Author Topic: Kablovska  (Read 595 times)

motorsport

• Guest
Kablovska
« on: September 30, 2007, 10:57:07 PM »
kao sto znate u Crnoj Gori je tek nedavno pocelo sa kablovskom televizijom (nazalost kasnimo mnogo u odnosu na region) Doduse grad Budva vec odavno to ima, al ostale opstine su tek nedavno pocele sa tim, konkretno opstina Herceg Novi je pocela prije par dana sa potpisivanjem ugovora ko hoce da uvede u svoj stan.... e sad, nadjoh se u dilemi dal' uvesti kablovsku ili uzeti popularni "total tv" pa me zanimaju iskustva i jedne i druge strane.... nisam nesto zadovoljan ponudom kanala kablovske u HN, ima nesto manje od 60-ak kanala od kojih vec imam 25, a od tih 25 pola njih su domaci.... sve to imam na satelit (doduse nisu mi titlovani al ih imam), al mi se svidja sto npr. se na listi kanala nalaze PINK M i IN, sto bi mi puno znacilo, jer u djelu Herceg Novog gdje ja zivim NEMOGUCE je uhvatiti signal za pomenute tv stanic jer se nalazi na brdu lustica za koje ja nemam opticku vidljivost, tako da bi mi dobrodosli ti programi kad bi uveo kablovsku.... al opet sa druge strane me vuce i "total tv" jer ima mnogooooooooo vecu ponudu, al fora je sto nema PINK, IN i ostale domace (crnogorske) programe koje ja inace ne mogu da uvatim sa obicnom antenom.... sta mislite sta je bolje uzet??? za kablovsku se mjesecno placa ja mislim 5-6 eura, a za total ja mislim da se placa svako pola godine al ne znam koliko...!!!???

Offline oneya

• View Profile
Kablovska
« Reply #1 on: September 30, 2007, 11:36:53 PM »
bogomi ja ne znam.. ako imash dobru net vezu, preko neta gledaj sve kanale za dz. (imash na cdm opshirnije) ili cekaj ovaj EXTRA TV iz t-com-a.(nekako se drugacije zove IPM.. pojma nemam..) valjda je pretplata 5-10e mjesecno. izgleda jeftinije.. (mada ako je ko i sve od njih.. bice da je opticka varka!!)total tv je oko 120e godishnje vaaaaaaljda..

Offline Nemanja

• View Profile
Kablovska
« Reply #2 on: October 01, 2007, 09:20:32 AM »
Ja imam total tv i dopada mi se jer su skoro svi strani kanali prevedeni , ima MOTORS TV , BBS Prime-Mozes da gledas Top Gear,Discovery - mozes sa gledas Fifth Gear,i mnogo drugih dobrih emisija o automobilizmu.Samo mi se ne svidja sto nema XTREME TV jer je to najaci kanal, emisije o Gumball-u 3000,automobilizam.XTREME TV ima na kablovsku.Pretplata ti je na pola godine za osnovni paket 55e mislim.

Offline brzi_pas

• View Profile
Kablovska
« Reply #3 on: October 02, 2007, 07:41:39 PM »
Drifteru, zar ima sad Top Gear??? i kad???Inace pink imash na total, zavisi koji paket uzmesh, a IN nemash ni na jedan ni na drugi... sve u svemu, skotro isti Q...
Nobody move, nobody get hurt!

motorsport

• Guest
Kablovska
« Reply #4 on: October 02, 2007, 07:45:52 PM »
mijagi ima IN na kablovsku u HN.... a PINK na total se dodatno placa nesto mnogoo tako da nista od toga...

Offline Nemanja

• View Profile
Kablovska
« Reply #5 on: October 02, 2007, 07:52:49 PM »
Top Gear ide koliko sam ukapirao subotom ujutro...ne znam tacnoPink mi je zakljucan jer imam osnovni paket....

Offline oneya

• View Profile
Kablovska
« Reply #6 on: October 02, 2007, 08:09:09 PM »
ma shta ce ..... kome PINK ..... (da ne pricam svashta sad!!) ima li gore televizije.. DNO!

