Author Topic: trkalica  (Read 3673 times)

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
trkalica
« Reply #200 on: September 14, 2008, 10:36:08 PM »
najjaca razmisljanja!obozavam ovoubaci motor od masu ks u juga i vozi!a kad treba zakocit i skrenut - ko ce mislit o tomeioanko su mu sad kocnice - DALEKO BILO!
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
trkalica
« Reply #201 on: September 14, 2008, 10:37:58 PM »
kad si se trkao sa onim 206 pugom crnim i kad smo se vracali odozgo iza vas izlece neko s plinare..srce mi je u pete sislo bilo...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline tuningmaniak

• View Profile
trkalica
« Reply #202 on: September 15, 2008, 08:19:50 AM »
Ovo sa Lancinim i Fiatovim motorima nije losa ideja al samo pod uslovom da se stavlja komplet kocioni sistem sa pomenutih modela, da se uradi kompletan servis i zamjena svih djelova upravljackog sistema i cisto radi Tvoje bezbjednosti zastitni kavez al ne samo u interieru nego i kroz motorni prostor. Mada ce i tada biti upitna sposobnost kocenja jer Yugo jednostavno nema dovoljno mase da bi omogucio tim jacim kocnicama da djeluju kako trebaju. Eh da htjelo bi to i neke sportske amortizere i opruge (nista kidanje i grijanje) i dobre al bas dobre gumee i kad ovako gledam nesto mi se cini da se ne isplati, mada ako volis Yuga "kao brata svog" idi u to al racunaj sa minimum 2000Eura. Po meni je najjace juga radit po jeftinijoj varijanti: motor 1,3 (original) sa nekim jacim karburatorom, kocioni sistem iz Floride ili Tipa (provjereno, moze se ugradit a koci ka nijedno novo auto), potrazit u Srbiju sportske amortizere i opruge(moga bi od "Yugo nacionalne klase") i za bas malo para ces jos vise da bucas. Ovo bi po nekim grubim proracunima trebalo da te izadje na max.700-800Evura.Ti sam izracunaj, proracunaj, vidi sta Ti se isplati i nek je sa srecom sta god odlucio!!!!!!!!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline vuki

• View Profile
trkalica
« Reply #203 on: September 15, 2008, 09:31:23 AM »
Mada ce i tada biti upitna sposobnost kocenja jer Yugo jednostavno nema dovoljno mase da bi omogucio tim jacim kocnicama da djeluju kako trebaju.
sta hoces ovim da kazes?? da je lakse zakocit auto od 1.5 tonu sa istim kocnicama, nego auto od 800kg ?? to nema smisla!!

Offline Domo_TS

• View Profile
trkalica
« Reply #204 on: September 15, 2008, 10:30:50 AM »
pa shto kaze vuki, lakshe je zaustavit lako auto... to je nenormalno kako jugo kochi kad ga recimo uporedim sa pasatom, josh od kad sam mu stavio nove kochnice. ja mislim da je najpametnije da sad prodam juga... dobro me sluzio i dosta chemu nauchio ali vremenom pochinjem da brinem za bezbijednost... Ne ulaze mi se mnogo u njega jer to je jama bezdanica a na kraju je ipak jugo... bolje mi je kupit nekog puga ili dzipa ili...

Offline vuki

• View Profile
trkalica
« Reply #205 on: September 15, 2008, 10:42:15 AM »
 ::thumbsupup:: tacno!

Offline bmw_fan

• View Profile
trkalica
« Reply #206 on: September 15, 2008, 11:13:29 AM »
mikeli, za tebe bi pug odlican bio...mada mogli bi po ladu nivu da uzmemo  ::bleh::

Offline tuningmaniak

• View Profile
trkalica
« Reply #207 on: September 15, 2008, 11:42:57 AM »
Nisam htejo reci da ce se lakse zaustavit teze auto sa istim kocnicama kao i lakse, i znam da to nema smisla.Htejo sam reci da kad na auto tezko 700-800kg stavis prejake kocnice prilikom naglog kocenja ce samo da blokiraju jer nema dovoljno tezine da adekvatno djeluje na prednju osovinu (koja najvise koci) i aj zdravo, a ovako kad je teze auto onda imas vise fore da kocnice doziras i sama masa koja djeluje na prednju osovinu nece im dozvoliti da blokiraju tako brzo kao i kod lakseg vozila. Znaci bavio sam se o prejakim kocnicama za malo auto a ne o razumno odabranim kocnicama za dato auto. Po meni cista logika. Znam da ce se Yugo lakse zaustavit ako mu namontiras prednje samoventilirajuce diskove od Tipa ili Una Turbo, al ako mu napasujes nesto jace nee bas dobro.

