Author Topic: help me :)  (Read 1408 times)

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
help me :)
« on: June 30, 2006, 01:18:42 AM »
e da se oglasim i ja na OVI forum!Prvo : pozdrav svim gostima i onima koji nas gledaju putem malih ekrana.Nadam se da cu naici na razumijevanje i par normalnih odgovora :)U svom "repertoaru" imam i ovaj autic,http://www.laatuautot.com/lohjan_laatuauto...ut2/agb-615.jpg Ne vozim ga chesto.Sentimentalno sam vezan za njega a i kvalitetan je do egg-s.Trenutno necu da ga nesto budzim nego sam vishe zainteresovan za malo povecavanja snage i malo vecem kvalitetu zvuka.Upoznat sam sa svakim vidom tjuninga,1000zasto1000zato :)Ali ne znam ko kod nas radi sa tim "djelovima"Pomenu neko Tiha Acimica i Gorana Asanovica, a chuo sam i prije da moze da se naruci kod njih svasta.Imaju li kakav katalog ili shta?Zanima me filter, po mogucnosti high-flow, da osim zvuka dobijem makar  par ks i zadnji lonac zbog zvuka iskljucivo (nebih Remus, jer ima kvalitetnijih ali kod nas manje poznatih).I sto bi jos moglo tu da se cheprka od motora,da nije mehanicka obrada motora tj brusenje glave poliranje kanala itd, i da ne moram da izlazim iz podgorice?Motor je 2.5 polu-ajnspric.Znaci electronic fuel injection ali ima i nesto kao karburator (ne razumijem se bash), ali mu se vidi ona glava karb-a.I koliko bi ispalo to?Znaci filteri su od 80 do 200 eura jel? Zadnji lonac oko 200,300?Sta josh, i koliko para?Eto nadam se da nisam smorio sa pricom, ocekujem fine odgovore.Hvala unaprijed.                    
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #1 on: June 30, 2006, 06:59:07 AM »
pa ovako,prvo se prestavi u sobu za predstavljanje,ipak je to neki red...e sad,za auto...sto znam,HF i zadnji lonac ti i ne daju bas puno...ono,svi pricaju svakakve price o tim HF filterima,ali neces dobiti nista,popravice ti se zvuk i auto ce ti (mozda) biti agilnije i bolje prihvatati gas (ali moras da ga znas u prste da bi to osjetio) i to je to,oni jesu znacajni,i jos ako obezbijedis dovod hladnog vazduha,to ti dodje extra...taj rad ces osjetiti gada dodas gas,pogotovo kad je rijec o benzinskom motoru...sto se tice zadnjeg lonca...mislim da ti je to bacanje para jer ne dobijas nista,malo zvuka i to je to,jos ako budes uzimao veceg promjera granu brujace ti auto,i samim tim ti se nece cuti filter,i tu ode nekijh 100-150 eura bzvz...ruku na srce,ne postoji nikakav laksi tuning od ovih stvari navedenih gore,ali jbg,ne isplati se kada radis po malo...bolje stekaj pare pa kupi komplet izduvnu granu i to je to....i srdacno bih ti preporucio remus,iako kazes da ima i boljih...ja imam remus i nebih ga zamijenio za nista na svijetu...a zvuk....extranadam se da si iskoristio bar dio ovog gorepozz                    

Offline SFU

• View Profile
« Reply #2 on: June 30, 2006, 07:11:27 AM »
Ne vozim ga chesto.Sentimentalno sam vezan za njega a i kvalitetan je do egg-s.Trenutno necu da ga nesto budzim nego sam vishe zainteresovan za malo povecavanja snage i malo vecem kvalitetu zvuka
Za takvo auto radije preporuchujem styling nego povecanje snage koja i nije neka! Tako da ako ga i ne vozish chesto malo ga uljepshaj a ne tuniraj!Moj skromni savjet!                    

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #3 on: June 30, 2006, 07:29:48 AM »
sto kaze SFUportogese :D...mozda malo styling,ali jbg...star je to auto i nije predvidjen za tako nesto...mislim,no disrepect,ali ti mozes da mu stavis felge i to je to...ja bih ga ipak tunirao...s obzirom da se radi o la baron 2.5 motoru sa 101ks...moze tu dosta da se uradi,tj,ne previse,ali moze jako lijepo da ispane ne kraju (mislim na motor)                    

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #4 on: June 30, 2006, 09:34:40 AM »
Ja sam citao nekim forumima da se promjenom filtera (K&N),izbacivanjem srednjeg lonca i ubacivanjem nekog sportskog zadnjeg tipa Yed .. dobija strava zvuk.Takodje je bilo price da ima majstora koji prave zadnje lonce iste kao Remus itd. za mnogo manje pare.Pozdrav.                    
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #5 on: June 30, 2006, 09:40:33 AM »
e ovako...o ovi yed proizvodima smo preicali,fus stvari...drugo,niko ti ne moze napravit remus,kao fabrika,i ne samo vezano za remus,nego za sve...to se stavlja protocni lonac da se dobija na zvuku,ali ja kazem,samo promjenom promjera cijevi izduva mijenja se zvuk...                    

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #6 on: June 30, 2006, 09:50:06 AM »
Hvala!Znaci treba oko 1500€ za K&N i izduvnu granu Remus...Pozdrav.                    
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #7 on: June 30, 2006, 09:57:58 AM »
a znas kako,ne treba 1500 eura za remus...mozes ti i jeftinije da prodjes...raspitaj se kod mladena aka RENAULTSPORT...                    

