Author Topic: medjunarodna auto oznaka CRNE GORE  (Read 6743 times)

motorsport

• Guest
medjunarodna auto oznaka CRNE GORE
« on: May 24, 2006, 11:35:30 PM »
znajuci da je Crna Gora postala nezavisna drzava, uskoro bi trebalo da dobijemo novu medjunarodnu oznaku za auta... procitah danas u novine da je "CG" i "MN" zauzeto, jedino je "ME" slobodno mada se meni iskreno ne svidja, nekako mi najljepse lezi "CG"citat iz nd. "VIJESTI" :
ENGLESKI: MontenegroMO – MonacoMN – MongoliaMT – MaltaMG – MadagascarMR – MauritaniaLOKALNI: Crna GoraCR – CostaRicaCN – ChinaCA – CanadaCG – CongoCO – Colombia
zamolio bih vas samo bez politike!!!                    

Offline Laki

• View Profile
« Reply #1 on: May 25, 2006, 08:36:19 AM »
Meni najljepse lezi MN ili MO na engleski ili CG na nas.Ali vidjecemo sta ce biti.                    
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Mercedes_Fan

• Guest
« Reply #2 on: May 25, 2006, 04:39:23 PM »
najbolje da bude rcg                    

Nevid

• Guest
« Reply #3 on: May 27, 2006, 05:32:48 PM »
Ma najbolje je da stoji CG. To je pravo drzavotvorno ime i nisu nam ga dali ni turci ni italijani, ni prevodili kojekakvi bakrachi! :wink: Ovo Montenegro mi je uvijek bilo previshe debilno. Zamsilite kad bi mi uzeli da prevodimo Nju Jork u Novi Jork to je skrnavljenje svega!                    

motorsport

• Guest
« Reply #4 on: June 02, 2006, 08:11:05 PM »
-Slusah malo prije na RTCG ministra unutrasnjih poslova Jusufa Kalemperovica, on kaze da je oznaka "MN" definitivno odbacena jer je zauzeta, al\\' postoji mogucnost da bude "CG" ili vec neka druga koja ce se ubrzo usvojiti...-Sto se tice registarskih oznaka, nove tablice dobijamo od oktobra pa kako kome bude isticala registracija, tablice ce bit na foru hrvatskih, slovenackih, makedonskih... znaci bice dvije velicine, pravougaone i kvadratne u zavisnosti od potrebe... bit ce inicijali opstine + 3 broja + jos dva slova... novost je i to da ce sve opstine u Crnoj Gori imati svoje tablice ukljucujuci i one koje to do sad nisu imale (Andrijevica, Plav, Tivat...)-Saobracajne i vozacke dozvole ce biti u obliku bankovne kartice i imat ce u sebi "chip"...                    

motorsport

• Guest
« Reply #5 on: August 22, 2006, 09:59:07 AM »
[!--quoteo--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE[/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]ME?UNARODNA ORGANIZACIJA ZA STANDARDE PREDLOŽILA DA OZNAKA ZA CRNU GORU BUDE - "MNE"[!--sizeo:5--][span style=\\"font-size:18pt;line-height:100%\\"][!--/sizeo--]>>>Tri slova za Montenegro<<<[!--sizec--][/span][!--/sizec--]Podgorica - Na automobilima kojima crnogorski državljani budu putovali preko granice, ve? od septembra bi umjesto dosadašnjih naljepnica SCG, mogle biti druge sa novom oznakom MNE.Predlog za dodjelu novih državnih oznaka - dvoslovno "me" (za internet domen), te troslovne skra?enice MNE (oznaka države za tablice, li?ne isprave) poslat je Crnoj Gori krajem prošle sedmice iz Me?unarodne organizacije za standarde (ISO, www.iso.org).?ekamo odgovor iz Crne Gore. O predloženim oznakama ne možemo govoriti, dok ih ne usvoje ?lanovi ISO 3166 organizacije, zadužene za tu vrstu državnih oznaka - kazao je "Vijestima" Jozef Martinez, sekretar ISO 3166.Predlog ISO organizacije crnogorska Vlada ?e razmatrati na sjednici u ?etvrtak i, kako je "Vijestima" nezvani?no saopšteno, najvjerovatnije prihvatiti."Vijestima" je u Vladi potvr?eno da bi se naljepnice sa oznakom "MNE" umjesto aktuelne "SCG" na automobilima koji izlaze iz Crne Gore mogle pojaviti ve? narednog mjeseca...[/quote]izvor: [a href=\\"http://www.vijesti.cg.yu\\" target=\\"_blank\\"]ND "Vijesti"[/a] 22.08.2006.[a href=\\"http://img219.imageshack.us/my.php?image=fsfsfnc3.jpg\\" target=\\"_blank\\"][img src=\\"http://img219.imageshack.us/img219/3561/fsfsfnc3.th.jpg\\" border=\\"0\\" alt=\\"IPB Image\\" /][/a]