Offline brzi_pas

• View Profile
Kablovska
« Reply #7 on: October 02, 2007, 08:11:34 PM »
ima... blu mun ili kako se sad vec zove.. mbs???

motorsport

• Guest
Kablovska
« Reply #8 on: October 02, 2007, 08:16:07 PM »
[!--quoteo(post=32050:date=Oct 2 2007, 10:09 PM:name=oneya)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(oneya @ Oct 2 2007, 10:09 PM) [snapback]32050[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]ma shta ce ..... kome PINK ..... (da ne pricam svashta sad!!) ima li gore televizije.. DNO![/quote]to uopste nije tema ovog topic-a kakva je koja televizija, to je totalno nebitno zasto mi je vazno da imam taj program, nego me interesuju iskustva sa total-om i kablovskom...

Offline oneya

• View Profile
Kablovska
« Reply #9 on: October 02, 2007, 08:27:28 PM »
[!--quoteo(post=32051:date=Oct 3 2007, 12:11 AM:name=brzi_pas)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(brzi_pas @ Oct 3 2007, 12:11 AM) [snapback]32051[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]ima... blu mun ili kako se sad vec zove.. mbs???[/quote]hahaha, mbC!! :][!--quoteo(post=32052:date=Oct 3 2007, 12:16 AM:name=motorsport)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(motorsport @ Oct 3 2007, 12:16 AM) [snapback]32052[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]to uopste nije tema ovog topic-a kakva je koja televizija, to je totalno nebitno zasto mi je vazno da imam taj program, nego me interesuju iskustva sa total-om i kablovskom...[/quote]ok. izvinjavam se na spamu.

eno

• Guest
Kablovska
« Reply #10 on: October 03, 2007, 08:37:22 PM »
Ne znam Denise zašto ?e ti uopšte Pink ??? Strašnog li kanala.Ja bih se na tvome mjestu odlu?io za TOTAL TV kada bih ga usporedio sa ovom kablovskom masu je bolji.Jer ovaj KDS ti daje nekih 40ak kanala od koji 20 ve? imaš o?e a 20 ono nekih finih.A total tv ti da je npr 60 NOVIH...

525

• Guest
Kablovska
« Reply #11 on: October 04, 2007, 09:37:39 AM »
Ne preporu?ujem nikome Total TV. Kao prvo, imate dosta firmi koje se nude na tržiÅ¡tu sa raznim opcijama i treba dobro da razmislite Å¡ta zapravo zahtijevate od servisa. Dakle, BBM nudi kablovski sistem (zastarjeli) principa koliko televizora - toliko risivera. M-kabl nudi malo moderniju verziju, ?ist kablovski signal (raspakovani) koji možete sa ra?vama podijeliti na sve TV-e koje posjedujete u ku?i, Telekom, koji nudi IP TV preko UTP kablova zajedno sa novim fiksnim telefonima, ADSL-om (valjda bržim no ina?e) mogu?noÅ¡?u snimanja i pauziranja programa koji gledate itd. I na kraju M-tel sa WiMax tehnologijom koja je najmodernija ali nemora zna?iti i najbrža, ali svakako najprakti?nija jer box koji prima kablovsku - veza sa internetom - fiksnim telefonom... je kao modem u koji ?e trebati samo ubaciti karticu (SIM) i gdje je god ponesete sa sobom imate navedene servise.Zna?i stvarno treba dobro razmisliti  i svakako sa?ekati da se "pokolju" malo.
« Last Edit: October 04, 2007, 09:38:25 AM by 525 »

