Author Topic: Poliranje  (Read 1091 times)

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Poliranje
« Reply #20 on: January 16, 2009, 08:52:10 PM »
s tom pastom je poliran i peletov audi!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Poliranje
« Reply #21 on: January 16, 2009, 10:45:59 PM »
Samo biG stio da pitam kolko traje efekat tog poliranja, pele? Ne biG da daDNEM 50 ojra a da mi se posle treceg pranja vrate one sitne ogrebotine od pranja.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Nemanja

• View Profile
Poliranje
« Reply #22 on: January 16, 2009, 11:08:22 PM »
Ja sam BMW sam polirao ljetos,i evo posle 10000put sto sam ga oprao nista se ne vraca ;)....zar nije najsladje sam da ga ispoliras a ne 50eura da dajes....ja sam to rucno radio a ti za te bacene 50e mos kupit masinu za 30-tak ojra i plir pastu 10-tak...i sve sam zavrsis ;)....

Offline tuningmaniak

• View Profile
Poliranje
« Reply #23 on: January 17, 2009, 09:18:42 AM »
Znam brate i potpuno si u pravu. To sam i radio svih ovih godina. Eh kolko sam puta dosad polirao! Nego kad sam god polirao sve sam efekte postigao sem da maknem one sitne linijice od pranja (koje se na tamno auto ite-kako poznaju). Zato sam mislio da je jednom ispoliraju "profesionalci" i ako ce trajat tu nedje do godinu dana radije biG da to oni odrade. Sve do sada sam koristio poznate i jake plir paste i rucno sam polirao, al nije to ono.Inache ima onamo u Masline blizu Ivanovica (ispod onog mostica malog) neka garaza dje ljudi isto extra poliraju auta. Sto naprave od crnog auta pa to je nevjerovatno samo sam cuo da su very ekspensiv.

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Poliranje
« Reply #24 on: January 17, 2009, 11:45:36 AM »
ove paste momku stizu iz amerike preko prvog rodjaka...i meni je auto polirano vise puta pa se poslije nekog vremena opet vrate te ogrebotinice...eto vidjet cemo koliko je trajna ova pasta!

Offline Marinovic

• View Profile
Poliranje
« Reply #25 on: January 18, 2009, 12:20:06 PM »
To sto se vracu je zato sto paste ne valjaju nista, i bogami kod nas ce se tesko nac dobra pasta, i te koje su od renomiranih firmi su najcesce falsevi, tj nisu originalne, i zato jedino dobar efekat imaju te koje se iz inostarnstva nabave..Opet zavisi i od toga dal se radi rucno ili masinom, po mom je bolje rucno,i tako radim iako imam masinu, ali tada bogami te treba nimalo stedjet ni prste ni ruke, nego upiri kolko mozes....

