Author Topic: auto gas?  (Read 1457 times)

Offline X3M

• View Profile
auto gas?
« Reply #20 on: September 13, 2006, 10:32:27 AM »
pusti ti te price pogledaj rezultatplindza rules [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_mrgreen.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":mrgreen:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_mrgreen.gif\\" /]

Offline shajo

• View Profile
auto gas?
« Reply #21 on: September 13, 2006, 06:40:32 PM »
nebitna je boca pluca sluze da griju plin i da ga rasprshava fino
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline Filip_pg

• View Profile
auto gas?
« Reply #22 on: September 14, 2006, 09:35:24 PM »
a i koliko se secam negde sam citao gde je bas filip u e39 i e34(nisam siguran) stavljao neke tablete za manju potrosnju...znaci ipak vodis racuna o tome? icon_biggrin.gifevo iskopirah to od ghia...pa ajde nadji to da sam rekao i ja cu da se izvinem svima...jer nisam rekao...a drugo,ne vidim poentu da taxista kupi auto od 3 litra...jer kad bi bio u mogucnosti da sebi priusti takav auto za uzitak onda neb bio taxista,i jos nesto,koja je muka imati takav auto za taxi??? mislim,nije mi to jasno,jednako ce da se jebe svako auto i isti ce klosari da se voze u njega i isto ce da se razjebe,ali to je onaj nas bolesni um...jbg,valjda da ima mozga zavrsio bi skolu i nebi bio taxista!

Offline SFU

• View Profile
auto gas?
« Reply #23 on: September 14, 2006, 09:47:20 PM »
qq

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
auto gas?
« Reply #24 on: September 14, 2006, 09:50:45 PM »
Po novom zakonu taxi auta moraju da budu stara navise 5 godina (cini mi se)

Offline Filip_pg

• View Profile
auto gas?
« Reply #25 on: September 14, 2006, 09:57:58 PM »
pa onda nebi bilo 10 taxista u CG...

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
auto gas?
« Reply #26 on: September 14, 2006, 10:09:40 PM »
bili bi ovi alo taxi prevoznicide lux rojal i cuda s novim kolima
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Filip_pg

• View Profile
auto gas?
« Reply #27 on: September 14, 2006, 10:17:09 PM »
i,ko jos,koje imas takve po ostalim gradovima CG?

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
auto gas?
« Reply #28 on: September 14, 2006, 10:21:39 PM »
sto zna ja...

Offline Filip_pg

• View Profile
auto gas?
« Reply #29 on: September 14, 2006, 10:24:13 PM »
pa ne pricaj onda...ja se stvarno izvinjavam,ali moj um ne moze to da shvati,kupuju se dobra koal da bi se znalo da se ima za dobra kola a onda se stavlja plin da manje trosi...ne znam,evo opet,meni je zao,ali ja to ne mogu da shvatim,to mi je uzas,ne zbog plina,nego maloumnog razmishljanja naroda bolesnoga,kupi ono sto mozes drzat...

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
auto gas?
« Reply #30 on: September 14, 2006, 10:26:03 PM »
ahahahahaahahahhapa kupis auto koje mos izdrzat na plin i boli te ... jeftinije je ...

Offline Filip_pg

• View Profile
auto gas?
« Reply #31 on: September 14, 2006, 10:30:30 PM »
ali to je skrnavljenje!!!! pa da je za plin,fabrika bi ga tako napravila!!!!

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
auto gas?
« Reply #32 on: September 14, 2006, 10:31:31 PM »
pa ima auta koja fabricki imaju ugradjen plin

Offline X3M

• View Profile
auto gas?
« Reply #33 on: September 14, 2006, 10:32:51 PM »
a ne no ce u ekolosku drzavu dizelace da voze!mis'im stvaaarnooo...

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
auto gas?
« Reply #34 on: March 06, 2007, 08:27:48 PM »
ne znam dje da postavim ovo pitanje pa moderatori prebacite ga nedje ako odjenake ne odgovara reko da ne otvaram novi topicjel istina da plin steti stublinu!?to rece jedan kralj?!?!?!

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
auto gas?
« Reply #35 on: March 15, 2007, 04:52:59 PM »
Zasto su danasnja vozila uglavnom pogonjena na benzin ili na dizel?Zato sto je taka tekao razvoj i vremenom su se formirali ogromni intersni lobiji.cinjenica 1.u pocetku razvoja automobilizma automobili su bili ravnopravno pogonjeni na PARU, STRUJU, BENZIN i PLIN.Benzin je pobjedio, dizel je dosao nesto kasnije.cinjenica 2.ulje u motoru sluzi za podmazivanje, to nije uloga benzina. Tako da ona glupost o tome kako je plin suvlji pada u vodu. Ako vam neki ,,majstor'' to kaze vidi se kakve su mu kvalifikacije. (Tico, treba li dalje obrazlagat ovo ili si shvatio koji je odgovor na tvoje pitanje)cinjenica 3.Plin je ekoloskiji prihvatljiviji od benzina i tu mu se pise bolja buducnost, ali opet je zavisan od rezevra nafte. Zasto se sada ne prave automobili pogonjeni na plin? Odgovor lezi u cinjenici broj 1. danas ne postoji dovoljno razvijena infrastruktura.cinjenica 4. plin u automobilu nije nista opasniji od benzina. Eksplozija automobila je filmska izmisljotinja. Automobil samo brzo izgori zbog materijala. Eksplozija se desava samo ako neko stavi neku eksplozivnu napravu. Plin, benzin ili dizel, svejedno sto se tice sigurnosti.2 Filip_pg: mobilni telefon, sat, lanac, automobil... nekakvo kvazi prikazivanje uspjesnosti. Ja ipak mislim da to nema veze sa plinom, vec sa mozgom (nemanje istoga). Nisam je je** radi sebe, vec da se drustvu pohvalim, Imam Audi TDI sa crvenim, a stoji parkiran jer nema se da se sipa, da se servisira, a kupe se polovne gume, Kupio sam Yamahu R1, al' kacigu da stavim, sto sam je onda kupovao...

