Author Topic: Pitanje u vezi guma...  (Read 913 times)

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #40 on: March 14, 2009, 01:57:04 PM »
Aj casti ti, ako ga nadjes posalji mi ga na p.m.A ima li ih dje drugo, znate li, ne mora bit u pg?

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #41 on: March 14, 2009, 04:00:06 PM »
Jel bas mora bit Toyo? Imas u zagorich (kod Milachica) Yokohamine gume koje su u rangu Toyo-a samo su malo "prilagodjenije" za normalnu upotrebu, tj. nisu tolko tvrde!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #42 on: March 14, 2009, 07:33:59 PM »
Trebalo bi toyo, posto sam odlucio da stavim njih...A dje se tacno nalazi taj Milacic, mozda podjem i do njega da vidim sta ima u ponudi?POzdrav!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #43 on: March 18, 2009, 08:28:44 AM »
On Ti je 200m od raskrsnice dje se skrece put skole, pa lijevo - mala uska ulicica, koga kod pitas zna ce. (gledano od grada onim "novim" bulevarom zagorichkim). Ili jos lakse da Ti objasnim, ako ides madjistralom iz grada puD zlatice, pa skrenes na semafore prije pumpe EKO, prodjes sinU (al pazi posto se ne dizu i spustaju kako treba one nove rampe), pa prodjes jos cca 200-300m i desno skrenes u jednu usku ulicicu i vidjeces "veliki" servis i tu Ti je to.

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #44 on: March 18, 2009, 10:16:41 AM »
Avon je dosta dobra guma, cini mi se da je Engleska al nisam bas siguran. Pokazala se u autosportu sasvim dobrom, mada je kod nas rijetko ko cuo za nju. Jedino mjesto dje se moze uzet je na CT i tamo sam bas danas svracao da se raspitam za cijene. Od ljetnjih imaju tri modela sa veoma razlicitm cjenovnim rasponom al opet je najjaci model u 16" dimenziji u rangu prosjecne mishelinke, cjenovno mislim. Ja licno radije bih priplatio malo pa uz'o Yokohamu al ako ostanem na 15-icama uzet cu njih najvjerovatnije. Razlika u ovoj dimenziji u odnosu na Tigar je 15E i mislim da je to solidna cijena za gumu srednje sportskih performansi i sto je najbitnije sa (relativno) klasicnom a ne V sarom. Jednom sam imao V saru i nisam se bas ubijedio u njene prednosti. 
U Budvi je zastupnik Avon guma za Crnu Goru. Inace, Avon prije svega (kao i Good Year) pravi gume za avione, a tek onda za automobile, kamione, motocikle... Ta?no, gume su iz Velike Britanije.Mi (ja i moja porodica) imamo na Mercedesu 124, Renault Cliu, Peugeotu 106, Peugeot Partneru ove gume http://www.avon-tyres.co.uk/?page=tyres&method=detail1&tid=4Na Peugeot Expertu (806) imamo montirane ove http://www.avon-tyres.co.uk/?page=tyres&method=detail1&tid=3Kako su se pokazale? Ni bolje ni gore od uluženih novaca, upravo su onakve koliko koÅ¡taju. NeÅ¡to kra?i radni vjek (oko 25.000, s tim Å¡to ja mjenjam gume kad joÅ¡ imaju mesa, ne dozvoljavam da padne ispod 4 mm  ::msn-wink:: ).ZV3 je mnogo bolja Å¡to se stabilnosti ti?e, no je i skuplja. Inace na Mercedesa 124 (1,6 tona, 110 KS) ima sam Micheln Energy prije i moj utisak je da je to superiorna guma, auto bolje koci, tisi je i guma dosta traje (blizu 40.000) no, je i skuplja, ali po meni sa razlogom.

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #45 on: May 16, 2009, 07:29:41 PM »
Evo da vam se poFalim, stavih danas konacno gume na auto, i to ne bilo koje nego Toyo T1R.... groupwaveNijesam ih nesto testirao precerano, prosao sam danas nekih 150-200 km i cini mi se da su dobre...POzdrav!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #46 on: May 16, 2009, 10:01:11 PM »
Aj nek su sa srecom, pa da ih brzo i zrdavo (ne)potrosis! Mocnu si gumu izabra nema sto. Ako moze dimenzija, cijana i dje si uz'o? Cisto da imamo informejsn! Jos ih malo razradi pa ih istestiraj da valja i naravno prenesi utiske.

