Author Topic: Policija apeluje na prilagodjenu voznju  (Read 580 times)

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Policija apeluje na prilagodjenu voznju
« Reply #20 on: June 02, 2008, 08:48:17 PM »
Wulfy kao i uvijek detaljno i temeljno obradi svaku temu i posveti joj se cijelim bicem. Salu na stranu ekstra napisano i stvarno sve su ovo istine posebno ova za nekoriscenje signalizacije!

Offline Kapetan

• View Profile
« Reply #21 on: June 02, 2008, 09:31:57 PM »
2. ukljucivanje velikog vozila u glavni putTu je zapravo najveca opasnost (narvno u slucaju da vozimo normalno, bez divljanja) sporo ukljucivanje vozila u glavni tok saobracaja (pogotovo ako je to kamion pod teretem). Da zlo bude gore, uglavnom su prikljucne ulice nepregledne, a u novije vrijeme bilbordi predstavljaju ogroman problem jer bitno smanjuju pogled. Ako govrimo o prometnoj gradskoj ulici ukljucivanje u saobracaj je prakticno nemoguce bez oduzimanja prednosti (pitajte one koji zaradjuju na tockovima). Tu je za nas situacija daleko najnepovoljnija i tu mozemo da nastradamo ni krivi ni duzni, pogotovo ako vozimo iza dostavnog vozila zatvorenog tipa (furgon) zbog cega imamo jos manji pregled na situaciju i ne mozemo da predvidimo reakcije vozila ispred. Savjet: biti sto vidljiviji (duga svjetla, jarke boje, ... ) i stati i propustiti nestrpljive vozace koji bi da se ukljuce u sobracaj.
Na ovo bih dodao jos i situaciju u kojoj recimo motorom pretices sporije veliko vozilo regularno lijevom trakom a ispred kamiona sa desne strane se ukljucuje neki nervozni vozac koji oce prije kamiona da ugrabi....i za tren oka si chelo u chelo sa njim ... gadno vjerujte.
i-Vtec only!

vasilije14

• Guest
« Reply #22 on: June 02, 2008, 10:50:32 PM »
evo ja cu vam pokazati da ni oprema ne pomaze u mlogo slucajeva kao sto se vidjelo i u prvom postu a to znam i po sebi kao stari motorista ,, pamet u glvu "   http://www.scheurijzer.nl/flitspaal.htm

Offline devil_may_cry

• View Profile
« Reply #23 on: June 02, 2008, 11:24:08 PM »
sto je sa vama?!povrace mi se od ovih linkova :(((e vala ako wulfy ne zasluzuje moderator na Moto - Sport pdf barem,ne zasluzuje ga niko :)
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline shajo

• View Profile
« Reply #24 on: June 03, 2008, 12:37:20 AM »
biti motorista je muka u pm. nikad u zivotu nisam pomislio da ce bit ovako zajebano. merak jeste, ali to samo na otvoreni put.zujalice i to ne dolaze u obzir. endurachu pod prkno, pamet u glavu 4 oka otvorena i za tebe i za toga shto svoje ochi ne koristi.pazite se preticanja sa lijeve strane pred raskrsnice. mnogo je opasno.
ohajtenzgut nei shpikinguz

sparco

• Guest
« Reply #25 on: June 03, 2008, 06:18:13 AM »
sad je za to aktuealan kafic tj ona teresa preko puta parkinga dje je nekad bila kasarna.Neko je provalio prvi put i "diga" motor na trotoar...ostali vidjeli, parkiraju se tamo i sjede po 3 sata dok se cijeli grad ne nagleda njihovih mezimaca ::thumbdown::
jbg ti su ljudi to radili zqadnjih 10 godina sto su tamo, al u drugi kafic, malo skrovitiji od pogleda, posto su izbaceni iz tog lokala zbog reizdavanja otvorili su tamo kafic i zato su tu , ne radi sminke vec radi toga sto su milion godina zajedno , a onamo ima itekako ljudi koji lekciju svima nama iz sigurne voznje i motociklizma mogu da drze, kao npr, Sasa Ivanovic , da ne idem dalje

Offline MotobikeR

• View Profile
« Reply #26 on: June 03, 2008, 01:21:44 PM »
tako je sparco..

Offline vuki

• View Profile
« Reply #27 on: June 03, 2008, 01:46:47 PM »
nemojte vise postavljat ove linkove. poslje ovog sto je vasilije postavio vise mi se ni zoo vrt ne ide a ne na motor.

