Author Topic: Crna Hronika  (Read 9269 times)

motorsport

• Guest
Crna Hronika
« Reply #20 on: June 16, 2007, 06:32:07 PM »
Danas u Herceg Novom poginuo momak sa motorom.... uzas [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_sad.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-(\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_sad.gif\\" /]

Z-128

• Guest
Crna Hronika
« Reply #21 on: June 16, 2007, 09:42:37 PM »
[!--quoteo(post=27762:date=Jun 14 2007, 06:15 PM:name=stefan123)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(stefan123 @ Jun 14 2007, 06:15 PM) [snapback]27762[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Zna li ko ko je ovaj MiloÅ¡ tj. da nije iz UL posto ja imam komsiju MiloÅ¡a ?etkovi?a koji ima oko 20god. i studira pravo u PG pa reko da nije on... [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_confused.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-?\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_confused.gif\\" /][/quote]Nije iz ulcinja, momak je poznat po imenu sheki, iz bera je. Inache jedan od poznatih  trkacha po donjoj gorici, prije golfa je vozio opel suzu [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  Dobar momak, a pogledaj shto napravi [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_confused.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-?\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_confused.gif\\" /]

Offline stefan123

• View Profile
Crna Hronika
« Reply #22 on: June 17, 2007, 12:57:51 AM »
A koji je to grad Ber ?
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Crna Hronika
« Reply #23 on: June 17, 2007, 01:43:12 AM »
[!--quoteo(post=27828:date=Jun 16 2007, 08:32 PM:name=motorsport)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(motorsport @ Jun 16 2007, 08:32 PM) [snapback]27828[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Danas u Herceg Novom poginuo momak sa motorom.... uzas [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_sad.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-(\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_sad.gif\\" /][/quote]UZAS!!!Rijec je o Predragu Pestoricu zvani Kara iz Zelenike...Kretao se iz pravca Herceg-Novog ka Zelenici na motoru Piaggio Beverly 500 i udario u crnog golfa 2 koji je pokusao da se ukljuci na magistralni put.KATASTROFA!
« Last Edit: June 17, 2007, 01:48:11 AM by BMW E36 POWER »

Offline shajo

• View Profile
Crna Hronika
« Reply #24 on: June 17, 2007, 11:20:45 AM »
uzas bez majke,ne gledaju ljudi ,vozi se kao bez glave
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline NSX

• View Profile
Crna Hronika
« Reply #25 on: June 18, 2007, 10:31:53 AM »
Katastrofa...

duka

• Guest
Crna Hronika
« Reply #26 on: June 19, 2007, 06:53:22 AM »
[!--quoteo(post=27847:date=Jun 17 2007, 02:57 AM:name=stefan123)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(stefan123 @ Jun 17 2007, 02:57 AM) [snapback]27847[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]A koji je to grad Ber ?[/quote]Beri - selo jedno blizu Pg

motorsport

• Guest
Crna Hronika
« Reply #27 on: June 19, 2007, 05:30:03 PM »
Ju?e na podru?ju nikši?ke opštine dvije saobra?ajne nezgode U Bogeti?ima troje, u Nikši?u dvoje povrije?enihNikši?, 17. juna - Ju?e na magistralnom putu Nikši? – Podgorica, kod Bogeti?a, u saobra?ajnoj nezgodi koja se dogodila danas oko 11 sati, teže su povrije?ene Ana ?uriši? (26) i Slavka Bulatovi? (39), a lakše Slaven ?uriši? (2. Do nezgode je došlo kada je ?uriši? izgubio kontrolu nad "golfom 3" (PG 121 -603) koji je sletio puta i prevrnuo se. Sre?om, svi su van životne opasnosti. U poslijepodnevnim satima, ta?nije oko 18 ?asova, u nikši?koj ulici Danila Bojovi?a kod Filozofskog fakulteta dogodila se tako?e saobra?ajna nezgoda. Ovdje su lakše povrede zadobili Ivan Tur?inovi? (20) i Mirko Krstaji? (23), oni su bili u BMW (NK 408-20) koji se, nakon što je izmakao kontroli, Krstaji?u udario u stub uli?ne rasvjete.

