Author Topic: ,,skinuto sa osiguranja\'\'  (Read 642 times)

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
,,skinuto sa osiguranja\'\'
« on: January 26, 2008, 09:47:56 AM »
dobro poznata recenica, cak i previse  ::thumbdown::No, nisam ovo postavio da bi popularisao ovakav nacin trgovine vec da ispricam dogadjaj prije dva dana:Imam poznanika jos iz osnovne skole, zbog finansijske situacije u mogucnosti je da mjena cesto automobile. Godine 2001 kupi Skodu Octaviu 1.9 TDI, odusevio se autom i ima ga do prije tri dana. Prije dva mjeseca uradio je kompletan servis i montirao muziku od skoro 700 eura. Naime, prije tri dana, dosla policija sa paukom, digli mu auto ispred zgrade, policajac mu kaze, dobili nalog, automobil je ukareden. Posao je u policiju, kazu, automobildosao iz Ceske, krivicno ces odgovarati... On kaze, ali ja sam svake godine redovno registrovao automobil... Nisu mu dozvolili ni da uzme stvari iz auta (muziku) jer nije ovlascen da provaljuje u tudju imovinu. Neko rece da nisu bitna starija auta, evo ova je Skoda je deset godina stara pa je uzeta. No, svo smo mi svjesni kada uzimamo ,,vruce'' automobile, a poslije nam kriv...

Offline SFU

• View Profile
« Reply #1 on: January 26, 2008, 01:19:31 PM »
pas materneko mu je namjestio!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Nevid

• Guest
« Reply #2 on: January 26, 2008, 04:28:34 PM »
Pa sad fino presavije tabak i tuzbu protiv MUP-a! I odere ih za sve zivo! To ti je vrilo jednostavno, niko ne moze da prenese pravo na drugoga, ako mu to pravo ne pripada, znachi, da je prodavac automobila, predao pravo koje nije smio, i zbog toga ce on morati da odgovara, kupac moze da se brani da je bio u zabludi, a MUP mora da snosi polsledice, poshto je ovo na papiru pravna drzava, kako je mogao da 10 godina, registruje auto, od toga uzima prihod za drzavni budzet, da bi na kraju oduzeli chovjeku auto!Znash kako svaka pricha ima dvije strane, neka vidi prijatelj da mu ko nije, zbog nechega "smjestio"! Jer kad bi krenuli tako u oduzimanje, oduzeli siguran sam 40% kola, od ukupno svih kola koji se voze na ulicama CG, pa ministri voze "divlja kola", ako se govori o periodu od 10god.

motorsport

• Guest
« Reply #3 on: January 26, 2008, 04:30:54 PM »
taj rad, potpis....  ::angryarms::

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
« Reply #4 on: January 26, 2008, 05:55:31 PM »
zao mi je covjeka...ali i treba da se oduzme...sad,ko treba da odgovara,to je druga prica, posebno ako nije znao da je sa osiguranja... pa ljudi,da li bi ste vi voljeli da vam neko ukrade auto?!

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
« Reply #5 on: January 26, 2008, 11:43:30 PM »
Ne znam sto da kazem,vozio sam r19 do prosle godine,koji sam 1996 platio 2000 DM a prodao ga 1.500e a da mi je dosla policija da mi ga oduzme prije dvije-tri godine ja bi izludio, a sa druge strane,da meni neko ukrade auto staro 3 godine (kao sto je bio reno kad sam ga kupio) naravno dao bi' sve od sebe da ga dobijem nazad ! Sad sto smo mi tu dje smo to je vec nesto drugo ... postaje normalno to sto ga je neko prijavio jer je ljubomoran i pakostan jbg takvi smo ...

Majka mi je rekla da moze ...