Offline TROPHY

• View Profile
Poliranje
« Reply #26 on: February 08, 2009, 07:56:55 PM »
Evo da i ja budem malo od koristi  happyTurtleWax-voskovi i politurePrvo da napomenem da se TW voskovi isporucujuu tri razlicita pakovanja:-vosak u spreju-koristi se iskljucivo kod novihpremaza i automobila. Daje sjaj i zastitu poliranimpovrsinama-izuzetno lak za upotrebu.-vosak u tecnosti/mleku- koristi se za dobar nivo ciscenja,daje sjaj i zastitu. Zbog svoje lakoce primene najcescese koriste.-vosak u pasti-koristi se za vrhunski nivo ciscenja, sjaja izastite, ali zato i najzahtevniji kod same primene.Sledeca podela i najvaznija je kad se sta koristi.U TW-u su podelu izvrsili na sledeci nacin:1) Novi automobili ( od 0-12mes.)Koristiti jedan od sledecih proizvoda:- express shine/sprej- high gloss/sprej- gloss guard/mleko- minute wax/sprej- extreme speed wax/sprej- car wax wipes/maramiceOvo su lagana sredstva, blago ciste a akcenat je na sjaju izastiti. Lako se nanose bez potrebe narocitog trljanja. Za-to i jesu samo za nove premaze.2) Dobro stanje povrsine auta (od 1-5 godina)Koristiti jedan od sledecih proizvoda:- original liquid/mleko- metallic liquid/mleko- turtle wax ptfe/mleko- high gloss liquid/mleko- color magic plus/mleko (polir u boji)- extreme polishing wax/mleko3) Solidno stanje povrsine auta ( od 5-10 godina)Koristiti:- original pasta- metallic pasta- extreme polishing pasta- high gloss pasta4) Lose stanje povrsine auta ( preko 10 godina)Koristiti sledece kombinacije:- color back/mleko + original pasta- rubbing compound/gruba pasta + turtle wax ptfe/mleko- safe cut/mleko + color magic plus/mleko5) Ocajno lose stanje gde otpada boja i ne razaznajese boja autaKoristiti sledecu kombinaciju:- prodavnica auto-boja + limar + lakirer hahahahaMala sala, naravno. Ovo rangiranje je od strane TW-a (bez r.br.5 naravno) ja cu samo da napomenem da se pod losim stanjem povrsine podrazumeva da je boja izmatirala, poprimila belicastu maglu kao da je prekrivena solju i da je izgubila pravi tonalitet (narocito crvene i nekevrste plave koje imaju puno crvenog stiha)Par saveta pri poliranju TW-om:- Povrsina mora da bude cista i suva- Koristite posebne krpe za poliranje tz. polir-krpe- Polirajte deo po deo povrsine karoserije. Na ovajnacin lakse se prati sta je uradjeno i trosi se manje voska.- Uvek krenite od vrha na dole.- Polira se uvek kruznim pokretima.- Vodite racuna da ne zahvatite plasticne ne farbanedelove automobila polir sredstvom. Za to postoje posebnivoskovi.- Poliranje se vrsi po lepom i suvom vremenu.- NE POLIRATI na direktnom suncu, usijanoj karoseriji,vlaznom vremenu. Na velikoj vrucini vosak se prosto zapece pa polranje prelazi u maltretiranje sa losimvizuelnim ishodom sa gorcinom u ustima i pogresnodonesenim zakljuckom da pasta nije valjala. Po vlaznomvremenu dolazi do kondezacije pa ostaju tragovi poliranjakoje nikako ne mozete anulirati.- I na kraju OBAVEZNO PROCITATI UPUTSTVO.Kada je vreme za ponovno nanosenje voska?Treba pogledati povrsinu kola kada pada kisa. Ako sestvaraju sitne kapljice, jos postoji zastitni sloj voska. Akovoda otice u "potocima" ili se stvaraju barice vreme je zavosak.Toliko.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Poliranje
« Reply #27 on: February 09, 2009, 10:14:13 AM »
Vala dosta.  ::thumbsupup::Ja ce najvjerovatnije da opstavim nedje za 50 ojra da mi to "izblajhaju", jer kao sto rece neko odje na forum a i sto sam vidio svojim ocima, oni tako udese auto (pogotovo tamna auta) da se ne razlikuje od fabrickog stanja laka. Sto sam polirao - polirao sam.

Offline KenWood

• View Profile
Poliranje
« Reply #28 on: February 09, 2009, 05:22:25 PM »
Ispolirao sam punta sa high gloss-om,sinuo je  lustslow   krpe u ruke i glancaj 2 ure  suck_kr  ja sam prezadowoljan kako je ispalo...