Z-128

• Guest
Crna Hronika
« Reply #28 on: June 29, 2007, 04:09:06 PM »
[!--quoteo(post=27993:date=Jun 19 2007, 08:53 AM:name=duka)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(duka @ Jun 19 2007, 08:53 AM) [snapback]27993[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Beri - selo jedno blizu Pg[/quote]Tacno! Selo, ali u PG [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_razz.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":P\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_razz.gif\\" /] malko prije tog sela je drugo selo Donja Gorica, a tu sam ja [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_cool.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":cool:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_cool.gif\\" /]

motorsport

• Guest
Crna Hronika
« Reply #29 on: July 17, 2007, 10:34:59 PM »
[!--coloro:#FF0000--][span style=\\"color:#FF0000\\"][!--/coloro--][!--sizeo:3--][span style=\\"font-size:12pt;line-height:100%\\"][!--/sizeo--]STRAVICAN UDES NA PUTU BIJELO POLJE - MOJKOVAC[!--sizec--][/span][!--/sizec--][!--colorc--][/span][!--/colorc--]Kamion kojem su otkazale ko?nice prevrnuo se na putu Bijelo Polje - Mojkovac i smrskao "jugo" u kome su bili ?a?ani Branko Stevanovi? (30) i Ivan Gavrilovi? (29)! U uništenom automobilu Stevanovi? je na mestu ostao mrtav, dok je Gavrilovi? dva sata bio priklešten u olupini! Posle dramati?ne akcije spasavanja Gavrilovi? je sa teškim povredama preba?en u bolnicu. Voza? šlepera Vojkan Bjeli? (29) iz Bijelog Polja lakše je povre?en. Stravi?na saobra?ajna nesre?a dogodila se ju?e oko 4.15 ?asova kod mesta Slijepac Most. Vojkan Bjeli? vozio je kamion, vlasništvo firme "Meduza" iz Bijelog Polja, kojem se iznenada otkazale ko?nice!- Išao sam u Bijelo Polje, gde je trebalo da isporu?im breskve sa svoju firmu. Kada sam silazio niz prevoj Krsta? kod Mojkovca, otkazale su mi ko?nice! Pokušao sam da zaustavim kamion, ali mi nije uspevalo jer sam sve više dobijao na ubrzanju - pri?a Vojkan Bjeli?, i dodaje:- Shvatio sam da kamion ne mogu da zaustavim! Približavao sam se Slijepac Mostu, koje je naseljeno mesto. Kako u tom trenutku na putu nije bilo vozila, odlu?io sam da skrenem sa magistrale i "o?ešem" se o brdo pored puta kako bih nekako smanjio brzinu. Me?utim, posle udarca prevrnuo sam se na bok. Po?eo sam da klizim po magistrali! Kada sam se posle sto metara kona?no zaustavio, izašao sam iz kamiona, koji je bio iznad same provalije! Tada sam ugledao stravi?an prizor! Ispod mog kamiona nalazio se smrskani "jugo"! Ne znam kako se tu našao, kada je put bio "?ist".Usledila je dvo?asovna akcija spasavanja putnika iz uništenog automobila. Mladi? iz "juga" o?ajni?ki je zvao u pomo?! Smogao je snage da kaže da je teško povre?en i da je njegov saputnik mrtav.- Molim vas, izvadite me! Umirem, gubim vazduh i sve me boli! Spasite me, pritiska me lim - zapomagao je Ivan Gavrilovi?.U me?uvremenu su na mesto nesre?e stigli vatrogasci i policija, a dovezene su i dve velike dizalice.- U dramati?noj akciji spasavanja dizalica je podizala prevrnuti kamion, dok su vatrogasci sekli lim! Gavrilovi? je posle dva sata izvu?en iz olupine. On je teško povre?en, ali je van životne opasnosti i oporavlja se u bolnici u Bijelom Polju. Nažalost, voza? "juga" Branko Stevanovi? je poginuo - kaže jedan od spasilaca. Kada su izvukli Gavrilovi?a, on je rekao da je sa Brankom krenuo iz ?a?ka na letovanje u Ulcinj. Objasnio je da su se vozili svojom trakom kada je odjednom na njih naleteo kamion.- Onesvestio se posle stravi?nog sudara. Kada je došao svesti, shvatio je da je priklešten i da je njegov drug poginuo - pri?a spasilac.Put Bijelo Polje - Mojkovac bio je zatvoren tri i po sata za saobra?aj. Ina?e, deo puta od Slijepac Mosta prema Mojkovcu, koji zovu Rogov krš, poznat je po velikom broju nesre?a u kojima je u poslednjih meseci poginulo nekoliko osoba[a href=\\"http://www.imagebanana.com/view/vwwgj3v8/untitled.bmp.png\\" target=\\"_blank\\"][img src=\\"http://www.imagebanana.com/img/vwwgj3v8/thumb/untitled.bmp.png\\" border=\\"0\\" alt=\\"IPB Image\\" /][/a][a href=\\"http://www.imagebanana.com/view/5cjhzcvn/untitled2.jpg\\" target=\\"_blank\\"][img src=\\"http://www.imagebanana.com/img/5cjhzcvn/thumb/untitled2.jpg\\" border=\\"0\\" alt=\\"IPB Image\\" /][/a]izvor: [!--coloro:#FF0000--][span style=\\"color:#FF0000\\"][!--/coloro--]press online[!--colorc--][/span][!--/colorc--]