Offline Kimi

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #47 on: May 16, 2009, 11:19:37 PM »
Sto se AVON guma tice, ja sam vozio Alfu Romeo 156 1.8ts sa sve 4 Avon gume i mozda nekih 3000 predjenih do sad s njima. Posto mi je to bio prvi put da vozim Alfu nisam bio siguran je li do auta ali, moj Pug 307 sa Energy-jem od miselina mnooooooogo bolje drzi! Bas je velika razlika i u kocenju i u stabilnosti i obje gume su 195/65 R15.Na drugog 307 imam Miselin PRIMACY naprijed 205/55 R16, [pozadi su Save neke] i nisam previse zadovoljan sa njima. Auto ide po 180 i drzi ali mi nije osjecaj sigurnosti kao na ENERGY. Prosle godine sam imao naprijed Save ljetnje i odlicno su sluzile, mozda cak i bolje od ovih Primacy mada su nove bile, a ove Primacy nisu.Mada kod nas vise nema ni ulice sa normalnim asfaltom [pricam za PG, mada skoknuh i do BD prije neku noc i poprijecih se na kruzni ni da sam sa M-om] tako da ne moze covjek ni gumu da krivi.Pricao sam nedje prije da sam ovu zimu vozio 307 SW na prednje NANKANG i bruka kako sam odusevljen! Jeftine a gaze snijeg kao lude. Cak su se dobro i drzale nekolika dana Aprila na 30 stepeni. Znaci velika preporuka za njih!!!Naravno gume mijenjam kod Banja na Zlaticu no mu ni ja broj nemam.
Nema prostora ovdje kapi!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #48 on: May 16, 2009, 11:48:27 PM »
Ti si prvi kojeg cujem da je sa Nakangom zadovoljan. Ja sam do sad cuo sve najgore o tim gumama (jes da se radilo o ljetnjim)!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #49 on: May 17, 2009, 01:38:25 AM »
ako ocjenjujete gume nemojte da uzimate u obzir kocenje pred semafore po podgorickim bulevarima i upadanje na kruzni tok... ja na taj kruzni u budvu svaki put kao budala provrtim prve tri brzine ako mi je ugashe ESP. Asfalt prije semafora ima par milimetara ulja/nafte/guma po sebi pa nema kochenja finog.nankang gume su sasvim dobre za neku femili krstaricu. Evo ja npr I DALJE vozim na contisport 3 koje imaju 23.000 km u guzicu pa se odlicno drze, osim na samom limitu.
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #50 on: May 17, 2009, 07:51:52 AM »
Sto se tice dimenzije, u pitanju je 195/50 R15, cijena 70€, sto je ja mislim dosta povoljno za ovakvu gumu, a uzeo sam ih u Kotor u onu ulicu prije zgrade Jugopetrola, mala prodavnica sa desne strane... POzdrav!

Offline Kimi

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #51 on: May 17, 2009, 10:38:40 AM »
Manijak, nisam ni ja zadovoljan, nego preeeezadovoljan!  :tease:
Nema prostora ovdje kapi!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #52 on: May 18, 2009, 07:49:04 PM »
Drago mi je sto je tako. Isti slucaj i kod mene sa zimskim Tigrovim gumama, za koje mi je vecina govorila da je promasaj, ale eto praxa je drugacije pokazala.

Offline nikola HN

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #53 on: May 19, 2009, 10:49:28 PM »
tigar vintera je zimska guma za svaku preporuku, ispitana na winter cup-u ove godine.. extra!!!
amsk PODI HERCEG NOVI

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #54 on: May 27, 2009, 07:45:36 PM »
Evo danas sam malo testirao ove gume, i mogu vam rec' da sam prezadovoljan kako se gume ponasaju... groupwaveZnaci gume drze predobro, u svaku sam krivinu usao 20-30 km/h vise nego sa mischelinkama i uopste nije bilo frke, cak sam imao osjecaj da mogu jos....Toliko od mene za sad, pa kad ih probam po kisi javljam se!POzdrav!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #55 on: May 27, 2009, 08:06:54 PM »
malo po malo ti ubrzavaj  pa ces vidjet koliko moze :)nije to R888 ipak  ::msn-wink::
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #56 on: May 27, 2009, 08:34:02 PM »
Normalno, nego danas nijesam ima' vremena da se crnjacim s' tim, ali bice prilike vjerovatno....:)