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
trkalica
« Reply #208 on: September 15, 2008, 11:44:05 AM »
oces da kazes da bolje koci jugo od pasata? I tuning maniak - florida koci bolje no nova kola ? Druze - dobosh vs disk  ::badair::NE MOZE!miloshe - ne koci bolje jugic nikako ! sve da ti se raspadaju diskovi i pakne na pasata.Izmjeri zaustavni put...garantujem ti DVADESET metara razlike u korist juga.I nije interier nego enterijer!
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline vuki

• View Profile
trkalica
« Reply #209 on: September 15, 2008, 11:50:30 AM »
maniak, pa ne bi valjda neko stavio diskove od lamba na juga (sve da ima 250ks).... al da bi mu trebao veci disk  od  postojeceg, trebao bi...i to mnogo veci (naravno sa svim pratecim)

Offline tuningmaniak

• View Profile
trkalica
« Reply #210 on: September 15, 2008, 12:04:47 PM »
I tuning maniak - florida koci bolje no nova kola ?
Kako to zakljuci zivota Ti Clijovog druze? Reko sam da YUGO sa kocnicama od floride koci extra ka ni jedno novo auto al time nisam mislio na ova nova kola sa ABS-om, jer se to poredit ne moze najvise zbog samog nacina mjerenja zaustavnog puta kod vozila sa ABS-om i bez njega (kad se po pravilu mjeri zaustavni put bez ABS-a onda se kocnice maximalno stisnu da zablokiraju - tako se mjeri zaustavni put na testovima)!!!! Znaci mislio sam na auta bez ABS-a.I znam razliku izmedju diska i dobosa al kod juga mnogo ne znaci jer se sila kod kocenja prebacuje na prednju osovinu tako da pozadi ce mu diskovibiti nepotrebna investicija. I valjda si htijo rec da je zaustavni put kraci u korist Passat-a a ne Juga! ::msn-wink::A za ovo enterijer hm Zar nije unutra - IN na Engleskom od kojeg potice ova rijec, pa logicno je da ce biti Interier. Ovo Enterier je nase krscenje ove engleske rijeci!!!!!@ Vuki:Pa naravno da ne, tacno trebao bi mu veci disk od postojeceg al mislim da mnogo efekta ne bi imao disk veci no sto se na npr. UNO turbo montira.
« Last Edit: September 15, 2008, 12:07:00 PM by tuningmaniak »

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
trkalica
« Reply #211 on: September 15, 2008, 12:53:38 PM »
kucaj interier na gugl...a onda enterijertako ti je kako ti je.
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline bo8an

• View Profile
trkalica
« Reply #212 on: September 15, 2008, 01:28:38 PM »
to dolazi od francuskih rijeci, Intérieur je unutra Extérieur je spoljasama rijec kaze
Loza je u bocu na koju pise Coca-Cola

Braveheart

• Guest
trkalica
« Reply #213 on: September 15, 2008, 02:40:55 PM »
...nego , za kolko bi ga ti dao Milose?  happy

Offline Domo_TS

• View Profile
trkalica
« Reply #214 on: September 22, 2008, 08:42:35 AM »
ehh.. tebe ne mogu da lazem koliko zam ga qpio hahahahahhahaha mozemo se dogovorit ;)

sparco

• Guest
trkalica
« Reply #215 on: September 23, 2008, 07:27:32 AM »
pusti ti to bezbjednost i sl, svudje ce ti se isto fatati, ako volis trkalice male i navuces se na to tesko prelazis u sto vece i uvijek ce ti manjkat osjecaja u voznji kakav si ovamo isao, bolje i brze auto i vece je mirnije pa ides mnogo brze bez bojazni ikakve koju si imao u trkalice, a bezbjednost ista , i to velika 0 da nula ;p a sto se tice yugica od 250 ks ja sam imao prilike da ga vozim, i plakao sam tad sto ga imat ne mogu , ;p http://www.youtube.com/watch?v=Q1FPYJ95ZjMinace odavno je prevazidjen 2.0t sada se stavlja i 6 cylinder 3.5i turbo

Braveheart

• Guest
trkalica
« Reply #216 on: September 23, 2008, 02:06:09 PM »
ehh.. tebe ne mogu da lazem koliko zam ga qpio hahahahahhahaha mozemo se dogovorit ;)
ma nije za mene no za jednog lika manitog (da ne pichimo u off dalje  ::big_boss::)

Sasa_NK

• Guest
trkalica
« Reply #217 on: January 27, 2009, 01:40:26 PM »
Mozesh ovaj tvoj stari karburator staviti na moj (ex) motor! Al eto predpostavljam da ce ti i sa onim karburatorom kazaljka (km/h) ici duboko u temperaturu! hihihihiihihihi mozda i puni krug (il ugrubo dvije stoje)!pa onda mosh birat i getulje 16v za megdana!
« Last Edit: January 27, 2009, 01:44:15 PM by Sasa_NK »

Offline brzi_pas

• View Profile
trkalica
« Reply #218 on: January 27, 2009, 01:48:22 PM »
Nista ispod duplih 40ica..... planeJa ne znam koji su sad???
Nobody move, nobody get hurt!

Sasa_NK

• Guest
trkalica
« Reply #219 on: January 27, 2009, 02:03:59 PM »
od fice karavan!pushti mijo ako prezivi ovaj dvogrli vidjecemo posle - a za sad nek mu je bog upomoc!  crazyPS: bojim se da ce prifalit shkoljki (a muka jugo se ne proizvodi)!