Author Topic: auto gas?  (Read 1453 times)

Offline Filip_pg

• View Profile
auto gas?
« on: June 16, 2006, 12:58:46 AM »
otvorivsi ovu temu zelio sam zapoceti diskusiju da li ste za ili protiv auto gasa,i da Vi,Vas odgovor prokomentarisete...zanemarivsi predhodno postavljen topic o pitanjima i odgovorima,zelimo cuti vase strucno misljenje,zasto da,zasto ne!?zamolio bih sve clanove koji pristupe diskusiji da glasaju...hvala...                    

Offline Laki

• View Profile
auto gas?
« Reply #1 on: June 16, 2006, 09:00:19 AM »
Nebih ugradio plin nikada,jer mi se nesto ne dopada,jedino mozda fabricki,ali i za to bih razmislio.                    
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

motorsport

• Guest
auto gas?
« Reply #2 on: June 16, 2006, 01:17:37 PM »
ugradio sam plin u Calibru prije 2 ipo mjeseca... do sad nikakvih problema nisam imao, s obzirom da sam slusao svakakve price vezane za plin prije nego sam ga ugradio, prezadovoljan sam... nije nesto puno snage izgubila, jedino se mozda malkice uzbrdo osjeti, al naravno benzin je uvjek tu, najmanji problem je pritisnut dugme za prebacivanje na benzin :wink:znaci, ja definitivno glasam za ugradnju plina, al ne kod bilo koga... to obavezno treba raditi kod provjerenog i ovlascenog majstora...                    

Offline Filip_pg

• View Profile
auto gas?
« Reply #3 on: June 16, 2006, 01:27:31 PM »
ja sam licno protiv,jer,mogu mehanicari da pricaju koliko hoce,ali,nije sve ok kada ti poslije goriva koje ima visoku tem sagorijevanja,u cilindar odjednom ubrizgas plin,koji je na jako nisloj temp da bi bio tecan...mislim,nije to toliko strasno,ali vremenom,plin-benz,benz-plin itd...                    

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
auto gas?
« Reply #4 on: June 17, 2006, 08:50:50 PM »
Plin nije losa stvar ako je fabricki ali kod nas je to jos nova stvar tako da su ovi majstori svi samouki ili doucavani pa i kad bi ubacivao plin (a licno sam protiv njega) gledao bih da to radi neki majstor iz BG ili KG. Drug mi je radio plin u KG na pasat \\'93. GTI 2.0 16v i ide mu vrh skoro da nema razlike mozda malo slabije povuce u brdo. Najvise mi smeta kad ljudi kupe auto velike kubikaze i ubacuju plin. Pa kad nemas para da ga punis kupi brate 1.1 i vozi                    

DRAGANCE

• Guest
auto gas?
« Reply #5 on: June 22, 2006, 12:13:05 AM »
Nebih ugradio plin nikada,jer mi se nesto ne dopada,jedino mozda fabricki,ali i za to bih razmislio.
pa i u fabrici ga ugradjuju majstori , a posto su vrlo retka kola sa fabrickim plinom , nasi majstori koji se bave iskljucivo ugradnjom plina imaju mnogo vise iskustva , npr centar " rasic " moj dobar prijatelj ivan je vlasnik , ugradili su preko 10 000 uredjaja u razne modele automobila , tako da ja imam veliko poverenje u neke domace majstore kao sto su rasic i lazar iz cacka....                    

318is

• Guest
auto gas?
« Reply #6 on: June 22, 2006, 02:03:38 PM »
Najvise mi smeta kad ljudi kupe auto velike kubikaze i ubacuju plin. Pa kad nemas para da ga punis kupi brate 1.1 i vozi
AuuuuPa brate kako da vozimo brza kola ako nemamo para??????Da igramo voznje na PC, jel?Treba svi da kupimo Golfa II TD jel?Pa aj da se uozbiljimo:Koje je najnovije auto na nashem forumu?Ko ima stalan posao na forumu?Kome je plata preko 500e?Ja cu vjerovatno ugradit plin! A ako mi neko nadje posao u Promonteu il nedje dje je plata 1000e kupicu neko V12 auto!PS: Razmiljam kao i ti zato sam uzeo najacheg BMWa sa 4 cilindra ali ipak troshi vishe nego shto mogu da priushtim sebi!                    

Offline Filip_pg

• View Profile
auto gas?
« Reply #7 on: June 22, 2006, 04:00:51 PM »
pa zasto si ga onda kupovao???da bi vidjeli da vozis bmw,i to sa 4 cilindra,a nemas ni 5eura da mu uspes....takvi kao ti treba da se uozbilje i da kupuju ono sto im odgovara a ne sto ce drugi reci....                    

