Author Topic: Aprilia[SR-the beast] 50=>70  (Read 805 times)

Offline Shon

• View Profile
Aprilia[SR-the beast] 50=>70
« on: December 11, 2008, 07:43:09 PM »
Zdravo, ja sam Nebojsa iz Bara imam 16 god i uglavnom se bavim voznjom i sredjivanjem motora, predstavio sam se vec nedje prije ali nisam bio aktivan na forum..posto svi predstavljate svoja vozila rekoh i ja to da uradim i ako nije u pitanju auto, naime u pitanju je motor Aprilia SR 50 R. uzeo sam je novu krajem proslog ljeta i od tad sam dosta toga radio na njoj.. evo slika djelova i motora ako vam sto nije jasno slobodno pitajte, i vasi komentari su pozeljni..  ::msn-wink:: znaci za sad je na motoru sledeci setup:Top Performances Trophy 70(komplet kit cilindra-klip-glava.. sve 70kubika):         Laser X-pro (chromed)-auspuh:         Malossi Multivar (prenos-varijator):      Malossi Red Sponge (sundjer za airbox koji vise nije na motoru):         od styling djelova imam:STR8 LED stop svijetlo:   Kiesler undertail(plastika sto dolazi na rep):          Aluminijumske patosnice:      polirani poklopci za posudu glicerina:      polirane rucke od kocnica:                ofarbana kociona klijesta u crveno:                     u planu je poliranje dekla, mozda rubova felmi i narucene su jos neke plastike sto dolaze pored farova i filter vazduha.evo nekih slika motora:                                                              sad je trenutno motor u garazi i ceka da dodju novi djelovi jer su pasale karike.. kako ne mogu da ga vozim onda uvjek cackam nesto oko njega. za koju nedeju bi trebao da stigne novi kit(klip cilinda glava-sve..) ovog puta preradjen, jos jaci nego prije, stavljen je novi auspuh Stage6 PRO, stavljen je i novi usis i karburator od Gilere Runner 180 i filter vazduha malossi, stavljao sam i neke mrezice, tegice volana, stelovao sam prenos i sad je ogromna razlika.. jos imam u planu da pravim plasticno sjediste suvozaca i neke sitnice da izmjenim. evo par slika: motor je serijski imao oko 3-5ks, sa starim auspuhom i cilindrom i ostalim djelovima je imao oko 10, a sa novim cilindrom bi trebalo da budu osjetljive promjene sto se tice performansi (skoro 15ks), a i sa starim aupuhom i kitom sam prestizao sve od 125ccm i neke 150ccm.. a krajnja brzina se vrti negdje oko 110-120km/h.. vama sad ove brojke sto se tice konjaze zvuce smijesno i meni su zvucale ok sve nisam probao i uvjerio se da je ogromna razlika i 1ks.. naravno kod motora..
« Last Edit: December 11, 2008, 08:02:07 PM by ____slider____ »
Strast ne bi smjela imati granice.

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #1 on: December 11, 2008, 08:18:53 PM »
svaka chast
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #2 on: December 11, 2008, 08:48:49 PM »
Komentario sam sam ti na mojskuter forumu dosta puta,i znas misljenje ali nije na odmet,svaka cast i samo nastavi...mada ti moram iskreno rec da sa starim setupom nisi mogao izvuci 120kmh... sa ovim sto ces sam imat ce to otprilike biti ta brzina,ono prije je dosta slabije...

Offline Shon

• View Profile
« Reply #3 on: December 11, 2008, 08:51:57 PM »
pa da, sa starim 110, zato sam napisao od 110-120.. vec sam racunao na ovaj novi.. tnx i tebi i acid-u..  ::msn-wink::
« Last Edit: December 11, 2008, 08:53:53 PM by ____slider____ »

Offline Nemanja

• View Profile
« Reply #4 on: December 11, 2008, 09:05:19 PM »
Stvarno,EXTRA ::thumbsupup:: ::thumbsupup::....Svidja mi se sto si poceo sa tuningom prvo  ::thumbsupup:: a sad bi mogao lagano da pocnes da radis boju plastika,felni,itd ::msn-wink::....Motor EXTRA!!!E i operi ga jednom pa slikaj ::msn-wink::....ove su ka sa si sve groz gljib isa  ::bicycle::