Offline Domo_TS

• View Profile
Crna Hronika
« Reply #30 on: July 18, 2007, 09:03:40 AM »
aaaaaa ovo sa yugom je....eo jedan mali udes ispred mexa ali dovoljan da napravi oooooooooooooooogromnu guzvu na ovaj pakao [a href=\\"http://www.imagebanana.com/view/zu35z6oe/DSCF3288.JPG\\" target=\\"_blank\\"][img src=\\"http://www.imagebanana.com/img/zu35z6oe/thumb/DSCF3288.JPG\\" border=\\"0\\" alt=\\"IPB Image\\" /][/a]

Offline Domo_TS

• View Profile
Crna Hronika
« Reply #31 on: July 18, 2007, 09:14:09 AM »
i  jedan malo veci[a href=\\"http://www.imagebanana.com/view/3ulfvxll/DSCF3643.JPG\\" target=\\"_blank\\"][img src=\\"http://www.imagebanana.com/img/3ulfvxll/thumb/DSCF3643.JPG\\" border=\\"0\\" alt=\\"IPB Image\\" /][/a]
« Last Edit: July 18, 2007, 10:03:55 AM by borus_mudus »

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Crna Hronika
« Reply #32 on: July 18, 2007, 03:18:38 PM »
Loodnica od udesa ovih malih, u BR ih ima koliko hoces posebno oko 15:00 kad narod krene na plazu a radni narod krene sa posla kuci.Najvecu pometnju prave vozaci skutera koji preticu sa lijeve i desne strane pa ih onda "pomjere" vozaci koji naglo skrecu.

