, Francuz, Amerikanac,...Kada govorimo o kvalitetu, ne pricamo o kvarovima, vec o kvalitetu ugradjenih materijala.Tu od italijana odskace Alfa (trebala bi i Lancia, ali kako rece jedan hrvatski novinar: ako Hag ikada zavrsi sa ovim prostorima trebalo bi onda formirati sud koji ce da sudi onima koji unistise prestiz kod Lancie).Generalno, na donjoj lestvici su Fiat, Ford i Opel. To se primete po, recimo, puvcanju plasticnih oplata.Zanimljivo kod Alfe je da je najvise prijavljenih kvarova imala na elektronici. Elektroniku radi Bosch (Njemci).Sto se ,,skupih'' djelova tice stvarno ne znam odakle te price. Polazim od moje porodice. Ja imam Alfu, brat Peugeot, sestra Renault, otac Mercedesa. Jedino sto je skuplje za moju Alfu su brisaci (ko ima 146/145 zna zasto).Jedan poznanik je vlasnik jednog auto placa u Podgorici. Sada ne mogu tcno da se setim njegov rijeci ali evo sta je rekao meni i mom bratu, otprilike:- kada mi prifali para, uvezem iz Italije ove Golf III, ovaj nas narod lud za njima. Sve sto dovezem prodje. Svejedno da li je krs. Kakve sam sve krsine prodao od tih III ne znam smije li se to nazvati automobilom. No znas li sto je najljepse kod kupca Golfa III? Kada mu se pokvari, on prezadovoljan, nasao, dio, popravio, zakrpio i misli, dobro je, zamisli da imam neko drugo auto koliko bi mi se tek kvarilo...Odgovor: Predrasude REDOVNO ODRZAVANJE kada se kupi novo auto i nema problema. Polovno paziti kakav se kupuje i opet ono prvo...

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #8 on: March 14, 2007, 09:24:39 PM »
Znam da ima i krsina iz VW familije ali kazem da ja bih prije uzeo krs iz familije VW nego neki krs od Alfe ili Fiata cisto zbog toga sto cu prije i za manje pare da dovedem u dobro stanje Golfa nego sto cu 145-cu i sto ima majstora na svaki cosak a za alfu mi se svi nesto mozgaju i salju te od jednog do drugog (znam iz iskustva imao mi je drug 145 1.6 boxer i nije je imao dje popravit)...

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #9 on: March 14, 2007, 09:28:18 PM »
krs je krs pa bio on VW, Alfa, Mercedes, Citroen...majstori i ,,majstori'', a pogotovu ,,ovlascni servisi'', e, kada se ne bi nista vozilo, pa da se sprdas sa njima (nema smajlija koji place, pa ga sada zamislite)

Offline Laki

• View Profile
« Reply #10 on: March 14, 2007, 09:35:51 PM »
[!--quoteo(post=20512:date=Mar 14 2007, 10:20 PM:name=Wulfy)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(Wulfy @ Mar 14 2007, 10:20 PM) [snapback]20512[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Jedino sto je skuplje za moju Alfu su brisaci (ko ima 146/145 zna zasto).[/quote]Samo mi brisace ne spominji [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mad.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-x\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mad.gif\\" /] .Par 42 eura. [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mad.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-x\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mad.gif\\" /]
« Last Edit: March 14, 2007, 09:36:09 PM by RS-6 »
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #11 on: March 14, 2007, 10:17:50 PM »
Imao 146icu i mijenjao brisace.... uf!

Offline SFU

• View Profile
« Reply #12 on: March 14, 2007, 11:02:02 PM »
...vishe sam sretao ochuvanijih fiata punta nego bmw e36....(chinjenica)

PS: Qrtza ti ovo ne valja

TDI

• Guest
« Reply #13 on: March 14, 2007, 11:41:08 PM »
Sto se tice Italijana, mogu vam reci da sam ja zadovoljan bio Puntom I. Presao sam sa njim 350000km i nista mu nije hvalilo. Mogao je jos toliko (nazalost morao sam da mijenjam auto), jer sam ga redovno servisirao. IT-ska auta su njezna, ali ako se redovno servisira, nikada vas nece izdati... Ja sam za to da IT nema losu autoindustriju.
« Last Edit: March 14, 2007, 11:42:38 PM by TDI »

motorsport

• Guest
« Reply #14 on: March 15, 2007, 12:26:02 AM »
mislim da svi znate moje misljenje, znaci BMW pa 10 praznih mjesta pa onda ostala auta.... sto se italijanskih automobila tice, nemam nista protiv njih... samo znam da "italijana" dizela ne bi kupio vise nikad, pa da mi je zadnje u zivotu.... kad sam kupovao COMPACT-a zamalo da kupim jednu Alfu 156 2.4 JTD... al sreca pa nisam, da je benz. bila  - mozda, al dizel nikako.... imao sam fiat una dizela i na teske muke sam bio sa njim, tad i nikad vise...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #15 on: March 15, 2007, 12:54:12 AM »
poredish dizel agregat iz fiata una i 2.4 jtd koji je jedan od najboljih dizela na svijetu !?
slam.poke.drop.tuck.dope

motorsport

• Guest
« Reply #16 on: March 15, 2007, 12:55:37 AM »
ne poredim ja ta dva motora, naravno da se ne mogu poredit... samo sam rekao ITALIJAN dizel NIKAD!!!

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #17 on: March 15, 2007, 03:00:31 AM »
svako ima predrasude, ali jtd motori su jedni od najboljih (ako ne i najbolji) na svijetu!Mada, isto ka' kad bi mene neko ponudio Golfa dizela (imao sam ga) i vishe nikad!  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]

gaga

• Guest
« Reply #18 on: March 15, 2007, 07:56:03 AM »
italijanska kola nisu nista gora od ostalih.mada ipak treba odati cast japancima i ponekim njemcima.IT kola su samo osjetljivija na odrzavanje,mora se ulje mijenjati mnogo brze(tu su najosjetljivija).a imam osjecaj da ih ljudi ni ne paze,jer su relativno jeftina.I kad mi kazu-non stop se kvari,ja izludim. Vozim juga 45 od 98 godine 83 godiste.presao sam do 30000(zivim u centru,pa ne vozim puno [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /] ) a sve sto sam od djelova promijenio na njega je bilo 2 spone-25 DEM,gumice na kocioni 15 DEM sa rukama, kocione cilindre na zadnje tockove 12 EUR,disk plocice i  za zadje dobos 17 EUR.I TO VAM JE SVE!!! ulje sam dosipao,nisam mijenjao ne pamtim od kad,sagorijevao je ulje,mislio sam da su otisle karike,ali je prestao sam od sebe,tako da sad ne trosi. Vozio sam ga svuda,dje niko nije htio svojim autom,znao sam da ga vozim tako da ulje gori i osjeca se u kabini.I neka mi neko kaze za neko bolje i savremenije da se kvari non-stop.ako nece jugo,kako ce koje bolje

eno

• Guest
« Reply #19 on: March 15, 2007, 01:30:10 PM »
ljudi mrzi me da tražim na internetu,šta zna?i jtd?Kakav je to motor?