Author Topic: Renault Megane 1 1.6  (Read 653 times)

Offline dzon

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #20 on: June 18, 2008, 02:21:07 PM »
Auto Ti je sminka zesca! Decentno, fino sredjen i sto je najbitnije po ukusu! Samo tako nastavi i nemoj ga us...ti sa nekim budzevinama od spoilera i ostalim glupostima! Stavi te farove sto si naumio (crna pozadina farova obavezno), zadnje stopove bi moga prebacit od restilizovanog modela, te otvore u branik i u masku ispunit nekom finom mrezicom (crnom!), mozda namontirat distance jer kad je vec spsuteno onda bi bilo lijepo i da je razumno prosireno! Za interier (sto je po meni najbitniji dio auta za sminkanje jer si u autu a ne van njega), treba bi ubacit neke sitnice od najjacih verzija, ne bi mu lose legle neke decentne alu.pedale, kozna rucica menjaca/rucne, volan od restilizovane verzije (ako imas AirBag), a ako ne onda neki fini trokraki kozni, moga bi pozadinu instrumenata ofarbat u bijelo i tako to! No ne vidjog nigdje nesto vise o njemu da si napisao, koja je kilometraza, sta ima od opreme i kako si zadovoljan sa autom, kolko si ga platio (ako nije tajna rofl) po mogucnosti neke savjete i tikove u vezi sa njim i ostale gluposti! Raspisi se malo, ne stedi tastaturu!
hehe,nov sam jos na forumu,pa nije red odmah da se raspisem :) Auto je kupljen prije 4.5-5 god sa 128.000km,njemac inace,za 5000e.Sad ima oko 190.000.Nema klimu i abs,ima centralno zaklj,podizace naprijed i elek. siber,2 airbag-a.elektr podesavanje retrovizora itd,klasika.Zadovoljan sam njime,dobro je sluzio i nadam se da ce jos.Od problema,kao i na svakom Reno-u,javljaju se neke sitnice koje vise nerviraju covjeka,nego sto su stvarno neki krupni problemi.Npr podizaci znaju da stekaju ljeti kako od prozora,tako i siber,zatim kocnice redovno skripe bez obzira jesu li novi diskovi,plocice itd,2x mi je pucala sajla od haube pa nisam danima mogao da je otvorim itd.Od krupnijih stvari sam mijenjao poluosovinu,zadnje amortizare,hladnjak,motor ler gasa,ostalo je potrosni materijal bio koliko se sjecam i dijelovi oslanjanja,kugle krajnice i ekipa zbog ''sjajnih'' puteva.Inace finu ide,mnogo auta slicne kubikaze i snage ne mogu da odrze korak,vozio sam 2 ista,od kojih kupe-a koji je laksi i moj dosta bolje ide,da li je to zasluga odrzavanje u Njemackoj ili je Njemac nesto cackao i zalijetio stalno po Autobahn-u,pa sam dobio dosta razradjen auto,to ne znam :) Za krivine je dusu dao :) Motor ne trosi gotovo nimalo ulja,a inace je ovaj 1.6e(k7m) motor poznat kao dosta izdrzljiv i pouzdan,prelaze preko 350.000km sa normalnim odrzavanjem bez problema.Sto se tice stylinga,narucio sam black angel eyes,treba da stignu,pa zbog toga ne bih dirao zadnje stopove jer su crni i fino bi se to slagalo.Evo par klipova od ranije. http://www.youtube.com/watch?v=2VGXJ0kAMRghttp://www.youtube.com/watch?v=E-CMOA8kBZs
« Last Edit: June 18, 2008, 02:37:25 PM by dzon »

Offline tuningmaniak

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #21 on: June 18, 2008, 02:34:53 PM »
Ma red je kako nije, samo pucaj! Ovo sto si ispisa i nisu kvarovi neki s obzirom  kolko si presa za taj period tako da se moze zakljucit da si naletio na bas solidan primjerak! Samo nastavi kako si krenuo, jos jednom auto Ti je extra, eto ispade jos i pouzdan tako da imas solidnu osnovu i za tuning i za styling! Ne znam stvar je ukusa, al meni na crvenu boju bas nekako od pozadi ljepCe izgledaju neki chrom/prozirni/crveni stopovi, a naprijed je pun pogodak crni farovi tako da ce ispast sminka! A sto Trile, treba Ti prevod ili ne razumijes????? ::offtopic::
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline ObeliX

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #22 on: June 18, 2008, 02:44:37 PM »
mnogo lijepo auto,vazda mi se svidjalo....

