Author Topic: Treseeeee!!!!!  (Read 516 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« on: June 12, 2009, 09:13:20 PM »
Pri kocenju sa vecih brzina, al ponekad i sa 60km/h u gradskoj voznju, trese volan, pri brzinama blizu 100km/h veoma neugodno tresenje ('oce prste polomit'). Kad lagano kocim (pri dolazku na semafor) imam osjecaj da auto blago stuca tj. nekako se ljulja naprijed/nazad kao da stiskam/pustam kocnicu a ne da kocim ravnomjerno. Posao kod majstora da provjerimo to, skinuli tocak, pregledavali, uporedjivali extra ravnim pajserom dal je ravan disk (nova metoda ), sve OK, na oko nigdje krivi ni u pokretu, ni u mjestu. Vratili tockove nazad, otisli da probamo, ubijali je kocenjem sa 130km/h nista, auto ko novo, nestalo samo od sebe, sad se opet ponekad pojavi, nekad nestane. Sto bi moglo biti? Diskovi su kao novi nisu potroseni mozda 1-2mm maximalno, pakne kao nove Ferodo, koci ko zmaj, sve OK, samo sto trese mamicu mu?Jos jedan problem, mozda vezan s ovim gore, a mozda i nije. Prije 2 mjeseca skinuo zimsku obucu, uradio komplet prednji trap (krajevi spona, seleni, reglaza, sve, sve), i imadoh dosta guma kuci i reko da ne bacam pare na nove iskombinovat cu nesto. U gepeku skoro nova rezervna Fajerstonka Fajrhawk mada godina p-vodnje cini mi se 2001, potrosena mozda pola milimetra. I sasvim slucajno se potrefi da mi drug isto kao rezervnu ima potpuno istu gumu samo glanc novu sa sve onom bojom na gazecem sloju. I ja fino bacim te dvije gume naprijed. Ne uradim balansiranje. Krenem na otvoreno, auto do 100km/h sasvim OK, preko toga katastrofa, treseeeee, treseeee, kao da ce se raspadne. Ja uradim balansiranje, do 130km/h mirna ko bubica, posle 130km/h trese. Sta tu moze biti?
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline ObeliX

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #1 on: June 12, 2009, 09:53:49 PM »
ja imam slican problem na golfa i receno mi je da mi ne koce svi tockovi isto...

Offline Andrijav5

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #2 on: June 12, 2009, 10:04:46 PM »
Pri kocenju sa vecih brzina, al ponekad i sa 60km/h u gradskoj voznju, trese volan, pri brzinama blizu 100km/h veoma neugodno tresenje ('oce prste polomit'). Kad lagano kocim (pri dolazku na semafor) imam osjecaj da auto blago stuca tj. nekako se ljulja naprijed/nazad kao da stiskam/pustam kocnicu a ne da kocim ravnomjerno. Posao kod majstora da provjerimo to, skinuli tocak, pregledavali, uporedjivali extra ravnim pajserom dal je ravan disk (nova metoda ), sve OK, na oko nigdje krivi ni u pokretu, ni u mjestu. Vratili tockove nazad, otisli da probamo, ubijali je kocenjem sa 130km/h nista, auto ko novo, nestalo samo od sebe, sad se opet ponekad pojavi, nekad nestane. Sto bi moglo biti? Diskovi su kao novi nisu potroseni mozda 1-2mm maximalno, pakne kao nove Ferodo, koci ko zmaj, sve OK, samo sto trese mamicu mu?Jos jedan problem, mozda vezan s ovim gore, a mozda i nije. Prije 2 mjeseca skinuo zimsku obucu, uradio komplet prednji trap (krajevi spona, seleni, reglaza, sve, sve), i imadoh dosta guma kuci i reko da ne bacam pare na nove iskombinovat cu nesto. U gepeku skoro nova rezervna Fajerstonka Fajrhawk mada godina p-vodnje cini mi se 2001, potrosena mozda pola milimetra. I sasvim slucajno se potrefi da mi drug isto kao rezervnu ima potpuno istu gumu samo glanc novu sa sve onom bojom na gazecem sloju. I ja fino bacim te dvije gume naprijed. Ne uradim balansiranje. Krenem na otvoreno, auto do 100km/h sasvim OK, preko toga katastrofa, treseeeee, treseeee, kao da ce se raspadne. Ja uradim balansiranje, do 130km/h mirna ko bubica, posle 130km/h trese. Sta tu moze biti?
Ako ti trese na kocenje krivi su ti diskovi...mora da si ih nedje prao kad su bili mnogo vruci i to ti je to....

