Author Topic: Pitanje u vezi guma...  (Read 932 times)

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #20 on: February 05, 2009, 01:38:31 PM »
ja sam na volvu sa tigrom presao 5000 km, a na drugom autu vec preko 10.000 km, i ne primjecujem nikakve tragove propadanja, sara se jeste dosta smanjila, ali je ima sigurno za jos jednu zimu,tako da cu ja radije dati 180 eur za 4 tigrove gume nego 180 za jednu neke druge marke ;)

Offline SFU

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #21 on: February 05, 2009, 03:16:09 PM »
vjerovatno zimske valjaju tih para al da se "voze onako kolko koshtaju"!ljetnje tigrove (po nekom mishelinovom standardu il sl. sranje) su isto za voznju za auta do 60ks!samo kad preporuchujete gume molim vas "kazite za shta valjaju i za shta su extra"! a ne neko na toplu preporukuna VR6 i stavi tigar gume naprijed .... to bi bilo "drzanje"!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #22 on: February 05, 2009, 06:32:31 PM »
Upravu si SHFU , Ja sam na r19 16v bridgestone izgoreo za jedno ljeto ...

Majka mi je rekla da moze ...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #23 on: February 05, 2009, 06:40:46 PM »
chek malo kolko si zimskih guma probao do sad!? (ja samo ove zime 3 razlichite)i sve zimske gume drze dobro!!!!!!!!!!!!!!
Ne znam na sta se ovo odnosilo jer nemogu prokuzit odavde sto je pisac hteo da kaze. Ako se odnosilo na mene probo sam Sava ESkim 13-ice, Kleber 13-ice i ove sad Tigar. Sava dooobra, Tigar takodje dobar, Kleber uzasssssssss! Tako da nije nikako tacno da sve zimske gume drze dobro, jer ih ima koje su na suvom ne daj Boze, mada tome i nisu namjenjene tako da im se ne more uzet za zlo.
vjerovatno zimske valjaju tih para al da se "voze onako kolko koshtaju"!ljetnje tigrove (po nekom mishelinovom standardu il sl. sranje) su isto za voznju za auta do 60ks!samo kad preporuchujete gume molim vas "kazite za shta valjaju i za shta su extra"! a ne neko na toplu preporukuna VR6 i stavi tigar gume naprijed .... to bi bilo "drzanje"!
Pa nisam reko da su Tigrove zimske najbolje za Nirburgring, no za kvasne (masne) gradske ulice i za snijeg. Znaci odgovorno tvrdim da je za snijeg od Tigra jedino bolja ona cavlerica (ekseraca). Provjereno. Cisto sumnjam da bi se Tigar na VR6 pokazao katastrofa, naravno ne bi bio u rangu Yokohame ili ToJa al ne bi bio los kao Kleber, Kingstar, Nakang i ostala kompanija.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Pitanje u vezi guma...
« Reply #24 on: February 06, 2009, 01:05:18 AM »
Mene zanima koje su najbolje gume sto se stabilnosti tice velicina 195/65/R15, naravno trazim i da su gume pouzdane. I kakve su Avon, koliko su stabilne, koliko pouzdane?Dajte neke savjete trkaci.
Cecu sam puštio sa plejera da buca

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #25 on: February 06, 2009, 02:04:43 AM »
kako ja to vozim kad je auto preshao 22.000 km a imam iste gume, samo sam im zamijenio mjesta (swap back to front) i evo da kucnem nema problema.Zadnje su sad naprijed i imaju mesa kolko oces i dobru sharu.Koche fenomenalno i po kishi i po suvom.Dodushe sad je zadnji kraj malo agresivniji i ruchna po kishi NI POD RAZNO ali uglavnom..rade posao odlicno.i vi sad pitate..da li reklamiram continental contisport 3 gumu ? O da... 20.000 km na fwd auto sa 200 ks...bezbroj kombinata i drugih trkica, a sigurno se nije mazio ni ostatak vremena.Uskoro uzimam 2 Toyo T1R za naprijed, malo su jeftinije al imaju ojacane zidove i kazu da bolje drze po suvom ( a imaju i ljepsu sharu hahah) pa cemo vidjet kako se druzhe sa mnom.ne zna je li off-topik, ali svakako moj mali osvrt na tog proizvodjacha guma i sve pohvale za tu gumu.E sad da li je ima u toj dimenziji koja tebi treba - ne znam.Al ako ima - kupuj.ps, mislim da su to najskuplje gume kod nas (uz pirelli p-zero nero i F1 assymetric)  pa ces mozda htjeti da ih preskocish :D
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline SFU

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #26 on: February 06, 2009, 08:09:52 AM »
Mene zanima koje su najbolje gume sto se stabilnosti tice velicina 195/65/R15, naravno trazim i da su gume pouzdane. I kakve su Avon, koliko su stabilne, koliko pouzdane?Dajte neke savjete trkaci.
pojmovi "stabilnost" i "195/65r15" ne idu zajedno! Usmi neku srenju klasu boljih brendova! jer tog profila "sportskih guma" (ni boljih ni loshijih brendova) nema!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #27 on: February 06, 2009, 06:12:26 PM »
Slazem se da 195/65R15 i stabilnost ne idu zajedno, pa sve da uzmes Toyo ili Yokohamu. Previse je uska i mesnata da bi omogucila stabilnu voznju. Svaka informacija o gumama je dobro dosla jer onim testovima (ADAC i sl.) mnogo ne vjerujem, te rezultate uzimam dosta sa rezervom. A za koje si mislio da su jedne od najskupljih? Jel Conti?