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Kablovska
« Reply #12 on: October 05, 2007, 01:44:47 PM »
[!--quoteo--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE[/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Ne preporu?ujem nikome Total TV. Kao prvo, imate dosta firmi koje se nude na tržiÅ¡tu sa raznim opcijama i treba dobro da razmislite Å¡ta zapravo zahtijevate od servisa. Dakle, BBM nudi kablovski sistem (zastarjeli) principa koliko televizora - toliko risivera. M-kabl nudi malo moderniju verziju, ?ist kablovski signal (raspakovani) koji možete sa ra?vama podijeliti na sve TV-e koje posjedujete u ku?i, Telekom, koji nudi IP TV preko UTP kablova zajedno sa novim fiksnim telefonima, ADSL-om (valjda bržim no ina?e) mogu?noÅ¡?u snimanja i pauziranja programa koji gledate itd. I na kraju M-tel sa WiMax tehnologijom koja je najmodernija ali nemora zna?iti i najbrža, ali svakako najprakti?nija jer box koji prima kablovsku - veza sa internetom - fiksnim telefonom... je kao modem u koji ?e trebati samo ubaciti karticu (SIM) i gdje je god ponesete sa sobom imate navedene servise.Zna?i stvarno treba dobro razmisliti  i svakako sa?ekati da se "pokolju" malo.[/quote]Slazem se sa covjekom u potpunosti, ja sam malo po tom pitanju istrazivao, bbm i total koriste4 bezzicne sisteme kojh je u svijetu 3-4% dok NOVI KDS je klasicni kablovski sistem koji je najzastupljeniji u svijetu koriste opticke kablove koji imaju neogranicen broj mogucnosti, posle nove godine planiraju uvodjenje kablovskog interneta koji ima neke ogromne brzine i bice za neku sicu (u srbiji je mjesec dana neogranicenog pristupa kablovskom netu 500 dinara), i u skorije vrijeme planiraju da budu drugi ili treci provajder fiksne telefonije.A sto se tice Extra-Tv ili t-com-ove televizije citao sam da tv preko IP aderse se nije bas pokazao.[!--quoteo--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE[/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Ja bih se na tvome mjestu odlu?io za TOTAL TV kada bih ga usporedio sa ovom kablovskom masu je bolji.Jer ovaj KDS ti daje nekih 40ak kanala od koji 20 ve? imaÅ¡ o?e a 20 ono nekih finih.A total tv ti da je npr 60 NOVIH...[/quote]Kds daje 58 kanala u pocetnom paketu a bice i dopuna paketa za razumnu cijenu naravno, tu su mozda nekih 6-7 kanala koje vec imamo.Moja preporuka je KDS (odnosno klasicna kablovska) jer prosla su vremena satelitskih antena!

Killy

• Guest
Kablovska
« Reply #13 on: October 24, 2007, 02:22:56 PM »
ne znam , josh nisam uzeo kablovsku...Cuo sam da Total Tv cim je slabije vrijeme ne valja nista...

Offline brzi_pas

• View Profile
Kablovska
« Reply #14 on: October 24, 2007, 03:05:35 PM »
Meni je total odlican e'o vishe od godinu... (ne kvari se, nema ulaganja, djelova na svaki coshak, malo troshi...(o cemu li ja pricam))

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Kablovska
« Reply #15 on: November 05, 2007, 02:06:07 PM »
Ja sam odustao od kablovske za sad mada postoji mogucnost kasnije i nju da uvedem.U Bar je TOTAL TV sa ugradnjom i pola godine pretplate gratis pao sa 240 eura na jadnih 60 eura tako da cu da je uvedem sigurno.Pretplata je 50 eura na pola godine.A kablovsku ako budem uveo gasim total i uvodim kablovski internet.

motorsport

• Guest
Kablovska
« Reply #16 on: December 12, 2007, 08:23:45 PM »
uveo sam kablovsku (NOVI KDS) 50-ak kanala, vise sam nego zadovoljan....

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Kablovska
« Reply #17 on: December 12, 2007, 10:03:23 PM »
Ja ne uzeh total.....Bio je spusten na 50 eura pa su cijenu drzali 2 dana narod se pomamio i digli je na 100. Uskoro u moj kraj dolazi NOVI KDS pa ga cekam necu nista bez to!

Offline Laki

• View Profile
Kablovska
« Reply #18 on: December 13, 2007, 10:17:13 AM »
Od KDS u mojoj zgradi izgleda nista. ;D Ja sam ga uzeo 31 oktobra i posle dva dana odustao, s tim sto jos niko u zgradi nije dobio signal.Izgleda da nemaju licencu.Sad cekam da mi ugrade BBM.Mislim da je on mnogo bolji od KDS.
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Kablovska
« Reply #19 on: December 13, 2007, 10:41:18 AM »
Imaju licencu ali nisu dobili dozvolu od opstine da postave jaci i veci odasiljac ili prijemnik od onog vec postojeceg (koji se nalazi kod crvene banke). Izgleda ce da postavljaju prijemnik na sportsku halu ili kod neme u komsiluk nedje pa da pokriju komplet makedonsko. Signalom je pokriven dio oko skole blazo jokov i gimnazije kao i u spuske zgrade i tamo dolje dje je uveden. Cekaju dozvolu da od nove godine pocnu da uvode i fiksnu telefoniju i kablovski internet a za TV imaju dozvolu.BBM je najgore resenje vjeruj mi! Nemoj se zajebat.