motorsport

• Guest
Crna Hronika
« Reply #33 on: July 29, 2007, 10:41:35 PM »
[!--sizeo:4--][span style=\\"font-size:14pt;line-height:100%\\"][!--/sizeo--]Teška saobra?ajna nesre?a u Igalu[!--sizec--][/span][!--/sizec--][!--sizeo:5--][span style=\\"font-size:18pt;line-height:100%\\"][!--/sizeo--]Dva mladi?a poginula, trojica povrije?ena[!--sizec--][/span][!--/sizec--]Herceg Novi, 28. jula (Tanjug) - U teškoj saobra?ajnoj nesre?i na magistralnom putu u Igalu rano jutros poginuli su Ivan Reli? (19) iz Nove Pazove i Ivan Petrovi? (18) iz Beograda, dok su povrije?eni Aleksandar Petrovi? (19) i Luka Raškovi? (16) iz Beograda i Aleksandar Perovi? (17) iz Njivica kod Herceg Novog.Prema rije?ima istražnog sudije Osnovnog suda u Herceg Novom Zorice Dabeti?, uzrok nesre?e, najverovatnije je prebrza vožnja. Nesre?a se dogodila kada je vozilo marke "nisan", iznajmljeno od rent-a-kar službe u Budvi, udarilo u šaht i elektro-stub poslije ?ega se nekoliko puta prevrnulo. Ivan Petrovi? je preminuo na putu za Centar vojno-medicinskih ustanova u Meljinama, a ljekari ove ustanove poslije više?asovnih napora nisu uspjeli da spasu ni Ivana Reli?a koji je preminuo od zadobijenih povreda.Aleksandar Petrovi? i Luka Raškovi? zadržani su u bolnici u Meljinama, dok je Aleksadar Perovi? upu?en na dalje le?enje u risansku bolnicu. Bra?a Ivan i Aleksandar Petrovi? bili su na ljetovanju u porodi?noj ku?i u Njivicama, gdje im se Ivan Reli?, koji je sa majkom ljetovao u Budvi, pridružio prije nekoliko dana.www.pobjeda.cg.yu---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[!--sizeo:4--][span style=\\"font-size:14pt;line-height:100%\\"][!--/sizeo--]Brzinom najbrže do smrti[!--sizec--][/span][!--/sizec--]IAKO JE SAOBRA?AJNA POLICIJA DODATNO POVE?ALA AKTIVNOSTI U TURISTI?KOJ SEZONI, BROJ NESRE?A JE U PORASTU[img src=\\"http://www.pobjeda.cg.yu/slike/122956.jpg\\" border=\\"0\\" alt=\\"IPB Image\\" /]Kao svjedoci svakodnevnih teških saobra?ajnih nezgoda sa ?esto fatalnim ishodom, neizostavno postavljamo pitanje da li policija više može da u?ini kako bi se smanjilo divljanje voza?a na drumovima.Slavko Rakovi?, glavni inspektor Odsjeka za nadzor i kontrolu bezbjednosti u drumskom saobra?aju u Upravi policije kaže da se teško može više u?initi kako bi se obezbijedila sigurnost na putevima.- Statisti?ki podaci za prvu polovinu ove godine upozoravaju da je broj saoba?ajnih nesre?a u porastu i pored svih mjera koje smo do sada preduzimali. Aktivnost saobra?ajne policije je dodatno pove?ana u turisti?koj sezoni prema planu koji smo sa?inili za rad u vrijeme turisti?kog talasa koji prolazi kroz Crnu Goru u ljetnjim mjesecima, kaže Rakovi?. Poja?ali smo preventivno djelovanje, kako bi se neposrednim prisustvom saobra?ajnih patrola na terenu i davanjem znakova upozorenja i obavještenja o stanju puta i gustini saobra?aja doprinijelo da se u?esnici u saobra?aju ponašaju u skladu sa propisima i da brzinu vozila prilagode uslovima saobra?aja i stanju puta. Pri tome akcenat stavljamo na stalnu pokretljivost patrola a naši službenici izri?u kazne svim voza?ima koji su uhva?eni u prekršaju.Glavni inspektor Slavko Rakovi? napominje da se saobra?ajne patrole postavljaju na vidnim mjestima tamo gdje voza?ima prijeti najve?a opasnost kako bi ih u?esnici u saobra?aju blagovremeno mogli uo?iti i svojim prisustvom i davanjem upozorenja sprije?ili u vršenju teših prekršaja kao što su nepropisno preticanje, prekora?enje brzine što su i naj?eš?i uzroci saobra?ajnih nezgoda na tim mjestima. Pored toga, svakodnevno se angažuju službeni motocikli i zahvaljuju?i njihovoj mobilnosti i operativnosti više u?esnika u saobra?aju može da se kontrolisati, a uz to su policajci u prilici da preduzimaju mjere kako bi se otklonili eventualni zastoji i uklanjanje sporih teretnih vozila iz saobra?aja.- U slu?aju nepovoljnih vremenskih prilika, recimo kiše, planirali smo da uklju?imo mobilne saobra?ajne patrole koje ?e stalnim kretanjem na putu sa uklju?enim rotacionim svjetlima upozoravati na kriti?na mjesta gdje naj?eš?e dolazi do saobra?ajnih nezgoda. Saobra?ajna policija je tako?e uklju?enu u akciju »Neka bude ?isto« tako što kontroliše vozila koja prevoze šut i otpad a staraju se i o sprovo?enju Uredbe o zabrani saobra?aja teretnih motornih vozila na djelovima magistralnog puta u odre?enim vremenskim terminima.Dosta se se dobro pokazalo i patroliranje republi?ke inspekcije koje nije vezano za odre?ene opštine. Oni u autu koje nema policijske oznake kontrolišu u?esnike u saobra?aju na putnim pravcima, recimo, do Bijelog Polja, Cetinja, Ulcinja, Herceg Novog i neposredno imaju uvud kao u?esnici u saobra?aju ko pravi prekršaje. Sve se to snima i voza? koji je napravio prekršaj odmah se zaustavlja i kažnjava. Ova novina se pokazala kao djelotvorna ali ipak nedovoljna da bi se u potpunosti smanjili prekršaji, posebno oni sa težim posljedicama.