Author Topic: Pitanje u vezi guma...  (Read 917 times)

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« on: January 16, 2009, 08:19:15 PM »
Doslo vrijeme da se mijenjaju gume na bravu,pa me interesuje sledece:1.Zna li neko kakve su Kleber gume,posto nadjoh neke dosta jeftino?2.Sta mislite o tome da metnem neke UHP - Ultra High Performance na njega,kako se ove gume ponasaju na mokrom,posto sam ih vidio na dosta auta,vjerovatno nijesu toliko lose?I jos ako neko ima neki predlog koje gume da stavim,ali da nijesu nesto preskupe?POzdrav!Inace su na njega sad Mischelin energy...

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #1 on: January 16, 2009, 08:53:29 PM »
ruzno iskustvo imam sa kleberom,vozio sam par auta na kleber gumama i nisam nikako zadovoljan!

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #2 on: January 16, 2009, 10:42:28 PM »
a sto o5 ne uzmes mislenke?
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #3 on: January 16, 2009, 10:44:04 PM »
Sokole  happy2Od klebera bjez'. Dobra guma prvih 10 iljada, posle sve plastika. Nemogu ni po suvom da rade svoj posa' normalno. Da ne pom,injem na kvasno. Katastrofen. Isto tako BF Goodrich, max.20.000km extra guma. UHP ako imas i mos stavi, preporucujem Toyo ili Yokohama, sigurno se neces pokajati. Na suvom su ubice, na kvasnom isto tako. Na snijegu prc tu jedino nevaljaju al nisu za to ni pravljene zar ne? Od jeftinijih preporucujem Tigrovu gumu, Barumke su jako dobre, a ako iskopas na kakvu akciju mos uzet i Dunlop i Continental. To sve vidji kod Vujacica, imali su nekih zanimljivih akcija sto se guma tice. Miselinke su Ti skupe i jako brzo se trosi, zato savjetujem Tigar koji je miselinova guma samo malo ljepse ugodjena nasim uslovima. Ja cu ljetnje najvjerovatnije od njih uzimat. Nemoj sFatit pogresno nije losa mishelinka samo je preskupa za ono sto nudi.Ovo Ti je onako okvirno, ako sto detaljnije treba javi. Pooozdrav Sokole!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #4 on: January 16, 2009, 11:19:29 PM »
A casti mi sam zna' da su ove kleber lose cim je uzeo ovaj da mi ih fali,i to veli strasna guma,nema kapi plastike,pi oca im 'ebem,nista im se ne moze vjerovat...Sto se tice Mischelinki,preskupe su u p.m.E sad me interesuje moze li se kod nas nabavit toyo proxes cf1 u dimenzijama 185/55 R15,posto sam cuo da su extra gume?Niko mi ne odgovara u vezi ovih UHP guma,znam nekoliko ljudi koji ih imaju,i relativno su zadovoljni kako se ponasaju na mokrom ali bih ipak da cujem i vase misljenje,posto auto najvise vozi tata,pa necu da mu stavim gume,pa da se nedje sprca kad malo porosi  roll2POzdrav!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #5 on: January 17, 2009, 08:41:38 AM »
Ja isto trebam da mijenjam gume, i bilo je raznih komentara, Tigar: prodavac mi ih hvali - strasna guma ovo ono drustvo kaze sranje drzi fino neko vrijeme a posle kao plastika mozes slajfovat nista se ne trosi samo pucka i polako se raspada,Kleber: prdavac kaze iste su kao tigar samo su skuplje ostatak svijeta mi kaze bolje su od tigar guma sigurno,Barum: je guma koju mi svi hvale, i jeftina je. Momak je stavio na M3, na okasa, na BMW 5 sto znam mozda bas njih stavim mada meni i tigar opravlja posao.Dakle ja se dvoumim izmedju Barum-a i Tigar jer sma se dobro raspitao.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #6 on: January 17, 2009, 09:14:27 AM »
Ja sam na Tigrove gume nagovorio druga (na II-jku) i straica (na astru), obojci ih hvalU, odusevljeni s njomE, kako na suvom tako i na mokrom. Model je mislim T200, znaci onaj najosnovniji. Naravno ne mos' kod njih gledat sad neka extra svojstva kao kod npr. Toya ili Yokohame al su vise nego solidne. Ja sam stavio zimske Tigrove i nemogu ih nafalit. Rekao sam da cu probat ljetnje pa nek djavo nosi, ionako ih mijenjam svake godine. Kod Tigra imas jacih modela nemoras stavljat ovaj T200 (zvuci kao tip brasna jbt. happy2), imas Hitris koji je dosta dobar samo sam cuo da ga muci to sto je bucan, a imas i neku mis'im da je Prima ili nesto tako, to je trenutno najjaca njihova guma a u dimenziji 205/55R16 (koju cu ako Bog da do ljeta stavit) kosta smijesnih 60ojra. Vezano za Barumke, koji god model uzmes nej pogrijesit, sve su jako dobre gume za tu cjenovnu kategoriju. Mislim da ce u toj Tvojoj dimenziji kostat oko 70E, sto i nije lose. Jel to sto velis UHP naziv za sve gume visoke klase ili pricas o nekoj novoj gumi UHP za koju nisam jos cuo? Koju god Toyo ili Yokohama uzmes nece Ti se lose pokazat, s tim sto kod Yokohame imas i druge modele, nemoras one "trkacke", koji su relativno povoljni. U vezi s' tim podji do Milacica u Zagorich pa vidji. Ovaj Toyo sam vidio na par dvojki sa gumama 185/60R14 pa cim postoje u toj dimenziji postojace i u ovoj Tvojoj. To je inache standardna dimenzija za jace modele Opel Astra/Tigra i dosta Italijana tako da bi trebalo da ih imaDu.Za savu sam cuo da se nije bas najbolje pokazala kao ljetnja guma, dosta plastike (slicno kao kleber).Od kineskih Kingstar i ostalih slicnih sranja bjezi. neces se urecit.Inache sprcat se nece ni s' jednom novom gumom (pa makar i kineskom), al kad prodje 10.000km onda se se poznat sto je dobra a sto losa guma.
« Last Edit: January 17, 2009, 10:10:47 AM by tuningmaniak »

