Author Topic: medjunarodna auto oznaka CRNE GORE  (Read 6809 times)

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
medjunarodna auto oznaka CRNE GORE
« Reply #80 on: January 08, 2008, 06:23:03 PM »
Ah, da, pocinju dva mjeseca po zakljucenu ugovora sa firmom kaja ce ih izradjivati. Ugovor, mislim da nije zakljucen. Dakle ostaje nam cekat do zakljucenja ugovora, pa onda jos dva mjeseca, pa ce u godinu dana biti izmjene... U jebt...  :o

motorsport

• Guest
« Reply #81 on: January 08, 2008, 09:09:06 PM »
krace receno "nece u skorije vrijeme".... vidjeh na vladin sajt prezentaciju novih dokumenata crne gore, al ne vidjeh nigdje tablice....

Offline bo8an

• View Profile
« Reply #82 on: January 09, 2008, 11:12:58 AM »
vidjeh na vladin sajt prezentaciju novih dokumenata crne gore
dje to vidje zivota ti?? daj neki link, ja nemogu nikako da pronadjem  ???
Loza je u bocu na koju pise Coca-Cola

motorsport

• Guest
« Reply #83 on: January 09, 2008, 05:35:18 PM »
evo ti nova dokumenta:http://www.mup.vlada.cg.yu/index.php?akcija=vijesti&id=153023a ovako ce nam izgledat buduca dozvola...
« Last Edit: January 09, 2008, 05:37:23 PM by motorsport »

Offline bo8an

• View Profile
« Reply #84 on: January 09, 2008, 06:03:09 PM »
sve mi vrh izgleda, vozacka izgleda slicno ko svajcarska  8)

motorsport

• Guest
« Reply #85 on: January 09, 2008, 06:20:09 PM »
sad slusah kalemperovica na dnevnik na IN, veli nova dokumenta pocinju definitivno u mart/april.... al tablice nista ne spominje...

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #86 on: January 09, 2008, 08:15:11 PM »
Sto ce mi dokumenta,ionako ih ne koristim.Nego zna li se koje ce biti dimenzije tablica za motore

Offline bo8an

• View Profile
« Reply #87 on: January 10, 2008, 06:47:00 AM »
Sto ce mi dokumenta,ionako ih ne koristim.
muci jado, ako ne izvadim, kako znam i umijem, pasos do najkasnije juna, ove godine ce crna gora bit bez mene  :-[

Offline bo8an

• View Profile
« Reply #88 on: January 10, 2008, 07:18:41 AM »
sad slusah kalemperovica na dnevnik na IN, veli nova dokumenta pocinju definitivno u mart/april.... al tablice nista ne spominje...
da nije^slucajno nesto rekao u vezi ambasada, jer moram da vadim novi pasos, a nidje ambasade u svajcarsku?!?  ???

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #89 on: January 10, 2008, 12:24:20 PM »
Sto ce mi dokumenta,ionako ih ne koristim.
muci jado, ako ne izvadim, kako znam i umijem, pasos do najkasnije juna, ove godine ce crna gora bit bez mene  :-[
Sto to ...

Offline bo8an

• View Profile
« Reply #90 on: January 10, 2008, 01:51:35 PM »
Sto to ...
sto zivim u svajcarsku, ovdje nema CG ambasade, u juli sam sceo da dodjem da proslavim 18. Rodjendan, a pasos SRJ mi istice u juni, a moja govnjena firma nece da mi da odmor prije jula bar 1 nedelju da dodjem da izvadim to cudo, e sad moram nekako preko rodjaka, da pokusaju da izvade za mene i za roditelje  ;)

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #91 on: January 10, 2008, 06:43:25 PM »
Au...velika jebaja,valjda ces rijesiti nekako

duka

• Guest
« Reply #92 on: January 11, 2008, 08:04:40 AM »
u danasnju pobjedu pise da je crveno pojle dje pise MNE pa grb pa 3 broja i 2 slova na kraju

Offline bo8an

• View Profile
« Reply #93 on: January 11, 2008, 10:06:33 AM »
Au...velika jebaja,valjda ces rijesiti nekako
ocu ocu, preko rodjaka, neka spetljaju nesto  ;D

Offline bo8an

• View Profile
« Reply #94 on: January 11, 2008, 10:07:44 AM »
u danasnju pobjedu pise da je crveno pojle dje pise MNE pa grb pa 3 broja i 2 slova na kraju
pa i bilo bi ljepse da je crveno polje (bar mene), a isto bi volio, da mogu slova i brojevi da se biraju  ;)

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #95 on: January 11, 2008, 10:57:20 AM »
Ta zadnja tri znaka (tri cifre i dva slova) vode se kao ,,licni broj automobila''. To vjerovatno znaci da ce biti kao i u Italiji, taj broj ostaje za automobil. Promjenom vlasnika se ne mjenjaju tablice.