- Na sre?u, ovog ljeta je mnogo manje nesre?a na putnom pravcu Kolašin - Podgorica nego predhodnih godina. Valjda su voza?i shvatili kolika opasnost vreba na tom punom pravcu i vrlo disciplinovano poštuju saobra?ajne znake. Iako su duge kolone prema moru, rijetko zabilježimo preticanje kolona ili drugo nedozvoljeno ponašanje, isti?e Slavko Rakovi?.Prema njegovim zapažanjima u 95 odsto slu?ajeva, za saobra?ajne nezgode su krivi sami voza?i zbog nepoštovanja dozvoljene brzine, horizontalne i vertikalne signalizacije, nepropisnog preticanja na nedozvoljenim mjestima - preko pune linije, preticanja kolone i preticanja u tunelima. Kako to izgleda samo jedna mala ilustracija: U tunelu Sozina jedan voza? je preticao brzinom od 180 kilometara na sat. Jasno je kako bi prošli drugi u?esnici u saobra?aju da je tom prilikom došlo do sudara. Ako se ovakvom ponašanju doda i stanje na našim drumovima i veliki broj starih i neispravnih vozila, postaje potpuno jasno zašto su nam putevi tako ?esto obilježeni mermernim spomenicima i cvije?em. U ljetnjim mjesecima opasnost je uve?ana zbog premora turista koji su se uputili na more i visokih temperatura koje smanjuju koncentraciju i usporavaju reakcije voza?a. ?ini se da je saobra?ajna policija uradila ono što je u njenoj mo?i. Ostaje da se voza?i pobrinu za svoju bezbjednost i onih koje voze. Tako ?e najbolje sa?uvati druge u?esnike u saobra?aju od sebe.U julu dvanaestoro nastradalihSamo u julu ove godine na crnogorskim drumovima živote je izgubilo dvanaest osoba. Ovaj sumorni rekord je najavljen statisti?kim podacima koje je prikupila Uprava policije prema kojima u prvih šest mjeseci ove godine cifra od 3590 saobra?ajnih nezgoda je uve?ana za petnaest odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period. U tim nesre?ama život su izgubila 54 u?esnika u saobra?aju što je više za 22,7 odsto nego u prvih šest mjeseci prošle godine. Broj poginulih i povrije?enih je pove?an za 83,3 odsto dok je broj poginulih pješaka uve?an za pedeset odsto. Crne brojke dobijaju svoju tamnu krunu podatkom da je u prvom šestomjese?nom periodu broj poginulih voza?a uve?an za ?itavih 85,7 odsto.Biciklisti su ove godine bili dobre sre?e tako da ni jedan nije poginuo, a voza?i motora su stradali u istom broju kao i prošlogodišnjem periodu - njih trojica.Podnijeto 24.475 prekršajnih prijavaIako je stanje na drumovima nezadovoljavaju?e, teško da se može re?i da je policija sjedjela skrštenih ruku. U prvih šest mjeseci ove godine kontrolisano je preko 370.000 vozila pri ?emu je izdato 64.533 naloga za pla?anje kazne, podnijeto 24.475 prekršajnih prijava podnijeto skoro 54.000 zahtijeva za pokretanje prekršajnog postupka i privremeno oduzeto 4120 voza?kih dozvola. Tom prilikom je iz saobra?aja isklju?eno 3.364 vozila i naloženo uzimanje krvi i urina u 1491 slu?aju a alkotestirano 4289 voza?a. Crnogorska policija, kao ni ve?ina u okruženju, nema mogu?nosti da na licu mjesta voza?e testira na opijate kao što se testiraju na prisustvo alkohola. Ovakve kontrole se jedino rade u medicinskim ustanovama i to naj?eš?e kada do?e do nezgode.Kažnjavanje stranih državljana- Prema propisima, stranim državljanima koji po?ine saobra?ajni prekršaj oduzima se putna isprava i izdaje se nalog da plate kaznu u roku od 48 ?asa ukoliko nije došlo do saobra?ajnog udesa, objašnjava Slavko Rakovi?. U praksi, takva mjera se odre?uje izuzetno, kada se napravi težak prekršaj. Naši službenici se naj?eš?e odlu?uju za izricanje opomene i to se pokazuje prili?no djelotvorno. Ina?e, i data je preporuka saobra?ajnoj policiji na terenu da se sa turistima ophode kulturno i ljubazno kako bi se gosti osjetili bezbjednim i dobrodošlim u Crnu Goru, isti?e Rakovi?.PRI?A SA SLIKEMercedesom u krov Pri?a koja ide uz fotografiju sa naslovne strane ima sre?an kraj. Mladi? je, ju?e ujutro oko pet sati, mercedesom uletio u krov ku?e u mjestu Pod granicom, na putu Cetinje – Budva. I voza? i uku?ani, na sre?u, nijesu povrije?eni, krov je uništen, automobil tako?e. Doma?in, ?edo Vuki?evi? kaže da ovo nije prvi „udes” na tom dijelu puta. Nadležnima predlaže, da branicima ili na neki drugi na?in, u?ine put bezbjedni(ji)m. Mi dodajemo, nije sve u signalizaciji- voza?i, oduzmite gas!www.pobjeda.cg.yu
« Last Edit: July 29, 2007, 10:43:32 PM by motorsport »