Offline Shon

• View Profile
« Reply #5 on: December 11, 2008, 09:14:50 PM »
greota je farbat ga i to brate jer je motor ka nov, mozda 2-3 ogrbotine ima i to ne uopste velike, a felme ce mozda ic u bijelu boju svakako, i jos neki detalji idu u bijelo, e da i novi amorizer(gasni) treba da stavim i zadnji kraj da dignem jedno 2-3cm..

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #6 on: December 11, 2008, 09:26:16 PM »
Svaka cast! cheers1Nisam znao da kod nas momci budze ove male zujalice
Nobody move, nobody get hurt!

Offline ulicni trkac

• View Profile
« Reply #7 on: December 11, 2008, 09:43:56 PM »
svaka chas...samo ga nemoj sharenit ::msn-wink::...

Offline MUGEN

• View Profile
« Reply #8 on: December 12, 2008, 03:45:59 AM »
motor i treba da se shareni.. :)
Izbrisan clan

Offline ulicni trkac

• View Profile
« Reply #9 on: December 12, 2008, 07:30:15 AM »
ko voli to je lijepo  :)

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #10 on: December 12, 2008, 07:34:21 AM »
Djurovicu dobrodosao! Drago mi je sto se Barani konacno ukljucuju u ove nase forume.

Offline Shon

• View Profile
« Reply #11 on: December 12, 2008, 12:45:11 PM »
tnx svima na pohvalama.. a ja sam pretezno po hrvatskim forumima a na ovaj sa se reg bas odavno ali nisam uopste ulazio, tad je bilo slabo clanova.. a sad vidim da je dosta dosta napredovao forum.. a 2fast ko si ti tacno i koje auto vozis, ne mogu da zakljucim po postovima.. ::msn-wink::

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #12 on: December 12, 2008, 02:09:58 PM »
 respect
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #13 on: December 12, 2008, 02:37:38 PM »
A cek nikako da povatam,jel tebi radilica,primar,sekundar,kvacilo,zvono-sve fabricki ili si i nesto od ovoga mijenjao,ako nisi,trebao bi...

Offline Shon

• View Profile
« Reply #14 on: December 12, 2008, 02:55:12 PM »
sve je fabricko, ali ne bi trebao brate, jer je to base setup, nije to neki bas bas strasan setup..

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #15 on: December 12, 2008, 06:42:55 PM »
A trebao bi ipak,jer isto dodje preradjeni tropfy,dosta jak auspuh,dosta veliki karb...ima tu snage,jesi makar mijenjao lezajeve i semeringe na radilici, to bi svakako morao dok ne skupis pare za neku bolju radilicu, tj svakako moras lezajeve mijenjat kad ide kit.... a za primar i sekundar, to ti nije prijeko potrebno,jedino ako oces bolju brzinu razvijat (bez toga ti svakako nema 120kmh na koje gadjas,mislio sam da imas rijesen prenos pa sam onda reko da je moguce)...

Offline Shon

• View Profile
« Reply #16 on: December 12, 2008, 09:50:30 PM »
fora je sto to nece puno stojajt na motoru, jer motor ide na prodaju sa serijskim trophy-em.. ne brini nista za lezaje radilice i ostalo, sve je to spremno samo cekam kit koji ne stize evo jedno mjesec ipo.. poludjecu..

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #17 on: December 12, 2008, 11:00:16 PM »
Odma u brdo i tamo probaj kako ,,drzi'' tempo  ::msn-wink::

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #18 on: December 13, 2008, 08:46:09 AM »
Wulfy se oglasio vidim bice odje strucnih savjeta....

Offline devil_may_cry

• View Profile
« Reply #19 on: December 17, 2008, 01:13:19 PM »
svaka cast,samo nastavi tako.prelijep motor.jos samo da nema onaj uzasno iritantni zvuk...:)
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".