Author Topic: Skoda Octavia 1,9 TDI  (Read 19835 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #320 on: September 04, 2008, 01:56:28 PM »
......cu na hlijeb i mlijeko.....a ne no........ rofl rofl rofl
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline SFU

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #321 on: September 05, 2008, 08:01:59 AM »
....znam to je preskupo kosta oko 50 eura i one za ventilacuju sa strana....prije cu tih 50 ojra ostavit u kasicu prasicu za felge....
mislim da nisu preko 25-30eja sam one velike oko satova nabavljao za te pare!e i da "kad si vec pocheo" - nema opravdanja - HROM I HROM

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #322 on: September 05, 2008, 08:19:28 AM »
...kakvo opravdanje........to sto sam htio od hroma stavio sam, jedino ka sto ti kazes da si uzeo te satove u istrument tabli...ostalo ne vise....
« Last Edit: September 05, 2008, 08:21:24 AM by tuningmaniak »

Offline SFU

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #323 on: September 05, 2008, 08:26:08 AM »
NEMASH HROM RINGS-E OKO SATOVA!?  crazypa potpuno si me razocharao! ::bye2::

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #324 on: September 05, 2008, 09:34:31 AM »
 crying crying cryingA sto cu jadan ja. Sad se trenutno skupljaju pare za neke felne, pa kad se ta rabota zavrsi onda nastavljam sa hromom, ali maximalno u interieru jer spolja jedino jos mogu past chromirane felge. Za interier ce se najvjerovatnije sacekat sljedeca godina kad ako Bog da odem koljima u Cesku da uzmem jos par chrom sitnica, ka sto rece okvire oko satova, oko kljime i mozda jos onaj drazc za odmaranje noge (ne znam kako da se  drugCe izrazim) pored pedala sto dodje. Vidjecu jos sad nedje da ljakiram one okvire oko ventilacije i ono oko radija i klime (na srednju konzolu) u crnu metalic boju tj. nesto kao imitacija piano lack ka sto imaju neki akcioni modeli Octavia Edition 100.Ali prvo felne!!!!!!!!

Offline SFU

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #325 on: September 05, 2008, 09:38:23 AM »
...mozda jos onaj drazc za odmaranje noge (ne znam kako da se  drugCe izrazim)...
dobro si se izrazio - footrest
Ali prvo felne!!!!!!!!
samo polako (ko mu kaze) - i bez replika!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #326 on: September 05, 2008, 09:46:24 AM »
Potrudicu se da uzmem neke original a ne replice al nisam u poziciji da budem bas izbirljiv jer kod nas nije tolko rasprostranjeno trziste polovnim felgama da mos rec nadji mi takvu i takvu do tad i tad. Vidjecu sto mi naleti, stavim ih na auto i ako mi se svidi uzimam (naravno ne ako budu nesto krivudave). Prekjuce sam bio kod Djece u masline, stavi mi 16" od bube nove, ja odusevljen al reko ipak cu potrazit 17", kad je bal nek je maskenbal.

SRT8

• Guest
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #327 on: September 05, 2008, 05:41:01 PM »
a ja bi rekao , jebesh bal, jebesh maskenbal, nek je KARNEVAL!PS. Jedan od mozda najvecih upgrade za tvoj auto jest da mu promijenish prenji grill ! bash bi onda izgledao unique.i pazi ovo , da sam ja na tvojeme mijestu ja bi ga chipovao, 1.9 tdi je vrh mashina mozesh izvuc lagano 200KS ali bi morao uzet i one satove za temperaturu raznih djelova te da ti se ne pregrije i istopi mashina. no onda bi mu morao kupit intercooler... no ajde da je mene odje u USA jedan diesel Uzivao bi!
« Last Edit: September 05, 2008, 05:58:22 PM by SRT8 »

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #328 on: September 05, 2008, 06:12:58 PM »
Imao je meni jedan poznanik felme sa golfa 4 GTI 17" petokrake veoma uski kraci. Prodao ih sa nikakvim gumama 400e , davao ih je 350 al mu izlece i prodade ih 400.Znaci pouka price je da se ne zalijeces.Te od bube bi ti bile taman ali 17" su druga prica! One bi bile VRH

