Author Topic: F1 2009  (Read 4904 times)

Offline Nemanja

• View Profile
F1 2009
« Reply #20 on: February 03, 2009, 07:17:22 PM »
cega nijesam najbolje stavio??
HONDU NEMANJA HONDU!!!!!!!!
trazio sam,al nidje da nadjem zvanicne slike...izvinjavam se fun-ovima honde,al nebih da porijesim ::msn-wink::....pa vi izbacite ako nadjete  ::msn-wink::

Offline Marinovic

• View Profile
F1 2009
« Reply #21 on: February 03, 2009, 09:47:07 PM »
Kolko sam cuo nema honde ove sezone i nadalje, ili se to promejnilo....Imas li za toyotu slike...

Offline Nemanja

• View Profile
F1 2009
« Reply #22 on: February 03, 2009, 10:13:56 PM »
eto ti na pocetak  ::msn-wink::

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
F1 2009
« Reply #23 on: February 03, 2009, 10:14:27 PM »
ne seri da nema honde ?! zasto ? kako ?

Majka mi je rekla da moze ...

Offline MotobikeR

• View Profile
F1 2009
« Reply #24 on: February 03, 2009, 10:45:35 PM »
kriziraju... (ekonomija) :)

Offline TROPHY

• View Profile
F1 2009
« Reply #25 on: February 03, 2009, 11:15:07 PM »
Zezate li se da ne znate da se honda povukla iz F1, zbog ekonomske krize, ima oko 2 mjeseca! Cak su raspisali konkurs za prodaju tima. Siguran opstanak je Renoa,Ferarija,McLarena,Bmw-a i Toyote dok je opstanak slabijih ekipa jos uvijek neizvjestan. Mozda ne znate i to da se Ron Denis povukao sa mjesta sefa tima McLaren-Mercedesa, takodje nije ni dizajn dosad predstavljenih bolida siguran, sve do prve trke u Australiji, jer timovi zele da izbjegnu kopiranje od strane drugih timova, tako da moze se desiti da se dosad predstavljeni bolidi na prvog trci pojave u potpuno novom 'kaputu'. :-) Toliko od mene, usput danas bi trebalo da bude predstavljanje Red Bull-a.

Offline ObeliX

• View Profile
F1 2009
« Reply #26 on: February 04, 2009, 01:16:39 AM »
ja ko`ko znam,tu HOndu je kupio onaj meksikanac najbogatiji na svijet trenutno,za dolar,ali je preuzeo sve dugove...

Offline brzi_pas

• View Profile
F1 2009
« Reply #27 on: February 04, 2009, 12:14:34 PM »
ne seri da nema honde ?! zasto ? kako ?
rofl rofl rofl roflnema, eto vidish, nema slika  rofl
Nobody move, nobody get hurt!

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
F1 2009
« Reply #28 on: February 04, 2009, 02:39:24 PM »
dobro ljudi,dosta smo se salili... necemo vise da lupamo,uclanio se montoja pa da se ne blamiramo pred njim ... brisemo off kad se jos malo ismijemo hondi i skodi za 2009 !

Offline TROPHY

• View Profile
F1 2009
« Reply #29 on: February 04, 2009, 05:53:19 PM »
dobro ljudi,dosta smo se salili... necemo vise da lupamo,uclanio se montoja pa da se ne blamiramo pred njim ... brisemo off kad se jos malo ismijemo hondi i skodi za 2009 !
Hahahaha to to!!! lolabove dhitit

Offline TROPHY

• View Profile
F1 2009
« Reply #30 on: March 05, 2009, 07:02:41 PM »
Mis'im, sh'a reci coolthumb clap2 ::bleh::F1 zimska testiranja - Jerezhttp://www.nacionalnaklasa.com/content/view/6242/8/

Offline TROPHY

• View Profile
F1 2009
« Reply #31 on: March 06, 2009, 08:56:57 PM »
Kona?no, Honda F1 Racing je sada Brawn GP !  ::badair:: ::big_boss::http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/6250/8/