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #6 on: January 27, 2008, 12:49:41 AM »
Cista situacija...Auto je registrovano 7god. bez problema...Ako policija nije utvrdila za 7god da je auto ukradeno kako je vlasnik ili "vlasnik" istog mogao to da utvrdi...Vecina ljudi koji kupuju takva kola su svjesni sta kupuju... ::msn-wink:: ali to nema nikakve veze jer je registrovano vec 7 puta...Ista situacija se dogodila jednom liku iz Srbije sa Alfom 155 koju je platio masu para....Na kraju nista od svega nije izvukao...Dzabe sto je registrovao svake godine, dzaba sve...Njemu je bila uvaljena...A inace ta kradja u to vrijeme i nije bas isla tako...Nego, imas coeka napolje koji ce da kupi novo auto, kasko ga osigura..ti "krades" njegovo auto (u dogovoru s njim cheers1), i dovodis ga ovamo...on dobija pare od osiguranja..Ti dobio auto za dzabe, on nista nije izgubio.. ::msn-wink:: Tako je kod nas doslo mnooogo auta..Auto se trazi, i naravno nikad se ne nadje ako ne dodjes na granicu ili se zamjeris nekome kome nisi trebao da se zamjeris...(eh, berkovici really!)
« Last Edit: January 27, 2008, 12:51:54 AM by stefan123 »
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
« Reply #7 on: January 27, 2008, 09:46:49 PM »
jel ta skoda bila ukradena ili skinuta sa osiguranja???

Nevid

• Guest
« Reply #8 on: January 28, 2008, 01:34:57 AM »
Ukradena ili skinuta sa osiguranja...?! Auta skinuta sa osiguranja podrazumijeva da je osiguranje platilo osiguraniku shtetu nastalu iz razloga, kradje, udesa, ili slichno... Tako dolazi do skidanja auta sa osiguranja, skinuto sa osiguranja znachi, nije vishe na repertoaru za placanje, ali kad osiguranje isplati shtetu, mora da nadoknadi svoja potrazivanja, jer je isplata za kasko osiguranje mnogo vece, nego uplata, tako da bi se ta razlika nadoknadila oni preko interpola, raznih drugih medjunarodnih institucija potrazuju, to shto su isplatili... Nadam se da je jasnije ::msn-wink::

Offline SFU

• View Profile
« Reply #9 on: January 28, 2008, 08:09:08 AM »
ako treba jednom chovjeku da se oduzme onda nek oduzmu svakom!Ne sprdajte se ljudi da kazete da treba choeku da drzava uzme auto, ista drzava koja je dozvolila da se taj auto registuje i vozi i drzava kojoj je placano svake godine!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
« Reply #10 on: January 28, 2008, 11:35:35 AM »
Ukradena ili skinuta sa osiguranja...?! Auta skinuta sa osiguranja podrazumijeva da je osiguranje platilo osiguraniku shtetu nastalu iz razloga, kradje, udesa, ili slichno... Tako dolazi do skidanja auta sa osiguranja, skinuto sa osiguranja znachi, nije vishe na repertoaru za placanje, ali kad osiguranje isplati shtetu, mora da nadoknadi svoja potrazivanja, jer je isplata za kasko osiguranje mnogo vece, nego uplata, tako da bi se ta razlika nadoknadila oni preko interpola, raznih drugih medjunarodnih institucija potrazuju, to shto su isplatili... Nadam se da je jasnije ::msn-wink::
ukraden i skinut sa osiguranja nije isto!!!Kada je auto skinuto sa osiguranja to moze biti u dogovoru sa gazdom i jedino osiiguranje trazi auto...e sada posto su vani jako skupe potjernice osiguranja traze obicno novija auta a ne stara po 10 god koje kod njih lupam vrijedi 4000e a godisnje ode lupam 2000e na potrazivanje,interpol...zato mnoga auta postaju regularna poslje duzeg perioda,znam mnogo likova koja su kupila skinuta auta a danas i du i u hrvatsku i u bosnu a ja sam bio sa likom kome su provjeravali auto 100% skinuto i ne trazi se...Nevid,ja sam pitao jel ta skoda ukradena ili skinuta?to nije isto!

