[!--coloro:#FF0000--][span style=\\"color:#FF0000\\"][!--/coloro--]Ovaj topic je predvidjen za informisanje forumasa o saobracajnim nesrecama na putevima Crne Gore.... svaki tekst koji postavite OBAVEZNO napisite odakle je preuzet....[!--colorc--][/span][!--/colorc--]Prikolica se otkacila i udarila u autobusBijelo Polje - Branka Zejak (22), iz Mojkovca, poginula je, dok je osam osoba teško povrije?eno kada se u mjestu Slijepa? most ju?e oko 11 sati od kamiona otka?ila prikolica i udarila u autobus.Kamionom MAN (NK 227-46) upravljao je Vukadin Merdovi? (57) iz Br?ava kod Bijelog Polja, a autobusom (NK 394-53) preduze?a "Staniši?", koji je saobra?ao na relaciji Bijelo Polje-Mojkovac, Mojkov?anin Radisav V.Mora?anin (53). Putnica Branka Zejak stradala je na mjestu, dok su povrije?eni Mora?anin, Brankina majka Stanica Zejak (46), Dubravka Rai?evi? (16), Tamara Popadi? (16), Nela Radulovi? (19), student pravnog fakulteta u Bijelom Polju, Radmila Lutovac (43) i Ljubisav Zejak (68 ) - svi iz Mojkovca, te Lejla Hot (21) iz Bijelog Polja. Mora?anin i Dubravka Rai?evi? su nakon ukazane pomo?i u bjelopoljskoj bolnici prevezeni u podgori?ki Klini?ki centar u Podgorici.Mora?anin i Dubravka Rai?evi? teško su povrije?eni, ali su oboje van životne opasnosti, saopšteno je iz Klini?kog centra. Dr Perica Maraš kazao je da Dubravka Rai?evi? ima povrede glave i frakturu donje vilice, kao i prelom ruke. Smještena je na Odjeljenju neurohirurgije. - ?etrdesetak minuta nakon Dubravke, dopremljen je i Mora?anin, tako?e sa povredama glave, kao i sa frakturnim povredama gornjih i donjih ekstremiteta. On se nalazi u jedinici intenzivnog lije?enja - kazao je dr Maraš. Direktor bjelopoljske opšte bolnice dr Tomislav Jeremi? saopštio je da su ostali povrije?eni putnici smješteni na hirurško-ortopedskom odjeljenju i da nijesu u životnoj opasnosti. Prizor na mjestu nesre?e bio je stravi?an. Autobus je stajao na kolovozu, dok se kamion zaustavio nekoliko desetina metara dalje. Po okolini su bili djelovi od vozila, a na nekim mjestima se vidjela i krv. "Vijesti" saznaju da je voza? kamiona zadržan u policiji.Na mjestu nesre?e i ispred bjelopoljske bolnice brzo se okupio veliki broj gra?ana, me?u kojima i rodbina putnika iz autobusa. Zaposleni na hirurško-ortopedskom odjeljenju, koji su nesebi?no pomagali unesre?enima, nijesu mogli da saopšte Stanici Zejak da joj je k?erka stradala. Majka se neprekidno interesovala za njeno stanje. Tamara Popadi? i Nela Radulovi? ispri?ale su da se ne sje?aju trenutka udesa. - Ništa nije nagovještavalo da ?e se dogoditi nesre?a. Odjednom se za?uo strahovit udar. Probudilie smo se u bolnici i ugledale medicinsko osoblje - kazale su Tamara i Nela.Povrije?ene je obišao i gradona?elnik Tarzan Miloševi? sa saradnicima i ponudio pomo? bjelopoljske opštine.Na vijest o saobra?ajnoj nesre?i, Mojkovac je ju?e zanijemio i sa strepnjom je o?ekivao vijesti o povrije?enima. Veliki broj gra?ana je automobilima krenuo ka mjestu nesre?e. Dragoljub Rai?evi?, Dubravkin otac, kazao je sino? u telefonskom razgovoru za "Vijesti", dok se vra?ao iz Podgorice, da je ona dobro kako je moglo da bude. Dubravka je pravila društvu drugarici kojoj je bilo zakazano snimanje ki?me u bjelopoljskoj bolnici. Dubravka je u?enica II razreda Gimnazije u mojkova?koj SŠ"Vuksan ?uki?". Uvi?aj je obavio istražni sudija bjelopoljskog Osnovnog suda Vukomir Boškovi?, zajedno sa zamjenikom osnovnog državnog tužioca Ljubinkom Madžgalj, vještakom za saobra?aj Milenkom ?abarkapom i ekipom bjelopoljske policije.Dok je trajao uvi?aj, saobra?aj na putu Bijelo Polje-Mojkovac više od dva sata bio je obustavljen. Tuga u MojkovcuVeliki broj Mojkov?ana sino? je u nijemom mimohodu u gradskoj kapeli izjavljivao sau?eš?e ocu Branke Zejak Vesku, majci Stanici i bra?i Branku i Daliboru. Branka ?e biti sahranjena danas u 14 ?asova na groblju u Lepencu.Brankin momak Ivan Balti?, saobra?ajni policajac, kroz suze je sino? "Vijestima" ispri?ao da je ona otišla sa majkom Stanicom da kupi poklone, jer je trebalo da bude kuma drugarici. - Sa Brankom sam bio u vezi pet godina, jutros smo se ?uli telefonom kada je stigla u Bijelo Polje. Kretale su za Mojkovac kada smo razgovarali. Rekla je: "Evo ?ekamo autobus i kre?emo", kazao je Balti?.On je ju?e bio na dužnosti u centru grada i preko radio veze je ?uo da se dogodila saobra?ajna nesre?a na putu Bijelo Polje - Mojkovac. - Zvao sam Branku mobilnim telefonom, ali uzalud, nije se javljala. Bez razmišljanja sam krenuo prema Bijelom Polju. Kada sam prišao mjestu nesre?e, zatekao sam Branku mrtvu na zadnjem sjedištu autobusa. Kasnije sam saznao da je sjedjela na prvom sjedištu i da je stranica od prikolice kamiona odbacila ?ak na zadnje sjedište - ispri?ao je Ivan.tekst preuzet sa: [a href=\\"http://forum.cafemontenegro.com/\\" target=\\"_blank\\"]Cafe del Montenegro[/a]