[!--quoteo--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE[/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Ne preporu?ujem nikome Total TV. Kao prvo, imate dosta firmi koje se nude na tržištu sa raznim opcijama i treba dobro da razmislite šta zapravo zahtijevate od servisa. Dakle, BBM nudi kablovski sistem (zastarjeli) principa koliko televizora - toliko risivera. M-kabl nudi malo moderniju verziju, ?ist kablovski signal (raspakovani) koji možete sa ra?vama podijeliti na sve TV-e koje posjedujete u ku?i, Telekom, koji nudi IP TV preko UTP kablova zajedno sa novim fiksnim telefonima, ADSL-om (valjda bržim no ina?e) mogu?noš?u snimanja i pauziranja programa koji gledate itd. I na kraju M-tel sa WiMax tehnologijom koja je najmodernija ali nemora zna?iti i najbrža, ali svakako najprakti?nija jer box koji prima kablovsku - veza sa internetom - fiksnim telefonom... je kao modem u koji ?e trebati samo ubaciti karticu (SIM) i gdje je god ponesete sa sobom imate navedene servise.Zna?i stvarno treba dobro razmisliti i svakako sa?ekati da se "pokolju" malo.[/quote]Slazem se sa covjekom u potpunosti, ja sam malo po tom pitanju istrazivao, bbm i total koriste4 bezzicne sisteme kojh je u svijetu 3-4% dok NOVI KDS je klasicni kablovski sistem koji je najzastupljeniji u svijetu koriste opticke kablove koji imaju neogranicen broj mogucnosti, posle nove godine planiraju uvodjenje kablovskog interneta koji ima neke ogromne brzine i bice za neku sicu (u srbiji je mjesec dana neogranicenog pristupa kablovskom netu 500 dinara), i u skorije vrijeme planiraju da budu drugi ili treci provajder fiksne telefonije.A sto se tice Extra-Tv ili t-com-ove televizije citao sam da tv preko IP aderse se nije bas pokazao.[!--quoteo--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE[/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]Ja bih se na tvome mjestu odlu?io za TOTAL TV kada bih ga usporedio sa ovom kablovskom masu je bolji.Jer ovaj KDS ti daje nekih 40ak kanala od koji 20 ve? imaš o?e a 20 ono nekih finih.A total tv ti da je npr 60 NOVIH...[/quote]Kds daje 58 kanala u pocetnom paketu a bice i dopuna paketa za razumnu cijenu naravno, tu su mozda nekih 6-7 kanala koje vec imamo.Moja preporuka je KDS (odnosno klasicna kablovska) jer prosla su vremena satelitskih antena!