Author Topic: Yugo 1.4 Turbo (Fiat Uno)  (Read 1148 times)

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Yugo 1.4 Turbo (Fiat Uno)
« Reply #20 on: May 15, 2009, 12:05:58 PM »
oce...var je var a kad se sarafi uvijek se moze razljuljat i nekog lufta bit...i tako to
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #21 on: May 15, 2009, 01:26:32 PM »
ne mora bit lufta ako se dobro napravi kavez sa sharafimapazi ovo chudo - sve na sharafe
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #22 on: May 15, 2009, 07:26:11 PM »
Ovo je u megana... groupwave ::tongue4::

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #23 on: May 16, 2009, 08:01:47 AM »
ne mora bit lufta ako se dobro napravi kavez sa sharafima
Al ne mozes to dokazat pojedinima, ljudi su i dalje u fazonu nista ne reze kao ugaona brusilica i nista ne drzi kao var.Kavez na sarafe nije komplet sastavljan na sarafe ima tu i varova...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #24 on: May 16, 2009, 10:34:36 AM »
ovaj sa slike npr je povezan sa shasijom iskljucivo sharafima...kupuje se u 2 ili 3 djela - koji se opet sklapaju sharafima :) ali ima par varova na samom kavezu npr ovaj kosi dio
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline nikola HN

• View Profile
« Reply #25 on: May 17, 2009, 03:57:39 PM »
najlakse je sve da zavaris, ali onda kad vadis roll bar, prvo moras otkinuti krov.. jao sve se to moze napraviti demontazno, a cvrsto, ja sam to napravio u golfu 1, za pola sata sve izvadim, ili samo maknem x, i ubacim zadnju klupu.. malo je nezgodno kad je auto za saobracaj, sve da se uklopi, da ne smeta nicemu, ali moze da se napravi dobro, samo vremena i zivaca...
amsk PODI HERCEG NOVI

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #26 on: May 17, 2009, 05:30:37 PM »
Evo na primjer, na Novi porsche GT3 rol bar je prichvrshcen sharafima...

Offline nikola HN

• View Profile
« Reply #27 on: May 17, 2009, 07:49:40 PM »
i zastavin fabricki roll bar za juga je na sarafe.. e sad, ako je auto iskljucivo za takmicenje, moze sve da se zavari, na ogoljenu skoljku, inace ce stakla i sve ostalo biti unisteno od varenja i brusenja, pravi se prakticno cjevasta sasija od prednjih do zadnjih koševa, ucvrscuje citav auto, a daje i sigurnost..
amsk PODI HERCEG NOVI

@co

• Guest
« Reply #28 on: October 07, 2009, 11:16:55 AM »
Koji zadnji lonac da stavim na ovog yuga i koliko bi bio para i dje ima da se kupi?"na leru htio bi da se cuje normalno (da ne dreci) a kada se da gas da ima dubok zvuk ali ne prejak..."

Offline vuki

• View Profile
« Reply #29 on: October 07, 2009, 01:24:30 PM »
to ne zavisi samo od lonca

@co

• Guest
« Reply #30 on: October 07, 2009, 02:51:32 PM »
ok ali priblizno koliko moze... ionako nemam nikakav zadnji lonac pa reko da kupim neki sportski umjesto fabrickog

Offline Domo_TS

• View Profile
« Reply #31 on: October 07, 2009, 10:07:44 PM »
puno srece u proektu... to sam ja prije planirao sa mojim... mislim da nije loshe da stavish roll bar sa sharafima a mislim i da ti hauba nece bash odgovarat za taj motor pa da je prepravish da izgleda kao od integralke. ipak je to sila od motora za tolicnu shasiju i valjalo bi ti da napravish body kit tj da ga malo rashirish i malo izbachish tochkove. ne treba ti mnogo para za to ako znash prave ljude.shto se kochnica tiche ja sam mislio na moga, a preporuchujem i tebi da prebachish kompletan kochioni sistem od una turba a on ima naprijed samoventilirajuce a i pozadi ima diskove... bio je jedan u zagorich kod lazara vuchelica i bio je jako povoljan, ne znam shto je bio kvar na njega... ti provjeri ako nije proshao jer bi mnogo stvari mogao da iskoristish od njega... kad se ima para sve se moze nabavit i napravit...a shto si planirao sa trapovima?

Offline nikola HN

• View Profile
« Reply #32 on: October 08, 2009, 08:23:12 PM »
slazem se sa prethodnim izlaganjem u potpunosti.. moze se i na trapovima dosta toga odraditi, sve zavisi koliko mozes da se pruzis... mada uz par sitnica jugo moze extra da drzi i lezi.. pocni od dobrih guma, one su ti pola auta..
amsk PODI HERCEG NOVI

@co

• Guest
« Reply #33 on: October 08, 2009, 10:11:24 PM »
auto je skoro gotov, jos mozda 2 nedelje...stavljeni su samoventilirajuci naprijed a pozadi su obicni (od una sve). Htio sam i branike jer su dublji i kvalitetniji ali nisam imao vremena da ih preradim pa mozda do godine (posto sam sad u bg na studije, dje ga i vozim)nisam ga nidje vario jedino pozadi sipku na koseve, a naprijed imam kosku i skije... htio sam da ga varim ali nisam imao vremena za to jer mi je auto potrebno. a i on je za grad za svakodnevnu voznju a i necu ga puno natezatradio sam jos neke stvari - tapaciranje, ubacio satove od una u tablu od yuga itd... jos mora da se ofarba na neka mjesta i izlakira.Turbina mi je najveci problem jer je otisla. lik vozio bez ulja i sjebo je skoro cijelu. Da nezna neko nekog ko ima te turbine?A auspuh bi stavio standardni samo bi promijenio zadnji lonac (nije ga ni bilo)

Offline nikola HN

• View Profile
« Reply #34 on: October 09, 2009, 11:06:57 PM »
mislim da ti je najbolje rjesenje turbo servis uzice... tesko je vise naci tu turbinu polovnu, a ispravnu..
amsk PODI HERCEG NOVI