Author Topic: Da Li Pomoci Ili Ne?  (Read 296 times)

Offline Domo_TS

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« on: October 13, 2006, 04:37:59 PM »
Ne rijetko se naleti na udes u kome se vozac i putnici bore za zivot. Da li im treba pomoci,mnogi misle da bi odmah pomogli,dok se ne bi nasli u takvoj situaciji. Po zakonu,ako se osoba bori za zivot a ti si u mogucnosti da joj pomognes,a ne pomognes,i ako ta osoba premine,dobijas jednu godinu zatvora. Mnogi kad vide udes se najeze kad pomisle sto bi moglo bit,i nemaju hrabrosti da se primaknu udesu,a neki prosto ne zele da imaju posla s milicijom (sto si vidio,kad,u koliko,...). Neso slicno se desilo mom bratu i njegovom drugu. Kada su se prevrnuli na krov na magistralu bili su zaglavljeni,vrata nisu mogla da se otvore a gusio ih je miris baruta iz airbagova.Magistralom su stalno prolazila auta ali niko nije htio da se zaustavi. Jedva su izasli na zadnja vrata,i zvali su policiju.Od vozaca koji su prolazili niko nije cak ni zvao policiju zbog straha da ce morat da daju podatke,pa onda ako oni preminu godinu dana zatvora jer nisu pomogli.sto mislite vi o ovome?

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #1 on: October 13, 2006, 05:45:00 PM »
Prije par godina se radila treca traka na ,,zutoj gredi'' kod Budve.Tada je saobracaj bio usmjeravan preko Toplisa.Put pun krivina sa ne bas kvalitetnim asvaltom.Silazim niz toplis (vozim Iveco Turbo Daily) ispred mene peglica KO tablica.Krivuda i ne bas kordinisano vozi. Jos prije toga padala kisa, ali tek, da navlazi asvalt.Usporim, reko, neka ide bar 100 m ispred mene. Peglica zamice za jednom krivinom, na izlazu iz krivine ugledam peglicu prevrnutu.Zaustavljam se, da pomognem ljudima, unutra vidim stariji par (oko 70 godina).Mozete misliti koliko je vozila proslo (prakticno to je bio jedini put na relaciji Budva - Kotor)a ja sam se mucio jedno 20 (dvadesetak i slovima) minuta da izvadim ove uspanicene ljude napolje.Poslije dvadeset minuta se zaustavlja sleper, mislim cijevna komerca, nisam siguran, i vozac slepera mi pomaze da ljude izvadim iz auta.Drugi vozaci se jos ljute sto je ovaj sleper parkirao na sred puta pa ne mogu da prodju.Komentar:Daleko smo mi od bilo kakve kulture, pa i kulture na drumovima.Ona oznaka MNE sto smo dobili moze znaciti i ,,Mi Nikad u Evropu''

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #2 on: October 13, 2006, 06:01:32 PM »
mi smo stoka...to je dokazano,jbg,htjeli mi da vjerujemo ili ne

Offline shajo

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #3 on: October 13, 2006, 06:45:21 PM »
meni niko nije p[omogao ali niko
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline Domo_TS

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #4 on: October 13, 2006, 06:54:27 PM »
bilo je prije jedno 5-6 godina neki momak i djevojka,ja mislim ispod maloga brda izleceli s puta put morace i ne smiju mrdnut jer ce se skotrljat u rijeku. To je bio decembar i bilo je ledeno.Tuda su kola prolazila niko da stane i poslije puna tri sata su dosli dva moja prijatelja i pomogli im da izadju.