318is

• Guest
auto gas?
« Reply #8 on: June 22, 2006, 06:09:40 PM »
pa zasto si ga onda kupovao???da bi vidjeli da vozis bmw
E E zato!                    

motorsport

• Guest
auto gas?
« Reply #9 on: June 22, 2006, 06:54:58 PM »
hahaaa... sta vam je momci....??? bez svadje... :wink:                    

DRAGANCE

• Guest
auto gas?
« Reply #10 on: June 22, 2006, 07:46:05 PM »
pa zasto si ga onda kupovao???da bi vidjeli da vozis bmw,i to sa 4 cilindra,a nemas ni 5eura da mu uspes....takvi kao ti treba da se uozbilje i da kupuju ono sto im odgovara a ne sto ce drugi reci....
mozda ga je kupio zato sto voli bmw a??? nije ti to palo na pamet :lol: ako cemo tako da gledamo onda bi svi vozili fiat uno dizel koji spada u najmanje potrosace ako neko voli bmw , audi ili sta ti ja znam , on ce ciljati da ga kupi ako mu uslovi dozvoljavaju to , ne bitno koliko ce da ga vozi , pa ljudi kupe oldtajmere pa ih voze jednom mesecno                    

motorsport

• Guest
auto gas?
« Reply #11 on: June 22, 2006, 08:00:11 PM »
onda bi svi vozili fiat uno dizel koji spada u najmanje potrosace
haha... ovo nesto na moj rachun??? :wink:                    

DRAGANCE

• Guest
auto gas?
« Reply #12 on: June 22, 2006, 08:19:07 PM »
naravno da nije.... :lol:                    

318is

• Guest
auto gas?
« Reply #13 on: June 23, 2006, 06:34:11 AM »
hahaaa... sta vam je momci....??? bez svadje... :wink:
Ma kakva svadja chovjek se fino izvinuo, nema grke!Jel da FILIPE?                    

Offline brzi_pas

• View Profile
auto gas?
« Reply #14 on: July 11, 2006, 08:17:00 PM »
Ne shvatam uopshte da neko moze da kaze ako necesh da ti troshi kupi dizel ili tako neshto?Shta je toliko loshe u plin-u????Znam primjere da auto sa sekvent plinom ide bolje nego kad je na benzin(razlog je shto nam benzin nije benzin nego SMECE!!!)E da i da ne zaboravim cijena benzina je opet skocila, sad nije "evropska" nego vishe od 10%(mislim) skuplja nego u Hrvatsku!!!! 1 Litar SMECA 1.18E  A mnogo brate!!!!!Ps. Ja nemam plin u mom autu, ali........ ko zna                    
Nobody move, nobody get hurt!

DRAGANCE

• Guest
auto gas?
« Reply #15 on: July 11, 2006, 08:33:23 PM »
cena smeca je skocila za 17%.......                    

Offline brzi_pas

• View Profile
auto gas?
« Reply #16 on: July 12, 2006, 02:28:58 AM »
cena smeca je skocila za 17%.......
Eto ti!Pline dolazimmmm :lol:                    
Nobody move, nobody get hurt!

Fabia & Avensis

• Guest
auto gas?
« Reply #17 on: July 12, 2006, 03:09:48 AM »
Plin je spas.Moze li neko od vas da mi da cijene benge i dizla.                    

Offline shajo

• View Profile
auto gas?
« Reply #18 on: September 13, 2006, 09:30:20 AM »
npr golf 2 gti 16v sa ugradjenim plinom troshi isto ako ne i manje nego golf 2 gtd,a ide 5 puta bolje.ako ja prelazim dnevno po skoro 50 kilometara,koliko god primao para ili ne primao,mislim da je najbolje ugradit plin.svaki dan po 5=6 eura 7-8 malo mi je mnogo.a isti ja bih u ne znam kojeg bmw=a ugradio plin.shto da troshim kad mogu da kuliram.a shto se tiche snage mislim da mi auto nije izgubio mnogo,samo ga treba nashtelovat fino.jedini su problem dizne koje ako se auto ne vozi na benzin zapeknu.zato savjet palite na benzin i nedje pred kucu uveche jedno 200 300 metara prebachite na benzin i turazu do kuce da se to fino podmaze hehehe.a filipe shto se tiche plina nije plin hladan,za to postoje pluca koja ga grijuLJUBI VAS BABA SENKA
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline Filip_pg

• View Profile
auto gas?
« Reply #19 on: September 13, 2006, 09:45:09 AM »
koliko god da ga griju ne ide kako treba sve...kolika mu je temperatura u boci,znas li?