Author Topic: Audi BOSE Subwoofer!  (Read 1252 times)

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« on: August 03, 2006, 01:25:27 PM »
Htio bih da izvadim woofer (fabrichki) iz audija i prebacim u BMWa!E sad kako se skida woofer i dje mu je pojachalo (da provjerim da ga nije skinuo ko prije mene to pojachalo jer mi se chini da woofer nije u funkciji)?                    

PS: Qrtza ti ovo ne valja

pele-79

• Guest
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #1 on: August 03, 2006, 08:21:10 PM »
nisam nikad skidao,mada mislim da bi imao problema pri povezivanju                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #2 on: August 03, 2006, 09:43:33 PM »
mislish kad ga budem stavljao u BMWa necu znati dje ide koja zica jel?Shta da radim kako da provjerim kad sad nije u funkciji?Znash li makar dje mu ide pojachalo?                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #3 on: August 03, 2006, 10:19:33 PM »
Pa pogledaj malo.Znas kako izgleda pojacalo valjda.izvadi taj woofer iz kola i pogledaj kutiju.Ako je na njoj neki hladnjak (neki aluminijum,L profil - ili slicno) i ako ima nekih dugmadi.. to ti je pojacalo i to  je aktivni woofer.Njega kacis na RCA(cinc) izlaz sa CD-playera.Ako nije aktivni trebace ti pojacalo za njega a to valjda znas kako da prikljucis.POtrazi malo po kolima mozda pronadjes jos po nesto :lol: P.S. Pele zasto bi imao problam sa prikljucivanjem ??? :roll: POzdrav.                    
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #4 on: August 04, 2006, 06:27:33 AM »
hahahahahaha kralj si!Gledaj woofer mu dodje u pregradi u tapacirungu gepeka sa desne strane e sad i ja mislim da je tu i pojachalo ali ako ga ne bude bilo tu je pitam dje je da ne bih odvaljivo sve tapacirunge po kolima ako ga je neko skinuo prije mene (kontash?)!A nema na njemu nikakvih klasichnih ulaza i dugmadi nego neki audijevi adapteri i peechke materine pa je tu problem dje ce koja zica ako je iskopchano vec! Ali ako ne nadjem pojachalo po gepeku :D onda nije problem kupicu neko prelazno reshenje!A kad bi trazio po kolima shta sve ima nikad kraja (da necesh mozda da kupish shanzer od navigacionoh sistema? hahahahahahahahahahA)PS: Sorry mozda nisam naveo da je to fabrichki woofer (ali BOSE :D)                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #5 on: August 04, 2006, 09:18:09 AM »
Aj reci koji je to Audi pa da probam da "procackam" po netu nesto.Sta da ti kazem...Izvadi kutiju pa vidi iza nje ili negdje.Koliko je jak taj woofer - mozda je zakacen na radio/cd -player.Pozdrav.                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #6 on: August 04, 2006, 09:38:34 AM »
pojma nemam kolko je jak! Ocu ne treba nishta pa shto da ga ne prebacim u "is"a ako bude moglo!Trazio sam ali nema nikakvo konkretno reshenje sa prespajanje na drugo auto!auto je AUDI A6 avant quatro 2.5TDI (i crveno 180ks :D) tiptronic itd... hahahahaA woofer je BOSE!                    