Offline stefan123

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #5 on: October 13, 2006, 07:17:14 PM »
Naravno da treba pomoci...Bolje spasiti nekome zivot i pricat sa policijom no sutra procitat da je taj neko umro a znat da si ga mozda mogao spasti !A da li biste stali npr. da nije auto prevrnuto...nego jednostavno se pokvarilo (sto ne mora da znaci da je tacno...vidi se samo da stoji na/pored puta) ... Dakle uvjek postoji opasnost da je taj neko stao tu da bi zaustavio nekoga i opljackao ili ne daj boze ubio ! Sta biste uradili u takvoj situaciji ?Ja kad sam putova za Bosnu tamo nedje iznad niksica... nidje nikoga stoji mercedes 124 na sred puta...moj otac se zaustavi i pita treba li pomoc ... a ovaj kaze "ma ne treba, prenatovaio sam ga pa mi je pukla osovina ,pa cu sacekat slep...." A jednom kad sam sletio sa tecom u nekakav kanal pored puta stali su neki cigani posle po minuta i pomogli nam![!--quoteo--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE[/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Daleko smo mi od bilo kakve kulture, pa i kulture na drumovima.[/quote]A ne bih rekao ni da je vani situacija mnogo bolja....! [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":wink:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]
« Last Edit: October 13, 2006, 07:18:11 PM by stefan123 »
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #6 on: October 13, 2006, 07:33:38 PM »
vani JE situacija bolja,i to mnoooogo....a sto se tice pomoci zbog kvara,e tu ne bih stajao,jer se slabo razumijem u mehaniku,posebno oko motora...tako da ne bi bilo pomoci od mene

Offline Domo_TS

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #7 on: October 13, 2006, 07:46:54 PM »
e ovo sto stefan kaze o tome i ja pricam,vjerovatno bih i ja sad reka da bi se zaustavio i pomoga,ali zamisli da greote vidis unutra neku malu bebu mrtvu,daleko bilo,i da dozivis traumu. A ovo pored puta,da vidim neku ribu,pukla joj guma ili nesto,trca bih da joj pomognem,a nebi se zaustavlja da vidim kola pored puta ko zna mozda neka ‚‚zadovoljava‚‚ nekoga,a ja da dodjem i pitam sto stoji.

Mirza_PG

• Guest
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #8 on: October 13, 2006, 07:55:48 PM »
Svako normalan ce reci da bi pomoga... To stoji... Ali pazite ovo-Citao sam u (Vijesti,chini mi se ) da se desio udes negdje na hrvatskom primoriju... U autu su se nalazila 4 momka. Jedan chovjek je odma stao i potrcha da pomogne i da vadi unesrecene iz auta... Kasnije se ispostavilo da su ti momci bili pederi, i da su imali sidu, a chovjek koji ih je spashava raSHeka se  kako je njih krvave vadio, dobije SIDU...A to da je nash narod stoka, ne bih bash rekao.. Jer sjetite se ne tako davne zheljeznicke nesrece na Bioche, koliko je naroda ishlo iz PG na lice mjesta da pomazhe, koliko je mjeshtana pomoglo...

Offline Domo_TS

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #9 on: October 13, 2006, 07:58:30 PM »
pola njih nebi doslo da nije kamera snimala

Offline SFU

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #10 on: October 13, 2006, 08:06:17 PM »
nisam imao priliku da vidim neku tezu sobr.nesr. ali 100% bih pomogao!!a za pomoc pored puta, zavisi kad je snijeg onda izlazim i guram itd ali kad je mehanichki kvar PO GASU bolje nego da mu ja neshto "popravljam"!!!  i bash se zaustavljam kad nema guzve da pomognem a kad je guzva rijedje!!!!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #11 on: October 13, 2006, 08:15:45 PM »
eh...koliko sam ja puta gurao do sad...mogao bih da se zaposlim negdje [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]a sto se tice Bioca...mislite li vi da bi doslo i 1% tih ljudi da nije bilo radoznalosti? Dodju da vide sta je bilo,i onda moraju da pomognu...

Offline stefan123

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #12 on: October 13, 2006, 08:36:11 PM »
Nemojte tako....Sigurno je bilo i takvih (dosta) ali je vecina otisla "srcem"...znam neke ljude koji su odavde (iz Ul ) stigli do tamo za veoma kratko vrijeme...Inace brat mi je bio u vozu i to u onaj vagon koji je otisao najdalje a nista mu skoro nije bilo na svu srecu...