Nevid

• Guest
« Reply #11 on: January 28, 2008, 06:24:38 PM »
Ukradena ili skinuta sa osiguranja nije isto iz nashe erspektive gledanja. Ali iz perspektive osiguravajuce kuce je josh i gora opcija skinuta sa osiguranja. Zato shto ja npr. kupim novi auto platim ga 30.oooe i preko nekih veza dodjem u kontakt s tobom, ti ochesh da kupish auto, ja ti kazem evo ti moj auto za 15.000e, a pri tome ne zivimo u istoj drzavi, jer bi drugachije bilo skoro neizvodljivo, ti kazesh ok, dodjesh kod mene, ja ti dam auto dobijesh 1 kljuch, i podjesh svojim putem, ja tebe pustim da ti dodjesh do granice, i prijavim auto da je ukraden, ti legalno predjesh granicu jer nije moguce toliko brzo provjeriti da li je auto htjelo da predje vec preshlo ili shta god granicu, ti idesh kuci, prijava kradje obaveyuje osiguravajucu kucu da isplati auto, ja dobijem josh 30.000e i yaradio sam 45.000 osiguranje je puklo 30.000, a ti si dobio auto u pola cijene koji stalno mozesh da prodash za iste i za neshto vece pare. A pri tome svi uchesnici u takvoj radnji podlijezu po nashim pravima zatvorskoj kazni, a po pravima EU da i ne govorim.Potjernica se dakle ne podize poslije deset godina, nego odma, a to shto nije bilo institucija u Crnoj Gori da to sve sprovedu, neki ce na zalost skupo platiti.Tako da pitanje ukradena ili skinuta sa osiguranja je potpuno isto! I jedan i drugi trazi policija i druge medjunarodne organizacije, interpol itd... I potpisivanjem sporazuma o pridruzivanju EU, sve ce vishe biti ovakvih sluchajeva ::msn-wink::

Offline Domo_TS

• View Profile
« Reply #12 on: January 28, 2008, 06:37:33 PM »
ja kad sam kupio dzipa odmah su mi u ovlashceni servis land rovera provjerili da li je ukraden ili se trazi i to bez moje zelje.da je srece to bi svi trebali da rade ali neko kaze a nece mene valjda pored ovoliko njih, i tako se zajebu.

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
« Reply #13 on: January 28, 2008, 08:13:50 PM »
Nevid,malo si pobrkao stvari...znam maaaaaasu ljudi koji rade sa skinutim autima...ako je ukraden onda se auto trazi,moze vlasnik da ga trazi koliko god oce i ako je auto 30 god staro ako se vlasnk zainati on ga trazi i placa interpol a osiguravajuca drustva mogu da ga traze po 5-10 god i kada vide da im se ne isplati odustanu...onda auto vise nije na potjernicama interpola nego samo te drzave dje je skinuto...skoro da je legalno...ada drug mi je imao takav slucaj...golfa 3 98-sme je uzeo za 15 ooo DM staru god dana(1.9tdicrveno) i 2006-te ga je prodao pod legalnim jer se auto nije trazilo i isao je svudje i provjeravano svudje...ne kazem da je slucaj sa svim autima...skinut i ukraden nije isto,skoro da jeste ali nije!!!

Nevid

• Guest
« Reply #14 on: January 29, 2008, 05:02:47 PM »
Ja pobrkao nijesam nishta, ja samo kazem kako je. Sa skinutim autima vishe niko ne radi, tj. ono kako se skidalo auto prije sa osiguranja,jer to je praktichno nemoguce, zashto ne moze da se registruje na nashe tablice Alfa 156GTA, Honda Civik V-tec, crvene obje, to shto se kola pole odredjenog vremena preprodaju kao legalna, ne znachi da su legalna.Opshti rok zasterelosti(to ne moram da objasnjavam) je 10god. U roku od 10 god. zastarijevaju sva potrazivanja koja su utvrdjena pravosnaznom sudskom odlukom ili odlukom drugog nadleznog organa, ili poravnanjem pred sudom. Dakle, o tome ne moze da odluchi Mrko ili Janko, i 7 godina registracije, Ko kaze da se samo trazi auto? Pojam skinut sa osiguranja je mnogo tezi od kradje, vec sam ti gore napisao da vishe lica uchestvuje, i da svi stichu profit, a to je kaznjivije, neko smo kradja auta! Prije dvije godne ti je bio sluchaj u Makedonij, kad je pronadjen dzip Dejvida Bekama, taj je auto bio, ukraden, ali "skinut sa osiguranja" jer je bekamu isplaceno osiguranje, a auto legalno registrovan u Makedoniji, i shta se desilo, ljudi koji su prodali auto zavrshili u cuzu, a Bekamu je vracen auto! Tako da ja ne mijesham nishta, to shto ti mislish da je auto skinuto sa osiguranja bolje od ukradenog auta, to je tvoja stvar, ja ti kazem kako je to po zaknu!