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #329 on: September 05, 2008, 06:18:01 PM »
...fora je sto ovaj motor vise nije toliko mlad za 200ks......a i cipovace se na 120ps i dosta......i mozda ali ponavljam mozda se ubaci jaci intercooler....ali to otom potom......a za gril nebi dira za spas...micat njen znak sa maske...nikad..po meni to nije auto kad mu maknes znak, isto kada "maknes" covjeku ime......nekako mi je to.......ali.....E jedino mozda da se maknu one resetke pa ce ubaci mrezica neka (od golfa V GTI)....ALI IPAK MASKA JE ZASTITNI ZNAK SKODE...svaki model skode ima skoro istu masku.....edit: Milane te od golfa bi sjutra stavioa (ali do 400 eura preko ni lud pogotovo polovnu) da ih mogu nac to su one ka granit jel?..................pa ja sam brata odgovorio (prica mladji) od tih bubinih......i uspjelo je...hahahaha
« Last Edit: September 05, 2008, 06:20:50 PM by tuningmaniak »

SRT8

• Guest
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #330 on: September 05, 2008, 07:55:11 PM »
da na to sam i mislio na mrezicu umjesto reshetki... hehe ne diraj SHKODA ZNAK....

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #331 on: September 05, 2008, 07:59:45 PM »
.........vidjedjemo sad felge FELGE FELGE.......!!!!!!!!!!!!!ocu felge!!!!!! rofl rofl rofl

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #332 on: September 26, 2008, 02:11:36 PM »

SRT8

• Guest
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #333 on: September 26, 2008, 06:32:01 PM »
znash shto bi bila fora .... da nacrtash srebrenom bojom petokrake felge preko na te crne... haha

Offline vuki

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #334 on: September 26, 2008, 06:36:43 PM »
kad stavis felne bice mnogo dobar, jedino ona naljepnica pimp mi nesto....

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #335 on: September 26, 2008, 06:42:30 PM »
znash shto bi bila fora .... da nacrtash srebrenom bojom petokrake felge preko na te crne... haha
   jao  ::bash:: .................jebiga
kad stavis felne bice mnogo dobar, jedino ona naljepnica pimp mi nesto....
jebiga cekaju se felge dako koja izleti dobra ::thumbsupup::
« Last Edit: September 26, 2008, 06:49:17 PM by tuningmaniak »

Offline MotobikeR

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #336 on: September 26, 2008, 07:02:26 PM »
[/b]ne svidja mi se : previse chrom-a, felge mu fale previse, onda ona zuta sjedista mi ne idu i ona naljepnica isto.. ostalo je ok..[/b]

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #337 on: September 26, 2008, 07:15:13 PM »
previse hroma?...ok stvar ukusa.....a ona zuta sijedista?........to su original presvlake za skodu octaviju...........imitacaija opreme elegance.........

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #338 on: September 29, 2008, 08:01:59 AM »
Naljepnica je samo kao fora (svi krepau od smijeha kad je vidU), privremeno rjsesenje, inace ce tu najverovatnije padne poklopac rezervoara od TT-a ili ako nadjem (u sto sumnjam) od R8. A sjedista sa presvlakama ce dobot otkaz ako nadjem ocuvana od Laurin&Klement modela inace bez koza, ili u najgorem slucaju extra ocuvana od Elegance modela.
« Last Edit: September 29, 2008, 08:04:29 AM by tuningmaniak »

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda Octavia 1,9 TDI
« Reply #339 on: September 29, 2008, 08:39:26 AM »
Poklopac rezervoara od TT-a ces nac na otpade kroz albaniju i to ces ga moc dzabe skinut jer njima je zarada na krupnije stvari.A R8 samo da ga odstampas na komp pa da ga zalijepis preko ovog tvog  roflSto se tice sjedista tu nebih ja trazio bas od oktavije (kad bi iskocila onda OK), po meni bi tu legle bilo kakve kade koje bih ja pretapacirao u bez kozu a zadnju klupu naravno presvuc u istu boju.