Pri kocenju sa vecih brzina, al ponekad i sa 60km/h u gradskoj voznju, trese volan, pri brzinama blizu 100km/h veoma neugodno tresenje ('oce prste polomit'). Kad lagano kocim (pri dolazku na semafor) imam osjecaj da auto blago stuca tj. nekako se ljulja naprijed/nazad kao da stiskam/pustam kocnicu a ne da kocim ravnomjerno. Posao kod majstora da provjerimo to, skinuli tocak, pregledavali, uporedjivali extra ravnim pajserom dal je ravan disk (nova metoda ), sve OK, na oko nigdje krivi ni u pokretu, ni u mjestu. Vratili tockove nazad, otisli da probamo, ubijali je kocenjem sa 130km/h nista, auto ko novo, nestalo samo od sebe, sad se opet ponekad pojavi, nekad nestane. Sto bi moglo biti? Diskovi su kao novi nisu potroseni mozda 1-2mm maximalno, pakne kao nove Ferodo, koci ko zmaj, sve OK, samo sto trese mamicu mu?Jos jedan problem, mozda vezan s ovim gore, a mozda i nije. Prije 2 mjeseca skinuo zimsku obucu, uradio komplet prednji trap (krajevi spona, seleni, reglaza, sve, sve), i imadoh dosta guma kuci i reko da ne bacam pare na nove iskombinovat cu nesto. U gepeku skoro nova rezervna Fajerstonka Fajrhawk mada godina p-vodnje cini mi se 2001, potrosena mozda pola milimetra. I sasvim slucajno se potrefi da mi drug isto kao rezervnu ima potpuno istu gumu samo glanc novu sa sve onom bojom na gazecem sloju. I ja fino bacim te dvije gume naprijed. Ne uradim balansiranje. Krenem na otvoreno, auto do 100km/h sasvim OK, preko toga katastrofa, treseeeee, treseeee, kao da ce se raspadne. Ja uradim balansiranje, do 130km/h mirna ko bubica, posle 130km/h trese. Sta tu moze biti?