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #13 on: October 13, 2006, 08:48:08 PM »
ma treba pomoc ja ako mogu pomocu sig...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Laki

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #14 on: October 14, 2006, 04:24:35 PM »
U ovakvu se situaci jos nisam nasao.Kada bih bio u tu situaciju da nekome treba pomoc,pomogao bih naravno.
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

motorsport

• Guest
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #15 on: October 14, 2006, 06:03:29 PM »
ja sam imao do sad jednu uzasnu situaciju...ne znam koliko vas zna gdje je selo "zvinje" iznad Herceg Novog... znaci to je na samu granicu sa Hrvatskom, to brdo nas dijeli od HR.... uglavnom prije dvije godine, jednu noc sam bio sa malom gore... i kad sam silazio odozgo, na jednu od serpentina (inache ima 5-6 serpentina do gore, i strasno je uzak put) imash sto vidjet... golf jedinica, bijela, izvrnuta na krov, a unutra 4-oro mladih ljudi... ja sam naisao 2 min. poslije hitne pomoci... znaci hitna je naisla prva kad se dolazi iz grada a ja sam naisao prvi odozgo... uzas, ja vam to ne mogu opisat, svi jauchu, svi krvavi, a niko ne moze da izadje, auto skroz spljosteno, jer je on pao sa jedne serpentine na drugu, masu je letio i docekao se na krov....i onda, nema sta, moras pomoci.... tad sam vozio fiat una pa sam stalno sa sobom imao neki pajser u gepek i da toga nije bilo ko zna kad bi ih izvukli iz auta, jedva smo iscupali vrata.... dva momka i jedna cura su ostali zivi a jedna cura je poginula... nesreca se dogodila oko 02:30h ujutro a ja sam dosao kuci oko 06:00h....   uff sav se najezim kad se sjetim te scene [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_cry.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":cry:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_cry.gif\\" /]

Offline SFU

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #16 on: October 14, 2006, 07:31:31 PM »
stvarno uzas!!!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline stefan123

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #17 on: October 14, 2006, 09:04:44 PM »
Pi stvarno...kad se sjetim kako mi je brat prepricava kako je pomaga nekom covjeku iz voza i kako je pored njega bilo mrtvih a on jos ima 15god...sok !

Offline bmw_fan

• View Profile
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #18 on: November 04, 2006, 06:52:04 PM »
ovako,uh najezih se.naravno da bih pomogao,pa ne znam sto da je u pitanju.ipak je ljucki zivot to i ako ima i malo normalnog razmisljanja,e sad desava se situacija kad djecu vozis tu stvarno nebih ni u ludilu stao (da ih iz raznih trauma izvlacim narednig mjesec dana) ali ovako kad bih bio sa ribom ili sam stao bih sigurno...e sad ce da pricaju neki o mojoj filozofiji al puca mi q... ljudi ako mozete da pomognete a necete-gore po vas,ja pricam o krami (za one koji ne znaju karma je sve sto se desava,u glavnom ako dobro ucinis dobro ti se vrati i sl  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]  )

nookie

• Guest
Da Li Pomoci Ili Ne?
« Reply #19 on: November 18, 2006, 10:03:13 AM »
Pa kako sad da to objasnim... ovako kad stanem bez razmisljana bih odgovorio da bih pomogao, ali ne radi se samo o tome. Stvar je u samom momentu, panika, euforija... ne mozes svjesno da odreagujes...prije 4 god sam imao saobracajku gdje sam se dobro ostetio u svakom smislu sa jos 4 druga. "Srecom" sam samo ja lose prosao. Uglavnom, kad su mene vozili za bolnicu i drugovi samnom posle 15 min je dosla policija na lice mjesta i konstatovala da su mi kola pokrali. Kasnije sam ja tamo posao i pitao ljude sto se tacno dogodilo. "Dosli su neki momci i rekli samo da pokupimo stvari!" - rece mi baba koja tu zivi...Boli me k. sto su mi odnijeli muziku i sve zivo, ali kako je to moguce. Mislim da se zatekne neko i to lopovcina smrdeljava u tih 15 min. njih troje!Ne znam...