Offline tuningmaniak

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #3 on: June 13, 2009, 07:25:53 AM »
Opra ih jesam, i to nekolko puta. Mada se na njima nista ne poznaje, nevidi se da su krivi - diga auto na dizalicu, skinuo tockove, ubacio u drugu i krenuo, diskovi su se obratli dovoljno brzo da bi se vidjelo i najmanje setanje - ukolko su krivi, al ovi nista. E sad mozda nijs disk kao disk kriv, nego samo ona nagazna povrsina na koju tare pakna. Veli majstor da moze bit do stope motora donje sto trese pri kocenju!Al me jos vise brine ovo sto trese pri vecim brzinama u voznji. Danas mijenjam gume sa naprijed/nazad da vidim jel do njih. A ako nije bice da se udaram po novcaniku "joped".@obelix: to i mene Bato Uzelac rece.

Offline Andrijav5

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #4 on: June 13, 2009, 08:07:28 AM »
Opra ih jesam, i to nekolko puta. Mada se na njima nista ne poznaje, nevidi se da su krivi - diga auto na dizalicu, skinuo tockove, ubacio u drugu i krenuo, diskovi su se obratli dovoljno brzo da bi se vidjelo i najmanje setanje - ukolko su krivi, al ovi nista. E sad mozda nijs disk kao disk kriv, nego samo ona nagazna povrsina na koju tare pakna. Veli majstor da moze bit do stope motora donje sto trese pri kocenju!Al me jos vise brine ovo sto trese pri vecim brzinama u voznji. Danas mijenjam gume sa naprijed/nazad da vidim jel do njih. A ako nije bice da se udaram po novcaniku "joped".@obelix: to i mene Bato Uzelac rece.
Ako ti trese na volan na kocenje to ti je do diskova 100% jesi li probao samo malo da je pipnes pa onda sve jace i jacei pusti ruke sa volana ako ti volan trese diskovi su to milion posto a na vece brzine oce ruke da slomi imao je taj problem jedan mi drug na trojku...diskovi...to zna da se desi ako ih nedje operes vruce par puta i oni se izvitopere ali to je toliko malo da ti ne mozes da vidis okom..diskovi su ti 100%

Offline TROPHY

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #5 on: June 13, 2009, 10:37:38 AM »
Mozhda da pitash Borus Mudusa, jer kad je mene i Nemanju vraca' put kuce sa okupljanja, sjecam se da je na kochenju na semafore sa neravnim asfaltom, bilo isto to drmusanje, i reche da mu je to do ABS-a... Pojma nemam \silly3P.S. u 'carbon' passata.

RuTuTuKi

• Guest
Treseeeee!!!!!
« Reply #6 on: June 13, 2009, 07:42:43 PM »
diskoviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :):):)

Offline ObeliX

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #7 on: June 13, 2009, 08:14:10 PM »
a rece li ti bato kako da regulises taj problem ?

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #8 on: June 13, 2009, 08:44:25 PM »
a rece li ti bato kako da regulises taj problem ?
i mene to interesuje!
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Kimi

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #9 on: June 13, 2009, 10:38:13 PM »
I mene isto.Povedoh starog 309 da lagere zamijenim i vratise mi ga sa tom vibracijom ugradjenom....
Nema prostora ovdje kapi!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #10 on: June 14, 2009, 11:45:25 AM »
Rece Bato da podjem do Ivanovica u Masline (ne onog sto drzi otpad no ovog drugog) da mi vidi uzrok. Nesto do kocnica sigurno jes, al nije siguran da je samo od "kupanja" nego ima tu jos nesto, pa da fino idem sistemom eliminacije. On misli da neravnomjerno koce kociona klijesta ili da ne vracaju potpuno posle kocenja i ne stiskaju dovoljno pri kocenju pa zato mlate diskovi. I reka je jednom ravnanje i drugi put novi diskovi. I kad se jednom izravnjaju nece drugo trajat, e ce se opet iskrivit i da je to samo kratkog vijeka. Ne znam, sjutra cu ic do ovog mi majstora da zamjenimo centralnu donju stopu motora jer je ionako posla a i receno mi je da nje moze bit vrlo lako. Eh da juce sam do BD isa i na krvnicka - jaka kocenja nista, al na ona lagana (kad samo "vrsim korekciju brzine") onda trese. A ovo u vezi tresenja pri vecim brzinama juce do BD na tri trake na 130km/h mirno auto, al u krivinu sa 110km/h oce trapove da mi izvali. 90% je do guma. Sad sam premjestio stare BF godrich napriejd, a pozadi sam stavio ove "krive stare-nove" fajrstonke pa cu vidjet. E da i to tresenje se desava samo tamo dje je novi asfalt, kod kombinata sam isporoba, na 160km/h pustam volan nit trese, nit vuce (a svi znate kaki je asfalt tamo), dok pored jezera skadarskoga na oni fini novi asfalt razbija. To mi je pomoglo da dodjem do zakljucka da su gume krivac.