Offline TROPHY

• View Profile
F1 2009
« Reply #32 on: March 09, 2009, 06:42:14 PM »
Zamolio bih nekog poshtenog, kome nije muka, da mi samo ukratko prevede o cemu se radi u ovom intervjuu-dobro, loshe.Posto mi je muka citat, a engleski mi kochi hehhttp://www.formula1.com/news/interviews/2009/3/8994.htmlA evo i rezultati sa danasnjih testiranja u barselonihttp://www.formula1.com/news/interviews/2009/3/8994.html  ::drive2::

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
F1 2009
« Reply #33 on: March 14, 2009, 05:45:33 PM »
Voza? Renoa, Fernando Alonso, izjavio je da su se po kvalitetu u Formuli 1 izdvojila tri ili ?etiri tima i da se za titulu najbolje ekipe u predstoje?oj sezoni ne?e boriti samo Meklaren i Ferari."Rezultati koje su na testiranjima postigli Ferari i BMW su u ovom trenutku bolji od naših. Tako?e, postoje tri ili ?etiri tima koji su se izdvojili po kvalitetu. Mislim da su i Tojotina vozila brza", rekao je bivši dvostruki svetski šampion Alonso novinarima u Španiji na stazi u Katalunji.Španski voza? dodao je da je sezona u Formuli 1 duga i da su iznena?enja mogu?a, ali da se borba za šampionat ne?e svesti na samo na Meklaren i Ferari."Pobeda na prvoj trci u Melburnu nije presudna, jer je prvenstvo veoma dugo. Napravljene su mnoge promene u takmi?enju i mislim da ovaj put o tituli šampiona ne?e odlu?ivati samo Meklaren i Ferari".Sezona po?inje 29. marta trkom u Melburnu, a titulu šampiona brani voza? Meklarena Luis Hamilton. Me?utim, najmla?i šampion u istoriji Formule 1 na testovima uo?i po?etka sezone nije ostvario najbolje rezultate.Bivši tim Honde, koji se sada takmi?i pod imenom Braun GP, ostvario je veoma dobre rezultate na prethodnim testiranjima. Voza? te ekipe Dženson Baton na testovima u sredu ostvario je najbolje vreme, dok je Hamilton bio najsporiji.Honda je u decembru saopštila da ?e povu?i sve svoje ekipe iz sporta, a direktor ekipe Ros Braun je preuzeo ekipu i postao novi vlasnik. Vozila ove sezone koriste Mercedesove motore, iste koje koristi i ekipa Meklarena.Alonso, koji je prošle sezone pobedio na dve trke, rekao je da ne treba previše o?ekivati od Renoa, ali da je ekipa u boljoj poziciji nego prošle godine."Ve?i sam optimista nego prošle godine. Prošle sezone nisam previše verovao u uspeh, a posle prve dve ili tri trke pomislio sam da ?u do kraja šampionata biti samo turista. Sada ne zaostajemo mnogo za vode?im ekipama i situacija je mnogo bolja nego prošle sezone", rekao je Fernando Alonso.

Offline TROPHY

• View Profile
F1 2009
« Reply #34 on: March 14, 2009, 06:23:56 PM »
Da, da... Sjutra bi trebalo da pochnu testiranja jos jednom na stazi Jerez (spanija) 15-19 marta sa ucescem williamsa i mclarena, a ochekuje se i gotovo sigurno uchesce Renault-a i Brawn gp-a, dok planovi toro rossoa i force indie jos nisu precizirani.Dakle ferrari, toyota, red bull i bmw su vec poceli pakovanje za put u australiju. ::bicycle::Toliko. respect

Offline TROPHY

• View Profile
F1 2009
« Reply #35 on: March 17, 2009, 06:18:01 PM »
Mis'im sh'a reci... clap2 happydanceF1 - Jerez, poslednje provere, dan 2 - Alonso najbrži u dramati?noj završnici http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/6313/8/A evo i novih pravila koja su, da izvinete, sr%nje! jaoEcclestone jbg! :suicide2: ::thumbdown::http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/6319/8/

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
F1 2009
« Reply #36 on: March 17, 2009, 07:47:23 PM »
Kako za koga,isto mislim da nije ok da neko ko nema nijedno prvo mjesto na kraju sezone bude prvi na postolju,ovako ce morati doobro da se namuce svi !

