Author Topic: Punto gt  (Read 141 times)

Offline KenWood

• View Profile
Punto gt
« on: January 12, 2009, 02:24:07 AM »
owako,mozda uzmem nekog punta gt 1.4 turbo 130 Hp 95 god.   Ima li iko iskustwa s owim kolima,kako se pokazao?dobre,loshe strane automobila,potrosnja....pomagajte :D    ::drive2:: Hwala unapijed!
« Last Edit: January 12, 2009, 12:08:32 PM by KenWood »

Offline brzi_pas

• View Profile
Punto gt
« Reply #1 on: January 12, 2009, 08:26:23 AM »
Losa strana je sto je punto GT 1.4.... roflTa mala kola jos sa turbinom su mnogo rizicna za kupovinu kao polovnjak...Velika mogucnost je da taj auto nikad nije imao 'normalnog' vlasnika, koji je imao preko 25 godina... sto automaCki znaci da je ubijan i odvaljivan od gasa od kad je izasao iz salona...Mala zapremina (1.4) U kombinaciji sa turbinom nije bas najsrecnije reshenje...A druga strana medelje je ta da (ako) uzmesh dobar primjerak, imacesh nevjerovatno brzu gradsku zujalicu, koja ima ogroman potencijal da se ''napuca'' da bude lud i prebrz gradski auto, i ima da ostavljash iza sebe mnoooogo jace automobile (na papiru)...Znaci, posebno obrati paznju na sam motor, jer ako on nije dobar... nikad ga neces dovesti u pristojno stanje, obrati paznju i na turbinu, provjericesh je tako sto ces pogledat dimi li plavicasti dim iz auspuha dok je vozish ili posle malo jace voznje kad stanes (ne gasis auto odma/nikad na turbasha), i pogledash dal na auspu izlazi isto plavicasti dim...Trapovi i ostale stvari mogu da se srede a i nisu mnogo skupi, mada ako mu trapovi (koji nisu skupi) nisu OK, razmisli kako ga je predhodni vlasnik odrzavao, kad je npr neki skuplji dio u pitanju   ::msn-wink::Nadam se da sam ti bar malo pomogao, i zelim ti da naidjes na dobrog, i sam mnogo volim malog brzog italijana  really!
Nobody move, nobody get hurt!

Offline KenWood

• View Profile
Punto gt
« Reply #2 on: January 12, 2009, 11:53:10 AM »
hwala ti, znachi auto je u extra stanju,motor je wrh koliko mi se uchinjelo,ne troshi ulje,preshao je 170 000 i widi se, prowozao sam ga po makadamu(namjerno) nije mu se nishta chulo na trap,enterijer je isto dobar,patos totalno zdraw mislim da su wodili brige o njemu...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Punto gt
« Reply #3 on: January 12, 2009, 01:43:58 PM »
brz!
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline brzi_pas

• View Profile
Punto gt
« Reply #4 on: January 12, 2009, 02:55:27 PM »
Dje je taj puno, na plac ili....?
Nobody move, nobody get hurt!

Offline KenWood

• View Profile
Punto gt
« Reply #5 on: January 12, 2009, 04:17:36 PM »
bio je na plac na cetinje neko wrijeme,pa ga je uzeo jedan tatin kolega, pa ga prodaje sad....

Offline ulicni trkac

• View Profile
Punto gt
« Reply #6 on: January 12, 2009, 05:41:46 PM »
ako je bijeli onda je namrtvo grdan..oko 2.300 je bio,imao je neki ogromni branik,na chelichne feluge...ako mislimo na istog..

Offline KenWood

• View Profile
Punto gt
« Reply #7 on: January 12, 2009, 06:02:37 PM »
Da bijeli je,ima branike:D ali ima alu felge O.Z....mozda nije isti :D owaj momak ga je sredio....

Offline tuningmaniak

• View Profile
Punto gt
« Reply #8 on: January 12, 2009, 07:06:16 PM »
Brzi Ti je sve rekao. Obavezno povedi motor na pregled, da mu izmjere kompresiju, od oka neka pregledaju turbinu, na intercoleru ne smije biti vidljivih tragova ulja jer je onda i turbo i motor pos'o u vjecna lovista. Znaci sva Ti se prica svodi na stanje motora i menjaca tj.transmisije. Provjeri je i dobro oslusni cuje li se kakvo zujanje u diferencijalu, kako se salta, je sve ide glatko. Provjeri lamelu (mislim da na tom modelu nije bas jeftina stavka), tako sto ces ubacit u trecu, zategni rucnu i probaj da krnes. Ako se ugasi onda je OK. Ako odvaja na samom vrhu najvjerovatnije je zrelo za zamjenu. Za dimljenje je najbolje da neko Tvoj ide iza Punta dok ga vozis i pogleda dimi li jer u vecoj brzini ces tesko primjetit sivi dim sem ako ne dimi kao kombi iz Mucki. Najbolje ce Ti majstor neki dobri sve to pregledat je on zna sta treba gledat na njega. Inacje ako je sve kako treba i ispostavi se da je ocuvan primjerak uzimaj, bices prezadovoljan s njime. Auto ne ide vec mete. A tek zvuk i fuckanje turba, uf da se najezis. Extra igrackica za od semafora do semafora dusu dalo happy2!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!