Ovo sa Lancinim i Fiatovim motorima nije losa ideja al samo pod uslovom da se stavlja komplet kocioni sistem sa pomenutih modela, da se uradi kompletan servis i zamjena svih djelova upravljackog sistema i cisto radi Tvoje bezbjednosti zastitni kavez al ne samo u interieru nego i kroz motorni prostor. Mada ce i tada biti upitna sposobnost kocenja jer Yugo jednostavno nema dovoljno mase da bi omogucio tim jacim kocnicama da djeluju kako trebaju. Eh da htjelo bi to i neke sportske amortizere i opruge (nista kidanje i grijanje) i dobre al bas dobre gumee i kad ovako gledam nesto mi se cini da se ne isplati, mada ako volis Yuga "kao brata svog" idi u to al racunaj sa minimum 2000Eura. Po meni je najjace juga radit po jeftinijoj varijanti: motor 1,3 (original) sa nekim jacim karburatorom, kocioni sistem iz Floride ili Tipa (provjereno, moze se ugradit a koci ka nijedno novo auto), potrazit u Srbiju sportske amortizere i opruge(moga bi od "Yugo nacionalne klase") i za bas malo para ces jos vise da bucas. Ovo bi po nekim grubim proracunima trebalo da te izadje na max.700-800Evura.Ti sam izracunaj, proracunaj, vidi sta Ti se isplati i nek je sa srecom sta god odlucio!!!!!!!!