Offline bo8an

• View Profile
F1 2009
« Reply #37 on: March 18, 2009, 06:21:23 PM »
ni mene se to novo pravilo ne svidja  ::thumbdown::al mi se svidja sto je brawn gp tolko brz, kako bi volio da jebu ove velike timove  ::thumbsupup:: clap2
Loza je u bocu na koju pise Coca-Cola

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
F1 2009
« Reply #38 on: March 19, 2009, 08:59:40 PM »
Ekipa Renoa prvi je tim koji je objavio da ?e koristiti KERS, sistem za povra?aj kineti?ke energije pri ko?enju, na prvoj trci sezone, u Australiji, 29. marta.KERS je sistem koji ?uva energiju koja bi bila utrošena pri ko?enju i dozvoljava voza?ima da dobiju dodatnih 80 konjskih snaga na sedam sekundi tokom svakog kruga trke.Ekipa BMW Zaubera je prva objavila da je njihov sistem spreman, ali nisu precizirali da li ?e ga koristiti na prvoj trci sezone, Velikoj nagradi Australije koja je na programu 29. marta na stazi „Albert park“.Sistem, koji je sli?an onome koji se koristi kod hibridnih automobila, je opcionalan ove sezone, a timovima koji ga butu uotrebili da?e prednost pri preticanju zbog ve?e raspoložive snage, ali zbog njegove težine potrebno je napraviti kompromise.Meklaren Mercedes i Ferari još uvek nisu objavili da li ?e korisiti KERS u Australiji, dok su Vilijams, Tojota, Red Bul, Toro Roso, Fors Indija i Bron GP ve? rekli da ne?e.

