Author Topic: Tamna stakla & novi zakon???  (Read 7033 times)

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Tamna stakla & novi zakon???
« Reply #220 on: April 19, 2013, 06:05:23 AM »
Nema sanse. Mene nisu dirali dok nije dosao novi nacelnik sta vec, pa sam dobio savjet da ih skinem jer je akcija "folija" i pisu kazne po 200e.Rekao mi je covjek "da vozis neki passat karavan ili dzip pozadi mozes bez problema" a posto vozim malo auto upadam u oci.

Offline ljubomir.p

• View Profile
« Reply #221 on: April 19, 2013, 05:30:39 PM »
u dalmatinsku kod praone ti lik radi profesionalno stakla sa njegovom orginal foliom kod ovoga u gintas ti nije nesto a i nema sirinu morao bi zadnju raditi iz dva djela

Offline Mr.Rumble

• View Profile
« Reply #222 on: April 19, 2013, 07:04:49 PM »
Nema sanse. Mene nisu dirali dok nije dosao novi nacelnik sta vec, pa sam dobio savjet da ih skinem jer je akcija "folija" i pisu kazne po 200e.Rekao mi je covjek "da vozis neki passat karavan ili dzip pozadi mozes bez problema" a posto vozim malo auto upadam u oci.
E u pm...no dobro...dako mognem proc s Alfom da makar zadnja zatamnim..Sent from HTC One X using Tapatalk
You only live once

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #223 on: April 20, 2013, 06:29:06 AM »
u dalmatinsku kod praone ti lik radi profesionalno stakla sa njegovom orginal foliom kod ovoga u gintas ti nije nesto a i nema sirinu morao bi zadnju raditi iz dva djela
Meni treba samo folija - bez ugradnje. A to niko nece da proda bez taj iz Gintasa. (kvalitet je dobar, ali mora da se radi iz 2 dijela)
E u pm...no dobro...dako mognem proc s Alfom da makar zadnja zatamnim..
Samo ne pretjeruj sa crnilom i guraj pricu "fabricki je tako".

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #224 on: April 20, 2013, 06:49:18 AM »
ta prica moze proc kod nekog policajca koji mnogo nije citao zakon ili se ne razumije u materiju ... a vecina se zesce razumije u folije jer tu dosta cesto uzimaju pare  ;Dprvo i osnovno sto ti kaze da malo spustis staklo tu odma pada u vodu prica da su fabricke folije i to iz 2 razloga: 1. fabricko je obojano staklo ne folija                                                                                                                                                         2. na fabricko staklo se ne vidi prelazi izmedju obojanog i neobojanog dijela kao kod postavljanja folija (jedino auto na koje je se to        jasno nije moglo vidjet je trilev audi jer je bruka dobro bilo odradjeno)Drugo, na onom srafiranom dijelu fabrickog stakla folija nikad ne nalegne i ostavlja providnu jednu liniju i po tome su se naucili da gledaju jel ima folija. Znam slucaj dje su problem pravili samo zbog ne previse zatamnjenog dijela za gepek na jednom karavanuBuduci da je po zakonu izricito zabranjeno prepravljanje svih stakala na vozilu u smislu bilo kakvog zatamnjivanja ili bojanja sve ostalo su price pricine, nekog zaustavili nekog ne, nekome skidali nekoga pustili to je sreca i veza trece nema .... Zakonom zabranjeno - znaci rizikujete i tacka.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #225 on: April 20, 2013, 07:10:34 AM »
Naravno da se rizikuje ali meni je receno da karavani i dzipovi prolaze jer vecinom imaju fabricki potamljena stakla i da ih malo ko toliko kontrolise.

Offline Mr.Rumble

• View Profile
« Reply #226 on: April 20, 2013, 08:11:51 AM »
Ima li kakav atest da masinski moze da izda...jer ako bi to cojek moga zakucit onda imas dovoljno materijala da ti ne smiju dirat staklaSent from HTC One X using Tapatalk
You only live once

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #227 on: April 20, 2013, 08:26:00 AM »
Cini mi se da nece da izdaju atest bez odobrenja MUP-a. (tako neka fora) A kad imas odobrenje MUP-a onda ti atest ne treba - LOGICNO! :D (mislim da to niko nije dobio)

Offline Mr.Rumble

• View Profile
« Reply #228 on: April 20, 2013, 11:04:17 AM »
Cini mi se da nece da izdaju atest bez odobrenja MUP-a. (tako neka fora) A kad imas odobrenje MUP-a onda ti atest ne treba - LOGICNO! :D (mislim da to niko nije dobio)
Ada normalno...no odobrenje iz mupa bez velike muke necu gledat pa neka ova stakla prozirna :DSent from HTC One X using Tapatalk
You only live once

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #229 on: April 21, 2013, 04:49:29 PM »
Odobrenje iz MUP-a ne mozes dobiti jer je rezervisano samo za njihove a Masinski moze izdat atest samo na osnovu atesta/papira servisa koji ti je foliju ugradio jer oni svoj uredjaj za mjerenje propusnosti kolko znam nemaju.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Loshmi_pg

• View Profile
« Reply #230 on: April 22, 2013, 03:45:29 PM »
imam nazad na bmw 85% zatamnjena stakla, i sad su poceli da me zezaju zbog toga, pa se kanim cijeli auto da odradim sa 30% foliom jer mi u fakturi auta pise blago tonirana stakla, moze li ova prica prolazit ;)

Offline DrSPEED

• View Profile
« Reply #231 on: April 23, 2013, 01:44:14 PM »
A sto je bila jedno vrijeme prica o ''laserskom'' zatamljivanju stakala?

\"bmw_sauber_auto.jpg\"

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #232 on: April 23, 2013, 02:10:22 PM »
Ne znam kako se to radi laserom i nisam cuo da je niko to odradio ali prica se o tome - to je vise kao neki mit. Fabricki tamna stakla su tintovana (farbana) u samom procesu proizvodnje. Boja se mijesa sa staklom i to staklo se kasnije pece i sta vec...

Offline Mr.Rumble

• View Profile
« Reply #233 on: April 23, 2013, 05:29:51 PM »
@2fast Jos da pocnemo da stakla pecemo i vrh :DNe, ozb sad, dobra je stvar kad su fabricki zatamnjena...Sent from HTC One X using Tapatalk
You only live once

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #234 on: April 23, 2013, 05:57:43 PM »
Valjda se peku... ne znam kako ide proces proizvodnje stakla za automobile. Ali mislim da su "kaljena" tj pecena.

Offline Kotoranin

• View Profile
« Reply #235 on: August 31, 2013, 08:51:38 AM »
Jel ovo izaso neki novi zakon da se doplati nesto pri registraciji i da pise tamo da auto ima zatamnjena stakla ?! Nacuh nesto.... zna li ko sto o tome ?!
Troica je nama dusu dala trkacima sto nemamo para.

Offline Majorcinaa

• l2
    • View Profile
« Reply #236 on: August 31, 2013, 09:10:55 AM »
To bi bilo dobro ali nesto cisto sumljam...

Offline Kimi

• View Profile
« Reply #237 on: August 31, 2013, 11:42:35 AM »
Nemojte se zajebavat.
Nema prostora ovdje kapi!

Offline sparky

• View Profile
« Reply #238 on: August 31, 2013, 02:04:35 PM »
U zakonu nidje nema konkretno napisana zabrana za tamna stakla.A kazna za stakla ne postoji u zakonu. Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

Offline duka

• View Profile
« Reply #239 on: August 31, 2013, 08:05:40 PM »
Ali ima u podzakonskom aktu