Offline TROPHY

• View Profile
Poliranje
« Reply #29 on: February 09, 2009, 06:47:45 PM »
Samo jedno ne znam, sa kakvom krpom treba polirati? Neko kaze vunjenim carapama, neko ovo, neko ono??? Neka odgovori neko ko je vec polirao svoje auto i bio bas zadovoljan rezultatom, ili ko nije jos polirao a zna. :tease:

Offline KenWood

• View Profile
Poliranje
« Reply #30 on: February 09, 2009, 07:15:13 PM »
ja sam glancao sa wunjenom.... samo ti trljaj s bilo kojom,neces pogrijeshit   suck_kr   pripremi 3-4 krpe, da wazda imash cistu za glancanje...

Offline TROPHY

• View Profile
Poliranje
« Reply #31 on: February 09, 2009, 07:18:31 PM »
Oke! ::thumbsupup::

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Poliranje
« Reply #32 on: February 09, 2009, 10:25:52 PM »
kao magicna...mikrofiber onaima da se kupi po market nashih ona plava3 eura jejednu kupi za nanoshenje polir paste, drugu za 'poliranje'uglavnom takve krpe dolaze u kompletu sa jacim polir kit-ovima pa tu nema greske.
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tuningmaniak

• View Profile
Poliranje
« Reply #33 on: February 09, 2009, 10:30:17 PM »
Jedan kolega s' faxa je crnog audija polirao vunjenom krpom i da izvinete posra se u boju, tako da s tim ne bih experimentisao. Ja sam do sada polir pastu nanosio ili onim sundjerom sto dolje u konzervu ili nekom (bilo kojom) meksom krpicom, a polirao sam starim magicnim krpama ili opet mekim (bilo kojim) krpama, rezultat solidan al nisam uspio maci u potpunosti one sitne linijice od trljanja/pranja. Kakva je ta mikrofiber za susenje posle pranja i dje tacno mogu to uzet. Ocajno mi treba malo bolja krpica za susenje (jos kad bi imao kad da operem auto bilo bi  coolthumb).

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Poliranje
« Reply #34 on: February 09, 2009, 10:39:22 PM »
imas u Planu kod male pjace...mislim da ima u svaki VOLI i sl onamo dje su zajebancije za ciscenjeplava, ne mozes promashitdobra je za sushenje ali ono ZADNJEjer kad se skroz natopi onda posle tesko upija i ostavlja tragove vode. Za to je najbolje koristit PESHKIR obicni ali da je razbijen od omekshivacha..da bude softy soft
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline TROPHY

• View Profile
Poliranje
« Reply #35 on: February 10, 2009, 10:08:13 AM »
Kolko ja znam za susenje je najbolja jelenska koza-krpa!  ::yes:: ::msn-wink:: ::thumbsupup::

Offline ulicni trkac

• View Profile
Poliranje
« Reply #36 on: February 10, 2009, 11:46:51 AM »
ja kad poliram koristim vatu i nema greshke samo treba polirat kad je povrshina 'hladna' znachi ne na sunce...najbolje je polirat ljeti predveche,suvo,nema sunca... za veca oshtecenja koristio sam zelenu KorNjacHu,za ostalo crvenu tubicu od kornjache...

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Poliranje
« Reply #37 on: April 12, 2011, 11:09:29 PM »
zna li neko da preporuci neku dobru pastu za rucno poliranje,imam par sitnih ogrebotina(macka se prosetala)ispoliram,ogrebotine nestanu i poslije par pranja se vrate...

Offline KTM_DU

• View Profile
Poliranje
« Reply #38 on: April 12, 2011, 11:16:51 PM »
3M zuti cep(gruba) pa 3M plavi cep(fina)
KTM=Kraftfahrzeug Trunkenpolz Mattighofen

Offline KTM_DU

• View Profile
Poliranje
« Reply #39 on: April 12, 2011, 11:18:02 PM »
zna li neko da preporuci neku dobru pastu za rucno poliranje,imam par sitnih ogrebotina(macka se prosetala)ispoliram,ogrebotine nestanu i poslije par pranja se vrate...
da nije tvoj mozda e36 sa tablicama HN POWER??
KTM=Kraftfahrzeug Trunkenpolz Mattighofen