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #23 on: June 18, 2008, 03:28:46 PM »
I ja sam promijenio el motor gasa-regulator,smortizere bi trebao,a podizac prozora jesam !Odakle si narucio angel eye i posto ?

Majka mi je rekla da moze ...

Offline dzon

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #24 on: June 18, 2008, 05:59:44 PM »
I ja sam promijenio el motor gasa-regulator,smortizere bi trebao,a podizac prozora jesam !Odakle si narucio angel eye i posto ?
Iz Njemacke,preko Hrvatske,oko 300e,mada se vjerovatno i jeftinije mogu naci.

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #25 on: June 18, 2008, 06:41:05 PM »
240e u bg a 113e u italiju ...

Offline dzon

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #26 on: June 18, 2008, 06:49:22 PM »
240e u bg a 113e u italiju ...
Dje imaju u Bg,Gangland...?

Offline MUGEN

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #27 on: June 18, 2008, 06:56:53 PM »
prelijep...volim ovaj megan :D :) btw zvuk je mocan :D
Izbrisan clan

Offline tuningmaniak

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #28 on: June 18, 2008, 07:07:30 PM »
zvuk je za respect...a koje ti je marke pecurka.....

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #29 on: June 18, 2008, 07:07:43 PM »
Ja sam stvarno ljubomoran,imamo ja i co'ek ista kola, isti motor i samo nam se boja razlikuje a svi se meni sprdate za moje a njegovo vam je super ? Sto je sad ? Vidjeli ste da vam ja guzice ne dam pa ste skocili na njega svi da ga muvate ?! e fino ...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #30 on: June 19, 2008, 08:35:00 AM »
RenoL nemate Vi ista kola, on ima auto Ti imas KOMBI, ... hahahaha.  Salim se! Nego Ti svoju makinu prodavas, pa onda nema svrhe da se sad nesto previse fali da neko ne pomisli nesto ruzno o njemu, a dzon je ipak novi pa da ga malo "navucemo' znas, malo ovo, malo ono, da se osjeti ka kod kuce, ...hahahahahahah! Opet sala!Meni su fini svi Magane-i al najljepCi su mi oni restilizaovani (i oni kratki i Scenic-i) zbog prednjeg dijela - izgledaju mi nekako agresivno! Kad smo vec kod toga kolko bi kostalo da se stara verzija prepravi naprijed u novu i moze li se to izvest (ko npr.kod Octavie)???I jel imala restilizovana verzija Xenon farove, to me nesto muci odavno jer sam vidio par Megana sa nekim socivima, boja svijetla kao xenon a nisu bili oni tuning farovi i sl.zajebancije?

Offline stefan123

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #31 on: June 19, 2008, 09:47:17 AM »
Obrisacu vam off.......opet sala !
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #32 on: June 19, 2008, 10:27:07 AM »
Moze da se preradi u phase 2 samo ako mu se promijeni vezni lim,blatobranI i hauba,naravno i farovi ... ali iskreno meni se vise svidja phase 1. samo jos da mi mladen izreze haubu pa da bude naprijed kao espace .

Offline MUGEN

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #33 on: June 19, 2008, 07:04:03 PM »
dje su ti shtopovi ? :D samo to dolazi u oZbir :D :D
Izbrisan clan

Offline dzon

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #34 on: July 05, 2008, 10:42:33 AM »
Evo stigli farovi,samo su slike sa mob tel,za koji dan cu slikati digitalcem pa cu postaviti kvalitetnije.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #35 on: July 05, 2008, 10:45:36 AM »
To majstore extra su legle........svaka cast......

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #36 on: July 05, 2008, 11:00:47 AM »
vrh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline SFU

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #37 on: July 05, 2008, 12:21:44 PM »
odlichni, prepa' sam se da ne budu oni shljokavi sjajni!mada ispali su malo preveliki (vjerovatno shto su sochiva mala), dobro bi mu legle sad jedne obrve (da se malo namrshti  ::angryarms:: - ovako malo bulji  crazy )Ocesh da ti nadjemo neke fine 16"ce? ove felne su mu bash sitne!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #38 on: July 05, 2008, 12:40:19 PM »
Svidja mi se kako su ispali!Slazem se sa SFU-om za obrvice, cak bih ja reko da bi dobro legla neka bad look hauba jer je sad malo buljav to je zbog velicine sociva i andjeoskih ociju.
« Last Edit: July 05, 2008, 12:44:28 PM by 2fast4you »

Offline SFU

• View Profile
Renault Megane 1 1.6
« Reply #39 on: July 05, 2008, 12:42:26 PM »
sa bad lookom bi morao i blatobran da prepravlja zbog zmigavaca - lakshe samo obrve!

PS: Qrtza ti ovo ne valja