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
auto gas?
« Reply #36 on: March 15, 2007, 06:07:12 PM »
[quote name='Wulfy' date='Mar 15 2007, 07:52 PM' post='20571']Zasto su danasnja vozila uglavnom pogonjena na benzin ili na dizel?Zato sto je taka tekao razvoj i vremenom su se formirali ogromni intersni lobiji.cinjenica 1.u pocetku razvoja automobilizma automobili su bili ravnopravno pogonjeni na PARU, STRUJU, BENZIN i PLIN.Benzin je pobjedio, dizel je dosao nesto kasnije.cinjenica 2.ulje u motoru sluzi za podmazivanje, to nije uloga benzina. Tako da ona glupost o tome kako je plin suvlji pada u vodu. Ako vam neki ,,majstor'' to kaze vidi se kakve su mu kvalifikacije. (Tico, treba li dalje obrazlagat ovo ili si shvatio koji je odgovor na tvoje pitanje)....ne svatio sam !hvala [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_razz.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":P\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_razz.gif\\" /]

coma

• Guest
auto gas?
« Reply #37 on: March 22, 2007, 04:13:21 PM »
licno, smatram da ce benzin u buducnosti nestati iz upotrebe i bice ostavljen kao pogonsko gorivo za neke luksuzne i supersportske automobile - dolazi era 1.dizela 2.prirodnog gasa 3.elektro-motora....prirodni gas podrzavam i ugradio bih ga kod provjerenog majstora kakvih, da ja znam, nema u CG, a u sportski auto iskljucivo u SEQUENT verziji sa direktnim ubrizgavanjem, gdje bi se pravilno i u punoj mjeri tj 100% iskoriscavale sve komponente i djelovi motora, ako ugradite obican plinski uredjaj vremenom ce da vam otkazuju kojekakvi senzori,regulatori,sonde,dizne,pumpe,itd-posebno na novijim kolima!!!..a sto se toga tice, ko sta vozi i da li moze ili ne moze, kakve to veze ima, prije 20 godina pitajte starije sto su vozili po PG-u, i kako se doslo do para svi su poceli da voze prvo kradene a posle i nove automobile, po tome ne bi mnogi nasi direktori zasluzivali ni Peglicu ali voze Audije itd.,sve je poremeceno,siromah sanja cio zivot da vozi Audija,Mercedesa,itd.skuplja,skuplja i kupi ga,a onda mu se kvari,pa plin,pa muke.. a bogatas ode fino u fabriku i kupi novog Punta 1.1, Golfa peticu i ne interesuju ga kola, kad mu dosadi boja zapali ga,ode kupi opet novog,itd [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /] ..

Offline Filip_pg

• View Profile
auto gas?
« Reply #38 on: March 24, 2007, 09:14:08 AM »
[!--quoteo(post=21170:date=Mar 22 2007, 05:12 PM:name=coma)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(coma @ Mar 22 2007, 05:12 PM) [snapback]21170[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]licno, smatram da ce benzin u buducnosti nestati iz upotrebe i bice ostavljen kao pogonsko gorivo za neke luksuzne i supersportske automobile - dolazi era 1.dizela 2.prirodnog gasa 3.elektro-motora..[/quote]samo malo pocni da ucih hemiju ...ili mozda geografiju za nize razrede...i onda ces da provalis da prirodnog gasa ima bog zna koliko manje od nafte i drugih gorivajer prirodni gas ispunjava ostatak basena sa gorivima...da ti ne crtam sadsamo zamisli mjehur veliki ispod zemlje i 90% je nafta,onih "praznih" 10% je gas...a onda druga stvar...eto svi znamo da su napravljena auta na vodonik da idu...i,sto nisu u proizvodnji??zato sto bi to bio krah za naftnu industriju,tako da dok god ima goriva pod zemljom (a nema jos puno,ovim tempom potrosnje jos maximalno 50 godina) ima da se mucimo sa gorivima...

coma

• Guest
auto gas?
« Reply #39 on: March 26, 2007, 09:28:50 AM »
ucio sam ja kad je i kolko mi je trebalo, a ti sinko,samo uci [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /] , samo to ti nece pomoci da se jeftinije vozis..zaboravio si i da se nafta eksploatise mnogo vise i duze od gasa..inace ovo drugo je tacno, vodonik ili struja je najvjerovatnije buduce pogonsko gorivo za kola..a necemo se mi mucit, cijene goriva ce da rastu, imaces izbor kad kupujes kola - jeftinija varijanta na naftu, skuplja na vodonik ili struju/hibrid itd..pravice se isti modeli paralelno..
« Last Edit: March 26, 2007, 12:59:53 PM by motorsport »