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #7 on: January 17, 2009, 09:55:46 AM »
Ja na Golfa imam 14" Yokohama i prezadovoljan sam,

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #8 on: January 17, 2009, 11:26:18 AM »
Jel to sto velis UHP naziv za sve gume visoke klase ili pricas o nekoj novoj gumi UHP za koju nisam jos cuo?Da da,one sto imaju sare u obliku slova V...POzdrav!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #9 on: January 17, 2009, 10:49:10 PM »
Pa da to su Ti gume tipa Yokohama, Toyo, Goodyear F1 i sl. Do kolko mislis placat komaT gume?

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #10 on: January 17, 2009, 11:24:53 PM »
Najmanje sto moze:-DA ne znam tu oko 100 erova...POzdrav!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #11 on: January 17, 2009, 11:30:50 PM »
Onda gledaj F1 u tvojoj dimenziji bi trebalo ispast do 100 eura. Extra guma sa V sarom. Sigurno se neces pokajat ni na suvom ni na mokrom.POzdrav happy2

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #12 on: January 18, 2009, 12:19:37 AM »
Za f1 sam cuo da je dobra guma,ali da je glasna u pm,a to mi bas i ne odgovara...POzdrav! roll2 roll2

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #13 on: January 18, 2009, 01:33:14 PM »
Svaka guma sa V sarom je bucna, to tako mora bit, neka manje neka vise al mora. Jer ona nema kanala koji idu smjerom okretanja gume vec lamele docu poprecno u odnosu na smjer i zato stvaraju buku. Ako oces da nije bucna onda moras gledat neku sa klasicnom sarom a ubjedljivo najtisa guma na svim testovima ljetnjih guma je Barum. Svaka ima nesto za i protiv.

Pitanje u vezi guma...
« Reply #14 on: January 18, 2009, 02:29:27 PM »
Kakva je Avon?
Cecu sam puštio sa plejera da buca

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #15 on: January 18, 2009, 09:56:13 PM »
Avon je dosta dobra guma, cini mi se da je Engleska al nisam bas siguran. Pokazala se u autosportu sasvim dobrom, mada je kod nas rijetko ko cuo za nju. Jedino mjesto dje se moze uzet je na CT i tamo sam bas danas svracao da se raspitam za cijene. Od ljetnjih imaju tri modela sa veoma razlicitm cjenovnim rasponom al opet je najjaci model u 16" dimenziji u rangu prosjecne mishelinke, cjenovno mislim. Ja licno radije bih priplatio malo pa uz'o Yokohamu al ako ostanem na 15-icama uzet cu njih najvjerovatnije. Razlika u ovoj dimenziji u odnosu na Tigar je 15E i mislim da je to solidna cijena za gumu srednje sportskih performansi i sto je najbitnije sa (relativno) klasicnom a ne V sarom. Jednom sam imao V saru i nisam se bas ubijedio u njene prednosti. 

duka

• Guest
Pitanje u vezi guma...
« Reply #16 on: February 04, 2009, 09:46:43 PM »
Ipak tigrove nevaljaju nista, gledam ih pocele da se raspadaju (posle 8000) i jednu noc mi proklizase u krivinu maaaalo brze nego normalno :( pih

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #17 on: February 04, 2009, 09:49:08 PM »
cush posle 8000,ti si happy man onda ! mom drugu na 4000 nema pola guma i on sve tvrdi kako su dobre i kako je bolje kupit njih nego neke druge tri puta skuplje ... prije neku noc je izletio i lakat krivinu izvise budve i poljubio brdo ... eto mu ih sad tigar iza kuce ...

Majka mi je rekla da moze ...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #18 on: February 05, 2009, 09:55:28 AM »
Ne znam, zimske Tigar u dva mjeseca cca 5000km, i jot su ka nove, ne proklizavaju, lijepe se za asfalt. Znaci mozda su izgubile 3% svojstava u odnosu na to kake su bile pri kupovini. Cak sam ih na suvo svika pa nisu toliko nestabilne. Eh da snijeg im nema premca cisto da znate. Ljetnje cu najvjerovatnije da uzimam isto Tigar pa cemo provjerit jel valja il nevalja.

Offline SFU

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #19 on: February 05, 2009, 01:09:12 PM »
chek malo kolko si zimskih guma probao do sad!? (ja samo ove zime 3 razlichite)i sve zimske gume drze dobro!!!!!!!!!!!!!!

PS: Qrtza ti ovo ne valja