Doslo je vrijeme da se i ova Cehinja nadje na stranicama foruma!!!! ::angryarms::Radi se o modelu Octavia - restilizovani model sa 1,9 TDI motorom sa 66kw (90ks) iz 2000-ite godine (mjesec oktobar). Auto je dovezeno iz Italije i od prvog je vlasnika (neracunajuci lika sto mi je prodao auto jer je u njegovom vlasnistvu bila samo 2 nedjelje). Auto ima nivo opreme Ambiente s tim sto je vlasnik iz Italije ugradio jos dosta dodatne opreme nap. Klima, el.podizaci, ASR, metalic is sl. Auto je presao 150.000km (juce) a inace kupljen je prije pola godine sa 139.000km. respectDo sada je na autu odradjeno par sitnica, jer para nema za krupnije i radikalnije korake. Stavljene su original Skoda presvlake i patosnice sa natpisom "Octavia" kao i chromirana lajsna na pragovima takodje sa istim natpisom, 4xblatarice, plava poziciona svijetla, crni original bocni zmigavci od modela Octavia RS, chromirane kvake na vratima i muzika naravno. Radio CD/MP3/WMA Pioneer 4x50w mosfet, naprijed u vratima Ground Zero 16,5cm snage 2x80w (RMS), Sony X-plod elipse na MDF zadnjoj dasci 2x70w (RMS); pojacalo Sony Xplod 4x55w (RMS) (planiram ugradnju ovih dana, zasad se jos kutarisem sa kablovima). Inace svi djelovi sem muzike su dovezeni iz maticne zemlje ovog automobila tj. Ceske Republike.U blizoj buducnosti planiram woofer max30cm, 13-ice na fabrickom mjestu pozadi, mozda neke felmice 16" ili 17" al mi zao da se odreknem ovih novih BF Goodrich guma jer su predobre (a 15-ica felna mi se nestavlja), sportski izduv i jos par sitnica ........ ::badair::Nesto o modelu Octavia:Proizvodnja modela Octavia procela je krajem 1996 godine u Skodinoj fabrici u gradu Mlada Boleslava. Auto je napravljen na platformi Golf-a IV generacije i Audija A3, koristi identicne motore, menjace i podvozije kao i vec pomenuti modeli. Prva restilizacija ovog modela odradjena je 1998 godine kada je promjenjen interier, ugradjena je nova instrument tabla, promjenjeno je osvetljenje instrumenata (sa crvenog na zeleno), ugradjeni su neki novi motori npr. 2,0 MPI 85kw, 1,8 T20V sa 110kw i 1,9 TDI sa 81kw. Sledeci facelifting odradjen je krajem 2000-te godine kada je promjenjena maska, farovi, branici, zadnji stopovi, interier (sva plastika u unutrasnjojsti je sada crne boje) i novi motori kao i veca lista dodatne i serijske opreme. Krajem 2001-ve godine dodati su motori 1,9 TDI sa sistemom pumpa-brizgaljka sa 96kw (130ks) i motor 1,8T 20V sa 132kw (180ks) namjenjen iskljucivo za model Octavia RS.Najinteresantnije je to sto se ovaj model Octavie proizvodi i dan danas pod nazivom Octavia Tour uporedo sa novom generacijom Octavie A5m i sa donekle siromasnijom opremom i paletom od samo 3 motora, sto sigurno svedoci o popularnosti Octavie i njenoj izdrzljivosti i kvalitetu.Za slike smo se trudili da budu sto bolje al nenadjosmo neku bolju lokaciju za slikanje, tako da cim nesto iskopamo bit ce i nove i ljepse (i kvalitetnije uradjene) slike.Za sada toliko od nas. by TUNINGMANIAK

P.S. Za sada samo toliko sto se slika tice (komjuter mi je extra spor izludjeh, podjose svi internet sati u ......)!