duka

• Guest
Crna Hronika
« Reply #34 on: July 30, 2007, 06:48:16 AM »
Sinoc prije Cetinja je jedan s punim golfom dvojka preticao slepera pa se spucao u drugi kamion povrijedjenih masu, dvoje kriticnou 7 i 15 sam iz Kamenova krenuo u pola 12 stigao kuci
« Last Edit: January 12, 2008, 11:20:40 PM by Admin&Mod Team »

motorsport

• Guest
Crna Hronika
« Reply #35 on: September 25, 2007, 10:13:29 PM »
Mladost ugašena na cesti!U STRAVICNOM UDESU U BREZOVIK KOD NIKŠICA POGINULI NATAŠA M. MARTINOVIC (18) I MARINKO M. MIRKOVIC (18)U teškoj saobracajnoj nesreci koja se preksinoc, tri sata iza ponoci, dogodila na magistralnom putu Nikšic-Plužine, u mjestu Mokra Njiva, nadomak Nikšica, život su izgubili Nikšicani Marinko M. Mirkovic (19) i Nataša M. Martinovic (19). Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobio je Milenko N. Neric (19), takodje iz Nikšica. Do nesrece je, kako nam je kazao istražni sudija Osnovnog suda u Nikšicu Vukota Vujacic, došlo u trenutku kada je Milenko Neric, upravljajuci "polom" (NK 486 - 94), izgubio kontrolu nad vozilom i udario u stub ulicne rasvjete. Vujacic je pojasnio da se Neric kretao iz pravca grada ka Brezoviku, te da ce istraga pokazati šta je bio razlog nesrece. Martinoviceva, Mirkovic i Neric u trenutku nesrece iz grada su se vracali svojim kucama. Na licu mjesta život su izgubili Nataša Martinovic i Marinko Mirkovic, dok je Milenko Neric koji je lakše povrijedjen nakon nesrece prevezen je u Hitnu hiruršku ambulantu gdje mu je ukazana ljekarska pomoc, a potom i zadržan na hirurškom odjeljenju.Dežurni ljekar dr Dragutin Višnjic juce nam je kazao da se Neric nalazi van životne opasnosti te da se uspješno oporavlja od zadobijenih povreda. U posljedenja tri mjeseca u Nikšicu je stradalo još deset lica, dok ih je 15 povrijedjeno. L.N.izvor: www.dan.cg.yu
« Last Edit: January 12, 2008, 11:19:34 PM by Admin&Mod Team »