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #11 on: June 14, 2009, 06:19:59 PM »
aaaaaaaaaaa vozi 130 na tri trakeeeeeee AAAAA CHIKA POLICAJAC DODJITE DA VIDITE OVO AAAAAAAAAAAA NJA NJA :tease: :tease: :tease:
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tuningmaniak

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #12 on: June 14, 2009, 06:40:31 PM »
Ja mogu Ti ne mozes dok ne kupis TDI ::bleh:: ::bleh:: ::bleh::!  xixixixixi!Samo tamo dje fizicki ne mogu bit polismeni vozim divljacki na tri tacke. Tamo dje postoji najmanja sansa da se zavuku vozim ka dobar i fin momac!

Offline SFU

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #13 on: June 15, 2009, 06:54:08 AM »
a da nisi nedje felnu natuko!?

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline tuningmaniak

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #14 on: June 15, 2009, 10:58:28 AM »
To sam i pomislio, pa sam otisa do vuKLanizera i on mi je uradio balansiranje obje te gume tj. felne prednje. Posle toga se sitjuejsn malo popravila, al opet to nije to. Ma mileon posto je do guma. Evo idem sjutra do BD pa cu provjerit na ove BF-ke kako ce se ponasat jer je na njih sto se tice tresenja i sl. sve OK bilo proslo ljeto. Na taj nacin cu znat jel do guma ili neceg drugog. A cuo sam se s' majstorom da pogledamo ovu stopu mAtora danas popdne pa cu vidjet, eto tako , idem sistemom eliminacije. On mi rece da je do stope donje veoma moguce da se auto tako ponasa pri kocenju. Evo vidjecemo. edit: zamjenjena stopa motora. Cijena 19E kod Cekovica. Made in Dzermani. Stara je bila posla al je mogla jos koju iljadu izdurat. Za ruke nista jer je bilo 5min posla da se makne stara i stavi nova. E sad ono glavno, nista se poboljaslo nije sto se tresenja tice tako da su ipak diskovi, mada pri saltanju iz prve u drugu na nekih 3500 monogo ljepCe sadenake sa novom stopom.
« Last Edit: June 16, 2009, 10:31:34 AM by tuningmaniak »

Offline Bole

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #15 on: June 23, 2009, 01:30:11 PM »
pokrivljeni diskovi nista drugo u manjem broju slucajeva krive glavcine i nema treceg :)

Offline Andrijav5

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #16 on: June 23, 2009, 01:52:49 PM »
To sam i pomislio, pa sam otisa do vuKLanizera i on mi je uradio balansiranje obje te gume tj. felne prednje. Posle toga se sitjuejsn malo popravila, al opet to nije to. Ma mileon posto je do guma. Evo idem sjutra do BD pa cu provjerit na ove BF-ke kako ce se ponasat jer je na njih sto se tice tresenja i sl. sve OK bilo proslo ljeto. Na taj nacin cu znat jel do guma ili neceg drugog. A cuo sam se s' majstorom da pogledamo ovu stopu mAtora danas popdne pa cu vidjet, eto tako , idem sistemom eliminacije. On mi rece da je do stope donje veoma moguce da se auto tako ponasa pri kocenju. Evo vidjecemo. edit: zamjenjena stopa motora. Cijena 19E kod Cekovica. Made in Dzermani. Stara je bila posla al je mogla jos koju iljadu izdurat. Za ruke nista jer je bilo 5min posla da se makne stara i stavi nova. E sad ono glavno, nista se poboljaslo nije sto se tresenja tice tako da su ipak diskovi, mada pri saltanju iz prve u drugu na nekih 3500 monogo ljepCe sadenake sa novom stopom.
Alo kad ti ja kazem na pocetak da su diskovi nema vise sto da trazis i da pitas to ti je to....salim se eto vidis da su diskovi  ::badair::

Draganct

• Guest
Treseeeee!!!!!
« Reply #17 on: June 23, 2009, 02:19:30 PM »
ja sam imao isti problem na seata, poveo ga na ravnanje diskova u efel motors ( tojotin servis u ct ) poravnali i sad ne trese ni malo

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #18 on: June 23, 2009, 09:03:31 PM »
19 eura stopa motora ?brate... moja je toliko X 7 :(nebitno - bitno je da je to napravljeno.Mozda si trebao zamijenit sve stope motora ako su tako dzabe.To je potroshni materijal a razlika se itekako osjeti.
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tmBROTHER

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #19 on: June 23, 2009, 09:05:39 PM »
A jbg..bio prevod, registracija...potrosilo se dosta...  throw