pele-79

• Guest
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #7 on: August 04, 2006, 04:54:02 PM »
koliko ja znam u pitanju je aktivni woofer,ali sto se tice povezivanja dok ne bi vidio nemam pojma :(                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #8 on: August 04, 2006, 06:30:26 PM »
Pa strasan problem kakav god da je konektor.Skine se i zaleme se cincevi ili sta ti odgovara.Aj prvo "iscupaj" taj woofer pa vidi je li aktivni!Pozdrav.                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #9 on: August 04, 2006, 07:52:12 PM »
VAS U GOLU VODU! jedva ga skidoh a josh teze vratih tapacir!jes aktivni ali nije BOSE (jel moguce) ostavio sam ga kod ovog servisera mobilnih hahahaha da pogleda shta je koja zica (struchan momak hihihihi)!otprilike znam shta je koja zica, ali vjerovatno radi na principu kontakta kljucha (kao HU shto se pali na kontakt) pa ne znam koja je zica za to!Znachi iz njega su izlazile 5 zica (plus - debela crvena, minus - debela crna, narandzasta - vjerovatno za kontakt, crvena i bijela - vjerovatno za zvuk) ali kad sam otvorio kutiju unutra je bilo josh 4-6 zica  :shock: i josh jedna zanimljiva stvar iz pojachala do zvuchnika idu 4 zice, 2 sa jedne strane magneta i 2 sa druge strane  :shock: nisam imao kameru da slikamhelp                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #10 on: August 04, 2006, 08:16:10 PM »
Moguce da nije Bose.Zvucnik je DVC ili ti dual voice coil. To ti je ako znas sta je kalem-namotaj-spulna. E pa taj zvucnik ima dvije suplne od po 2 ili 4 ili 8 oma pa mozes da ga kacis na pojacalo od 1-16 oma.Ako je vec DVC mpoguce da je prilicno jak mada ne mora da znaci.Ja bih ti odma reka sta je sta kad bih vidjeo ali ovako nista...Pozdrav.                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #11 on: August 04, 2006, 08:26:00 PM »
shta ti treba da vidish pa da sjutra slikam?                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #12 on: August 04, 2006, 08:31:54 PM »
Pa slikaj sve onako malko izdaleka.Pa izbliza zice koje ide sa zvucnika na pojacalo i sa pojacala koje idu na taj konektor.Pozdrav.                    

pele-79

• Guest
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #13 on: August 05, 2006, 10:00:55 AM »
nisam siguran kako ce to da radi u bmw limuzinu zbog zatvorenog gepeka,ali kad zavrsis sa spajanjem pa ako bude lose pomocu ti kako ces da uradis da bolje bas dopire do kabine! inace u avante audi extra radi. :wink:                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #14 on: August 05, 2006, 01:24:19 PM »
nije gepek zatvoren :D, kao na karavanu je (obaraju se sicevi zadnji)                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #15 on: August 05, 2006, 02:17:44 PM »
...                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #16 on: August 05, 2006, 03:15:35 PM »
Dakle pojacalo je koliko vidim dva IC kola. Jedno pokrece jednu spulnu a drugo drugu.Ajde procitaj sta ti pise na IC-kolu. Ako ne znas sta je to ti je ono sto je pricvrsceno na hladnjak - dva crna kvadratica sa puno nozica.Ako mi napises koji su reci cu ti koliko W ima to.Ove zice koje su ti lijavo na prvoj slici su ti te koje ti trebaju koliko ja vidim.One deblje su napojne i to crna - a crvena +.A one dvije umotane crvena i narandzasta su ti signalne valjda i to crvena + a naranzasta -.Probaj da spojis tako pa mi reci radi li ako ne onda javi.Pozdrav.                    

Offline stefan123

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #17 on: August 05, 2006, 03:16:38 PM »
Dakle pojacalo je koliko vidim dva IC kola. Jedno pokrece jednu spulnu a drugo drugu.Ajde procitaj sta ti pise na IC-kolu. Ako ne znas sta je to ti je ono sto je pricvrsceno na hladnjak - dva crna kvadratica sa puno nozica.Ako mi napises koji su reci cu ti koliko W ima to.Ove zice koje su ti lijavo na prvoj slici su ti te koje ti trebaju koliko ja vidim.One deblje su napojne i to crna - a crvena +.A one dvije umotane crvena i narandzasta su ti signalne valjda i to crvena + a naranzasta -.Probaj da spojis tako pa mi reci radi li ako ne onda javi.Pozdrav.                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #18 on: August 05, 2006, 04:02:47 PM »
="stefan123"Ajde procitaj sta ti pise na IC-kolu. Ako ne znas sta je to ti je ono sto je pricvrsceno na hladnjak - dva crna kvadratica sa puno nozica.Ako mi napises koji su reci cu ti koliko W ima to.
nije kod mene al provjericu!                    

Offline SFU

• View Profile
Audi BOSE Subwoofer!
« Reply #19 on: August 05, 2006, 04:04:20 PM »
="stefan123"  Ove zice koje su ti lijavo na prvoj slici su ti te koje ti trebaju koliko ja vidim.One deblje su napojne i to crna - a crvena +.A one dvije umotane crvena i narandzasta su ti signalne valjda i to crvena + a naranzasta -.
kako mislish signalne + i -?