Offline TROPHY

• View Profile
F1 2009
« Reply #39 on: March 21, 2009, 01:13:34 PM »
FIA - nova blamazha: odgodjena primena novog sistema bodovanja ! Samo 4 dana nakon Å¡to je donela odluku o promeni na?ina odre?ivanja Å¡ampiona, FIA je ponovo promenila miÅ¡ljenje, ta?nije sada odredila da se sistem "pobednik uzima sve" primenjuje tobože tek od 2010. godine.  Formalno, FIA je naÅ¡la reÅ¡enje vrlo negativne situacije koju je sama stvorila u nekom ?lanu svojih svojih sportskih pravilnika koji govori da se odluke ne mogu donositi neposredno pred po?etak Å¡ampionata ukoliko se svi timovi jednoglasno sa izmenama ne slože. Realno, FIA je bila suo?ena sa pravom provalom opÅ¡teg nezadovoljstva, i me?u timovima, i me?u voza?ima, a naro?ito me?u publikom i ljubiteljima Formule 1, i postala je svesna da neÅ¡to pod hitno mora da uradi da bi smirila strasti. Tokom prethodna 4 dana, prvi koji su se odvažili da javno oÅ¡tro izraze svoje veliko nezadovoljstvo bili su voza?i, prvenstveno trojica svetskih prvaka, prvo Fernando Alonso, zatim Michael Schumaher i na kraju i Lewis Hamilton. Svoj glas digli su, me?u ostalima, i Jenson Button i Mark Webber. Sa svoje strane, nekolicina vrlo uticajnih internet sajtova koji se bave Formulom 1 organizovali su ili glasanja ili dali mogu?nost svojim posetiocima i ?itaocima da javno izraze miÅ¡ljenje o odlukama FIA-e. Rezultati su naravno bili poražavaju?i za FIA-u, poÅ¡to se na prili?no reprezentativnom uzorku od oko nekoliko desetina hiljada ljudi otprilike ispod 9% izjasnilo da podržava FIA, dok se preko 58% izjasnilo da podržava predloge FOTA. Da podsetimo, ovakvi rezultati i ovakve reakcije bile su i za o?ekivati, uzimaju?i u obzir  su se predlozi koje je dala FOTA i bazirali na ozbiljnim istraživanjima i tržiÅ¡ta i javnog mnjenja.   U svojoj beskrajnoj bezobraznosti, Mosley, Ecclestone i njihova kamarila su me?utim bili izabrali da sve to potpuno zanemare, i joÅ¡ jednom pokažu koliko im je stalo do miÅ¡ljenja svih relevantnih faktora u Formuli 1, i onih koji u njoj neposredno u?estvuju (timova i voza?a) i onih koji za nju pla?aju (sponzora i publike)FOTA je ?ak na neki na?in i pružila ruku spasa FIA-i, time Å¡to se zvani?no pozvala na doti?ni gore spomenit paragraf i skrenula pažnju da se pravila ne mogu tek tako i toliko fundamentalno menjati samo 12 dana pred po?etak sezone, poÅ¡to za to nema ama baÅ¡ nikave saglasnosti, pogotovo ne jednoglasne, te da stoga odluke koje je donela FIA smatra jednostavno nevaže?im.SaopÅ¡tenje koje je izdala FIA je zaista za anale gluposti i bahatosti, i glasi:"17. marta, Svetsko Motor Sport Ve?e je jednoglasno odbacilo predlog FOTA-e (Asocijacija Formula 1 Timova) o novom sistemu bodovanja za voza?ko prvenstvo Formule 1. Umesto toga, prihva?en je predlog "pobednik uzima sve" koji je izneo vlasnik komercijalnih prava (primedba: to jest Bernie-a Ecclestone-a), a za koje je re?eno da su ga svi timovi podržali.Ukoliko se, iz bilo kojeg razloga, timovi Formule 1 ne slažu s novim sistemom, njegova implementacija ?e biti odgo?ena do 2010. godine."Naravno pada odmah u o?i kontradikcija: kako su to ?lanovi Ve?a mogli da poveruju da svi timovi podržavaju predlog Ecclestone-a kada su ti isti timovi ustvari dali potpuno suprotan predlog ?Uglavnom, za sada je situacija nekako smirena, iako ni zadržavanje postoje?eg sistema bodovanja koji je jasno pokazao svoje mane svakako nije dobro reÅ¡enje. Ali rat sigurno nije zavrÅ¡en. FOTA je izgleda definitivno odlu?ila da stvari oko Formule 1 uzme u svoje ruke. FIA izgleda joÅ¡ ne razume da gubi tlo pod nogama, a da li ?e to shvatiti u slede?ih godinu dana ostaje da se vidi. Ukoliko ne prihvati da viÅ¡e ne može despotski da vlada, pogotovo kada za to jednostavno nema ni intelektualnih ni organizacionih sposobnosti, nazire se...pa recimo GP1 ! GP1 ? Pa, drugim re?ima, izdvajanje Å¡ampionata Formule 1 iz okrilja FIA, i osnivanje od strane FOTA-e novog takmi?enja koje bi zamenilo Formulu 1 ! Kako su nazivi "F1" i "Formula One" ili "Formula 1" registrovani i zaÅ¡ti?eni, mogli bi da zamislimo scenario po kojem bi se nova trka?ka serija nazvala GP1, po ugledu na postoje?u GP2 seriju, iznad koje bi se po prirodi stvari pozicionirala. Zasada naravno samo pusta pretpostavka i spekulacija, ali ako se ova komedija nastavi, svaÅ¡ta je mogu?e...