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #96 on: January 11, 2008, 11:25:10 AM »
A ne rece znas li kakve ce bit tavblice za motore.Koje dimenzije,kako ce na njih ic raspord,da smisljam kombinaciju,iako ih necu uskoro docekat sigurno

Offline bo8an

• View Profile
« Reply #97 on: January 11, 2008, 01:32:20 PM »
Ta zadnja tri znaka (tri cifre i dva slova) vode se kao ,,licni broj automobila''. To vjerovatno znaci da ce biti kao i u Italiji, taj broj ostaje za automobil. Promjenom vlasnika se ne mjenjaju tablice.
isto ko u njemacku  ;)a znas oce li moj da se biraju ta 3 broja i dva slova??

motorsport

• Guest
« Reply #98 on: January 11, 2008, 05:36:12 PM »
u danasnju Pobjedu pise da nove tablice DEFINITIVNO pocinju od aprila..... Nove tablice od aprilaIzdavanje tablica ipak pocinje u apriluPodgorica, 10. januara - Nove registarske tablice za vozila crnogorskih gradjana pocece da se izdaju od aprila iako ce biti raspisan novi tender za izradu tabilca jer na prvom nijedna od prijavljenih firmi nije zadovoljila uslove. Nove registarske tablice bice slicne evropskim - umesto sadašnjih 420 sa 120 milimetara, imace dimenzije 520 sa 110 i s lijeve strane crveno polje s oznakom države Crne Gore. Dva pocetna slova oznacavace registarsko podrucje, nakon toga ce slijediti tri broja, a iza njih ce biti još dva slova. Slovne oznake ce biti latinicne, jer se radi po evropskim standardima i standardima medjunardne konvencije o saobracaju, koju je i Crna Gora ratifikovala. Kako je za “Pobjedu” izjavio pomocnik ministra untrašnjih poslova i javne uprave Osman Subašic cinjenica da nijedna od firmi nije ispunila zahtjeve tendera nece odložiti podjelu novih tablica.- Pošto je usvojen Pravilnik o izgledu i sadržaju registraskih oznaka raspisan je tender za izradu tablica, ali nijedna od prijavljenih firmi nije ispunili uslove. Ubrzo cemo raspisati novi tender, a sa raspodjelom tablica cemo poceti, kao što je najavljeno, u aprilu u isto vrijeme kada ce poceti da se izdaju nove licne karte i pasoši, kaže naš sagovornik. Subašic kaže da ce nove tablice biti izradjene u skladu sa najsavremenijim tehnickim standardima.- Nema mogucnosti zlolupotrebe odnosno falisifikata, tako da ce crnogorski gradjani imati sigurne i zašticene tablice sa ugraviranim slovima i brojevima.Usvajanjem ove tehnologije Crna Gora ce biti korak bliže Evropskoj uniji, zato cemo i pronaci firmu koja ce na najkvalitetniji nacin odraditi ovaj posao, porucuje Subašic. On istice da MUP ocekuje obiman posao u postupku izdavanja novih identifikacionih dokumenata i registarskih oznaka, posebno u pocetnoj fazi sprovodjenja ovih projekata. -Službenici koji ce biti angažovani moraju proci kroz poseban program obuke, jer ce posao morati da se obavlja profesionalno, brzo, kvalitetno bez stvaranja nepotrebnih gužvi i cekanja. Zahtjevi ce se rješavati iskljucivo u zakonskom roku, a u svim slucajevima gdje bude moguce i prije tog roka. Izdavanje novih identifikacionih dokumenata i registraskih oznaka ce biti redovna obaveza ovog ministarstva, tako da nema nikakvih potreba da se utvrdjuju bilo kakvi prioriteti u postupku izdvanja dokumenata, objašnjava Subašic.Tablice su posljednji put mijenjane 2003. godine, kada je oznaka SRJ zamijenjena oznakom SCG, ali se u medjuvremenu raspala i državna zajednica sa Srbijom i Crna Gora je postala nezavisna država, pa je neophodno da se oznake usklade sa sadašnjim državnim simbolima. Crna Gora je u medjuvremenu dobila medjunarodnu oznaku MNE koja je zaživjela na automobilima, ali nije unificirana i svako je koristi prema svom nahodjenju i shodno vlastitoj snalažljivosti. U prelaznom periodu i nove i stare oznakeSubašic kaže da nema potrebe da se stvara bilo kakva konfuzija oko registracija, jer ce oni gradjani koji budu registrovali auto u aprlu ili martu po starim registarskim oznakama moci da sacekaju da im registracija istekne, pa tek onda registrovati vozilo sa novim tablicima.- Ostavicemo probni period od godinu ili dvije da sva vozila dobiju iste oznake, tako da nece biti nikakvih neplaniranih troškova za crnogorske vozace, kaže Subašic.www.pobjeda.cg.yu
« Last Edit: January 11, 2008, 05:53:17 PM by motorsport »

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #99 on: January 11, 2008, 06:49:57 PM »
A nidje ne veli oce li se moc birat kombinacija ili sto ti daju