Offline vuki

• View Profile
« Reply #15 on: January 29, 2008, 05:19:27 PM »
offako neko naidje na neku ilegalnu hondu vtec (civic, prelude...) rado cu je kupit. (za dijelove  punk)

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #16 on: January 29, 2008, 06:33:28 PM »
Ajmo ovako da se nadovezem na Nividov post1. Dobro je objasnio sta znaci ,,skinutosa osigaranja'' i to moze da se tretira kao vece krivicno djelo negokradja (prevara + kradja)2. Konkretni Skodu potrazuje osiguravajuce drustvo koje je skoru uslo u Crnu Goru3. Na medunarodnoj poternici interpola automobil je 5 (pet) godina, a poslije toga ako ostecena strana snosi droskove4. U maticnoj drzavi auto ostaje stalno na potjerniciSta znace tacke 3. i 4. ?Ako je auto ukradeno (skinuto sa osiguranja) u Italiji onda poslije 6 godina mozes sa njim u Hrvatsku jer ga nema na interpolovoj listi, ali ako odes u Italiju, pa pa...5. Ostecena strana ne mora samo preko interpola da trazi automobil, a osiguravajuce kuce ce naci sistem da nadoknade stetu, pa makar dio6. Automobil najvjerovatnije ide na licitaciju, pa ko da viseZakljucak: sa nelegalnim automobilom nikada ne znas.

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
« Reply #17 on: January 29, 2008, 09:26:16 PM »
3. Na medunarodnoj poternici interpola automobil je 5 (pet) godina, a poslije toga ako ostecena strana snosi droskove4. U maticnoj drzavi auto ostaje stalno na potjerniciSta znace tacke 3. i 4. ?Ako je auto ukradeno (skinuto sa osiguranja) u Italiji onda poslije 6 godina mozes sa njim u Hrvatsku jer ga nema na interpolovoj listi, ali ako odes u Italiju, pa pa...6Zakljucak: sa nelegalnim automobilom nikada ne znas.
e ovo ja pokusavam reci...a ti ili ne citas ili me ne razumijes!ukradeno auto je nesto drugo...oces primjer?
« Last Edit: January 29, 2008, 09:28:21 PM by BMW E36 POWER »

Nevid

• Guest
« Reply #18 on: January 29, 2008, 11:48:02 PM »
Ovaj tekst bash dokazuje suprotno od toga shto ti prichash, a potvrdjuje moju prichu, ali nema veze da ne duzimo vishe, ja bih samo skrenuo paznju na ovo:4. U maticnoj drzavi auto ostaje stalno na potjerniciAko je auto ukradeno (skinuto sa osiguranja) u Italiji onda poslije 6 godina mozes sa njim u Hrvatsku jer ga nema na interpolovoj listi, ali ako odes u Italiju, pa pa...- nelegalan auto nikad ne moze postati legalan, a pravo vlasnika je da ostvari svoja potrazivanja! vuki Ta honda je bila 2002 godishte mislim da je cijenjena 6.000e, gledao je neshto moj drug da je kupi, jer je kao imao neku vezu u policiju, ali je vrlo brzo odustao, mada je to bilo davno ima 2 god.

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
« Reply #19 on: January 30, 2008, 12:08:18 AM »
gledaj,ja kazem da skinuto sa osiguranja i ukradeno nije bas isti pojam!!!Skinut znas sta je i slazemo se oko toga(sva prica od gore...)...a ukradeno auto...evo primjer,prosle godine momak iz hn kupio pasata 98-sma god koji nije ni na jednoj potjernici interpola jel je staro auto,momak isao i za bosnu i hrvatsku,svudje...medjutim dodje neki slovenac u hn i prepozna svoje auto...poslje par dana momku je auto oduzeto i imao je masssssu problema sa policijom,mislim da i dan danas ima...