Author Topic: Podizac Stakla - Bmw  (Read 381 times)

motorsport

• Guest
Podizac Stakla - Bmw
« on: August 31, 2007, 01:35:20 AM »
ljudi pomagajte.... dodjoh malo prije iz grada i ne mogu zatvorit prozor (vozacev) na BMW-a.... ali da objasnim sta se desilo prije toga... Ostavio sam poziciju upaljenu i ispraznila mi je akumulator, pa sam ja skidao klemu ponadajuci se da se se "malo pripunit" i bilo je bezuspjesno pa sam zvao druga da dodje sa kablovima... i mi nekako upalismo auto preko kablova, i dodjoh kuci i trtt ne mogu prozor zatvorit, cuje se onaj motor kako cak?e al ne moZe ga podic sanse nema, samo 2 milimetra gore--dolje.... da napomenem da sam prozor otvorio prije nego sam klemu skinuo.... zna li ko kako da to rijesim, samo mi nemojte rec "idi do najblizeg elektricara".... ps. nocas ne spavam, nego sjedim na terasu da mi ko ne ukrade cd player (iako sam skinuo plocicu) [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_redface.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":oops:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_redface.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_sad.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":sad:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_sad.gif\\" /]

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #1 on: August 31, 2007, 01:42:13 AM »
skini tapicir raskaci staklo sa podizaca i zakrkaj jedan savciger izmedju stakla i tapicira..ka na zastave sto rade [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

gaga

• Guest
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #2 on: August 31, 2007, 06:13:12 AM »
srafciger radi 100 %  samo uzmi neki manji i boje auta,da se ne vidi [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]sad ozbiljno,vuci ga rukama u smjeru u kojem pokreces staklo,malo ga iscimas pa ce da proradi.Tako smo radili na kumovu astru.(poslije je to crklo, ne znam zasto, pa je morao kod elektricara) [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]

Offline SFU

• View Profile
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #3 on: August 31, 2007, 06:18:30 AM »
znash i sam da je on nekako programiran (npr ne dize do kraja ako su vrata otvorena itd), pa mora da si ga neshto pobrkao sa tim skidanjem klema!ne znam shta da ti kazem, ili skini kleme opet, ili spoji direktno na motor od podizacha, ili shrafciger ....

PS: Qrtza ti ovo ne valja

motorsport

• Guest
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #4 on: August 31, 2007, 12:11:15 PM »
kakav srafciger ljudi, ne sprdajte se nije to rjesenje.... skidao sam tapacir i jako je tesko pric prozoru od citavog onog mehanizma.... prozor je skroz spusten tako da nemam za sta da ga uhvatim da ga malo povucem, al opet bi tako mogao da zeznem one zupcanike.... klemu sam opet skidao al ista stvar....

gaga

• Guest
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #5 on: August 31, 2007, 01:18:13 PM »
ma kad skines tapacir cimaj polako staklo prstima prema gore(sa unutrasnje strane vrata naravno) ne moze se nista slomiti.samo,cuvaj prstice [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]

Offline stefan123

• View Profile
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #6 on: August 31, 2007, 01:35:12 PM »
Skines klemu...ostavis tako 10-15min...opet je vrnes..da kontakt jendo 30s i vratis kljuc..onda upalis auto..pa ugasis..ako ne radi onda je nesto zaglavilo..kad maknes tapacir makni i zvucnik ako je dole...odatle mozes pristupit staklu..
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline X3M

• View Profile
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #7 on: August 31, 2007, 02:02:15 PM »
a mozda ti se slomilo nesto pa nema veze sa klemama i ostalim zajebancijama sto su ti se desavale [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":wink:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /] ne svatih vrti li ti motor ili samo pokusava [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #8 on: August 31, 2007, 02:41:11 PM »
ima ona fora na E39,a mislim i na ostalim BMW-ovima za reset komplet sistema... Skines obje kleme,i spojis plus i minus (znaci samo kleme,ne preko akumulatora) i onda se izvuce sva struja iz sistema. To ce ti pomoci ako je pobudalila elektronika,sto se meni desilo dva-tri puta,ali je pomoglo samo da ugasim i upalim auto

Offline stefan123

• View Profile
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #9 on: August 31, 2007, 04:15:46 PM »
Pa proces koji sam opisao je reset elektronike...Moguce da se elektromotorima upravlja preko mikrokontrolera koji su zabudalili mada nebi trebalo...mora da je nesto slomljeno ili je zub na zub zakacio nedje...

Offline SFU

• View Profile
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #10 on: August 31, 2007, 03:40:51 PM »
[!--quoteo(post=30598:date=Aug 31 2007, 04:02 PM:name=X3M)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(X3M @ Aug 31 2007, 04:02 PM) [snapback]30598[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--] ....ne svatih vrti li ti motor ili samo pokusava [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /][/quote]to nisam ni ja shvatio chuje li se elektro motor!?a da choche nije problem skinut prozor .... (lako se uchi VERUJ MI)

PS: Qrtza ti ovo ne valja

motorsport

• Guest
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #11 on: August 31, 2007, 04:08:45 PM »
gaga, ne mogu cimat staklo sa rukama jer ga drze zupcanici, a ne mogu ni otkacit poluge koje drze komplet staklo jer je skroz spusteno... stefane, filipe, tu foru sa klemama i kontaktom nisam probao, mogao bi to da probam... zvucnike je ugradjen u tapacir i ne smeta on da se pridje prozoru nego lim na vrata...elektro motor se ne vrti (u prazno) samo pokusava, ono kako ja pritisnem dugme samo jednom cakne... probacu ovaj reset pa javljam...

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #12 on: September 01, 2007, 02:35:17 AM »
a sto ne povede to danas kod nekoga da ti napravi?!
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline stefan123

• View Profile
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #13 on: September 01, 2007, 11:16:22 AM »
A ako cujes el. motor a on ne dize staklo znaci da je nesto zaglavilo...moras, stic do stakla i nekako ga cimnut prema gore..vjerovatno je zub na zub legao pogresno i samo treba mm da se mrdne da legne kako treba da bi el. motor mogao da ga okrene...

motorsport

• Guest
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #14 on: September 01, 2007, 11:29:34 AM »
e ovako momci...  skinuo sam el. motor i komplet mehanizam i podigao sam staklo i za "prvu pomoc" ga zaglavio.... odvojio sam motor od mehanizma i prikljucio ga i probao i opet ista stvar.... znaci nesto je do motora, danas cu da ga rastavim da vidim da se nisu slomili neki zupcanici unutra, ono sa klemama sam probao i nista...

Offline stefan123

• View Profile
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #15 on: September 01, 2007, 11:31:35 AM »
Imas li voltmetar/multimetar ?Ako imas provjeri dolazi li napon do el. motora uopste tj. da li je stalan dok drzis dugme ?

gaga

• Guest
Podizac Stakla - Bmw
« Reply #16 on: September 03, 2007, 06:23:10 AM »
uradi sto ti stefan kaze.provjeri ima li napona sa multimetrom.ako ima napona onda je do motora,ako nema ...mozda relej?
« Last Edit: September 03, 2007, 06:23:52 AM by gaga »