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #28 on: June 04, 2008, 11:36:57 AM »
Bulevar u Budvi, dizanje na zadnji tocak (ko poznaje Budvu: u pravcu Kotora, od raskrsnice za autobusku).Na semaforima je bilo zeleno svjetlo. Nekih pedesetak metara prije semafora pali se ceveno svjetlo, spusta se Njinja,kocenje, tu je asfalt dosta klizav, plus zbog blizine gradilista ima svasta prosuto.Nije zakacaio nijedan automobil, ali opet stete ima  :o ram je pukao na obe straneAh, da poslije svega covjek je skinuo KACIGU i otisao u Hitnu

Offline NSX

• View Profile
« Reply #29 on: June 04, 2008, 09:30:23 PM »
Pukao ram na dva mjesta...cuveni kvalitet kawasakijevog vara.

vasilije14

• Guest
« Reply #30 on: June 05, 2008, 10:15:22 PM »
ama covjece pusti ram i varove vidis li ti da mu je i auspuh pukaaaa ::bash::

Offline devil_may_cry

• View Profile
« Reply #31 on: June 05, 2008, 11:20:25 PM »
vjerovatno seljacic ne zna da salta dok je na zadnji tocak,i malo se suturao...
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #32 on: June 06, 2008, 02:03:30 AM »
nije se prevrnuo dok je bio na zadnji nego prokliza kad ga je spustio
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Kimi

• View Profile
« Reply #33 on: June 06, 2008, 06:05:18 AM »
^ taman tako. Lagano ga je dici no ga treba spustit' sa sve kocenjem..... dobro je proshao taj. Ja sam,ja mislim, nadam se, zavrshio sa motorima. Vidjecemo.
Nema prostora ovdje kapi!

acs

• Guest
« Reply #34 on: June 06, 2008, 11:14:34 AM »
kaciga... hahaha meni radi jedan na cdm forume kao oli kompenzaciju za iphone.reko ne druze trebaju mi pare za kacigu ocu da uzmem kad radi cojek CUS KACIGA LJETI.STO CE TI TO?  jao

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #35 on: June 06, 2008, 02:04:00 PM »
moram komentarisat: kupio sem vespu(da je podignem samo) i ne pada mi na pamet da sjednem na nju bez kacige,cak ni iz krisme necu izac do kuce nego cu kupit kacigu i direktno na vugla... npr pojas u kola ne vezem ali ne mogu da zamislim na motor bez kacige.takodje svaka osoba sa mnom ce morati da ima kacigu.takodje odlucio sma da kupim dvije kacige jednu koja ce uvjek bit ispod sjedista(jer ne moze velika da stane) i kacigu za mene pravu cijelu.drugo dosta ljudi stavi onaj kacket ono smijesno sto ne pokriva nista + ga ne vezu. em sto ih nece zastiti drugo pri udaru takva kaciga odma spada sa glave.kupio sam vespu-pola ljudi mi je reklo -aaa sto nisi uzeo ktm,sto ne uze kros,ovo ono..ja sam jedva nagovorio moje na ovo pa eto neka malo mozda se promijeni za godinu dvije.drugo sto kaze acid..svako je kupio motor i to odma sjednu na r1 i ajde da ga voze fino nego puni gas kroz kolone,guzve,jednosmjerne ulice i raskrsnice...@nsx slazem se sa tobom evo ako nece da nose kacigu barem je stavite neka je stave zbog musica i zunzara-neka to bude razlog (tuzno ali neka bude tako)lako bi ih ja nacera kacigu da nose.svi fino koji polazu vozacki fino ih povedes u hitnu ili u mrtvacnicu pa da vide sto se cini od motra i cuda.kad bi to vidjeli i dobro se ispovracali nikad vise bez kacige sjeli nebi
i da se umjesto reklama za to'let papir i uloske daju slike smrtnih situacija i da se prica kako se gine i zbog cega se gine..manje bi mrtvih bilo i pazhljivije bi se vozilo..a mene dok sam ishao na obuku instruktor povede..tj vozio sam ja al mi je govorio dje da idem da vidim sto je "trkac" napravio...i pricao mi je za markovog ///M-a...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

mIRRa

• Guest
« Reply #36 on: June 07, 2008, 11:41:00 PM »
evo ja cu vam pokazati da ni oprema ne pomaze u mlogo slucajeva kao sto se vidjelo i u prvom postu a to znam i po sebi kao stari motorista ,, pamet u glvu "   http://www.scheurijzer.nl/flitspaal.htm
koliko se ispovracah.pih!!! cryingNECU NIKAD BRZO DA VOZIM!!!qq gledaj ovo,qq qq!!!
« Last Edit: June 07, 2008, 11:45:37 PM by mIRRa »

Offline Filip

• View Profile
« Reply #37 on: June 08, 2008, 08:53:02 AM »
pa na iskustvo iz vashih postova je neceu otvarati taj link. Slican sam gledao proslg mjeseca i to nikad vishe gledati necu.....

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #38 on: June 08, 2008, 08:06:52 PM »
A nije to tako strasno, samo virni, aj zivota Ti! Ja stigog juce do pola stranice tog sajta i onda tuf ugasig sve prozore kolko mi se smucilo! Al jedan savjet - nije problem odgledat ako si na prazan stomak, al ako si jeo nesto ondaK ne preporucam jer ces morat nosit compija na hemijsko ciscenje!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Filip

• View Profile
« Reply #39 on: June 08, 2008, 09:55:11 PM »
gledao sam to prije.... Isto je neko kacio po forumu :P