Author Topic: Odnos goriva i vazduha, usis, promjer izduva...  (Read 989 times)

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Odnos goriva i vazduha, usis, promjer izduva...
« Reply #40 on: October 21, 2008, 12:56:33 PM »
kako volim kad pricate u GLAS hahahahshalio sam se, a inace prica se odnosila na citanje o VUKIJEVOM motoru?  really!koliko ja shvatim ti tj vi ste guglali i chitali forume i iskustva vlasnika tih motora.A ja o mome naravno znam isto sa neta/foruma/mehanicara/trkacha itd.A ni taj mehanicar se nije naucen rodio no je nedje gledao i uchio/citao.nego nevermindvuki, imas pm
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #41 on: October 21, 2008, 06:19:55 PM »
......pa sto pravis problem co'ece...........pa  REKAO sam da sam citao o tim motorima.......i sto sad.........i reka sam mu kako to ljudi rade......pa neka se pisalo o tome milion puta...
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #42 on: October 21, 2008, 06:22:38 PM »
skalajte
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

BURNout

• Guest
« Reply #43 on: October 21, 2008, 07:46:35 PM »
Prevedeno sa http://www.preludepower.com , tekst napisao covek pod nick-om Poet. On je rkao da je ovo skupio sa raznih internet stranica i knjiga. Preveo Memphis_Raines sa hcTaj isti clanak sam ti ja citao sad prije  3/4  dana kad sam vodio integru na de-cat vrlo delikatna tema,to sam radio iz razloga jer sam pricao sa momkom koji doveo trkacku integru prije neki dan i on mi kaze ako ces da ti auto ide sporije ti skini kat,ja ga pitam zashto i on mi kaze da on na njegovu trkacku  ima 2 katalizatora da su ovi sto su je vozili prije sve povadili  a auto masu sporije pocelo ic i onda su morali ponovo stavljat kat i to ne jedan nego 2 da bi auto opet dobro ishlo  kao treba mu tog cuvenog backpressure-a ,inace taj povratni pritisak je mit ljudi  on samo moze da steti nikako da koristi,poslije sam kroz pricu skontao sta se tu stvarno desilo ,ispostavilo se da su ovi strucnjaci pravili custom izduv i stavili masu siru cijev od fabricke koja je na jdm 2,5 inca a na eudm 2.25 sto je totalno poremetilo protok vazduha iliti airflow i normalno da im se desilo da im auto sporije ide,znaci kad se vrshi tuning izduvnog sistema vazan je sto manji backpressure i sto optimalniji airflow samo sto se on ne postize sa sirom cijevi kao sto masu ljudi misli jer sira cijev znaci-veci airflow capacity a manji- airflow velocity dva veoma vazna pojma!Mora se nac kompromis izmedju toga dvoje  jer   ponekad je uze bolje pogotovo ako ocesh da ti auto  bolje vuche iz niskih mada kasnije kad se razvrti motor kapacitet uze cijevi postaje nedovoljan i izgubi se malo snage  to je citava nauka treba tacno znati gdje zelish da dobijesh snagu na niske ili na visoke u svakom slucaju negdje morash malo izgubit da bi dobio i naravno remapiranje bi bilo pozeljno da bi se izbjegle te takozvane rupe u obrtajima.

Offline MUGEN

• View Profile
« Reply #44 on: December 12, 2008, 04:53:58 AM »
evo da i ja napishem neshto..radio sam custom cai...od plasticnih sirokih cijevi...i sproveo sam ga iza fara tj. malo nizhe od fara dje mu nije bilo vruce chime nisam dobio nishta ...samo zvuk...nisam osjetio nishta osim zvuka zato shto nije imao usis tj. dovod vazduha u filter nego je eto tako stojao iza fara...ali sjutra ujutro radim novi cold air intake  koji cu da sprovedem na onaj veliki otvor branika ...da ga sakrijem da se ne vidi i da pokusham da ne pravim puno krivina..poshto auto ima chip a radio sam mu  usis...mijenjao mu throttle body (imao je 2 mala grla za usis vazduha...stavio sam mu od 16v 2 mnogo veca grla) uz to naravno 4 dizne od 16v modela sa kojeg sam stavio i throttle body-e...skinuo sam mu glavu kao i kanale cijelom duzinom i ispolirao na kraju..odradio sam izduv stavio sam drugu granu i jos neke prepravke...ima novu cijev (istog promjera kao shto je farbicka) od sonde do kraja dje se nalazi remus...takodje su izbjegnute krivine kolko je moglo da se izbjegne...ne znam ocu li dobit shto na HORSE power ali mislim da ce se osjetit da auto lakshe dishe i da je rastereceniji mnogo...evo sjutra cemo vidjet shta ce se desit a osjetit cu ako sam dobio ishta jer osjetim najmanju promjenu na auto...ali najmanju :) javljam chim zavrshim ! plane
Izbrisan clan