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #28 on: February 06, 2009, 06:21:10 PM »
da, contisport 3u cjenovnom rangu sa : dunlop sport maxx / bridgeston ER i RE seriju / i michelin pilot exalto pe2
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #29 on: February 06, 2009, 06:27:21 PM »
Ja sam od dosta ljudi koji voze malo jaca auta (ovim mislim na snagu) da je F1 besprekorna guma, da joj na suvo nema ravne, samo sto se valjda mora zagrijavat da bi radila kako treba. To je trenutno jedna od najskupljih guma sto se kod nas mogu uzet (npr.205/50R17 je nesto preko 200E).

Pitanje u vezi guma...
« Reply #30 on: February 06, 2009, 06:46:10 PM »
A moze li onda R16 bit stabilna ili da se ide na 17?

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #31 on: February 06, 2009, 08:32:47 PM »
Ma sve to dosta zavisi i od auta do auta i naravno od gume do gume. Nema tu nekog pravila, na nase ose puteve nije dobra ni prevelika ni premala guma. 16-ica je dosta stabilnija al ako si na umu imao tvog merc-a onda nista ispod 17-ica nemo' gledat. Ubilo se za Lorinser 17" sa 225/45R17 GY F1. ::msn-wink::

Pitanje u vezi guma...
« Reply #32 on: February 06, 2009, 10:45:34 PM »
Brate, koliko kosta to sa nekim mocnim felnama

duka

• Guest
Pitanje u vezi guma...
« Reply #33 on: February 07, 2009, 03:42:39 PM »
evo tigrove kako pucaju sa strane :

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #34 on: February 07, 2009, 05:25:39 PM »
@DCI: pa tu nedje oko 700-800 ojra  ::msn-wink::!@duka: ne znam jer se slabo vidi, al meni ovo lici na gumu koja je vozena po kakarickoj gori ili malom brdu rofl. Ne znam, nemojte shvatit kao da branim Tigar, jer ne znam kakva je njihova ljetnja guma, ja imam zimske i s razlogom ih falim. Stricu sam ih na astru uz'o (ljetnje, mislim da su to ovakve ka na sliku, ne sjecam se tacnog naziva) i posle cca 3000km su i dalje kao nove, bez ostecenja, meka gazeca povrsina, jedino su malo izlizanije sa strana (sto moze bit i do stanja trapova). Moze bit i da je Tigar imao neku losu seriju pa otuda ta pojava. Desava se i jacima od njega.

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #35 on: February 07, 2009, 06:11:03 PM »
pa no kakve treba da budu posle 3000 km?osim ako ne mislis na 30.000 al nemoguce  ::big_boss:: ?
slam.poke.drop.tuck.dope

duka

• Guest
Pitanje u vezi guma...
« Reply #36 on: February 07, 2009, 07:29:16 PM »
Vozeno normalno po asfaltu nesto malo po makadamu ali normalno, polako. Trile zaebavas li se da treba da bude ovakva pa eto i posle 30 000 po meni ne bi smjela da ispuca, samo da se potrosi sara

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #37 on: February 07, 2009, 08:44:20 PM »
Pa ne nego su gore pisali da se posle 4000km Tigar potpuno raspada i tako to pa eto cisto rekoh kakva je ova posle 3000km. Znam da je to smijesna kilometraza i da bi (skoro)svaka guma to trebala izdrazti bez ikakvih ostecenja, al ko sto rekoh mozda je kod duke u pitanju neka losa serija.Rijetko koja guma ce zadrzat 30.000km u nasim uslovima a da ostane neostecena - ne racunajuci istrosenost sara. Staklo, rupa, ivicnjak, cosak sahte, otvorene sahte, visoki poklopci sahti, iskrzani lezeci i oni sarafi ispod njih, .....ma da ne nabrajam. Ima kod nas faktora koji ce Ti sjebat i najbolju gumu naravno ako si te srece da svaki dan vozis po takvim uslovima.

Offline soko

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #38 on: March 13, 2009, 10:15:59 PM »
Zna li neko dje se u pg mogu nac toyo gume, osim u castellanu i auto zetu?Konkretno me zanimaju toyo proxes cf1...POzdrav!

Offline Domo_TS

• View Profile
Pitanje u vezi guma...
« Reply #39 on: March 14, 2009, 12:52:09 PM »
ima jedan momak na zlaticu. on ih naruchuje. banjo se zove... izgubio sam mu broj...