Eto Trile i sam si reko, Seat Leon TDI sa WTCC-a, zatim si zaboravio Golf IV TDI GTI iz njemackog nacionalnog kupa, pa zatim i V TDI iz istog kupa, a kao slag na tortu Peugeot HDI FAP za trku 24 casa Le mana. Kad su benzinci toliko bolji, zasto se ne nadje neko da skine Peugeot-a sa trona u zadnje tri cetri godine?

Nisam uzalud otvarao topic (iako je na ovom forumu 99,99% bezninaca), jer samo sam zelio da vidim Vase misljenje povodom ove dileme o kojoj se dosta ljudi izjasnilo u korist nafte! Pogledajte samo novi Opelov Turbo Dizel sa dvije turbine, nove Alfine dizelase koji ne da idu no uzlijecu, Mercedesov novi CDI motor za slona ili mozda AMG C klasa?

? A tek VW-ovi TDI motori, mislim da s obzirom na kubikazu ima najbolje naftase! A povodom zvuka si potpuno u pravu, samo sto opet treba gledat kako sto ko voli! Svaka cast tvom kliju, mijovoj alfi i ostalim benzinjarama sto imaju fin zvuk, al postoje ljudi (JA) kojima je mnogo ljepse cuti kako fucka i zvizdi turbina pri naglom ubrzavanju,a meni licno se i svidja onaj mocni, kamionski zvuk dizel motora!E da i sto se tice trkanja na pravac normalno je da ce vecina benzinaca pobjediti, sto je razumno zbog manje mase, al zamislite situaciju na putu, gdje se krece od 60km/h pa onda uzbrdo ili serpentine, pa naglo smanjenje brzine, pa povecanje i sve tako. Npr. trkanje od PG do BD ili slicno, tu benzinci nemaju sanse nikakve, jedino da ih stalno drzis u crveno - opet bi bilo to sa dosta muke, a da nepominjem potrosnju i onaj mocan osjecaj ka da se katapultiran kad se upali turbo! Procackacu malo po YouTub-u pa cu okacit linkove odje da vidite kako naftasi nisu za trkanje! @vuki: nema uvrijede svako ima pravo svoje misljenje da kaze, al zar mi nije bolje te 3000 Eura ulozit u naftasa nego kupit nekog benzinca kojeg necu moc da stizem da odrzavam i da mu sipam gorivo a nece sigurno ic brze i bolje od tako sredjenog dizelasa?? ::msn-wink::zdravo mi bili i ako Bog da bice skoro neka jaca dizelaca (ili ce se makar od ove nesto napravit) pa vidjeli!!!!