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #8 on: June 30, 2006, 01:02:29 PM »
styling na ovome autu...hm...Jednostavno mislim da i nema za njega djelova ikakvih tipa branika,spojlera itd jedino felge i to ne znam koje da uzmem.A sto se tiche motora na chryslera, uvijek me cudilo kako samo 101 ks iz 2.5   motora? mislim da bi se nekim tuningom mogli postici i te kakvi rezultati.A on vec i sada ima zvuk fini, posebno kad mu skinem poklopac od filtera :)                    
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #9 on: June 30, 2006, 01:06:25 PM »
kakav ti je filter od vaduha,kao na zastavu tj okrugli ili pecurka?                    

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #10 on: June 30, 2006, 01:11:57 PM »
ovakav                    
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #11 on: June 30, 2006, 01:15:44 PM »
ka na zastavu...hmmm...imas ovakvih K&N,e sad ne znam ima li ih HF,ali oni su ti definitivno najbolji,sto i znas sam...                    

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #12 on: June 30, 2006, 01:26:16 PM »
pa ovaj  na slici je k&n, ali obicni filter, jedina prednost je sto kao imas onu garanciju od milion milja.Ne vjerujem da vishe vazduha propushta no obicni.Sad mene zanima da li da ja npr maknem taj filter. pa da stavim induction kitnpr ovakav To bi znacilo da maknem ono crijevo za vazduh.Oce li mi tad ici vishe cool air-a u motor ? Oce li bit kakve promjene u zvuku, eventualno par ks? 2,3? :)                    
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #13 on: June 30, 2006, 01:28:15 PM »
ili ovako nesto http://www.westcohost.com/rwimg/i.php?pid=b45-1712 stavim  sa strane filtera onu plastiku tj zastita od toplote i to bi trebalo da odradi fin posao a?                    
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #14 on: June 30, 2006, 01:35:26 PM »
a tesko ces to iskombinovat...najbolje bi ti bilo da nadje sistog oblika kao tvoj,sve drugo ti je sprdnja rabota,pogotvo oko takvog auta...K&N je filter koji zvanicno propusta 80% vise vazduha od obicnog filtera,i joj ima ulja za odrzavanje i sve to...ne treba da ga zatvaras plastikom...samo mu obezbijedi dovod hladnog vazduha i to je sveks neces dobit,iako se prica o tome,ja ga licno nemam,ali sam ga narucio K&N performance kit 57i,ali ljudi koji imaju,kazu da ne daje nista bez zvuk,i malo je osjetljiviji na gas...                    

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #15 on: June 30, 2006, 06:45:07 PM »
meni znaci svaki ks :)Sve sto mogu da izvuchem..:)A necu da ulazem u njega neke velike pare jer me ionako grdno ispao, djelovi i servis itd, posto cu uskoro nesto novo da uzimam.Ali ovoga cu da drzim, uskoro ce biti oldtimer :)Ali pojma nemas kako je udobno to auto, kakve siceve ima tj fotelje, ima elektronski podesiva sjedishta,elektronske podizache, servo, digitalnu klimu..A troshi---usta ga \\'ebem :)                    
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #16 on: June 30, 2006, 06:45:50 PM »
a tesko ces to iskombinovat...najbolje bi ti bilo da nadje sistog oblika kao tvoj,sve drugo ti je sprdnja rabota,pogotvo oko takvog auta...K&N je filter koji zvanicno propusta 80% vise vazduha od obicnog filtera,i joj ima ulja za odrzavanje i sve to...ne treba da ga zatvaras plastikom...samo mu obezbijedi dovod hladnog vazduha i to je sveks neces dobit,iako se prica o tome,ja ga licno nemam,ali sam ga narucio K&N performance kit 57i,ali ljudi koji imaju,kazu da ne daje nista bez zvuk,i malo je osjetljiviji na gas...
sto ti znaci ovo "pogotovo oko takvog auta"?Kakvog?  :D  8)                    
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline SFU

• View Profile
« Reply #17 on: June 30, 2006, 10:10:00 PM »
="aCid_cOokiE" styling na ovome autu...hm...Jednostavno mislim da i nema za njega djelova ikakvih tipa branika,spojlera itd jedino felge i to ne znam koje da uzmem.A sto se tiche motora na chryslera, uvijek me cudilo kako samo 101 ks iz 2.5   motora? mislim da bi se nekim tuningom mogli postici i te kakvi rezultati.A on vec i sada ima zvuk fini, posebno kad mu skinem poklopac od filtera :)
Ne shvati pogreshno: to auto nije bash predvidjeno za tuniranje pa nemoj toliko da se trudish!Potroshicesh 150e za filter 300-600 za izduvi i shta... dodje neki GTI da stane pored tebe a ti ni tad nisi siguran imash li vishe konja od njega!Ako ga toliko volish kupi mu felne, opruge, iscrtaj po njemu neshto skromno (ne kazem nishta slichno "pimp my ride" i ünderground")                    

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #18 on: July 01, 2006, 01:00:42 AM »
a sto se tiche ulicnih trka, do toga mi nije stalo, trkacu se kad uzmem novo auto, za koje sam siguran da mogu da oprashim par kolica :)Nebih nista crtao na njega tj naljepnice itd jer mu ne stoji.Stavio bih mu onaj jedan ovakav veliki "top" spustio bih ga masu, stavio bih felme (jos ne znam kakve)...Ne spremam ga za trke nego chisto da mi vuche malo bolje...A kad budem svojih para ima, ispod 300 konja mi nece imat :)                    
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #19 on: July 02, 2006, 08:18:50 AM »
@SFU   gti najmanji ima 150ks,a to je polo...a ovaj auto ima 101ks,znas sli sto mu treba da nagura jos 50? a nije turbo masina... @acid...   ti,ako mu ista budes radio,gudi status old timer,prema tome,ja bih ga samo odrzavao u fabrickom stanju i to je to...a za ovo novo auto od 300ks...nacemo se nedje!!! :)