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #6 on: August 22, 2006, 04:03:23 PM »
ne dopada mi se ovo MNE nikako...za tablice stoji da ce biti extra,ali oznaka...RCG mi je nekako top...

Offline SFU

• View Profile
« Reply #7 on: August 22, 2006, 04:23:47 PM »
ko je pomeno politikuahahahahaha

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #8 on: August 22, 2006, 04:26:18 PM »
ajmo glasanje gazda neka otvori rcg il mne pa idemo na sud [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_razz.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":P\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_razz.gif\\" /]
« Last Edit: August 22, 2006, 04:26:37 PM by Ticco »
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

motorsport

• Guest
« Reply #9 on: August 22, 2006, 05:17:18 PM »
a nije ni meni nesto ova MNE, al jbg. kad je CG i MN zauzeto... to nam je sto nam je...  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]

Offline Laki

• View Profile
« Reply #10 on: August 22, 2006, 07:38:53 PM »
Ni meni se ne dopada,ali je vazno da je imamo. [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #11 on: August 22, 2006, 08:34:13 PM »
ni mene pi al je meni seljacki lijepit naljepnicu na kola iz koje si drzhave...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline SFU

• View Profile
« Reply #12 on: August 22, 2006, 09:28:22 PM »
shto mi izbrisaste post (to je shala ljudi) nije se valjda neko mladji uvrijedio!?

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #13 on: August 23, 2006, 08:43:44 AM »
mora da se nosi naljepnica kad ides preko granice...i bolje da se zalimo (bez sprdnje),da ne bude MNE nego RCG

nookie

• Guest
« Reply #14 on: August 23, 2006, 11:10:46 AM »
[!--quoteo(post=5281:date=Aug 22 2006, 06:23 PM:name=SFU)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(SFU @ Aug 22 2006, 06:23 PM) [snapback]5281[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]ko je pomeno politikuahahahahaha[/quote]hahahahahahah banuj ga [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]

motorsport

• Guest
« Reply #15 on: August 25, 2006, 01:16:31 AM »
evo otprilike kako ja zamisljam da ce nam izgledat nove tablice, bar po onome kako su oni opisali... [a href=\\"http://img206.imageshack.us/my.php?image=tablicaed7copyui9.jpg\\" target=\\"_blank\\"][img src=\\"http://img206.imageshack.us/img206/3876/tablicaed7copyui9.th.jpg\\" border=\\"0\\" alt=\\"IPB Image\\" /][/a]a ovako oznaka drzave[a href=\\"http://img219.imageshack.us/my.php?image=mnewf4.gif\\" target=\\"_blank\\"][img src=\\"http://img219.imageshack.us/img219/8963/mnewf4.th.gif\\" border=\\"0\\" alt=\\"IPB Image\\" /][/a]
« Last Edit: August 25, 2006, 01:35:59 AM by motorsport »

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #16 on: August 25, 2006, 07:30:17 AM »
ali ce tablice ostat na foru grada,ne ono kako im sine u glavu da ti dadu...a bogomi ko dobije ovakvu bice mu ruzan broj...

Mirza_PG

• Guest
« Reply #17 on: September 06, 2006, 08:22:00 AM »
Vele da se od oktobra uvode nove tablice, a da bi se izbjegle guzhve onda ce se davat' tablice uz redovnu registraciju ! A od nove godine nove vozachke .
« Last Edit: September 06, 2006, 08:22:46 AM by Mirza_PG »

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #18 on: September 06, 2006, 08:29:39 AM »
a fala bogu i mi ka ljudji da imamo tablice...

Mirza_PG

• Guest
« Reply #19 on: September 06, 2006, 08:36:47 AM »
A stvarno su ove do sad bule ruzne namrtvo ... Jedino su chini mi se grdje tablice imaju Bosanci i Kosovari ...
« Last Edit: September 06, 2006, 11:21:25 AM by Mirza_PG »