Offline shajo

• View Profile
Crna Hronika
« Reply #36 on: January 12, 2008, 07:18:07 PM »
12 Jan 2008. 15:12 | Izvor: Antena M
U saobracajnoj nesreci poginula dva mladica
   U teÅ¡koj saobracajnoj nesreci koja se dogodila jutros oko tri sata u centru Podgorice poginuli su Vlado Martinovic i Vlado Ivanovic iz Podgorice, obojica rodjeni 1983. godine.Nesreca se dogodila na raskrsnici ulica Svetog Petra Cetinjskog i Jovana TomaÅ¡evica, kod zgrade Vlade.Uzrok nesrece je najvjerovatnije nepažnja, neprilagodjena brzina i nepoÅ¡tovanje saobracajnih propisa.Martinovic i Ivanovic nalazili su se u vozilu BMW, koji se kretao od mosta Blaža Jovanovica, a potom je na njih naletio automobil Audi A6.Nakon sudara dva vozila, vozac BMW-a izgubio je kontrolu, usljed cega je atomobil nesrecnih mladica udario u stablo sa desne strane puta i eksplodirao.Od siline udara prednji kraj audija prakticno je otkinut do Å¡oferÅ¡ajbne, dok je motor automobila raznesen na stotine djelova Å¡irom kolovoza.Na licu mjesta zatekli smo pripadnike vatrogasne jedinice i interventnog voda policije koji su, nakon gaÅ¡enja vatre, izvukli tijela mladica iz ugljenisanog i potpuno smrskanog automobila.Takoce saznajemo da u drugom vozilu Audi A6 nije bilo žrtava.Prema informacijama iz policije, prvi podaci nakon uvidjaja ukazuju da je uzrok nesrece najvjerovatnije nepažnja, neprilagodjena brzina i vlažan kolovoz. Uvidjaj je obavila istražni sudija Vesna MoÅ¡trokol.bio sam sinoc na licu mjesta, znao sam martinovica i potrcali smo kad smo chuli da je imao udes.prizor je bio nevjerovatan. auto koje stoji na sred ulice (audi a6) koji nema prednjeg dijela, bukvalno, i bmw serije 7 koji je udario audi, okrznuo bilbord i zakucao se u drvo dobljine pola metra, koje je okinuo.djelovi auta na sve strane, zapaljeno auto, popucala stakla okolnih automobila, vatrogasne sluzbe koje su na kraju izvukle tijela dva nesretna mladica.Zalosno je koliko ljudi mladih gine.R.I.P.
« Last Edit: January 12, 2008, 11:12:30 PM by Admin&Mod Team »
ohajtenzgut nei shpikinguz

motorsport

• Guest
Crna Hronika
« Reply #37 on: January 13, 2008, 12:56:42 AM »
uzassss..... da se najezis jbt

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Crna Hronika
« Reply #38 on: January 13, 2008, 01:16:45 AM »
katastrofa jbt...

Offline stefan123

• View Profile
Crna Hronika
« Reply #39 on: January 13, 2008, 01:56:46 PM »
Samo se pitam dokle ovako.....Vec 5-6 mladih ljudi od 19-24god za samo 12-dana 2008god."Kolašin/Podgorica - Marko D. Medenica (22) iz Kolašina poginuo je preksinoc oko ponoci u teškoj saobracajnoj nesreci u Trebaljevu, dok je njegov drug i sugradjanin Mario D. Kljajic (21) teško povrijedjen.Kljajic je smješten u Klinicki centar Crne Gore u Podgorici, gdje je operisan i u životnoj je opasnosti.Kako je "Vijestima" izjavila Jadranka Pavlovi?, istražni sudija Osnovnog suda u Kolašinu, do saobra?ajne nesre?e došlo je, vjerovatno, zbog neprilago?ene brzine.- Saobra?ajna nesre?a se dogodila 12. januara oko pono?i. Još nije utvr?eno ko je od njih dvojice upravljao "fijatom bravo" (PG 122-65), jer su i Medenica i Kljaji? ispali iz vozila prilikom prevrtanja. Nakon što je dovezen u Dom zdravlja u Kolašinu, Medenica je podlegao povredama. Pretpostavljam da je do udesa došlo usljed neprilago?ene brzine, jer je bila no?, a kolovoz klizav. "Fijat" je izletio sa kolovoza, ukoso se prevrtao oko 70 metara i zaustavio se izvrnut na stranu. Prilikom prevrtanja oba putnika su ispala i zadobila teške povrede - kazala je sudija Pavlovi?.Ona je dodala da je izdala naredbu da se Kljaji?u uzme krv na analizu, kako bi se utvrdilo da li je konzumirao alkohol.Uvi?aj je na mjestu saobra?ajne nesre?e obavila sudija Pavlovi?, tužilac i ekipa za uvi?aje policijske Ispostave u Kolašinu.I Medenica i Kljaji? bili su zaposleni u hotelu "Bjanka". Medenica je radio kao konobar, a Kljaji? kao lift-boj. U Kolašinu je sa nevjericom prihva?ena vijest o ovoj tragediji. Marko Medenica bi?e sahranjen danas na gradskom groblju u Kolašinu. Za njim tuguju otac Darko, majka Savka, brat Janko i mnogobrojna rodbina."
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak