Author Topic: DIZEL VS BENZ  (Read 592 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« on: June 16, 2008, 03:53:25 PM »
 Aj da cujem komentare (malo da se svadjamo) ko sta vise voli?znaci uporedjujemo, prednosti, mane i tako dalje......
« Last Edit: June 16, 2008, 03:56:26 PM by tuningmaniak »
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline stefan123

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #1 on: June 16, 2008, 04:15:52 PM »
Mislim da je suludo pricat o tome....Iako su dizeli danas strahovito uznapredovali i dalje je BENZIN, BENZIN i tu nema dalje diskusije....
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #2 on: June 16, 2008, 04:32:24 PM »
e dje pomenuh jason-a platoa i leona dizela...suludna tema  ::msn-wink::tuning, upali skodu i otvori haubu i oslushni !onda stani iza auta i gledaj/slushaj izduv dok neko turira...a onda to uradi sa npr mojim/slavkovim/mijovim i sl kolima.need more explanation ?  ::beer3::
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Filip

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #3 on: June 16, 2008, 05:04:53 PM »
nzinBe

Offline bmw_fan

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #4 on: June 16, 2008, 05:32:52 PM »
razlika je enormna, ada BENZ

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #5 on: June 16, 2008, 05:38:34 PM »
naftaaaaaaaaaaaaaaaaaa :))))

Offline vuki

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #6 on: June 16, 2008, 05:40:41 PM »
BENZIN 100%ako hoces da se bavis tuningom pa makar i minimalnim tj. da posjedujes "trkalicu", kupi sebi auto do 2500-3000eura crx,gti,gsi.... bez obzira na starost, a dizalicu ostavi za svaki dan...jer po mom misljenju svi ti cipovi i cuda sto ti hoces su samo bacanje para. bez uvrjede to je samo moje misljenje!ps evo kako zvuci benzinac od 1.3 kubika sa katalizatorom i promjenjenim zadnjim loncem od 30$. neka mu je vjecna slava! http://www.youtube.com/watch?v=9zGdJ2LBaNA

Offline tuningmaniak

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #7 on: June 16, 2008, 06:20:09 PM »
Eto Trile i sam si reko, Seat Leon TDI sa WTCC-a, zatim si zaboravio Golf IV TDI GTI iz njemackog nacionalnog kupa, pa zatim i V TDI iz istog kupa, a kao slag na tortu Peugeot HDI FAP za trku 24 casa Le mana. Kad su benzinci toliko bolji, zasto se ne nadje neko da skine Peugeot-a sa trona u zadnje tri cetri godine???? Nisam uzalud otvarao topic (iako je na ovom forumu 99,99% bezninaca), jer samo sam zelio da vidim Vase misljenje povodom ove dileme o kojoj se dosta ljudi izjasnilo u korist nafte! Pogledajte samo novi Opelov Turbo Dizel sa dvije turbine, nove Alfine dizelase koji ne da idu no uzlijecu, Mercedesov novi CDI motor za slona ili mozda AMG C klasa????? A tek VW-ovi TDI motori, mislim da s obzirom na kubikazu ima najbolje naftase! A povodom zvuka si potpuno u pravu, samo sto opet treba gledat kako sto ko voli! Svaka cast tvom kliju, mijovoj alfi i ostalim benzinjarama sto imaju fin zvuk, al postoje ljudi (JA) kojima je mnogo ljepse cuti kako fucka i zvizdi turbina pri naglom ubrzavanju,a meni licno se i svidja onaj mocni, kamionski zvuk dizel motora!E da i sto se tice trkanja na pravac normalno je da ce vecina benzinaca pobjediti, sto je razumno zbog manje mase, al zamislite situaciju na putu, gdje se krece od 60km/h pa onda uzbrdo ili serpentine, pa naglo smanjenje brzine, pa povecanje i sve tako. Npr. trkanje od PG do BD ili slicno, tu benzinci nemaju sanse nikakve, jedino da ih stalno drzis u crveno - opet bi bilo to sa dosta muke, a da nepominjem potrosnju i onaj mocan osjecaj ka da se katapultiran kad se upali turbo! Procackacu malo po YouTub-u pa cu okacit linkove odje da vidite kako naftasi nisu za trkanje! @vuki: nema uvrijede svako ima pravo svoje misljenje da kaze, al zar mi nije bolje te 3000 Eura ulozit u naftasa nego kupit nekog benzinca kojeg necu moc da stizem da odrzavam i da mu sipam gorivo a nece sigurno ic brze i bolje od tako sredjenog dizelasa?? ::msn-wink::zdravo mi bili i ako Bog da bice skoro neka jaca dizelaca (ili ce se makar od ove nesto napravit) pa vidjeli!!!!

Offline Kapetan

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #8 on: June 16, 2008, 06:24:28 PM »
benzin! ne bih mijenjao ovaj zvuk na 7 000 rpm za ne znam kakav dizel. tacka. Update:Poredio sam moj motor sa dizelom i-CTDi iz civica....moj kompjuter 7.5 L/100 km - njegov komp. 6.8 L/100 km. To je voznja kroz grad i malo vani i meni i njemu. Dakle nepun litar. On ima veci obrtni moment i povuci ce iz nizih obrtaja ali tesko da ce me ostavit na visocije obrtaje tesko...za kraj -> isplativost? ne bih rekao....s obzirom na cijene goriva i situaciju sa naftom.
« Last Edit: June 16, 2008, 06:39:42 PM by Kapetan »
i-Vtec only!

Offline tuningmaniak

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #9 on: June 16, 2008, 06:34:25 PM »
Uredu je to, svaka cast Hondinim beznincima jer em sto su izdrzljivi imaju i mrak zvuk, al zar nisi makar razmisljao kakav je Hondin novi dizelas od 2,2 litra?E da neznam kako al zaboravih i na Audija R8 TDI, novog Q7  TDI V12 i ostale bisere njemacke ali i ostale auto industrije!

Offline Kapetan

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #10 on: June 16, 2008, 06:43:22 PM »
Upravo je taj dizelas (2,2 i-CTDi 140 KS) motor koji sam poredio...kazem ti nepun litar goriva. E sad, postujem i Q7 i sve ostalo ali recimo pogledaj ovaj mazdin motor 2,3 DSI koji se ugradjuje u CX-7 ... od 260 KS. Nadji dizela te snage pa uporedi postrosnju....Neces litar vise dobit nema teorije. A sto ako je nafta losa? Mislis da dizel a pogotovo ovi noviji cr motori, moze da proguta loshu naftu? Evo dok postujes naci cu sajt gdje cu da poredim Mazdu CX-7 i recimo Audi Q7. Snagu i potrosnju.
i-Vtec only!

Offline tuningmaniak

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #11 on: June 16, 2008, 06:49:17 PM »
E bas u tome je stvar, jer ako budes iskoriscavao svih 260ks iz tog benzinskog motora, sigurno nece imat fabricki deklarisanu potrosnju, nece ni naftas, al dok ce mazda potrosit npr:6-7l vise od fabrickog prosjeka naftas ce potrosit mozda 2-3l vise, naravno sve zavisi od motora do motora! A isto tako, mislis li da ce i novi najmoderniji benzinski agregat moc da proguta los beznin? Naravno da nece, tako da su po tom pitanju na istom! Evo za primjer, Trile je vec mijenja dizne a vozi benzinca!!! Uzrok: lose gorivo! PO tom pitanju su kod nas izjednaceni i benzinci i dizeli!

Offline vuki

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #12 on: June 16, 2008, 06:59:47 PM »
nemoj uporedjivat te trece razredne trke dje se trkaju nekakav audi i vw. po tome bi bilo bolje da i f1 i wrc predju na dizel.to sto dizel moze da potegne na nizim obrtaima ili uzbrdo nista ne znaci. evo reci kolika je tebi na skodu snaga ili moment na 7000rpm ?bolje ti je to 3000 dat za brze auto (benzinca)

Offline Kapetan

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #13 on: June 16, 2008, 07:09:36 PM »
Hm...u redu je iskoriscenje snage...neces naravno imati potrosnju kad vozis normalnim tempom ili na vr' gasa sto bi se reklo ili u crveno. E sad, evo prvi link podaci o mazdinom motoru:Mazda:http://www.mazdausa.com/MusaWeb/keyCompetitors.actionKad se preracuna ova potrosnja mpg u L/100 km ispada:grad: 14.7napolje: 10.7 Lkomb. 12.7Evo i Audi Q7 S-Line 3.0 TDI (malo je veca kubikaza ali je snaga manja)http://www.audi.co.uk/audi/uk/en2/new_cars/q7/specifications.details.q7.q7.4lb0pl_0_gpdzpdz_gpqdpqd_mlcpqq1_gwqtwqt_mdae1bk_mlra2fq_mlwr8q0.htmlgrad: 10.7 Lnapolje: 6.7 Lkomb. 8.7 LDakle 4 L po fabrickim podacima. Dodaj litar na nase uslove i to je to. Nema sanse da benzinac potrosi 6-7 L vise od fabrickih podataka. Znam po mom autu. Govorim o normalnim uslovima voznje. Takvu voznju mislim da i fabrika testira.E sad, kako ce Q7 da radi posle 100 000 km i koliki ces servis na njemu imati pochev od pumpe za gorivo, filtera i sl. do samog nacina rada motora a kakav ces servis na Mazdi imati to je vec pitanje. Ja mislim da nije isto kad ti recimo Audi Q7 star 3-4 ili 5 godina (sadasnjost i buducnost) bude radio kao motokultivator i dimio uz Brajice na 2.5 - 3 000 rpm ili neki benzinac koji ce i dalje raditi isto. Uzmi bilo koju drugu marku posto ja mozda malo favorizujem japance :) Opet sve zavisi od namjene vozila. Ako ces penzionerski da vozis a da imas da preteknes uz brdo sleper i pri tom da imas relativno malu potrosnju onda je dizel bolji izbor. Ako hoces malo vise adrenalina i volis do crvenog da vrtis motor onda benzinac. P.S. sto se tice kvaliteta goriva ne znam dje trile sipa bezn. ali ja sam uspio da sebe uvedem u red da sipam na samo jednu ili u krajnjem slucaju na dvije pumpe. Necu pominjati imena da ne bi ispalo reklamiranje  respect  ::big_boss:: mislim da i to doprinosi stanju benzinskih motora...ako sipas sve i svasta sa svakakvih pumpi kao sto svi znamo kakve su kod nas onda nema motora koji to moze izdrzat isao on na benzin ili naftu.
i-Vtec only!

Offline brzi_pas

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #14 on: June 16, 2008, 07:11:07 PM »
Glupo je uporedjivat to dvoje, jer se uporedjuju TURBO dizeli i obicni benzinci... mala razlika a? Nebih rekao  ::msn-wink::
Nobody move, nobody get hurt!

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #15 on: June 16, 2008, 07:11:34 PM »
Ja sam za to da treba imati i jedno i drugo pred kucu ... dzipa dizel i kupe-a minimum 2.0L pa ko voli nek izvoli ...

Majka mi je rekla da moze ...

Offline tuningmaniak

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #16 on: June 16, 2008, 07:15:38 PM »
Ne nisam ja mislio na one price kako se ko trkao tamo vamo i sl. Mislio sam na to kako bi se ponasali u normalnim uslovima u saobracaju na krivudavim putevima, jer kolko od nas moze izac na stazu da se trka ili kolko od nas ucestvuje na street race-u ili slicno! Niko! Ja sam pricao o trkanju u normalnim svakodnevnim uslovima (oviim ne pozivam nikog da krsi propise i da to isprobava, vec samo navodim primjer) na regionalnim putevima gdje se osjeca snaga TDI motora! I sam sam cini mi se naglasio da ako se radi o nekoj ravnoj pisti, benzinci ce vjerovatno bit brzi! A octavija ne moze razvit 7000 o/min (ni u snu), al ako uporedis sa nekim autom koje je priblizne snage ili cak i malo jace od nje, ona na maximalnih 4000 o/min razvija tolko snage kolko i taj doticni benzinac na 6-7000 o/min, tako da Ti to dodje na isto! A zasto f1 i WRC ne predju na dizel? Samo je pitanje vremena (makar sto se tice WRC-a), mada tu nisu u igri vlasnici timova, vec nesto mnogo vece jer ne odlucuju oni koje ce motore stavit no neko mnogo jaci, i taj ce uvest dizel u koju oces trku kad njemu bude odgovaralo i kad vidi pare u tome! A kad smo vec kod toga, zasto skoro svi WRC timovi imaju kao probna vozila za stazu dizelase a ne benzince? I zasto se u poslednje vrijeme na relijima po evropi sve vise javljaju dizelasi? Znaci ima nesto u tome!

Offline vuki

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #17 on: June 16, 2008, 07:20:33 PM »
A octavija ne moze razvit 7000 o/min (ni u snu), al ako uporedis sa nekim autom koje je priblizne snage ili cak i malo jace od nje, ona na maximalnih 4000 o/min razvija tolko snage kolko i taj doticni benzinac na 6-7000 o/min, tako da Ti to dodje na isto!
zato sam te to i pito, ne octavia nego ni jedan dizel!a ti mislis da je to prednostot sto je max hp na 4000 ?  hysterical

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #18 on: June 16, 2008, 07:21:17 PM »
moderatore, per favore di chiudere a chiave questo soggetto !i za kraj http://www.youtube.com/watch?v=BvRhKv-3ILI vuki okle ti snaga za raspravu...i ostalima !?lishe tuningmanijaka, na njih/njega smo navikli  ::msn-wink::
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline vuki

• View Profile
DIZEL VS BENZ
« Reply #19 on: June 16, 2008, 07:27:03 PM »
vuki okle ti snaga za raspravu...i ostalima !?
na 7000rpm  rofl rofl rofl