Author Topic: Audi BOSE Subwoofer!  (Read 2150 times)

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #20 on: August 05, 2006, 04:36:36 PM »
Pa sa cd-playera imas kabal kojim ide signal do pojacala.Obicno su dva ili tri zavisno da li je mono ili stereo. Imas - zajednicki i dva + lijevi i desni.Mozda su ti ovi crveni i narandzasti dva + a GND se mozda vezuje na onu crnu desno.Stvarno su ga spetljali da nisu mogli vise a ovako sa slike je tesko utvrdit.Uglavnom oni debeli crveni i crni su napojni + i - a ostalo je za signal a ti isprobaj jer ima 6 zica od kojih bi bilo koja mogla bit za signal.Nista neces zajebat samo nemoj odvrcat do kraja kad isprobavas.Pozdrav.                    
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #21 on: August 05, 2006, 05:16:38 PM »
pa reci umjesto signalne "za zvuk"ali ne vjerujem da se samo spoji +,-,i te 3-4 za zvuk, po tome bi woofer bio stalno ukljuchen ja mislim da je neka od ovih za kontakt ali koja? :(                    

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #22 on: August 05, 2006, 06:50:47 PM »
Molim ?:? Pa woofer pocne da radi kad ti ukljucis cd-player i kad signal (zvuk) dodje do njega.                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #23 on: August 05, 2006, 10:26:53 PM »
:D ali struja ide od akumulatora potpuno odvojenim kablom a kad izgasim HU on i dalje dobija struju, shta tu nije jasno!                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #24 on: August 05, 2006, 10:55:58 PM »
Pa kakve to veze ima ?:roll: Nema nikakvog signala na ulazu pa zato nema nikakvog napona ni na izlazu tako da do zvucnika nista ne dolazi tako da se on ne cuje tako da ne folozofiras vise nego radi nesto... :lol:  :D  :lol: Pozdrav.                    

pele-79

• Guest
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #25 on: August 06, 2006, 10:40:47 AM »
mora imati signalna,jer u protivnom pojacalo je stalno pod naponom!                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #26 on: August 06, 2006, 06:52:08 PM »
pa ocu li pravit prekidach ili da trazim zicu za kontakt kljuchem?ili preko grahova da dodjem do risna chaskom? :shock:                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #27 on: August 06, 2006, 08:42:54 PM »
Pa sta ima to vez.T i prikljuci na kontakt od brave kljuca (volana) ako vec oces.Kod pojacala i nema veze neka je ukljuceno jer kad nema signala (zvuka) onda ono moze da bude ukljuceno jedino je to malo lose zbog trafoa ali sobzirom da je auto pojacalo pa ga i nema nema veze.IC kola,tranzistori,Fetovi ili sta je u izlaznom stepenu se nece grijati ako nema neku pobudu a nema je ako nema signala (zvuka)Mozes i da nakacis na kontakt cd-playera...Ma ima tu milion mogucnosti.Ja bih lako rijesio da je moje jer znam pomalo elektroniku pa znam kad je opasno da ce mi crc...Nego ne rece koje ti je IC kolo.Aj reci pa da vidim neke seme za njega mozda nadjem kako je rijeseno...Ima mnogo kola koje imaju ugradnjenu Mute,stand by opciju kad nema signala....Pozdrav.                    

pele-79

• Guest
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #28 on: August 08, 2006, 07:25:55 AM »
dodji IS :wink:                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #29 on: August 09, 2006, 07:41:34 AM »
probao sam sam i trt, ja odustajem!mora mi neko pomoc (stefko, shajo, pele pomagajte)!                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #30 on: August 09, 2006, 07:48:20 AM »
Aktivni woofer iz Audia A6 avant!Neko ga je vec ishchupao ni jedna zica nije bila spojena!Hocu da ga instaliram u drugo auto!Hocu da bude uvjek aktivan (a da ga iskljuchujem preko dovoda struje) ako to shta olakshava problem (nema potrebe da se pali kad i HU ili na kontakt ili sl.)!Evo otvoren woofer:http://img207.imageshack.us/img207/2071/su...ubwooferer3.jpgEvo kako je spojeno pojachalo:http://img215.imageshack.us/img215/8775/po...ojachalovw7.jpgPojachalo:1http://img215.imageshack.us/img215/18/poja...loodozdobn6.jpg2http://img215.imageshack.us/img215/8739/po...loodozgojp8.jpg3http://img211.imageshack.us/img211/7186/po...sazicamatc9.jpggdje koju zicu da spojim (+ i - su ochigledni...)                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #31 on: August 09, 2006, 08:25:53 AM »
postujte ovo na neki Audio ili Elektro forum ako vi ne znate!                    

pele-79

• Guest
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #32 on: August 09, 2006, 09:42:03 AM »
ja stvarno nemogu napamet pricati,ni slike ne pomazu :cry:                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #33 on: August 09, 2006, 09:45:15 AM »
Tesko je ishta iz elektronikr reci ovako preko slike.To se ponesto pogleda i multimetrom...Oli napisat koje je IC kolo pa da vidim na net sta ima.Da li ima automatski stand by...Pozdrav.                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #34 on: August 09, 2006, 10:05:18 AM »
evo shta pishe na IC kolimana lijevom:PhilipsTDA1556QN9A3R7HSH9918 1na desnom:PhilipsTDA8563QN9A2S4HSH9917 1                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #35 on: August 09, 2006, 10:30:54 AM »
E ovako:Ovo je jako cudno.Ja bih rekao da ovdje jedno pojacalo TDA8563Q pokrece woofer a drugo TDA1556Q ima izlaze mozda za neki drugi zvucnik jer mi je glupo da dva pojacala pokrecu jedan zvucnika a ne mogu razlicita pojacala u Bridge spoj.Ja ti predlazem da batalis to pojacalo i da se napravi neko Brigde pojacalo na 12V koje ce da da dovoljno snage tom wooferu.Kosta ce te veoma malo nekih mozda 10-20€.Pozdrav.                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #36 on: August 09, 2006, 10:32:32 AM »
Inace su pojacala slaba ovo TDA1556Q  ima oko 15-20W a TDA8563Q oko 20-25W.Pozdrav.                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #37 on: August 09, 2006, 10:36:29 AM »
znam ali ovakvi wooferi iako nisu neshto jaki se stvarno fino chuju, e sad kako ce se chut sa drugim pojachalom i kako da spojim pojachalo na ovaj zvuchnik shto idu 4 zice unutra!                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #38 on: August 09, 2006, 10:42:30 AM »
A nije to problem oko spajanja.Nema toliko veze snaga zvucnika sa njegovom jacinom.Prava mjera je dB.Sta pise na zvucniku.POzdrav.                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #39 on: August 09, 2006, 11:03:18 AM »
ma ne koje pojachalo, nego kako na da spoim pojachalo od 1og ili 2 kanala na ovaj zvuchnik shto idu 2 PARA zica u njega!